Кабинетът на Тереза Мей оцеля с 19 гласа при вота на недоверие заради Брекзит

Възможен е вариант - излизане от ЕС без сделка. Френция прие закон за спешни мерки, ако Великобритания напусне

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На това му се вика лицемерие и манипулации, защото само преди ден я бламираха нейните ама сега я подкрепят.... Всичко е манипулативна патаклама за отвличане на внимание от реалността и преди всичко запазване на властта..

правителството на Гърция оцеля само с един глас

Нвсякъде аритметиката ''оправя'' надупването а хората нека си траят....И каква легитимност има такова правителство където и да е ?????

МОЖЕ ДА СЕ НАПИВА, НО ТВЪРД ИМ ГО ПОДАДЕ НА АНГЛИЙСКИТЕ ИЗОЛАЦИОНИСТИ! НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ! А ТАКА! ДЕ СЕ ПЪРЖАТ В СОБСТВЕН СОС! ДА СЕ ЧУДЯТ КВО ДА ПРАВЯТ! И ДРУГИТЕ ДА ГЛЕДАТ И ДА СИ НАТИСКАТ ПАРЦАЛИТЕ... ЧЕ СЕГА - РАЗПАДМА ЮК, ЛИРАТА - 20% НАДОЛУ, ИКОНОМИКАТА - 10% НАДОЛУ - ТОВА СА ОФИЦИАЛНИТЕ ПРОГНОЗИ! ДА ЩАСТЛИВЕЯТ ВЪН ОТ ЕС! ТАМ ДА ИМ БАЧКАТ ПАКИСТАНЦИТЕ И ДА ТЪРГУВАТ С НОВА ЗЕЛАНДИЯ И ТАСМАНИЯ!

Тази, "мазна баница" която тук се поства като "Cмешен плач" е дъщеря на "Пъстрата" , а баба и е "Шарен Cвят" !!;)) Тя, се представяше като "адвокатка" , абе.... "Pазбирачка" от всякъде , но е,.. "мазна баничка"!!!;))

смени много никове , но простотията така струи от нея , че я издава моментално.

Всеки ден поне по три пъти слушам или чета какво станало или не станало с Брекзита. Започна да прилича на онези безкрайни американски сериали. Вижда се, че техните политици са същите като нашите - дрън-дрън и накрая нищо. Какво толкова ни занимават със себе си.

Аман от неразбрлаи кухи индивиди! То затова и България потъва. Още от ПЪРВИЯ ДЕН Тереза Май ОБЯВИ „ЧЕ ЩЕ ИМА БРЕКЗИТ със или без сделка! След като Парламента не пре сделката, остава единствен изход БЕЗ СДЕЛКА! На 29.03.2019 г. Uk е аут от ЕС независимо от това колко и какви напъни ще последват от европияниците.

Напротив, не виждам какво не е разбрал 111?! Кух индивид си именно ти 222. Колкото до Великобритания=- то острова ЩЕ ПОТЪНЕ в преносен смисъл ако напусне без сделка. А може и в буквален да потъне това най- прогнило място на планетата. Колкото до пък т.нар. европияници: добър или не чак толкова добър ЕК си е най- читавия съюз на планетата и е добре, че сме в него пък било то и на опашката.

само такива задръстеняци ли сте останали в БГ, кух гербераст, кой те е излъгал че си в ЕС??? там си да осигуриш благинките за едни,а за тебе един по-такъв, нищо не получаваш от ЕС, но за сметка на това добре захранваш паразитите там, заради такива боклуци БГ сега е бананова република на 3-4 по-богати в европа които източват всичките ни ресурси.

Напротив анти - гербер съм! Но смятам, че ако не е ЕК, то нашите политици начело с Боко съвсем ще си разиграват коня както им е добре. Разбира се, това, че съм твърдо против мутризацията и корумпираните политици не значи, че смятам че ЕК е лошо нещо, каквито (поради някаква причина) са твоите опорни точки.

Аз в крайна сметка,не разбрах,какво точно искат британците-във или извън ЕС-то. Бюрокрацията в Брюксел,е объркана и неможеща да реши"развода".Сериалът вече се вмирисва и проточва до към 1783 епизод. Фактът е един-Търисъ Змей присъства по Н-брой пъти всеки Божи ден в"новините".Не си спомням,др.Тодор Живков в онези времена,да е бил така пунктоално отразяван в живота на българите,както тази дама.Драма.

англичаните Не искат да плащат евросъюзна вноска изплюсквана от френски фермери и немски бюргери и не само това Не искат европедалите да им прокарват евроценности и други неща. те са били империя и са стари интриганти, няма случай в историята да не са си защитили интереса. а дебелите бюргери и белгийски пияндета могат да си останат любимци на смешни държавици като българия.

Нека да позная: "ти тъп ли си?" си същия хейтър, който в следващия коментар е коментирал под името 222? Вземи си пий хапчетата и чайчето от жълт кантарион, че нещо си се превъзбудил.

Отдавна подозирах, че британчетата не знаят къде се намират, но сега вече съм сигурен...

От всичко това си направих извод, че не всяко гражданско общество е узряло и готово да се самооправлява. Евала на Швейцария по всички важни въпроси референдум. Но... да не забравяме, че там няма толкова имигранти като Англия. Абе прекрасен извод за всички политици " Не оставяйте важни решения за страната в ръцете на народа" Народа е паплач която лесно се манипулира. Примери много. Един от тях е присъдата на нашия Бог Исус Христос. Не случайно в големите страни няма референдуми помислете добре. Германия, Франция, САЩ, Русия и т.н. аз поне не се сещам за референдуми там. Ами то ако се направят референдуми за излизане от ЕС в останалите членки то май няма да съществува ЕС." Внимателни с рефереумите господа политици. Че вижте какво става на острова. Да ви е като обеца на ухото.".

