Пожарът в Калифорния е извън контрол, вече се вижда от Космоса (снимки и видео)

Пламъците вече са погълнали 56 квадратни километра гора, 6000 жители получиха заповеди да се евакуират

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пожарите изникват естествено поради масовото залесяване с дърветата евкалипт, внос от Австралия през 60те, 70те години на 20 век. Когато тези дървета станат достатъчно високи, отдолу дървесните отпадъци са барут, който се самозаппалва от големите жеги. Подобен, но по-малък ефект, става и с боровите отпадъци - поради наличието на веществото терпентин, става такава беля - справка инцидента с дървопреработвателното предприятие "Свилоза" край Свищов преди няколко години. Уважаеми съграждани не се филмирайте с конспиративни теории. Приятен ден!

Има снимка направена от космоса, на която се вижда Путин препускайки бясно през калифорнийските гори яхнал мечка гризли, на която и гори подопашката. От РФ отричат. Чакаме Зеленски да се съвземе от наркотиците и да извести новите санкции към РФ.

Господ да ни пази от американския ад

Голям кеф. Да горят в ада мръсните кравари.

Човечеството е обезумяло. Задават се все по-големи глобални предизвикателства, а водещите държави си игеаят на войни за ресурси.

Сами ги предизвикват тези пожари с високоенергийни лъчи. А ХАПР антените събарят дъжда от облаците на 20 мили западно от брега в океана, който иначе би валял над калифорниа.

Антената на покрива ти е изпържила гладкото мозъче.

Личи си красотата на евроатлантическите пожари... дай боже повече такива!

САРМАТ-а да им светнат за финал и аз свършвам!!!

Да хващат оръжието и да си озтребят гейовете и еколозите. Ако им стиска, ако не, да го духат

Толкова ли сте прости, бе олигофрени, че не разбирате, че ви палят умишлено. Година след година, систематично ви изтребват. Путин е виновен, да знаете.

и предни години пак тамо са избухвали пожари :( умната, живи + здрави

На уя!

Путин е виновен!

Тайните служби на САЩ съобщават, че малко преди да пламне пожара няколко души са видели Путин в района. Бил е облечен с тениска с надпис "НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ" държал е голяма туба с бензин и често си е проверява запалката дали работи... След пожара е изчезнал безследно

Ама той не пуши? Абе нищо, така казаха от козяк.

Е и ,на кой му пука?

До кога ще чакаме да се разтопят ледниците да се надигне океана с 2 метра и да погаси пожара. Май никога щото бил гейтс си купи луксозен имот на плажа.

Който е срещу Бога и Природата, го наказват! Жалко за невинните животинчета и човечета! Нали хамериканците владеят климата, да предизвикат дъжд над Калифорнийския пожар! Или само се репчат, както и други пъти са правили!?

ГОСПОД ТЕ ПАЛИ ТЕБ!

Краварите и краварките си го заслужават. Само за животинките в горите ми е жал

Ама вярно тука пишат топ идиоти.

Друг като не може да ги накаже, Господ поема инициативата!

И така всяка година. Пожарите в Калифорния, Австралия, около Атина. Направо имам чувството, че благодарение на тези пожари има новини.

те- щатите - отдавна са извън контрол, питайте препатилите по целия свят.

Америка винаги е номер едно. Сега и с най-големия пожар. Иначе какво ни бърка нас тоя пожар, най-бедните в Европа?!?

И лава трябва.

Ми да си платят на рашките да думнат един Посейдон. Ще угаси пожара за норматив!

Ами да си върнат Калифорния на Мексико. И тогава - няма такъв щат, няма проблем. Да му мислят мексиканците...

Господ си знае работата ...

Прощава злото! А САЩ са натворили зло по целия свят! За съжаление, и сега продължавват!

Нищо страшно, пожарът е добър за екобизнеса им, ще го поддържат колкото могат. Както става всяко лято в Калифорния.

