17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.... сега като се замисля - трябват ни повече такива бежанци.

Това са семейство араби християни от Ирак! Страхотни хора са - познавам и Бенямин, който готви чудесно, и жена му Линда. Даже не точно араби, макар да говорят арабски и да идват от арабска страна, а асирийци, който знаят и езика на Христос - арамейски... Много съжалявам да науча за нещастието им - ще се опитам да им помогна с каквото и както мога!

Маймунска им работа! Съ не научиха с тока шега не бива!!!!!!!

От облачно със кюфтета да не смениш рязко резбата на СЛЪНЧЕВО СЪС ЧЕВЕРМЕ А???

БРАВО.. Когато умират араби, турци и иранци, БЪлгария РАСТЕ.. Тия иракци са Арабски Шпиони.. Тия може и да са дали ПОДКУП на някой чиновник,( предател, като поп Кръстьо), да ги пусне в България, но на другите БЪлгари- на теб и на мен, НЕ са дали. И няма да им стигнат парите. Ирак-ците да бягат с РАЗПРАНИ гъззове към Турция, както бягаше Осман АГа през 1865 г, или да мрът..

Те са Български граждани от няколко години.Много трудна ситуация. Дано получат помощ и те и всички други хора в тежко състояние. Коледа е и е хубаво да се дарява и сега и през цялата година. Много други хора също са в беда, но не се казва и показва достатъчно. Иначе става въпрос за ресторант, а не за магазин. Лично аз дарявам винаги на всякакви хора и каузи, въпреки, че не ми е леко и на мен, но вярвам, че каквото посееш това ще пожънеш. Някои биха го нарекли Карма, други съдба, Божия воля, но винаги и доброто и лошото се връщат обратно.

Къде се намира тоз човек и магазина му? Ще дам нещичко, макар и не много....

Ресторантът е на Женския пазар - "Ашурбанипал" - откъм уб. Княз Борис I.

културни особености - пожари, взривове ......

последствията на хора, които никой не е канил, плюс тези на хора, които пък тях са изгонили от държавата им, като ограбят природните им ресурси? Благодаря, благодаря.. не пушим!

Никой не ви кара да бъдете милосърден- това е напълно доброволно.

Ок, по Коледа се случват чудеса... Повечето коментари са положителни... :)

Не съм привърженик на заселването с "мигранти", но животът понякога ни опровергава. Познавам иракчани, уникално свестни и добри хора. Открити, добри, нормални хора, които работят и говорят нормално български. Познавам и авганистанци-същата работа. Не познавам Фреди, но на драго сърце бих помогнал. Къде му е магазина, ще мина и просто така ще му дам пари на ръка.

Фреди е супер пич и изключително дружелюбен, а за ястията, които приготвя, нямам думи. Хейтърите по-горе не могат да стъпят на малкия пръст на този човек! Веднага скачам да му помогна защото определено той и семейството му го заслужават, особено в този труден момент!

до автогарата таксиджията ми поиска 10 лева за един куфар "ЩО НЕ ТИ ТЕГЛЯ ЕДНА ПУТ.А МАЙНА АЗ НА ТЕБЕ?" му викам.хвърлих му два железни лева и мълчи като гъз.като ме гледа с костюм и си е помислил че няма да яде бой

Къде е това бе коя е тази гара

А мога ли да си купя анти-ваучър? Т.е., от момента, в който си го купя - те да задлъжняват със същата сума към някого?

Може. Купуваш си ваучер и ми го подаряваш на мен. И Фреди задлъжнява към мен, а ти си гледаш живота и си пееш.

Не става баце трябва и българка да вземеш за жена инак не помагаме.

няколко може би имаш в предвид да си набере, достатъчно са прости!

не ги ли освободиха и демократизираха? Значи там трябва да е рай сега! Що щат тука?!

И те са го обърнали на печатане на доларчета и на крадене на ресурсите на други държави!

свободата даром не можеш я получи. също и демокрацията.

макар че работя съвестно 35 години... Те откъде имат?

Хвани се и ти с търговийка отиди на училище по предприемачество ако не знаеш кое как ....и така...

тия баш от училището по предприемачество са дошли, шъ знайш..

Много хора в България работят съвестно и имат собствена къща.

Имам бивш колега и приятел от Ирак - бежанец(инжинер) . Бил преводач на Хамериканците и му обещали виза за щатите . Накрая естетвено го преебават и местните искат да ги линчуват а американците си заминават и ги оставят да се оправят . Оправя се да стигне в България преди 7-8 години, намира си работа, втора, трета (софтуерен инженер ) . Вече има собствена фирма работят хора за него и изкарва пет цифрени заплати . Та това е човек без да знае език, в чужда държава и то не от най-белите е успял . Не бъди като Америкаците, които мрънкат и че идвали чужденците и им взимали работата .

В бананова република под американски контрол трябва английски език, той нали е знаел? Туземните диалекти са даже минус, пречат.

идващи тука са като него? Май, май съвсем не..

Откъдето имат 80% от българите. Явно работиш съвестно, но не ти стига акъла в главата.

Успокой се! В друга статия пишеше, че от доста години са в страната, а преди 3 години са купили малка къща в село до София. Така че не става въпрос за нещо скъпо и престижно. Ресторантчето им също е скромно, народно.

Всички да ходим в магазина на Фреди и да изкупим стоката няколко пъти,да не сварва да зарежда чак ,ще завърти лев-оборотите и ще вдигне къщата.К'во мислите по въпроса?

къде е магазинът на Женския?

Ама нали в Ирак е вече демокрация, значи е редно да се приберат там, защо още стоят у нас. И защо не идват бели хора християни от Европа а идват само чалми, заливат ни, около пазара в Сф е пълно, до гуша са ми дошли, а продължава така ще почна да ги бия наред.

Аз съм ходила в Иран в командировка.Не са съвсем изчеткали на тема вероизповедание ислям.Имат клубове,коли като в Монако,както и наркотици и алкохол.Оня счалмосания им духовен водач с брадата дъртия май всички го отсвирват.Виж в Ирак не съм ходила.

Калина, за Ирак става въпрос.

Когато стане късо съединение не изгаря къща, а изгаря предпазител(бушон) ! Или някой се е направил на майстор или някой майстор много здраво ги е прекарал !

"Фреди" е един от автентично вкусните и странни ресторанти в София. Постните им манджи са вълшебни просто! Купихме си ваучер, ще се "чистим" с хумус, бамя и бакла цял януари. Успех на Фреди, всичко пак ще се нареди, като си здрав и работиш качествено, винаги ще се оправиш!