Крайно време е да се намеси др. Борисов и да въведе нобходимия ред!!!!!!

влечуго пак ще продължи с гадостите си

Уважаеми Дами и Господа! Най-искрено заявявам, че не мога да пия толкова много за да приема по какъвто и да е начин за нормална този индивид Тери Мей..... Поемам цялата вина!!!

Само да вмекна...всеки път smeshenpla4 се оказва натясно и всеки път измества темата:) Тази вечер сме на вълна патриотизъм:)

Изявление на говорителя на британската министър-председателка Тереза Мей след като беше отхвърлен вотът на недоверие, внесен от предводителя на джендър-левицата Джереми Корбин: "Тереза Мей много ясно заяви, че британската общественост гласува за напускане на Европейския съюз. Искаме да напуснем със споразумение, но тя е решена да изпълни решението на британския народ и това е да напуснем ЕС на 29 март тази година".

А пък на брюкселския плутократ Доналд Туск - от никого неизбрания "президент на Съвета на ЕС" - му се прищяло Великобритания да анулира Брекзит. Смешен плач!

Ганьо в европа.До вчера мил чинии,днес аристократ и акъл дава все едно е поданик на кралицата.. хахаха

Поне тоя Ганьо е вече доста време в Европа и надмина повечето и е доволен, не се кахъри за мен :) И да ти кажа доста негативи съм изтърпял че само с циганите, крадците и даже убийците свързват името на страната...

Сърдете се на Тим Лий, че със създаването на Интернет е отприщил тази световна свобода на словото. То и ром с телефон може да изкаже мнение по Интернет, реално, няма лошо. Но не виждам какво лошо има хората да си изказват мнението по дадена тема, във вашите очи явно различното виждане е директно заклеймяване, в случая, и оприличаване към "поданик на английската кралица", а ако темата беше вътрешната политика на Занзибар, щяхте да ни заклеймите като "патриоти занзибарци" ли?

Ми няма лошо всеки да си изрази мнението.Обаче е меко казано странно някой ,който явно си личи ,че е българин да се причислява към английското общество и да говори от тяхно име чак. Това ще да е някакъв вид шизофрения. А на всичкото отгоре цялата тази драма е точно заради такива навлеци взели се за нещо специално. Дори Тереза Мей го каза - останете си в държавата и си я оправете , а не идвайте на готово.. ама така нали е и по лесно

До “2019-01-17 01:54:01 Чукча (нерегистриран) Аз ненавиждам управниците на Република България, уважавам и обичам родината си, същевременно. Научете се да разграничавате нещата, не сме в 7ми клас.“ Глупости- България е държавата на БЪЛГАРИТЕ, запомнете го най- после! Не съм емигрантка, живея в собствената си държава цял живот и нямам никакво намерение да се срамувам от това! Тук придобих двете си магистратури, съпругът ми тук защити докторантура, тук- в България е животът, любовта и битието ми и тук- в България, ще е и гробът ми! По-ясно не мога да ви го напиша...

Ама чакай ся...нали съпругът имаше сух(или беше мокър) печат на кралицата:)))) Или започна да се оплиташ в лъжите си, както обикновено:))))

България ако беше държавата на българите, нямаше да има, близо, 3 милиона българи в чужбина :) Оценявам формата ви на краен патриотизъм, но поне помислете за поколението си. И аз бях готов да дъвча и преглъщам горчилката всеки ден, но реших, че няма да позволя децата ми да го изживяват това нещо. Но това е съвсем друга тема, така или иначе...

казва всичко за твоя психопрофил. Няма отдавна държава на тази територия, държавата отдавна абдикира, так е пълна слободия за престъпни елементи, които вьршеят безнаказано.

До “2019-01-17 01:51:03 Затворено Общество (нерегистриран)...заради това ваше тотално опростачване се разкарах, и съм доволен“ И аз съм МНОГО доволна, че не сте в България! Ще е най-добре да не се връщате никога! Освен това- коментарът Ви е доказателство, че онези, които се големеят , само защото работят като бели роби в чуждите държави , са лица от малцинствата в България- лица с турско или циганско самосъзнание. Българинът не забравя род и Родина, той изпитва носталгия, винаги ще го влече България и никога няма да плюе върху гробовете на дедите си в България, като се отнася недоброжелателно към другите българи, избрали като мен да си останат в България. Защото в България държавообразуващият етнос сме българите- ние сме стопаните на тази държава! Та- искрено се радвам, че сте напуснали България и Ви пожелавам живот и здраве в чуждата държава.

Отговор: Защото ми липсва България. Посочи къде и кога съм писал против България или българите? Върни се назад и прочети предишните ми коментари...Пиша САМО против теб, защото си абсолютна невежа, която драска глупост след глупост и най-вече лъже хората. Въпрос: След като толкова милееш за българите, кога за последно отдели някой лев за някоя добра кауза, вместо да си купуваш парцалки-менте, с които толкова много се гордееш? Кога за последно влезе в дом за сираци, примерно, и им подаде поне по едно шоколадче? Кога за последно подаде 2 лв на пенсионера да си купи една баничка примерно? Извинявай, забравих...те не са в твоя социален кръг.:)

+++++++++++++++++++++++++++ и +

хаха, аз съм Инженер телекомуникация, манго или масовия сельо, и даже им раздавам задачи и взимам доста над средното за Германия (не се смей тука добре съм ги подредил тях, като пионки са ми вече :) ...

