Пращат sms на шофьоритe в София за вдигнат автомобил

Водачите, чиито коли са на наказателен паркинг, ще получават кратко съобщение от номер 1902

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да попитам потребителя ,,Абе,, къде точно са тия инвалидни парко места дето колите престояват със седмици и не ги вдигат,за кой район и кои улици говори?

В болница и поликлиника се ходи пеш или с линейка при спешни случаи, какви са тези селски капризи да се ходи с кола, ако можеха, селяните в София щяха да паркират таралясниците в апартаментите си ..

Освен да се стрижат и доят, овцете трябва да бъдат наблюдавани и движението им да бъде ограничавано, било със забрани, било с електрически шокови огради, забрани за паркиране, движение, а по нататък и за дишане...

Да се въведат и винетки за гражданите пешеходци, ползуващи софийските улици, които да бъдат окачени като баджове на гърдите на ходещите. На всяка улица да се сложат входно изходни пропусквателни пунктове с бариери и охрана.

На мен ми вдигнаха колата пред 22-ра поликлиника, където бях отишла за кръвни тестове. Там няма къде да паркираш и да - бях нарушила знака. Редовно си плащам всички данъци и искам да мога спокойно да оставям колата си поне пред поликлиниката. Смятам да се оплача на омбудсмана - държавата и общината не е редно само да събират пари без насрещна престация. Знаят, че там спират много и различни коли и затова са сложили знак, та да потриват доволно ръце и да отчитат приходи от безсилието на гражданите. Тази държава като че ли е във война със собственото си население и иска да го изтреби/изгони.

Абсолютен рекет е да ти вдигнат колата с паяк, ако си изтървал да си пратиш sms-a. Слага се скоба. Паякът трябва да се намесва в случаи на неправилно паркиране.

По наредбата за София, вдигането е когато автомобила наистина пречи на движението или след края на работното време на зоната, но в тая структура не харесват да четат и мислят, и най обичат да тормозят хората.

искам съобщенията да са на кирилица!!! Ако аз напиша буквите от новера на латиница, веднага ще ми сложат скоба! Затова, в никакъв случай не се приемат съобщения на латиница!

Аз разбирам желанието ти, но само искам да ти кажа, че буквите ти от номера ти, а и не само от твоя, много отдавна са направени така, че и на латиница и на кирилица да се изписват по един и същи начин. (по-просто казано - няма буква в номера ти, която да няма латински еквивалент). Имай го предвид, преди да напишеш следващ пост по темата :)

Ако караш кола с чужд номер тогава как да си пуснеш есемеса?

Крайно време беше. Те ако се напънат могат и да взимат номерата от регистрацията в КАТ.

Знаеш ли колко хора карат кола с едно пълномощно ?! И какво като пратиш смс на някакъв номер който вече може да не съществува !!!

Нека си седят ! Нали ще си плащат затова !

бандитите с тоягата и моркова

Аз латински не разбирам! Говоря свободно, Български, руски и английски. Смятам да уча и китайски в най скоро време. Не може ли на някой от тия езици?

Учи повече,че ако и на другите езици граматиката ти е като на българския........

това предполага към злоупотреба от трети страни.

Как по-точно?

Кога ще бъдат вдигнати неправилно паркираните милиционерски автомобили на тротоара пред 1-во РПУ-на бул. шипченски проход. нерядко се паркира и на самия булевард. Или правилата не важат за мевере? Всъщност практиката милиционери да паркират неправилно е масова. Паркират където си искат и лични коли-не само служебните, и оставят опознавателен знак, че са от мевере-тоест над закона. Милицията над закона ли е?

Я мини по "Позитано" от страната на СДВР, па да видиш какво е. Уж зелена зона, а само частни коли без стикери или талони, но задължително я с надписана жилетчица, я палка, я капа вътре. Да се знае, че са "наши" коли и не може да се пипат. Всичко е на принципа наши-ваши. Ама къде да се плаче човек? И на арменския поп не става. Съблюдателите на законността по стар нашенски принцип са най-големите нарушители на законите.

