Версия: Пожар в склад с въглища довел до края на ”Титаник”

Причината за потъването на "Титаник" - най-големият лайнер за времето си - може да е пожар в трюма за въглища, пише в. "Индипендънт", цитиран от Дарик радио.

Обратно в новината

Коментари - Версия: Пожар в склад с въглища довел до края на ”Титаник” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търсих, няма публикувана информация от какъв материал са били нитовете.Тогава не са употребявали заварка. При висока температура ,различните материали си пречат. Ако да е иначе стомана се закалява по-този начин -нагряване и охлаждане в присъствие на въглероден диоксид.

Еврейте са виновни !

тази "новина" някак си ми напомня на обясненията за потъването на "Европа", на комунизъма, на клинтън и на много други потъвания... Сещам се и за един виц: Двама си разговарят: "За всички нещастия на тази земя са виновни евреите!". На което другият отвърнал: "Е не! Поне за потъването на "Титаник" не са!". "А айсберг как ти звучи?"

По-трудно за мен е да определя какво е "евентуална причина " и равна ли е на "фактор". Това с въглищата е било масов случай. Примерно за мен причина е поведението на 2 капитан който е бил наясно с кораба и вместо челен удар е предпочел да ги разпорят странично.

Ако е така, водата около Титаник е трябвало да кипи, а готвачите му да гребат сварена риба направо от морето!

За мен най-злощастна причина е ,че Филипс е пропуснал да съобщи последното предупреждение за айсберги в района.Тогава е било модно буржоата да пращат телеграми и са го претоварили на макс с глупавите си поздрави.

Тази новина, не е новина. За пожарът винаги се е знаело, но се е изтъквал като спомагателна причина за бързането. Освен това в онези времена за работа с въглища уменията и познанията са били далеч по разпространени отколкото днес.

30 години посветени на изследвания и накрая излиза с толкова всевъзможно тъпа версия допринесла за трагедията. " Пожарът на борда е започнал още преди съдът да отплава от Саутхемптън, твърди Молони." Интересно как не са направили проверка преди тръгване за състоянието на материалите и горивото на кораба,също така пожар именно в трюма(трюма които трябва да е обезопасен от пожари както на всеки друг кораб) за въглища едва ли би останал незабелязан за "седмици" и така до крайният четвърти ден от отплаването. "Обшивката на кораба се нагряла и именно поради това сблъсъкът с айсберг се оказал с толкова печални последици" Пред вид факта,че само кораби ледоразбивачи могат да отстоят удар с лед едва ли обикновен круизен кораб би отстоял Айсберг достатъчно дълго че всички хора да се спасят от потъването.

Устоят се пише.

Той покрай голямата си компетенция...загуби някъде граматиката, ама, карай - важното е, че "изока" и той по темата...:))

Както се споменава в материала пожарът продължавал "няколко седмици", а корабът е пътувал само 4-5 дни!? Смех!

Въглищата ги товарят преди да се качат пътниците.Самите пътници сигурно няколко дена са се настанявали.

Нищо ново и сега крият ,че сме в криза , ама кои ще го признае ??

Стига с този "Титаник", кажете какво стана с айсбера.

Какво стана с айсберга не знам, но Путин връчи лично на капитана му "Герой на Росия" и следващото офицерско звание.

...е загинал, защото се е състезавал. В началото на трансатлантическите рейсове е учредена купата "Синята лента на Атлантика", която се връчвала на лайнера, преминал най-бързо маршрута Европа-Ню Йорк, син флаг, който се издигал на гротмачтата и вероятно добра сума кеш. Башка голямата реклама. В напреварата се включили всички луксозни превозвачески фирми от Англия, Франция и Германия. Списък с корабите победители и съответната фирма го има в нета. Въпреки гибелта на "Титаник" надпреварата продължила до 50-те г. на 20 в. Ако не се лъжа, последният шампион е френският "Франс." Мнозина се питат какво би станало с "Титаник" ако беше оцелял. Нищо по-различно от останалите. Вероятно би завоювал една две титли, след което щеше да бъде заменен с друг--след потъването спират работата по негов близнак. Много от лайнерите биват мобилизирани през войните за превоз на войска и боеприпаси, "Лузитания" я потопяват германците, "Нормандия" и кралиците возят войници, после отиват за скрап.

При висока влажност,ако са струпани голямо количество въглищата се самозапалват и няма пушек поне извесно време.Виждал съм го с очите си.Така че може и да е имало пожар.За самото гасене незнам ,но съм чел че в Китай има въглщна мина, която повече от 400 години не могт да угасят.А ако е имало висока температура(макар ,че океанската вода е охлаждала все пак) метала със сигурност е променил свойствата си. Но това не пречи Путин да е виновен.

Телеграма от "Адмирал Кузнецов" - Дым без огън не бывает.

Запалили се въглищна мина зазидваш и казваш на внуците да идат да видят какво става. Има такива случаи навсякъде по света, даже цели градове се евакуират, че да не се издушат хората.

По-безумна версия едва ли маже да се измисли! Значи пътува си кораба цели 2 седмици с пожар на борда и екипажа успява да скрие този факт от пътниците! Тази "учен" знае ли какъв черен и задушлив пушек се отделя от горенето на въглища, всички пътуващи на кораба до няколко часа ще са се умирисали на кюмур и ще кашлят неудържимо с почернели от сажди лица и дрехи! Този "учен" да дойде зимата на гости в някое село или квартал в България където хората се отопляват на печки с въглища за да види за какво става на въпрос и тогава да пише небивалици!

виж горе снимката и си задай въпроса за какво са четирите големи комина на кораба. Той се е движел чрез постоянно изгаряне на въглища ...

Комините ги виждам, но те служат да отвеждат изгорелите отработените газове от двигателите директно нагоре в атмосферата, а при един пожар този пушек ще излиза безконтролно отвсякъде вътре в кораба. Така, че няма начин при един пожар да накараш пушека да излиза само през комина. Ако все пак знаеш за такъв може да го споделиш с нас!

След сто години на снимки на предмет престоял на хиляди метри дълбочина в солена вода са открити следи от сажди! И как по-точно се скрива острата и задушлива миризма на тлеещи въглища в такива мащаби в продължение да дни? Първи април е далече.

Защо не Цитирате Бойко-прес . "Титаник потъна по вина на всички царували преди мен".

БСП е като титаник пожара от вътре ще го потопи

А дано ама надали.

Да, ама трябва и айсберг, а Бойко не е айсберг, а балон, който вече издиша.

Путин е виновен! Наредил е да торпилират Титаник.

Видеозапис предаден от сирийския правозащитен център на ФБР и ЦРУ разкрива участието на Путин в подпалването на отсека на Титаник ! Обамович след изслушването заявлението на спецслужбите на ФАЩ ще наложи санкции на Русия - обявяване Путин за персона нон грата !

Това не е могло да се случи обаче, без да се хакнат предварително компютърните системи на борда, лично от другаря Путин.

Всички филми за Титаник да се снимат по още един път с новата версия. Да се анулират старите филми и да се възстановят комисионните. Приходи трябва да има.

Аааа, още веднъж в ония ледени води не влизам, при това заради жена!

ако променят сценарият с мъж, може да опитам пак