"Правда" отбеляза "прагматичния" подход на България към отношенията с Русия

Руската телевизия "360 градуса" коментира: Нищо чудно и да последва посещение на Владимир Путин в България

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръба от Русия няма да има! Борисов да си купи друга и да си я сложи....той знае къде?За какво беше изобщо това посещение?Даже МИГ -овете няма ги огрее!?Кремъл се управлява от евреи а те пари трудно дават!

Глей сега, Мите ...............................

Махнат ли тъпото ембарго и започнем ли да изнасяме отново домати и краставици веднага се връщам на село да гледам зарзават. Обещавам !

Лъснаха червените д..ета на ГЕРБ ! И кое му е прагматичното да си захвърлиш действаща инфраструктура , да набуташ 3.3 милиарда , само и само да направиш мръсно на Украйна !

Да не се грижим толкова за Украина все пак. Основно заради тях се поизнерви обстановката. Искат отсвякъде да получават по нещо, но това не става вде пак.

Фурнаджийска лопата,ама "достойна за уважение"???? Утре пак ще се "изходи на метеното" ако заповяда дядя Сам!

Е като фурнаджийска лопата : Вчера:АЕЦ Белене не ни трябва.Този гьол трябва да го зарием.Нямаме нужда от мощности. Днес:Ако не пуснем АЕЦ Белене,до 10-12 години ще внасяме ток. Спасиба галяма е галяма работа!

Радвам се, че отношенията между България и Русия се развиват в посока на разбирателство и взаимен интерес!

Радев - Натовския русофил взел власта и цялата русофило-прост8а организация цъфнала та завързала та чак преобърнала мисленето на Бате - ха ха тези наивни руски читатели трябва много да са заблудени да повярват на това недоносче Визитата на руските политици беше провал и показа прост8отия, наглост и граничещи със махленски свади изявления като прекрепете лева към йоана или самолетите идват бързо и за капак -Има много пазари

Абе Хора, кой да мисли за ефективност???!!!! Министърката на енергетиката е счетоводителка.....да не изреждам другите, защото е хабене на време и труд....

Руската преса не ме интересува. Но лекциите на акад. игор панарин в руската военна академия и преподаваният от него материал- да. Той е показателен на какво всъщност учат руските военнослужещи в руската военна академия. в една своя книга, въпросният академик иска юридическата забрана на русофията. На този шапкар няма ли кой да му каже, че според собственото му определение, русофобията е “.... е болезнена враждебност или дори патологична омраза към руския народ, на всичко, създадено от тях...“, т.е. русофобията е ЧУВСТВО, и като ИЗПИТВАНО ЧУВСТВО, при положение, че не е изразено с волеви човешки акт, НЕ МОЖЕ да бъде възведено в престъпление, защото само извършването/ неизвършването на волеви човешки акт , може да се възведе в престъпление- не и самата МИСЪЛ на едно наказателноотговорно лице! Така е и в руската, и в българската правна доктрина.

здравей Божественна - крайно време е да смениш ника

че е така....По този начин твоите МИСЛИ, изразени или не, не са съставомерни...Т.е. не носиш наказателна отговорност за тях...Така,че-спокйно можеш да си ръсиш идиотщините...

Тюпак здравей - бъди нормален днес

де, де, ще го сменям тоя Бою. Българските гои ще ни станат най-верните гои. Трябва ни жива гойска сила за войната с Русия.

"Правда" отбеляза "прагматичния" подход на България към отношенията с Русия; "Правда" припомня подписан от министър-председателя Бойко Борисов доклад за състоянието на националната сигурност на България от 2016 г., според който действията на Москва "заплашват (. . .) единна, свободна и мирна Европа" На Въртиопашката вяра не трябва да се има...НИКОГА!