Нека хвърлят голяма бомба м океана, която да предизвика приливна вълна в региона и да изгаси пожара. Но все пак да внимават да не наранят никой. Като питат чия е идеята ще казвате че е моя.

Добра е идеята, но и лава трябва.

Трябва да се отпускат 1000 лева/респ. долара на месец на пожарникарите за "Първа линия" в борбата с пожарите! Иначе няма как да стане! Освен това трябва да се сформират оперативни щабове от различни експерти с ИТ-card, които да започнат да анализират и обследват и да излязат с една резолюция и пътна карта!

Така става, когато произвеждаш масово военна техника за "демократизиране", вместо машини, които могат да се използват за гасене на пожари

Явно Бидона не помни какво означава пожар.

Не ме интересува колко ще замърси атлосферата ма планетата този пожар, важни са нашите комисионни, както и въглеродният отпечатък на муската!

Да обхване цяла Кравария и да ги отнесе до последния !

Горят гори и животни,а тука пак са се намерили разни малоумници дето го обръщат на политика.....акъл нямате и няма и да ви дойде

Горят, защото америслямците очевидно са некадърни и/или не разполагат с нужната техника да овладеят пожара. Да викнат на помощ държави, които ги умеят тези работи, вместо да осъждат на смърт хиляди животни и да тровят цялата планета със скудоумието си.

Когато "миролюбците" от С(капаните)АЩ избиваха всичко що се движи в Ирак, Сърбия, Афганистан "обикновения американец" дремеше пред телевизора с торба пуканки и се вълнуваше от това дали ще спасят поредното котенце, паднало в някакава шахта или покатерило се на високо дърво!

десетки милиарди за да бъдат избивани руснаци а нямат средства за пожарите в собствената си страна ??? Да изгорят всичките !

На тея хора всичко им е от дърво. Дори и горите. Как няма да гори...

И главите дори.

да викат Зеленски да ги спасява.

Това събитие се повтаря там ежегодно. А като си помислиш, че - с малки изключения (мълния, например), в основата на подобно редовно събитие в жегите обикновено стои "безименно" човече с кибритче, запалка, цигарка, фасче ...

Истиннските пожарникари получават образование във Висшата специална школа на МВР "Георги Димитров", където е завършил образованието си генерал-лейтенант доктор Бойко Борисов! Заради такива американски некадърници гори Планетата!

И пожарите в Ирак, Сирия, Афганистан и Украйна са извън контрол

А за пожарите горяли във Литва, Латвия, Естония, Финландия, Чечня и Грузия нещо ще кажеш ли? Или не е разрешено, от шефа на тролефермата?

Лос Анджелис е клоака. Хиляди бездомни живеят на улицата и всичко е кенеф. Демократичните щати не са добро място за живеене.

Русия има огромни самолети за гасене на пожари ,но заради санкциите не е възможно те да помогнат в Калифорния.

Ами то в Америка вече не може да се живее нормално! Сигурно е заради ГМО-то и всичките тия гадости и отрови дето са там, но не случайно Бил Гейтс си закупи огромен парцел земеделска земя близо до Бодрум и започна да изгражда ферма, естествено ще има и дворец в османски стил. Бил Гейтс смята да се установи за постоянно в Турция, а не е изключено да го последва и Джеф Безос, който също се оглежда за нещо подобно в близост.

Да поискат помощ от Зеленски, той напоследък направи пачка може да отпусне някой милиард $!

Ами спрете 1 милиард от парите за Крайна и си купете самолети и хеликоптери , специално за гасене на пожари. Или вашите не ви интересуват ?

те да са добре. Искат Русия да е зле

Ми идеално значи!

Тия милиарди за Украйна можеше да ги инвестират в техника за известяване и гасене на пожари.

Господ си знае работата!

Една САТАНА ще го угаси

Бяха Путин и Шойгу .Виидях ги с запалки и нафта. Евроаталнтици БДЕТЕ

Че той пожарът, още вчера дадаха снимки от Космоса Шушумиги спящи!