Пак мрънкачи... Добро и полезно нововъведение! Браво

Влязох да проверя, при въвеждане на едно улеснение за неизрядните водачи, дали ще има някой, който да го оцени... Един човек дотук... Мрънкачи...

В се ме се-то ще пише ли ЧЕСТИТО?

Постоянен тормоз в Младост! Наслагаха знаци , за да могат да вдигат колите на хората , но не направиха нови парко места!! Е, това нормална държава ли е ?!? Рекетират и тормозят собствените си данъкоплатци!! ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ? ОТПОР !!!!

Нормална държава е. Никой не ти е длъжен да ти прави паркоместа. Преди да си купиш кола, трябвало е да си купиш гараж, или да сключиш договор за платен паркинг. В германия нявмаш право да купиш кола, ако не представишп договор за наем на паркомясто, плетн паркинг, или документ,че имаш гараж. Отникъде не следва,че всеки трябва да е с кола. който няма пари да си купи гараж-да се води на трамвная. В Прага-колите са три пъти по-малко, и пражани пътуват с трамвая.

Ти не ми давай за пример белите държави , защото аз пък ще ти отговоря , че общината Е длъжна да осигури норнмална инфраструктура , включително паркове , детски площадки и паркинзи. В момента общината е допуснала презастрояване по кварталите , без да се интересува, че инфраструктурата не е предвидена за такъв брой автомобили и хора! Не се прави нищо по въпроса,за да се облекчи проблема с паркирането, а напротив, забраняват доскоро разрешени улици за паркиране с цел ГРАБЕЖ!!! А ти , господинчо не ми чети морал какво е трябвало АЗ да направя , платено тролче непоръбено!!

Не е ли редно да направят един референдум за живущите в дадена зона, преди да я превръщат в платена? Има много свободно пространство, което общината няма интерес да преоборудва в платена или буферна зона, но няма да ни взимат толкова пари.

ПРЕДПОЧИТАНИЯТА НА НАРОДА СА АВТОМОБИЛИТЕ .

Когато видя Данчето в метрото ще ти повярвам!!

Има ама няма.6 месеца тестват мотриси SIMENS за да си достроят метростанцийте, дето трябваше да са готови миналия Октомври.

Това с SMS-ите е пълна простотия, на всичкото отгоре те таксува и мобилния оператор за SMS-а. Вземете пример от други държави, дори Полша, където има мобилно приложение за паркиране с което си маркираш когато паркираш и след това когато тръгваш си спираш услугата и ти се начисляват пари за престоя който си направил. В него можеш да си провериш, кога са ти вдигнали автомобила и къде се намира, а не хиляда SMS-а, да пълним джоба на мобилните оператори.

Бай Вълчо, я да те питам.... А ако си спрял на пешеходна пътека, понеже си платил зоната не трябва да ти вдигат колата ли? Обикновено се вдигат колите, които са спрели неправилно или пречат на движението, на тези с неплатена зона им слагат скоби, а за сложена скоба отдавана изпращат СМС-и (аз лично съм получавал такъв за скоба пред Исул). като цяло СМС-а го плаща този, който го е изпратил, в случая Градска мобилност. Относно СМС-ите, които се пращат при плащане на зона, цената на самия СМС е според тарифния ти план (обикновено в тарифните планове има включени голям брой СМС-и), а сумата за самата зона, се превежда от оператора към Градска мобилност, пък като не искаш д апращаш СМС, купи си талонче... Идеята за пращането на СМС-и при вдигане на колата не е чак толкова лоша. Вместо да се чудиш дали колата ти е вдиганата или открадната.... Отделно може да се организираш по-бързо да си вземеш колата, а не да плащаш допълнително наказателен паркинг. Съвсем друг е въпроса, дали вдигането на колата Ви е било законно или незаконно. Дали наистина сте наруши правилника или не сте. Дали от мястото от където са ви вдигнали колата е имало табелка, че колите се вдигат или е нямало такава табелка и други редовни битовизми....

Дали някой помни, че една от първите лъжи на ББ, по време на отдавнашна кандидат-кметска кампания за София беше, че ще премахне паяците..... Едва ли...