Голям смях с това "прагматично" българско отношение. Къде е то бе ? Да спрем да питаме с какво ще се замести преноса на газ от Украйна при сключен договор до 2030 г. ли ? Ами питахме ли ? Да насочим втория турски поток към Варна и ХЪБ-чето ли ? Ами какво ще го правим там и с какво ще го пълним ? Прагматично ли ще налеем 3 млрд. в изграждане на нова газопреносна мрежа само с руски газ, като знаем че ЕК няма да ни позволи. За АЕЦ Белене, изобщо няма прагматично да споменавам, защото още глобите които платихме са още топли и ни парят в джобовете. Или да споменем за "прагматичното" споменаване на самолетите, с които Медведев ни се подигра. Най-прагматичното в целия прагматизъм беше че изобщо имаше среща с която Слънцето да се похвали, но за прагматичното дърпане на уши от зад океана ще си говорим малко по-късно - хахахах

Отдавна никой не обръща внимание на нашите политици какво говорят, а на това какво правят. И премиер и президент са доказани лъжци и западни лакеи. Съдейки от близката история, трябва да са спокойни русофобите. Скоро няма да получаваме никакви такси от транзит на газ, защото турците ще си го доставят директно. А, руснаците имат резервен вариант за Турски поток /опарили се с Южен/ и тръбата като мине през гърците, ще спрат тази за украинците и ще трябва да минем на дърва и въглища за по-чист въздух, щото ще трябва и Козлодуй да бракуваме, а в Белене ще ни остане само паметник на българската глупост. Такива управници сме си ги избрали, и на де съм чул някой да мрънка и реве сега и в бъдеще.

няма страшно- климатът се затопля ))

Белене е в земетръсна зона- тия дни беше годишнина на Свищовското земетресение. В Черно море днес е имало трус 4-5 по Рихтер. не ми се мисли за аеци и тръби в земетръсни зони. Приготвяйте танкерите за руски газ- и за всякакъв газ. Няма заради нечии комисиони да треперим пред вероятността от природен катаклизъм. Но пасаран.

а, бе, експерт? в Япония колко АЕЦ-а има?

Ф У К У Ш И М А?

Значи щом в Япония има тиктакащи бомби, дай и тук да направим, за да напълним джобовете на любимите ти ватенки?

Всичко са кьорфишеци при Бою. Като падне ще видим каква сметка ни е натрупал. България и Сържия са толкова малък пазар на газ, че никакви икономически интереси тук не са оправдани. Просто сме страшно малък пазар. От там цената ни никога няма да е като за Германия. От там с руска газ немската икономика винаги ще е по-конкурентна от нашата. От гл. точка не диверсификация и запазване на някакво вличние на страната ни проекта за газта може и да е смислен. Ще видим. Ако страната ни се газифицира и реиндустриализира в бъдеще ще е друго, но аз при сегашната несигурна ситуация не давам пари за газифициране. Просто не вярвам на нищо, което говорят. А относно Белене - проекта е твърде сложен и скъп за нашите възможности. Има резон да се прави, но ние ще осерем и окрадем толкова много, че няма да имаме полза. Първо въпроса с демокрацията, върховенството на закона и свалянето на Шайката. После проектите. За да не се заробваме, а крадците да изнесат милиарди по чужбина.

Трябва да държим на обща политика към руснаците, а не всеки да си пуска газопорводи както му е изгодно щото накрая малките като нас губят почти всичко... Трябва да внесем в Брюксел идеи как да се подхожда и ясно да се каже какво може и какво не може с руснаците и при какви условия и честно да се договаря Брюксел, а не отделните държави.

Русия използва България само, за да рекетира Украйна и да ни изтощава финансово, като принуждава тъпите русофили да правят безсмислени разходи-за аец, южен, турски, български потоци и т.н. шантажи. като това не и струва нищо, защото парите за корумпиране ги дърпа от фалирали български банки ктб и др. крайно врем е да се освободим от мнимите ни освободители.