Крайният ви псевдо патриотизъм ви кара да изглеждате доста глупаво отстрани. Сигурен съм, че можете да се качите, една идея, по-нагоре откъм интелектуално ниво. Постарайте се малко повече. Да не кажа, че лъха и на избиване на комплекси за малоценност и недооценен труд поста ви. Ясно е, че в България мнозинството хора едва се справят, но е ясно и, че не всеки, живеещ в чужбина е "турчин, циганин, бял роб и т.н" :)

Купувам си пуканки шоуто ще е голямо ....

Купувай! Аз ги продавам! Не се притеснявай, ще ти е интересо. Запасявай се с повече!

Ти па за кви пуканки ти пукат, виж се сам къде си и кой е на власт при вас пък... поне ще си намалят агонията, ти си гледай ся Еврогейския съюз със гендърските наръчници за чиновниците :) за там много пуканки аз ще трябва да пукам !!!

Хаха то пък в булгаристанския БОстан, където мутрите са тикви а тиквите "премиер министри", и с 1 гласс да им да им не мине вота пак се обявяват за безапелационни победители !!! Айде, пазете си тиквата, халал да ви е !

Мутри, тикви- хайде- марш във великоислямия! Чий го дирите в БЪЛГАРСКИ форум, щом мразите българите и България, а? Бегом при кадъните и закачулените с бурки в лондон!

Не не съм там и не ги харесвам те мразят славяните. Ама да ти обадя нещо, а именно, че заради това ваше тотално опростачване се разкарах, и съм доволен, 5 пъти, че и повече взимам, то никой с акъл не остане на територята... освен ... циганите, след 50 години ще искате мюслита :)

Имам въпрос към чужденците - коментатори- след като неглижирате България, не я считате за част от ЕС, българите сме ви смешни, защо пишете в български форум? Какво точно ни показвате с това- наглостта си, високомерието си, простащината си? Защо не пишете в британските форуми? Какво казвате- там не ви приемат, защото не сте от “богоизбраната“ индийска каста или не сте пакистанци?;) В такъв случай- българите не сме длъжни да ви търпим наглостта! Искам да знам какво точно мислите по този въпрос- “...Найджъл Фараж: Не искаме лошите българи във Великобритания 4 февруари 2013 13:41.... Например, ние с удоволствие ще приемем квалифицирана работна ръка от България на базата на работни визи. Обаче не е редно тези хора от самото начало да имат достъп до социалните помощи в страната. Според нас, тази възможност трябва да им се отваря чак след 5-годишен престой, по време на който те ще са си плащали данъците в тази държава....“ Искам да попитам вашият “бог„ фараж- той луд ли е или тепърва полудява? Този дрисльо какво си мисли- че ще използва българите да работят ПЕТ ГОДИНИ в ю.к., да си плаяат данъците и осигуровките- т.е. ю.к. държавен бюджет само да ПЕЧЕЛИ от тях, а после- аааа- няма да ви се даде достъп до британската социална система? И този субект беше шеф на юкип- партията- хардалайнер на брекзит! Това ли са ви кумирите- болни хора, които не могат да направят елементарна логическа връзка между полагането на законен труд, законно плащане на данъци и осигуровки съгласно британското законодателство и законно ползване на британската социална система? Вие никак не сте за завиждане, ако мислите, че той е прав- според мен, сте за преглед при невролог или психиатър,...

Аз ненавиждам управниците на Република България, уважавам и обичам родината си, същевременно. Научете се да разграничавате нещата, не сме в 7ми клас. Единственото, което съм написал е съпоставка, недоумявайки, как вие (граждани на Ес, за каквито се смятате само и единствено вие, но не и останалите страни от Ес) се опитвате да анализирате казус, който е чисто и просто една прищявка от страна на Английския парламент, който очевидно не знае какво иска. Не ме разбирайте погрешно, за мен англичаните са изключително глупави и елементарни хора, но това не значи, че държавата им е слаба - стабилни закони, умерена политика, добър стандарт на живот. И, в интерес на истината, пиша и в британските "форуми" - повечето хора са доста объркани, което е напълно обяснимо, предвид факта, че не са юристи, но това са подробности. Както вече написах, и пак ще го напиша - Ес и Англия ще се споразумеят, харесва ли ви или не. Защото България няма икономика, България е един балон от чуждестранни акции, една огромна пералня за мафиотските пари, и заем след заем от ЕЦБ. Средностатистическия българин това дали изобщо го осъзнава, дали е запознат? Не мисля. Ако не бяха вързали лев/марка(днешно Евро) валутен борд през 97, сега България щеше да е китайска колония, най-вероятно, за което са виновни ВАШИТЕ управляващи. На тях благодарете и на тях търсете сметка, не на мен. Аз съм просто един страничен човек, даващ своето мнение, през своята призма.

