17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално! На собствениците им писна да чакат сама да си падне! Хората искат да си строят МОЛ или бизнес сграда небостъргач!

За трети път гори и за трети път оцелява. Това е поличба, знак към хората, че трябва да я съхранят и и върнат оригиналния облик.

Глупости. Чист поръчков палеж от хайлазин собственик на сградата. Решил да вземе застраховка. Да плати първо глолоба 500хил. Лв глоба за немърлива безстопанственост. Да възстанови и осигури безопасност на сградата и района около нея срок 3-ри месеца. Следва извземане в полза на държавата на изоставен и необезопасен имот

Този път какво ще има там? Billa, Hyatt, вече има, на мястото на две кина в София. Тъпи мутри, застрашават живота на хората....

Чак пък емблематична!

Да запалиш нарочно пожар в цетъра на града, да застрашиш живота на хората, съседнит дради, да спреш трафика......в Щатите този щеше да лежи до живот.

Това ще е новото "кино Сердика" - "Хаят" на франчайз ще си построи господина "инвеститор", той даже си го е казал какво иска да построи :) В нормалните държави сградите с културна стойност/ценност са защитени със ЗАКОН и в повечето случаи държавата ги стопанисва/е собственик. В бълхария същите са "защитени" с глоба от 1000 до 3000 лева (един чисто нов самсунг/епъл смартфон?!)

Господин Минеков, сега какво ще предприемете? Ще глобите собственика от 1000 до 3000лв.? Самият той имал инвестиционни намерения, обаче държавата не му дава да ги изпълни, защото сградата е културна ценност. Разбирам да беше някъде в полето зад Люлин или кв. “Враждебна”, а то е на центъра на София и какво са направили , за да опазят тази културна ценност от същото министерство?

Пожара е предизвикан от кълбовидна мълния.Затова никой не е видял,кога мълнията е влезнала вътре.

Както се затрива народа, така се затриват и историята, културата, традициите, ценностите... Целенасочена политика продължаваща с поколения.

Хайде на бас че до 5 години сградата ще бъде обявена за опасна и продадена, а до 7-8 години на нейно място ще цъфне мол-че или офис-центърче с бутафорна символика на старата сграда и много, много стъклария нагоре? А, и с 4-5 подземни паркоместа, не повече...

Нас какво ни интересува какво се случва при шопите - метрото на шопите, Топлофикация на шопите, ларгото на шопите ...

Шопите в София са не повече от 5%. Останалите 95% са от цяла България. Градът отдавна не е това което беше и трябваше да бъде.

Добре, че са шопите, глупако. Не спряхте да се влачите, уж не ви харесва.

Съд и затвор за военната ХУНТА на Радев !

Собственика да заплати разходите на пожарната в троен размер!

Отдавна има инвестиционни намерения за този имот. А беше едно хубаво кино.

А преди това сградата е била на прочут вариететен театър - театър "Ренесанс", ако не единственият, то най-прочутият за времето си в България. Не случайно името на площада пред него е "Възраждане".

Варвари! Алчността на столичани няма граници!

чак на софиянци само едва ли - във всеки град по света има такива собственици на стари сгради, които доброволно ги оставят да се срутят за да могат да строят на апетитните парцели. В някои градове общината започва дела за принудителна продажба на сгради, които са оставени неизползвани защото има общински наредби против занемаряването на частната собственост - в Бг ако има такива 90% от къщите и апартаментите ще получават перманентно глоби.

Алчността към столичната история няма граници! Даже е по-лесно да рушиш, когото не си свързан със спомени!

Запалиха я най-после, сега с кеф могат да я разрушат и да си построят каквото искат, няма вече културен паметник, няма сграда за възстановяване.

Клошари нали! :) Айде сега собственика, който не е положил достатъчно грижи да я съхрани и опази (предполагам в къщата му не влизат клошари да си палят огън) да бъде така любезен да явъзтанови в оригиналния и вид, ако трябва от основи!

Бирария на празно място край Вайсовата воденица, пл. „Възраждане“ - 1898, Летен театър-градина „Нова Америка“ – основател Янко Петров – до 1914 г., Вариете „Нова Америка“ – собственик Григор Петров – след 1918 г, Театър „Ренесанс“, Кооперативен оперетен театър с ръководител Иван Станев – до 1940 г., Пожар, Кино и работнически дом „Г. Димитров“- след 1945 г., „Син Сити“, в превод „Град на греха“ - 1990 г.

Sin City беше от към 2006 до 2016 г.

Мафията трудно преглътна факта,че сградата не се използва като чалготека, а замисляха да се превърне в културна сграда. Ясно е,че е умишлен палеж, сега вероятно ще намерят виновен клошар.

Как ли изглеждат изродите...Сигурно е обаче, че миришат лошо от устата и други такива отвори.

Отново ГЕРБаджии, алчни, жестоки и безпринципни - гарантирано от ГЕРБ - опожаряване, убийства, грабежи, рекет и ограбване на държава и народ.

Какъв ГЕРБ бе, мутрата, собственик на Възраждане, е червена от епохата на безконтролната престъпност 1989-1997.

А ГЕРБ в основата си какви са - бели и пухкави или пребоядисани червени изроди с вожд на име БМБ, който е бил партиен член на Българската Комунистическа Партия!

Много ме радват тия, дето не могат едно видео да направят... Снимала ми асфалта и трамвайните линии каката... Абе, душо, ма дай малко по-близък план бе, дай сградата и издигащия се дим... какво ми даваш кръстовището и бетонните колчета?