може да нарече Русия-"мнимите ни освободители"...Колко бързо се възприемат "евроатлантическите ценности" от необразовани, невежи хора, без чувство за национална принадлежност и история...просто лумпени

Каква стана тая? Ужки проводниците на руските интереси БСП изведнъж се оказаха напълно изолирани от всякакви интереси.. Русия доставя газ директно на България, без соц-посредниците. Само по това перо губят 300-400 милиона годишно. Пак БСП и лично ОРешарски спряха изграждането на Южен Поток. Пак те не се разплатиха с Русия за Белене. Какъв проруски президент е Радев?! Преди три дни се обяви за засилване на натовското присъствие в Черно море. Може и да му се иска да го приемат за проруски, защото това насълзява и умилява пенсионерите, но за да бъдеш наистина проруски, то трябва да имаш някакво влияние, а Радев такова влияние има само върху дебилите, циганите и пенсионерите.

Никаква полза от потока, защо е това слагачество. Само алчните хотелиери ще живнат от туризма. Ще налеем 3 млрд, за построяване на тръби, а ще получаваме около 100 млн на година транзитни такси. Тоест 30 години няма избиване, а до тогава тръбите ще остареят и ще трябва да се сменят. Правим единствено услуга на Русия да си налагат монопола. Мислят ли нашите кухи тикви за интересите на БГ или само се натягаме на американци и руснаци.

petrovito

споко. скоро няма да получаваме никакви такси, щото турците ще си го доставят директно. а, тръбата като мине през гърците, ще спрат тази за украинците и ще се ще минем на дърва и въглища за по-чист въздух, щото ще трябва и Козлодуй да бракуваме, а в Белене ще ни остане само паметник на българската глупост

когато врагът ти те хвали, означава че си кре.тен!

Ние вече врагове ли сме с Русия, кретен?

Не е кретен, олигофрен е

По същество - нищо , по съдържание и цели , обикновена , не особено интелигентна ,организирана PR акция от кабинета за привличане на симпатизанти за изборите , от средите на критикуващите и неодобряващите политиката на САЩ. Ето виждате ли , ние сме отворени и към добри отношения с Русия. Е нямаме , както обикновено , не сме подготвени с наша си българска позиция , но сме го готови на празни приказки и парадни посрещания и на другите. Грешно разбиране , че който не харесва политиката на САЩ обслужва руски интереси. Къде е националната позиция , къде е подготвеността на кабинета да разговаря по важните енергийни проекти - ядец . Накрая ни се изсмяха

Подозирам,че нищо няма да се получи от тези срещи и разговори. За тяхното реализиране са необходими ръководители с мисъл и перспективно виждане. Да оставим настрана другите препятствия,но нашият премиер е далеч от смелостта да поеме такива сериозни инфраструктурни проекти. Таванът на неговото инженерно мислене са магистралите. За АЕЦ"Белене" и газопровода е необходима сериозна организация и подготвени специалисти. Да не говорим и за необходимия ефективен административен капацитет,с който не разполагаме. Как ще стане при тези каки,които се разхождат из министерствата и другите държавни организеции?

Ако не друго, поне са потвърдили черно на бяло, че Ганьо си е избрал рубладжия за президент...Предишните рубладжии, фалираха държавата...Този е безгласна буква, та няма да има тази възможност

Доларджия, рубладжия, каква е разликата?

Ами, разликата е като между Япония и Беларус..Едните са доларджии, другите са рубладжии...Или като между ГДР и ГФР....Или С. Корея и Ю. Корея...Такива едни разлики..Незначителни

Питай комунягите, които са си изпратили децата при доларджийте.

Японците не са доларджии, а йенаджии. Япония за 30-40 години се превъна в световна икономическа сила, след като получи две атомни бомби. Когато да очакваме България да стане световна икономическа сила, защото 30 години вече минаха?