Отговор: Защото ми липсва България. Посочи къде и кога съм писал против България или българите? Върни се назад и прочети предишните ми коментари...Пиша САМО против теб, защото си абсолютна невежа, която драска глупост след глупост и най-вече лъже хората. Въпрос: След като толкова милееш за българите, кога за последно отдели някой лев за някоя добра кауза, вместо да си купуваш парцалки-менте, с които толкова много се гордееш? Кога за последно влезе в дом за сираци, примерно, и им подаде поне по едно шоколадче? Кога за последно подаде 2 лв на пенсионера да си купи една баничка примерно? Извинявай, забравих...те не са в твоя социален кръг

Прочетох доста коментари и ми стана забавно, честно казано. Госпожата/момичето, цитиращо прашните закони на Ес - малко е смешно да го споменавате това, като интересен факт, камо ли като някакъв опит за аргумент, предвид факта, че всяка държава, членка на Ес е длъжна да се съобразява с европейското законодателство по куп точки, членове, алинеи и каквото си пожелаете, включително и законите, които се гласуват да са съобразени с "европейската рамка" (едно от нещата, които бъркаше в червата на юристите в Англия), а България е последна дупка на кавала, която гласува циркаджисйки не закони, ами поправки по съществуващи такива, колкото да отразява дейност за протокола... Но да оставим България на страна, да се върнем към отношенията Англия-Ес. Така, както Ес е "защитен", което не е юридически непреодолимо, но това са подробности, от отделни търговски споразумения на Англия с конкретни страни от Ес, които всъщност ще са подобие на Европейската "рамка", с разликата, че реално ще "са" общоприложими, но това са, отново, подробности. Та, така както, най-вероятно, ще се наложи на юристите на Ес да седнат и да си напишат още едно търговско споразумение, така и на английските юристи ще им се наложи същото. Да не говорим колко реформи ще има и поправки в настоящите английски закони, поради правното вмешателство на Ес, косвено, в политиката на дадена държава от Ес, в случая Англия, но това за средностатистическия българин е абсолютно непонятно, хаха. Та, в общи линии, мили мои, харесва ли ви или не - Англия и Ес ще се споразумеят, рано или късно, защото става въпрос за икономически интереси, тоест капитал, огромен капитал. А България ще си е все същата кръгла нула и цветарка, каквато е била през първата и втората световни войни. Живи и здрави!

Абсолютно точно

“.... малко е смешно да го споменавате това, като интересен факт,...“ Смешен или не, но Р. България е член на ЕС, страна е по ДЕС и ДФЕС, българските граждани имаме качеството “ЕС граждани“, за нас важи забраната за дискриминация по признака “гражданство“- както впрочем и за всички останали държави- членки на ЕС. Много ми е чудно защо не причислявате България към ЕС, а всякакви лица, необичащи България и българите, с огромно желание стават български граждани, след като уж “неглижират“ членството на България в ЕС....Дали не е, защото българското гражданство им отваря вратата към ЕС трудов пазар? Що се отнася до възрастта ми- не, не съм момиче, но бях момиче, когато полагах държавите си изпити по втората си магистратура....

Странно, че споменаваш думата дискриминация...само до вчера употребяваше думи като "паки" :) без изобщо да осъзнаваш, че употребата на тази дума си е 100% дискриминация:) Но какво ли се учудвам..невежа си беше като шарено котле, още по-невежа си като smeshenpla4:)

да драги, ще се пишат, така както се пишат, кадри бол, иначе либерастите в европа ще унищожат "добрата стара Англия". Ако искаш да спасиш кожата пишеш и пак пишеш, нямат евро, така че при тях е доста по-лесно. а европа с тия глъмаци начело още катастрофи ще има. като ти излезе най стабилния член малко трудно да се съвземеш.

кое е хаос бе!!, излизаш без сделка така както го искат хората и както е гласувал референдума, затова драги хората ви изхвърлиха от управление и сте опозиция а не власт, защото не чувате какво искат хората - твърд брекзит, без сделки с ония бандити от ЕС, с тях няма какво да се договаря. И накрая да зависиш от североирландците, ти да видиш, цяла англия в ръцете на 10 дупетата, които явно не зачитат англия и направиха заради тях англия да ги намрази и да не могат да се гледат.

Чужди медии пишат, че е постигнато съгласие срокът за излизане на Великобритания да се премести в края на 2020 г. Цитират М. Барние, който казва, че UK ще остане дотогава в ЕС с орязани права (няма да взема участие в решения, засягащи бъдещето на съюза), но ще спазва европейското законодателство. Междувременно ще продължат преговорите за ирландската граница. Апокалипсисът се отлага засега.

ирланците какво не са разбрали бе, твърд брекзит и да го духат, няма те да карат влака както им се иска,другия път изобщо няма да влязат ако се активират и гласуват повече от ингилизите.

След излизането на ингилизите паунда гаранция ще подгони долара, даже и ще падне още. Световните компании се изнасят в Германия и Холандия, Лондон няма да е вече световен търговски център. Англичаните ще загубят близките години стотици милиарди от свиване на БВП. Даже и шотландците ще се надигнат да излизат от кочината, защото ще са по-добре без тях.

Виждате обаче, че тук някакви новоизлюпени британски граждани, се опитват да ни учат на “ум и разум“, и когато им противопоставите икономически аргументи, се спихват като спукан балон, защото не разполагат с елементарни компетенции, за да отговорят с инструментариума на икономикса и макроикономиката. Едва ли знаят какво е БВП, но са с огромни претенции за възстановяване на прашасалата британска имперска слава:) Другите британски пейзани из британската провинция са по-зле и от тях....

Точно това им беше грешката, че дадоха на надутите тъпи провинциалисти референдум.

И само да добавя...никой не е казал/написал, че е британски гражданин, но това е напълно нормално при такива като теб...когато човек се задъхва от яд, както ти в момента, започва да си въобразява разни неща. :)

Цвък, тя е нова тук и няма понятие и не знае че едните са ориентирани проевропейски, другите проруски.

