Отец Иван след пожара: Видяхме се в чудо, трябват 50 000 лв.

Отец Иван, сираците, самотните майки и други хора в нужда, които живеят в приюта му в Нови хан, се завърнаха след евакуацията заради пожара в новогодишната нощ.

Обратно в новината

Коментари - Отец Иван след пожара: Видяхме се в чудо, трябват 50 000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И 50 милиарда да му дарят, пак няма да му стигнат...!!! Направили циганката царица, а тя протегнала ръка и занареждала - "Дай един лев за хляб"... :::))) То бива наглост и безочие, ама т'ва "Ивановото" надцака всичко...!!! За кой пореден път унищожават дареното и построено от милостивите българи мангалите от приюта му, а той най-нагло иска още и още... Явно е че орките не могат да живеят като хората в къщи, и затова ги горят...!!! Казан чорба, чувал хляб, и в пещерата - това е напълно достатъчно за тъмнозелените...!!! И НЕКА НАЙ-ПОСЛЕ ДА НАСТЪПИ ЕДНА ЧЕСТИТА, ЩАСТЛИВА И БЛАГОДАТНА ГОДИНА ЗА ИЗСТРАДАЛИТЕ И УНИЩОЖАВАНИ ПО НАЙ-БЕЗЧОВЕЧЕН НАЧИН БЪЛГАРИ...!!! Дааа...!!!

Каква хартия? Прочетохте ли в текста какво е строителното изпълнение? Според мен е грях да настаниш хора в такава постройка. Щом не ви вълнуват думи като незаконен и престъпление. А и доброволци за разчистване.... Ама там има достатъчно възрастни и отраснали деца! Доброволци, опомнете се! Не им помагате!

Но този свят човек, който се е нагърбил на преклонна възраст с несвойствени задачи, трябва най-после да получи разбиране от т.нар. държава - 50 000 лв. му трябвали....А междувременно някои си подменят автопарка или си отмарят на екзотични дестинации за много повече....... Не, не е наивен, рано или късно каквото трябва, ще се случи, само че цената ще е неимоверно висока и колкото забавят смирението, помощта и разбирането, толкова ще е по-страшно после. Един политик беше казал: "Дори и един човек да страда, значи това не е никаква държава". ЧНГ все пак и действайте, вреумето изтича, часовникът цъка...

d4

що, бе?? т.н. от теб "държава" може да помогне! с 325 ,00 лв! толкова се полагат! безумия...

Този тлъст поп Иван винаги прави помен с чужда пита, ное много нахален!!!!

След като са му спасили книгите, да му проверят счетоводните... ако има такива.

Отче Иван, Вие не знаете ли че циганите обичат да си палат огън на средата на стаята!?

То бива благотворителност и милосърдие,но този поп не е ли още игумен и на Добридолският манастир?Няма ли приют и в Расово(Монтанско)Май някой мно0го краде покрай дядо поп???:((

Izvinete me, 4e pi6a na Latinica. BOG e kazaL - po delata im 6te gi poznaete.

ЗНАЧИ ГЛЕДАМ КИРПИЧ БЕТОНА НА ПОПА И СИ ЗАДАВАМ ВЪПРОСА ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА НЕ СЕ СТРОЯТ ДОМОВЕ ОТ ПО 1 КОНТЕЙНЕР ЗА БЕДНИТЕ И НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ???? .... SINGLE container homes IMAGES .... АМИ НЯМА ДАЛАВЕРА ЗА СУДЖУЦИТЕ , БЕЙОВЕТЕ И ПОПОВЕТЕ :)) А ИНАЧЕ ЕДИН ТАКЪВ ДОМ КОНЕЙНЕР С БЯЛАТА ТЕХНИКА В НЕГО ИЗЛИЗА 15 000 ЛЕВА БЪЛГАРСКИ ПАРИ :))

По-малко.

Вчера искаха легла, компютри, принтери, пералня и не си спомням още какво, а днес се оказв, че е горяла трапезарията при нормално запалена камина. Нов ремонт му правиха на тоя приют, а се оказва, че комина не е измазани. Как пожарната е разрешила там да живеят много хора? И по въпроса за даренията - седмици преди Коледа едни меко казано арогантно момчета и момичета събираха дарения за този приют на всички централни метростанции в София, къде е полицията да разследва, да излови тия измамници и да даде парите за ремонта за да не се налага хората пак да им даряват. Много лошо впечатление прави, че през последната година се събраха много пари и дарения за този приют, а Дядо Иван пак нищо, че няма пари.