"...а не на 50 000, както е всъщност, пишат още изданията в Русия. "Желая ви да постигнете тези цифри от 50 милиона, които прочетох току-що", цитира "Взгляд" реплика на руския държавник. Медведев посочи, че през 2018 г. България е посрещнала над 500 000 руски туристи." Последно колко е - 50х. или 500х. А, ДИР?

Четете, преди да пишете бе! 50 000 са българите посетили Русия; 50 000 000 е било написано в материала, който са дали нашите калинки на Медведев; * 500 000 са руснаците посетили Бг. Така по-ясно ли е?

Опитът за прогматична икономическа политика на Бибитко в зародиш бе посечен още в зародиш от Обкома ПРЕДИ посещението на Медвед. Очакването ,че Ишиаса ще даде ГАРАНЦИИ за България е никому ненужна илюзия. До сега не се е случвало, ни за Северен 1 и 2, няма да се случи и за "разклонението" на Турския поток. За "Южен" въобще не отварям приказка... Това ще е така докато не се смени цялата васална шайка, представляваща колониална администрация на "фронтовата" територия.

PEYTSCH

Правда/Кривда.

Искаха гаранция от господаря ни в пряк текст. Партньорите и съседите ни добре разбират робския ни статут и отсъствието на право да решаваме и на суверинитет. Това е звучен шамар за уж независимата българска политика.

Ако в България имаше национализъм, блядовете и техните ибрикчии в България отдавна щяха да са избесени. А Путя може и да дойде на килимчето да цунка ръка на Бойко и да ошамари профилактично Мунчо.

Не си Българин,циганин си.

"Право на социална пенсия в България имат лицата, навършили 70-годишна възраст, когато годишният доход на член от семейството към датата на навършване на възрастта е по-малък от сбора на гарантирания минимален доход, установен за страната през последните 12 месеца. Размерът на социалната пенсия за старост, както и условията за нейното получаване, се определят от Министерския съвет по предложение на Министерството на труда и социалната политика и Националния осигурителен институт. Съгласно ПМС №106/22.06.2018 г., считано от 01.07.2018 г. социалната пенсия за старост е определена в размер 125,58 лв/64.4 евро. Минималната пенсия В България за осигурителен стаж и възраст от 1 януари 2019 г. става 207,60 лв/106.46 евро." Чувам, че пенсиите в Русия били по-високи от пенсиите в България, както и че в Русия се пенсионирали на 55 години.

ами емигрирай в Русия.

Значи Правда хвали Борисов. Борисов е премиер на България, а Правда е руски вестник. Русия е враг на България, следователно Борисов нещо е сбъркал.

"Когато те хвали врагът - знай, че си сбъркал." Суворов

Много умни неща са казани, но като не можеш да ги разбереш ги използваш не на място !

"Това е изгодно за Русия - така федерацията ще може да заобиколи газотранспортната система на Украйна, доставяйки газ в Европа от юг. Цената на това достига 1,4 милиарда евро, пише руският електронен в. "Правда"." ----------------------------------------- След това откровение на россиянската газета, просто е задължително тази т.нар. сделка, а всъщност военна операция срещу Украйна, да не се състои!

За тръбата всички се натискат да минава през страната им. За АЕЦА само Румен Овч., Румен Радев, Корнелия. Дори и Станишев го спря. Евентуално може единия реактор да бъде сложен в Козлодуй. Ще струва 1-2 милиарда и ше замести Мариците.

Я аз да го кажа ясно, че май никой не смее: не щем ни меда, ни жилото на мужици и селяндури, пардон, крестьяни.

Да бе ясно. Искаш само черния шланг на новите ти братя зад океана. Аре чупката, лайнар нещастен.

Това го е казал Захари Стоянов и много е бил прав. И до днес е актуално.

Правильное слово - не крестьяни, а "крепостники"

Традиционно в шоплъка само овчари са се раждали.