Изобщо не е нова. Това е индивидът с бивш ник-шарено котле. От години е в дира. Смени си ника, защото не можа да преглътне факта, че целия форум Й се подиграваше...както се получава в момента:)

До “2019-01-17 00:21:56 Цвък (нерегистриран)“ Комуникацията с лица, които не са от моя социален кръг, не е добра идея. Ще е добре- като поданик на кралицата- да се съобразявате с факта, че пишете в български сайт, регистриран по българското, а не по британското законодателство. Ще е добре и да не си показвате насаденото британско високомерие- смешно е британският плебс да учи образованите българи на каквото и да е. Приятна вечер и затворете врата от външната страна...

Твоя социален кръг, моме, се свежда до компютъра, на който протри клавишите да пишеш глупости. Това е твоя социален кръг. :)

смешенплач1

Не досаждайте! Написах Ви ясно- ЗАТВОРЕТЕ ВРАТА ОТ ВЪНШНАТА Й СТРАНА!

Ами заминавай си при твоят "социален кръг", какво се пениш тук не мога да разбера?

Тереза винаги може да бъде сменена от по0можещи членове на Консервативната Партия, такива има.Добре е ,че Корбин не успя,защото щеше да бъде ад под небето за Британия с този вманячен марксист-ленинист от британски тип.

Нека гледаме, пряко, фактите. А те са - Англия е петата в света икономика. Какво и колко губи? Доста, но това се отнася и за Ес. Ако не са Германия, Франция и Италия, съюзът до сега да се е разпаднал и затънал в дългове към ЕЦБ, която неслучайно е във Франкфурт... Но да се върнем към Англия. Какво губи тя - правото на свободен транзит на стоки в рамките на Евро зоната, което е доста - близо 47 процента от износа на Англия е към страни от Ес. Проблемът, в момента, в английския парламент, главно е, че е съставен от олигофрени, които не знаят кое по-напред искат и какво, по-точно. Не си мислете, че са много трогнати от факта, че ще спрат да издържат на свои разноски и гръб държави като Гърция, Румъния, България и прочие. Дори и да не се стигне до сделка с Ес, ще се наложи да се сключат отделни търговски "договори" с държави от Ес. Предполагам, че се досещате кои ще са тези държави. Относно всички европейски фирми, които оперират в Англия, в момента, не си мислете, че англичаните са чак толкова прости, че да ги оставят да си тръгнат току така, все пак чуждите инвестиции са си пари, вливани в тази икономика. В общи линии, не ги мислете много островните олигофрени, те винаги ще са много добре. Единствената държава, която е по-силна като икономика от тях, от Ес, е Германия :)

“... Дори и да не се стигне до сделка с Ес, ще се наложи да се сключат отделни търговски "договори" с държави от Ес. ...“ Това НЕ МОЖЕ да се случи, защото съгласно първичното и вторичното законодателство на ЕС, ТЪРГОВСКИТЕ ДОГОВОРИ С Ю.К. ЩЕ СЕ СКЛЮЧВАТ САМО ОТ ИМЕТО НА ЕС! Затова написах, че “желанията“ на г-жа мей, са смешни и не кореспондират с обективната действителност. И още нещо- няма как да се сключат нито търговски, нито друг вид договори- например за правният статут на гражданите на една ЕС държава, с ю.к. поотделно, защото качеството “ЕС гражданин“ е защитено в договорите за ЕС и е забранена дискриминацията по признак гражданство по отношение на ВСИЧКИ ЕС граждани, независимо от коя ЕС държава са и независимо с кого тази държава сключва двустранен международен договор, независимо от неговият предмет.

Не можело да се случи... За твое сведение, вече се случва, но зад кулисите. Но такива улави индивиди, като теб няма как да го осъзнаят това.

Тук е права ... такова нещо е против законодателството на ЕС. Ерго, няма такава опция за англичаните и ще има визи и мита ... който си мисли, че ще го дават както досега мнооого се е объркал.

Мислите ли, при положение, че става въпрос за политика - съответно икономически интереси, при това не едностранни, но двустранни такива, нещата ще бъдат оставени така - отворен казус?! Аз не мисля. Мисля, че Юк ще се опита да извие ръцете на Ес, по един или друг начин. А както вече споменах, полза от английския внос има цялата еврозона, както и въпросния транзит. Другото, което споменах е, че олигофрените на острова нямат идея кое искат по напред, което им е единствения проблем в момента. Има и още една подробност, вносът в Англия от Ес е изключително голям, така че не гледайте какво губи Англия, а какво губи Ес. Нещата няма да останат така, официално март месец ще се излиза от зоната, но това не значи, че не може да се преговаря и след това, няма такава клауза абсолютно никъде. А колкото до отделните търговски договори, каквото е писано ще бъде поправено и пренаписано, това не ви е Република България със законите, барабар с промените по тях, от Тошово време, че и от преди това :)

"Единствената държава, която е по-силна като икономика от тях, от Ес, е Германия" - германия щото целия ЕС я хрантутим, вижте какво получава от ес и какво ние и другите, всичко работи за нея, даваме пари за нейната икономика, те това е германия,а ние поредните бананови републики с вожд мутра.

ЮК напуска без споразумение /затова се разиграва целия този цирк в последните два дни/, и след това ЮК си договаря поотделно с всяка отделна страна в ЕС условията на бъдещите отношения. Предвид разделението в ЕС по толкова много въпроси, може и да постигнат повече така, отколкото ако се надлъгват директно с ЕС. Вишеградците май вече дадоха сигнали, че биха били по-ларж отколкото ЕС.

Това не е хипотеза, а официално обявена цел от Т. Мей.