държавата да му даде 1 милион и да приключим веднъж завинаги.

Божа работа, може и голяма пакост да стане.

полицията и пожарната проверяват и се приценява какво ще плати застраховката. Така че да не се страхува - законите поэмагат!

когато инспекторите предупреждаваха, че сградата е калпава и незаконна, тоя се пъчеше, че го мразят и пак събираше наркоманите около себе си, а доброволците ги хранеха... сега кой виновен? бе няма значение, давайте на дядото пари, да си купи още села в монтанско

Инспекторите предупреждавали.. хубаво де ама той какво да направи с хората ?? Нали са дошли при него, да ги гони ли ??? И защо не са му направили постройката като хората ?? Кой я е правил..

Изглежда че сит на гладен не вярва. Панелен плъх с парно не чува как тракат зъбите на някой, дето седи сред полето на Нови Хан....На баба ти от софийските села, все инспектори са и гледали курника и нужника на средата на двора, нали?

Населението по селата масово само си строи къщите както знае. Викахме един селски майстор, много похвален, да оправи покрива на къщата и каквото друго има. Коминът го направи така, че аз въпреки, че съм лаик, се зачудих дали няма опасност от пожар. Майсторът ми каза, че нямало страшно. Всички къщи така ги правели. След него си изолирахме и измазахме комина. Истинските майстори измряха.

На този човек какво ли не му се насъбра ... Катастрофа с колата, кражби от приюта, разправии, пожари... и какво ли още не само той си знае ! И въпреки това продължава да помага на хората !!! Най-малкото, което може да се направи е да му помогнем !

Ами където са намесени парите така е... Друго не чакай.

Добре да какво имаш предвид ?? Дай повече информация ако наистина имаш, защото ние не знаем ? Отец Иван какво печели освен божи благодат ???

А на мен ми направи впечатление какво каза отчето - "Излезлите вече от дома млади хора НЕ помагат, защото са далече, САМО звънят по телефона". Какво ли е имал предвид? Не помагат физически (за разчистването след пожара) или по принцип (финансово)? Да, сигурно държавата трябва да помага. Да, всеки който може би трябвало да помага. Но не са ли тези излезли от приютите да помагат най-много?

За тези, които се чудят какви са тези хора там...Имам позната - загуби работата си, а само месец след това и мъжа си и изведнъж от две добри заплати остана без пукнат лев! Бяха на квартира, с две деца, без роднини, които могат да помогнат. Държавата казва:"Шест месеца назад доходът ти е добър, нямаш право на никакви помощи!" ...то пък какво ли значи "добър" стигал е за наем, сметки и децата...ама не и да спестят И така! Само в Нови Хан я приютиха с децата за около 4-5 месеца. Тя си намери работа, живее пак на квартира с децата, мизерно, някой път ходи за храна до отец Иван, не се оплаква...Такива хора живеят там!

Има и такива, ама само такива ли са? Или 75% са цигани на хранилка?!

Разбира се, че трябва да се помогне на о. Иван. Който може, нека даде. Християнско милосърдие и щедрост трябва. Дедите ни така са построили България през вековете.

безжалостните и безмозъчни хейтъри - винаги ще намерят какво лошо да пишат. Човекът прави (не)възможното, да нахрани и приюти хора в затруднено положение... вместо държавата, дет я няма никаква :(

Ей, страшно лошо ги е сполетяло хорицата, вместо да посрещнат Нова година с радост и надежда, те пожар гасили!А ние, пишещите, ако не можем да помогнем с необходимите строителни материали, поне да не злословим.Без значение какъв и що е, как е строил и лепил, Отец Иван е пример за християнство!Де да имаше във всеки град по един такъв като него, колко бездомни хора щяха да са приютени, живота на още колко безпризорни деца да се осмисли с вяра и перспектива!Такава трябва да е църквата, наистина доказваща милост и божествено великодушие, а не само свещи, четене на молитви и проповеди в храма, а извън него Ролекси, лимузини и бездушие.

Дядо попе, нямаше ли да е по-евтино да дадеш едни 100 лв. и да направиш една застраховка Пожар? В България на хората и през ума не им минава за такива неща. Дават луди пари за ремонти, за техника и какво ли не, а нямат 50 лв на година за застраховка с най-основните покрития? После - помощ, хора, помагайте! Да, но никой не е длъжен да мисли вместо вас. Помага се на хора, които нямат нищо, а не на такива, които харчат парите си неправилно. Аз лично не ги жаля такива. Помогни си сам, за да ти помогнат и другите Може да звучи грубо, но е справедливо!