PEYTSCH

Нищо не е ясно..Тръбите САМО и САМО с руски газ ли ще са ? А газ от Израел, кипър, Азербейджан, шистов газ от Александрополис...? Значи ако китайците построят аутобан през България САМО за китайски камиони и коли следва да е ???

Тук мога да кажа, че ми хареса поведението на Борисов. Политика на баланс и помирение, но и на прагматизъм и следване на националните интереси! Вижда се, че руснаците уважават това. Уважават го много повече от това да им лижем задните части.. Смятам, че с прагматизъм най-добре можем да се разбираме с Русия и не само с нея! Иска ми се и другите велики сили също да проявяване малко повече хладнокръвие, да устояваме на натиска, който често ни оказват и отново да гледаме най-вече националния интерес.

За газа ОК - няма лошо да минава през България. Това са едни 100 милиона допълнително транзитни такси - не е много но що да не ги взимаме. За АЕЦ се плаша - това 10 милиарда долара, за мощност която засега не ни е нужна и за ток за който може и да няма пазар.

Повярвай ми, не е така. България има нужда от този АЕЦ. Говоря, като човек в тази сфера

Цял цвят върви към намаляване на енергийните разходи, а някои "умници" ни съветват да инвестираме в нов АЕЦ. на кого ще продаваме? ... може би ще изнасяме в космоса!

Тези от ''Правда'' що първо ни не питат , та му се връзват на Боце ?

И аз си мечтая, вече 30 години, да видя една "прагматична" политика на българските държавници, но уви...

Много добре се получава като статия. Веднага се прави разлика, когато информацията е от първоизточници и няма замесени западни "медии", разликата е стряскаща в качеството и истинността на информацията. Четем информация, а не поредната западна помия. Западняците май трябва да седнат да се учат на информационна журналистика от начало. ДИР, като не преписвате западния бъркоч от лъжи, стоите много добре.

Ха-ха...Е, не..Западната преса да се учела от съветската?! ?! Няма такива дебили, бих казал, но уви- има. Тоя е от тези дебили, които смятат, че съветските другари трябва да научат западняците да правят и коли..

И голямата въпросителна за какво всъщност беше тази среща, няма отговор. Баламосват ни с договори за социално сътрудничество; ха-ха, пълни глупости. Може би, никога няма да разберем истинската цел на това посещение, или поне не скоро. Прах в очите на хората.

Колкото и да е банално - газопровод и опипване в случай, че господарите ни от САЩ ни пратят и нас на бъдещата война срещу Русия.

.. изтинската цел, приятелю, е ВОЕНИЗИРАНЕТО НА ЧЕРНО МОРЕ. Боце също е противник на този процес, макар и да не зависи много от него.

По прагматично не маже и да бъде! Казаха,че нямат интерес към хъбът на Боко! Биха променили проекта на Турски поток само е финансови гаранции от ЕС,които ние НЯМАМЕ! Същото казаха и за Белене!

Умният политик не сочи този и онзи за враг а работи с всички в полза на народа си. Дано доживеем да видим такъв политик начело на държавата.

Това е пътя. Видяхме вече докъде стигнахме с нашите американски дружки ( или по-скоро как бяхме употребени ). Така че е време да обърнем палачинката. Време е да видим другия най-голям агресор, но със сигурност по-малкото зло от САЩ.

Аз не разбрах какво всъщност постигна тази среща. Борисов успокои руснаците,да не се плашат от новите ни Ф 16.Разбра се/за сега/,че Газпром и газовият ни хъб,няма да имат нищо общо.Също стана ясно,че Турската бара,засега също е в сферата на големите приказки.Без санкция от ЕК-просто няма да я има.За туризЪмЪт-имало големи намаления в бройката.25+8 % равно на 1/3 руснака по-малко за 2 години.Лошо съотношение рубла/евро.Значи,за повечко руснаци-китайски юан,препоръча Медведев.И така,къде останаха ползите?Апропо,за цената на газа,изобщо не стана дума.А тя,понастоящем,е рекордно висока.