“.... и след това ЮК си договаря поотделно с всяка отделна страна в ЕС условията на бъдещите отношения...“ Хахаха- НЕ СТАВА!:) Защото ЕС е ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ съюз на държави, а който твърди, че цитатът е РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ, значи изобщо никога не е бил ЕС гражданин, не знае не само правата си на ЕС гражданин, но и не знае какво ТОЧНО е ЕС. С 2 думи- не става, защото има ОБЩА ПОЛИТИКА на ЕС и НЯМА КАК да има 27 двустранни споразумения с 27 ЕС държави. Защо това е така, ли? Ами прочетете си ДЕС и ДФЕС и ще знаете:) А на онзи британски политик, който ви лъже, че може, му кажете, че има много здраве от мен- един български адвокат- баристър, който е член на Софийска адвокатска колегия и му кажете- на краставичар краставици да не продава, защото един политик НИКОГА не може да излъже един адвокат!

Забрави да споменеш, дипломата на съпругът:))))) Как така английски политик ще се подиграва с тъп кон с капаци, каквато си ти, член на Софийска адвокатска колегия. Политикът трябва незабавно да бъде порицан!!!:)))))

Нещо си се объркала. Още правителството на Ф. Димитров беше доминирано от втори адвокатски колектив и т.н. Където политик, там и адвокат. Пий едно валерианче, и не се вземай много насериозно. -:)

Не може да договаря по отделно. Договаря се с ЕС и преговорите на практика, приключиха.

Само дето не може да се случи ...

Няма начин да не стане, защото всичко е решено отдавна зад фасадата, какъв референдум кви пет лева, просто кукловодите са перфектни, театъра комедия, англия не за първи път ще прецака Европа, и не само.

Англия няма как да прецака Европа! Не разбрахте ли, че ако сте се отказали от бг. гражданство и сте само с британското си гражданство, за да дойдете да работите в България, ще Ви е необходима РАБОТНА ЕС ВИЗА, без която ще се водите нелегален имигрант в България, въпреки самочувствието ви на британски владетел на света, “натрил“ носа на ЕС? Толкова ли е заразна британската тъпотия, толкова ли ви е слаб българският ген, че сте прихванали и нея от “умните“ британци?

ЗАЩО мислиш, че са се отказали от българското гражданство?!

Хахаххахах...много си проста, та чак вдлъбната. За да имаш английско гражданство, не трябва да се отказваш от българското. Естествено, ти и това не знаеш...също като член 50 където бил писан специално за Англия:)

Терезка не знам какво си е "решавала зад фасадата", но явно е пропуснала да прочете Европейското законодателство по въпроса. С една дума - още една греда и измамени камилчета.

Малко извън темата - някой да забеляза на една от снимките как парламента им е пълен, чак двама човека седят на стъпалата? А в нашето НС местата паяжини хващат... Англичаните са рядко тъпи олигофрени, живея на острова от известно време и искам да ви кажа, че ги ненавиждам точно заради това, но пък за сметка на това животът е спокоен, та чак скучен на моменти.

Вече ми се драйфа от снимката на тази Годзила Мей!

Не си заслужава и да я гледаш.

прогноза за Брексит е прословутата реплика на Иван магазинера в култовия филм на Тодор Колев "Двойникът"- "Ще се размирише бе братчед, всяко чудо са три дни". Да сме живи и здрави и да се обичаме взаимно.

Безспорно е, че от всичко това ще има негативни резултати, и никой не може да ме убеди в противното! Колко проста математика са събитията които се случват в момента по света! Ами да предположим, че на ЮК ще са необходими десетилетия да се изправи след такова сътресение, макар и популистите да се опитват да убеждават в противното...?

колко то си щеш, на никой не пречиш. но защо правиш внушения само за едната страна, тази ,която ще си запази милиардите, а за онази дето ги губи нищо не внушаваш... а да з а умрелите или добро или нищо… разбрах те.

смешенплач1

Ю.к. вече загуби над 170 милиарда паунда...Абе Вие не четете ли британските ви вестници? Дори там калкулираха колко са ви загубите само до преди седмица от брекзита, който реално все още не е настъпил и не се е състоял:)

Десетилетия??? :))) А ЕС ще оцелее ли дотогава?

Разбира се! Особено след този назидателен образец !

Гледай жълтитите жилетки и си прави сметките!

Мей ще засенчи желязната лейди в политиката. Как и на нас не се случи такъв последователен и принципен водач един път...

Вече си приготвих печени бадеми, една хубава българска вишновска с 5 билки, и чакам да видя какво точно ще се случи на 30.03.2019г.:) Моите предвиждани за ю.к. са- 1. Забавени доставки и абсолютен хаос в доставката на стоки и услуги 2. Масова междуфирмена задлъжнялост поради неизпълнение в срок на договорите за доставка на стоки и услуги 3. Блокиране на работата на поне 3 държавни британски институции 4. Масово освестване на 01-02.04.2019 г. и моментално организиране на протести, които ще се изродят в масови граждански бунтове 5. Ситито ще изпадне в състояние на колапс 6. Ще спрат гражданските полети до ЕС- защото договора за открито небе няма да е подписан от ю.к. като държава извън ЕС, масов блокаж на транспортни услуги, масово обмитяване на суровините, идващи от ЕС и т.н. На 5.04, 2019г. може да започне и гражданска война в ю.к.- защото чак тогава “умните“ британци ще разберат как са ги излъгали собствените им политици, като не са им казали истинските последици за британската икономика при брекзит без споразумение... А аз ще си пия вишновката, ще замезвам с бадемите и ще се кефя на краха на великоислямия:)

ама не ти е по силите... къде колко % от населението са мюслита и ни кажи на всички тук да чуем резултата...ти си в много по ислямски свят. Истината боли, знам, но ще трябва да я преглътнеш.