Столична община и в частност община Младост съвсем съзнателно и нарочно създава проблеми с паркирането, за да може после да въведе зони и да събира пари от места където в момента има знаци паркирането забранено. Пред 128мо направиха тротоар - магистрала вместо да го ремонтират както трябва и да има места и за тротоар и за паркиране. А като дойде зелената зона тук, запомнете сега къде има знаци и вижте как магически те ще се трансформират в платени зони. Изведнъж като стане платено и паркирането вече ще е разрешено ;)

Въпросът не е до SMS-ите. Tук пак опираме до спазване на разпоредбите. Миналата седмица в четвъртък ми вдигнаха колата от инвалидно място на ул. "Леге". Бях поставил стикера на стъклото както си му е редът, но колата я нямаше. За просрочие на разрешеното време с 10 мин. ОК, както и да е. Просрочил съм, понасям си наказанието и срещу 76 лв. си освободих колата. Вината си е чисто моя, за което не споря, както и, че си понесох последствията. Но, тук е тънкият момент. Понеже работя в района и всеки ден го кръстосвам по няколко пъти, макар че ми се е налагало да идвам с кола на работа максимум 2 или 3 пъти за толкова години, ми прави впечатление, че едни и същи МПС-та стоят със седмици на инвалидните места и никой не ги докосва. Не с дни, а със седмици по цял ден. Да не кажа с месеци. Явно разпоредбите действат за едни, а за други не действат или пък може едните да са по-специални от масата. А това със SMS-ите - няма проблем да си го провериш и онлайн веднага къде ти е колата и в колко часа е вдигната, както и аз направих. Щом искат да го направят, но поне разпоредбите да важат за всички, а не само за някои - избирателно...

Както се пее в една песен: "свободните места не са за всеки"

Може би аз съм изпуснал нещо но къде точно пише че при плащане на Синя/Зелена/Бембена зона то личната ми информация като тел. номер ще бъде пазена ? къде точно пише и колко време ще се пази ? за какви цели ще се използва ? Дали тази информация се продава или предоставя на 3-ти страни ? каква точно информация се събира ? дали е само Номер на колата -> телефонен номер или при вдигане записват и марка, модел, звят, кубатура или всичко дето го пише по талона ? Уж има GDPR ама нещо тези не ги интересува събират си всички и си ползват както и когато искат

Това е пост на полицай от Русе в туитър: Peter Vanev Звъня за първи път днес на един господин от Русе. След 3 часа, фейса ми го предлага за приятел. Забавно. Ти тук за едни крадци от некаква нещастна фирмичка ми говориш за лични данни. Не че нямаш право, подкрепям те, че питаш такива работи... ама като се огледаш...

Съгласно Регламент (ЕС) 2016/679 - Общ регламент за защита на данните (GDPR), телефонният номер не представлява лични данни, както и номер на автомобил, марка, модел, Цвят, кубатура.

По принцип да, защото телефона в случая не е обвързан с конкретно лице.... Но... в момента в който си платиш глобата и обвържат дадения телефон с лицето "Х", то тогава телефона моментално се превръща в Лични данни. Давам и друг пример. Служебен телефон, който стои в офиса и го вдигат 10 човека... - това не са лични данни, но служебен телефон, който се вдига от точно определен човек "Х" от фирма "Y", вече идентифицира човека и това са лични данни!

Че те и до сега пращаха? Аз така си платих една скоба още докато я слагаха.........

едно е скоба, друго е да вдигнат авто-то

По-скоро въпросът е, защо досега не е било така толкова години, твърде елементарно е, но някой гений е загрял днес с албанския си реотан...

ми да добавят гсм номер към регистрацията на колата и за всичко свързано с нея да се получава СМС на този номер

Е ти нали се регистрираш, когато паркираш..... По-скоро ако си чужденец, не ми е ясно как плащаш паркинга. Работи ли системата със СМС?

а ако никога не си паркирал в зона, а между различните градове. Освен това става дума и за глоби, да не се окаже че ти виси глоба в кат за която не знаеш.

Добро утро от преди година поне работят по този начин , включително ако е поставена скоба.

За скобите знам, но за вдигнати автомобили дали е било така, просто не съм стигал до вдигане:)