17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се прави всичко да не се стига до трансплантации. Трансплантация на сърце 5-8г, после пак ново сърце и така с всичко. А цитостатиците и кортикостероиди продължават да увреждат и новия орган и оснаналите.

Добре ли си или не си вземаш хапетата редовно??? Понякога не зависи от пациента или лекаря..съдба

Понякога трябва да приемем неизбежното ... жалко за загубения млад живот, но муковисцидозата е много тежко генетично заболяване и в случай на трансплантация ... новият бял дроб, го е очаквала съдбата на стария. Болните в България преживяват максимум до 25г , а при по развити здравни системи до 45г. При тези нива на заплати и здравни осигуровки ... няма как да очакваме световно здравеопазване, а като се добави и корупцията и кражбите ... сме на ниво неразвита Африка! Преди 40 дни почина моя близка на 70, със сърдечни оплаквания и отлагане за следващият месец на направление за специалист. Днес, майка ми ... която от повече от 5 години не е имала нужда от личния си лекар е получила отказ или отлагане на посещение при специалист. Тази година изгоних детето си, да учи в чужбина, край мен умират и страдат хора, поради елементарна липса на медицински грижи ... и в същото време се правят некачествени ремонти на улици, площади и уж се санират сгради и се афалтират магистрали за милиарди. Много, ама много се краде в тази държава ... и нищо читаво няма да остане !!!

Бездушни тъпаци.....такива тъпаци се качиха да управляват тая държава, че жална майка на всички зависещи от тия тъпаци

ъхъ! а през соца всеки беше с нов бял дроб! осигурен от местната оф организация!

Вече ще има много свободни бели дробове, Вярно добре обгазени и силикозно уплътнени. Родното донорство е осигурено с подкрепата на СтоличнаОбщина и персонално кмет Фандъкова. Ще горят боклуцитите на града в центъра на София в супер завод канцерогенен боклучарник. Всеки става потенцялен донор

Много чести станаха тези новини, и то за бели дробове. Чести като жизненоважните новини за кралската бърлога в братска Великобритания. И на имейла си получих покана от Авааз за включване в програма за донори на бели дробове...

Никоя чужда болница не дава пълна разбивка на разходите за скъпи и продължителни лечения предварително. Сумите винаги са приблизителни и включват значителен резерв за справяне с потенциални усложнения (които са по-скоро норма при тежките заболявания). Разбивките се дават СЛЕД лечението, евентуално. Апропо, разбивки продължават да се искат предварително и в момента от чиновниците в здравното министерство, които използват липсата на такива, за да дават лесни откази.