смешенплач1

Да, бе- в София ислямският свят е толкова много, че на всеки сантиметър по бул. Витоша се вижда- хахахахаха:) Кой ви е промил така мозъците- не знам, но здраво ви е омотал- браво!:)

че не можеш да смяташ и започна с тъпи локуми.

Цял живот карат от грешната страна и за сега не са се избили и това няма да ги събори.

Много си забавна...как си представяш, която и да е държава, да стои и да чака някой да "дръпне шалтера "И да не вземе мерки? За твое сведение, от началото на декември вноса на лекарства примерно се увеличи 400%. Инвестиционните банки или тъй нареченото Сити, вече имат присъствие в ЕС (те и преди си го имаха и то отдавна, но сега се увеличи с около 30%) офиси, персонал, транспорт и всичко останало е вече факт. Дори увеличават заплатите на банкерите,заради релокациите, ако има такива. Хората, моме, са вече готови за Брекзит без сделка. И такива като теб, където рисуват мрачно бъдеще и граждански войни, ще почакат малко. :)

Прав си, да допълня. Тя да не чака а да си прави резервация за завръщане по навреме. Билетите щели да поскъпнат след 29.03.2019.....

смешенплач1

“.... да стои и да чака някой да "дръпне шалтера "И да не вземе мерки? ...“ мерките ви се състоят в това да чакате политиците ви да вземат решение за вас, без обаче те пряко да носят последиците от грешните си решения. Последиците ще ги носите вие- но.... кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи! “ ....Хората, моме, са вече готови за Брекзит без сделка. ...“ Не- британците НЕ СТЕ готови за брекзит, защото нямате и представа, че 90% от ВСИЧКИТЕ ВИ СУРОВИНИ идват от ЕС:) Изобщо- това е последният път , в който снизхождам до британският плебс...

То и чинка е пиленце, но повечето хора се сещат за зла лелка, с мераци за татювите ниви.

ги купуват тези лекарства..що така??

МОМЕ, НЕ СЕ РАЗВИВАШ ПРАВИЛНО. АКО ЩЕ ОЩЕ 10 НИКА ДА СМЕНИШ, НЕ МОЖЕ ДА ТЕ СБЪРКАТ. ЩОТО СИ СБЪРКАНА.

или са много тъпи, или са много умни, или са едни жалки мушмуроци, ма ами се чине, дека е комбинация от едно и три..По сетълмент извън Лондон се работи отдавна,а не виждам с какво друго могат да изнудват ЕС.

Тереза Мей можеда направи гениален ход, като подаде молба за членство в ЕвроАзиатския съюз, за да не страдат толкова младите и образованите за ЕС.

Е това е гавра! Като я подкрепяте, подкрепете я и във взетите репения. Като не сте съгласни с тях, имайте смелостта да поемете вие негативите на управлението.

Тия пък ако знаят какво искат...

как да знаят като са вечно на черешата!

Оставиха горкия Лешояд да се бори до последно стръкче перо!

Британците имат огромно доверие в своите си политици, тъй като те са професионални политици, като дипломатите от кариерата. Те са учили затова и са се подготвяли затова. Почти няма политици, хванати от улицата. Така ли е в България?

В България не е така, но - видно от ситуацията в ю.к., британските политици са необразовани, но за сметка на това- лордовете много сериозно се подиграват с бедните си британски сънародници, като ги лъжат откровено в очите... Втори референдум, ама ю.к. ще ЗАСТАВИ ЕС да й бъде дадено удължение на 2годишният срок- да, да- ама не- това са лъжи и манипулации за британците, които не са си прочели чл.50 пар.3 от ДЕС и нямат 200 паунда, за да си платят на поне един солиситър- до баристър посмъртно не могат да се доберат:)- какъв е “превода“ на текста на чл.50 от ДЕС на говорим простонароден британски език...

"...това са лъжи и манипулации за британците, които не са си прочели чл.50 пар.3 от ДЕС..." Ха-ха, точно този, който е написал Члена, не знае какво е написал и европейците четат закона ДВУЗНАЧНО. Според едната половина Великобритания била длъжна да напусне ЕС, според другата половина можела да остане. Смешен плач...

спри тревата, брато!

Тази е специална:)

Тия хептем се взеха насериозно.И като излезнат без сделка и се почне голямата търговия с бившите колонии ще се напълнят с пари.. ама те всъщност какво произвеждаха, че скоро май не съм си купувал нещо произведено там. Само да не се окаже че голямата икономика се дължи че са един вид финансов център на европа,а това означава търговци,бели якички и всякакви подобни спекуланти ,които правят пари с измами и машинации и сега като им отрежат клона ще е голям кеф. Истинският мотор е Германия и докато тя е силна ще е силен и ЕС

Кратко, ясно и точно. Тереза Мей е изключително гъвкав и хитър политик. Първо, всячески забави нещата за да ги доближи до датата на напускане (29.03.2019) и по този начин не остави време и пространство на противниците и да я бутнат (това би означавало нови избори,а време няма). По този начин отсвири вота на недоверие от собствената й партия преди Нова година. Сега отсвири и вота на недоверие на опозицията. Тоест вече пред нея е чисто да изведе Великобитания без сделка, каквато е нейната скрита цел всъщност, но да изглежда така че вината не е нейна, а на онези които и преджиха условията по сделката и не отстъпиха(ЕС) и на онези които гласуваха против нея (английските депутати). Така накрая тя ще отсвири от Англия и източноевропейските емигранти, които сринаха паара на труда там. За незнаещите за това колко обича емигрантите тя, един факт. Като вътрешен министър тя прокара закон който криминализира отдаването под-наем на жилища на незаконно пребивавщи в Англия - нещо безпрецедентно, в Англия преди това можеше да се наеме квартира все едно си купуваш семки. И още нещо, въведе солени глоби за наемането на работа на хора които нямат право да работят в Англия.