Градоустройствен пожар ...

къде се намира кино "Възраждане", на дали ще ви отговори веднага. Но ако го попитате за кино "Георги Димитров" със сигурност отговорът ще е моментален. Така подменена ни е цялата история.....

А, ако попитате някой още по-стар софиянец от царско време за " Г. Димитров" - ще ви отговори: "Кой е па тоя?". Виж за "Възраждане" всеки е знаел.

няма начин да не знае кой е Г.Димитров :)

Софиянци само подозират,а всички останали знаем,4е е то4но така.

Ало, Минеков, къде си? Хайде да те видим сега! Малко действи ,моля! Ако трябва да има допитване да живущите в София ,дали да се бутне сградата! Независимо,че терена по-всяка вероятност е купен око 2003-до 2010г.

. историята на софийското „Фоли бержер“, вариетето „Нова Америка“ се подрежда така: Бирария на празно място край Вайсовата воденица, пл. „Възраждане“ - 1898, Летен театър-градина „Нова Америка“ – основател Янко Петров – до 1914 г., Вариете „Нова Америка“ – собственик Григор Петров – след 1918 г, Театър „Ренесанс“, Кооперативен оперетен театър с ръководител Иван Станев – до 1940 г., Кино и работнически дом „Г. Димитров“- след 1945 г., „Син Сити“, в превод „Град на греха“ - 1990 г. до днес...

Браво за историческата хронология. Някои неща не ги знаех, благодаря.

леле какъв площад ще е било щом е имало воденица на него :) само шега - много се радваме, че София успя да стане пак град след периода на Сердика. с любов Пловдив.

я разкажи за складовете, добре ли горят? а по морето, някой, примерно от Созопол, да разкаже как са се появили големите хотели в Стария град?

Господинът, който е собственик на хотел Централ (хотелът срещу кино Възраждане), отдавна купи земята и сградата на Възраждане. Има разрешение за строителство на многоетажна сграда, но държавата не му позволява да събори киното, защото е със статут на културна ценност. Нарочно не я стопанисва, за да се разпадне, а палежите са умишлени. Въпросната мутра се казва Красимир. Стар чейнджаджия, мастит хотелиер.

Дано не се е съсухрил от мъка.

Бившето кино Георги Димитров. Много пъти като хлапета сме ходили да гледаме филми от квартала. Правеха и хубави концерти по празници.

Като няма оборот да се вземе поне застраховката....

Сега Борко ще реве, че поредният „паметник на културата“ е унищожен. Можеше паркчето да се разшири на нейно място, но пуста приватизация... ще строим небостъргач.

Кой ли ѝ е метнал очо?!

Просто сградата е построена върху силно пожароопасен терен...мдаа...

браво сега Фандъчето ще разреши строителство на МОЛ или офис сграда и ще задръсти още повече задръстения център на София. тя не е Иванчева да блокира строителството и съответно няма опасност Гешев да я арестува като Пабло Ескобар

Георги Гергов любимия свинар на Бойко Борисов, дето държи ЦУМ и пловдивския панаир, кокто отново му ги подари ББ иска да вдигне хотелче на местото на сградата и я пали през година

Само каскета се прави на разсеян и не се сеща.

Ще се строи мол!

Нищо, сега ще се възроди като феникс от пепелта, някой модерен МОЛ - център на греховете със същото наименование - Син Сити.

САМО живото. Стига вече само плюскане и молове. На мен ми омръзна да гледам мъртвите ви души, на вас как не ви омръзна да ги носите....

Измислена сграда изгоря от измислен пожар при управлението на измислен герой. Иначе щяхме да го помним само с Вера Су

на тази измислена сграда!

За да отвлекат вниманието от фалшивите машини запалиха пожара .

не е възможно. Цялото ваше внимание е в машините. И на хиляди други "внимателни".

това май не му е първото горене. доста апетитно парче в центъра е

Пак ли? Тия не измислиха ли друга схема за толкова години

Тази явно още работи.

Клошар е подпалвача. На заплата е при Радев

На хонорар. Пл. Узунов е приготвил торбичка

Бутай и направи нещо модерно . От 10 години е като призрак

Ще я съборят и на същото място ще направят парк с дървета и фонтан. Промяната продължава

С детска градина за децата от квартала и библиотека

Мечти Ариана

Да има въздух. Стига с тия имоти,.беее. Нищо друго не може това племе, жалкоооо.

ще има три дървета в саксии... в лоби-то на хотела. който ще предлага проститутки и дрога.

Сега на нейно място ща цъфне някой "кокетен " небостъргач, дето само архитекта и мутрите инвеститор си го харесват

,че алчните за имоти не доживяват да видят "творението си".

Няма страшно, и при нас изгоря емблематична сграда - Купола пък то взе ,че цъфна истината защо е изгоряла. Преди два дни го е купил един общински съветник. Пред нищо не се спират мафиотите,ако не знаете.

спира ги. Тази с косата. Всевиждащото око. Или нещо такова.

Имотната мафия разчиства терена. Бързат докато управлява Радев и навсякъде е хаос и безвластие. Чакайте нова бизнес сграда на Кирчо или Кокорчо

успяха тези младоци да намерят място сред дъртата имотна мафия? По-скоро не са те.

Кмета на района и на София трябва да бъдат съдени за безстопанственост и липса на визия за тази сграда!!!!

Тази сграда отдавна е изоставена и отдавна се канят да я срутят и запалят за да построят незаконно някой мол или небостъргач.