Не може да застраховаш нещо, което няма всички необходими документи (не казвам, че е незаконно). А документи няма, защото няма пари. А пари няма, защото ние не сме дали. Прати 100 лв. и не питай повече.

добре какав и да е помага все на някои а ние що не приберем у дома некои ами философстваме с мизерята на тея нещтастници па иди там и вземи некои у вас за пример милост

Обаче обяснението е добро - мишките са виновни! Преди години този отец го бяха напънали, че постройките са незаконни. Дали пък случайно не мишките са проблем в случая, ами безразборното строителство тип "мижи да те лажем"?

И добро да искам да направя пак се простирам според чергата си. Там само деца ли живеят, няма ли възрастни работещи... Или всеки българин, така помолва и му се помага... Това е хубаво.

Абе този има ли право да прави каквото и да е с деца сираци?

Той не ги взима, а те ходят при него да търсят храна и подслон, защото държавата я няма.

Мислиш, че тези хора имат някакъв друг избор ли?

Айде няколкото дежурни келеша пак са налазили и тази новина. Отецът - такъв бил, постройките - такива били... Такива келеши трябва да се утилизират под формата на свинско, та поне свинете да усетят някаква полза от тия нещастници. Иначе - оправия - няма.

voknid

Повече молитви е трябвало - Господ да измаже комина, че хората ги мързи.

Това за съжаление е втори пожар за който знам, тряба да са по-внимателни. Радвам се че праславните християни в България се развиват, имат повече добри дела и социалната им дейност се разраства. Поздрави от католическата църква.

.. край простотията и зависта българска , особено към някой който се опитва да направи нещо добро , та и сега уядените и мазни архимандрити и подобни "православни" величия се изцвъкаха чрез два малоумни трола , че как така 50 хил няма да отидат в тяхните касички а ще идат за нещо смислено и добро

TIREX

въпростният е работил като свинар в помощното стопанство на УБо, където убива друг работник по особено жесток начин. бяга зад граница и се крие ,след победата на "демокрацията" се връща и се крие по манастири и села.. пребива поп който умира и му взема дрехите и документите ,използвайки разкола в църквата се самоназначава за поп и се самонастанява в Нови хан.Никога Църквата не го е признавала за свещеник.

В момента е епископ Иван от Нови Хан тоест е напълно признат, отец е сина му. Ако разполагте с такива данни обаче винаги можете да отидете в прокуратурата вместо да злословите.

Пиши книги..

не е епископ, дори истински поп нее, тъй като е развеждан няколко пъти просто е хванал хубава бизнес ниша и събира пари от баламурници

Ти не си в ред! Но си нип-че! Говориш пълни глупости, колкото да се правиш на интересен! Та нали виждаме какво е направил отец Иван, имам познати, които са ходили там да даряват дрехи и други неща, като отидеш без да си предупредил нали виждаш какво и как се прави там! Просто се чудя на такива като теб и този Цецо, толкова ви друса злобата, че като няма къде да я излеете я леете тук срещу човек направил нещо! А вие сте едно голямо НИЩО! Честита нова година!

Още от 2010 година : МВР, пожарна, община Елин Пелин и Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) заключават, че приютът на отец Иван е незаконна постройка. Освен това е опасна в пожарно и всякакво отношение, няма евакуационни изходи и животът на подслонените е застрашен.

абе давай парите, не се обяснявай, човекът има още къщи да купува, бизнесът не бива да спира

Тоя брадат мошенник и облечена с тъмната мантия и килимявка пералня на безотчетни мангизи,злоупотребяващ с българските и Божиите закони,дето няма ,,някакви си" 50 бонки,,ЗАЩО НЕ Е ЕНАПРАВИЛ ЗАССТРАХОВКА,след,като е наясно,каква паплач е приютил???? ЗАЩОТО ВСЯКА ЗАСТРОХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ,ЩЕ МУ ИЗИСКВА ВАЛИДНИ ДОКУМЕНТИ ЗА...С О Б С Т В Е Н О С Т. !!!

... по-скоро ... трябват едни 50 бона... кво да направим?..

Ами 50 души да дадат по хиляда и готово.