akud

изглежда все още Мей се опитва да втълпи на ЕС , че не англия иска да напусне съюза, а ЕС напуска Англия, хахахаах

Сутринта един човек твърдеше, че непосредствено след вота, Мей ще направи изявление за проманя на политиката и оставане в ЕС. Ами не изглежда засега да го прави и да започне промяна на Британската политика. Англия напуска ЕС и вече е сигурно. От сутринта свободния скок даваше признаците на сгромолясване. Вече е ясно, че сгромолясването става очевидно. Борбата за власт в Англия е притеснителна за здравия разум и радост за парадоксалния разум, защото една самостоятелна Англия в условията на неминуеми затруднения ще трябва да проявява творчество и да оцелява в името на напредъка. Няма опция и никой не иска нов референдум, което показва ясното решение за новия курс на нацията. явното е, че политическата класа сама е искала тази раздяла и напускайки да вземе максималното като безвизово пътуване, мита и облаги в търговията. Ако европейците го дадат на англичаните ще е много учудващо защо на нас не се позволява да влезем дори в еврозоната? Сега е време да настояваме за влизане в еврозоната.

"Сега е време да настояваме за влизане в ...." Тази вечер Една Жена Каза, че Lehman Brothers Holdings Inc. няколко дни преди т.н. случка (август 2008) са получили кредитен рейтинг ААА. Така и с това, за което ще настояваме.

Българските депутати да се поучат от английските си колеги. Гледам, че залата е все още, както е била при Кромуел, но макар и сбутани те са там на пейчиците. При нас сградата не им стига, а на работа не ходят, мнение нямат, с бащицата не спорят, ПЪЛНА ПАРОДИЯ НА ПАРЛАМЕНТ!!!

че ще оцелее ,кой да изберат..оня циркаджия корбин ли?

Аз харесвам много неща, които са дошли от Британия, не ме разбирайте погрешно, но имаше период, когато те бяха наречени, болният човек на Европа. Не са толкова непоклатими. Управляващите са наясно с това и заради това искат сделка с ЕС! Мей не дава да се каже и дума за Брекзит, без сделка! Част от населението искат Брекзит, без сделка, но основната им страегия е: да излезем, пък после ще видим, какво ще става! Тоест, нямат стратегия и анализ на ситуацията! Те сляпо вярват във величието на Британия и просто са изнервени от протакането, без да го разбират. Статистиката ясно показа, че повечето образовани и млади британци гласуваха против Брекзит. Това е глупост и се надявам да удължат периода до Брекзит и да проведат втори референдум. Ако изобщо е възможно. И ЕС и Британия губят!

Съгласен съм с вашия анализ. Ако нямат сделка ще стане пълен хаос по границите им. Колко у нас пазаруват от английски сайтове? Ще трябва да внасят стоката. Еори номер, митница ако е над определена стойност. И ще почнат да купуват от европейски държави. И много британски фирми ще че проявят филиали и складове в ЕС държави. Ама ще си намалят печалбите, нали?

"Статистиката ясно показа, че повечето образовани и млади британци гласуваха против Брекзит." Мда, пък според друга статистика 100% от чернокожите, а също и от непрекъснато нарастващите диаспори на индийци, пакистанци и африканци са гласували за ЕС, а класическите британци – против. Имигрантите за оставане в ЕС, кориняците за излизане. Има ли логика?!

"корЕняците"

lu4ka

Както рекох вчера, ще има Брекзит, оставане в общия пазар, без да се плаща контрибуция и да се съобразяват със законодателството в Еврогейския, пардон - Европейския съюз. А за българите в ОК не се тревожете, все някяк ще се справят и без вашата подкрепа, и за огромно ваше съжаление нямат писма от Даунинг Стрийт.

яВно не си официално пребиваваща под никаква форма там, други имат, дори не само по едно. За българите в ОК не се тревожа изобщо, ясно ми е, че брекзит ще има и се чудя на тълпата тук, която още не иска да види реалността.

lu4ka

М дааа, с PR е съвсем неофициално.

PR,сънуваш го , но дано се уредиш и го получиш наистина..

lu4ka

Ха-ха-ха! Е нищо де, сънувай и ти!

Няма да има такова нещо “без да се плаща„.= ю.к. плаща дори с това, че ако иска да остане в общия пазар, няма да може да не слага мита само на стоките, а да не пуска ЕС гражданите на територията си без визи. ЕС има 4 свободи, и ако някого не го пуснат в ю.к, а в същото време ю.к. остава в Митническият съюз, преспокойно този някой си пуска иск до СЕС и държавата ю.к. му плаща едно солено обещетение за дискриминация на основание гражданство. А после нека ю.к. пак да се прави на велика и надменна...

ти не разбра ли че като са решили да не те пуснат няма да те пуснат ако ще да извъртиш свирки на цялата митница… колкото по рано се събудиш и влезеш в реалността толкова по добре за теб.

Само с деветнайсет гласа? Това наистина е много трудна победа, но затова пък много сладка!