Появи се собственикът на изгубената голяма сума пари

Представител на търговска фирма е изпуснал пачката на бул. "Симеоновско шосе" на 29 март

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Така само с едно ьБлагодаря ли е останал този наистина доблестен българин"

Според вас, защо ги е предал на полицията? Да очаква награда ли? Ми не, аз също бих ги предал. После не бих и очаквал нещо повече от благодаря. Истинските хора не очакват награда за сторено добро, съдбата си знае работата, не и се бъркайте.

Трябвало е и да почерпи поне 100-200 лв. щом е голяма сумата че още се намират благородни хора.

"В този ден той минавал с велосипеда си по бул. "Симеоновско шосе" видял на пътното платно пари, вързани с ластик. " Кой той? В предното изречение говорите за собственика на парите, а после ви липсва едно изречение за тоя който ги е намерил и направо вече с местоимение за него как ги е намерил.

Много точно си го написал, поздравления!!!

Може да е някой алчен брат'чед на велосипедиста.

Една стотачка поне не му ли се е откъснала от душата да БЛАГОДАРИ КАТО ХОРАТА? Другия път като му намерят парите няма да ги занесат в районното!

или на някое чИнге

В района има камери. Установено по безспорен начин означава - човека е казал кога е минал от там с какво превозно средство или ако е бил пеша как е бил облечен.

Еее, аз бях сосбвеника на парите.

Аз веднъж намерих пийсе лефа край ЦУМ, но си ги изхарчих за кеф.

Човекът върнал парите очевидно не се нуждае от нея - иначе не би ги върнал. Така че това не е важното. Важното е, че 'надявам се' в случая в МВР са се намерили професионалисти, а още по-важното - хора. и понеже българите сме подозрителни - искрено се надявам да няма схеми и в това нещо.

Истината е, че в МВР работят доста свестни хора, които се опитват да си вършат работата, но системата е така направена, че постоянно се сблъскват със съпротива от къде ли не. В случая просто никой не им е попречил да си свършат работата както трябва. В нашата държава се разчува само когато някой не си свърши работата добре, а всеки ден хиляди служители на МВР си я вършат както трябва, но никой не пише за тях...

доста свестни хора............................. Аййй недей, системата им пречела, та те са от системата и те я правят бе душа! Кат сметнеш имат синдикат който май само говори за заплати! Просто не са знаели накого мога да са парите!

с коментарите за добрите ченгета!!

Ако намеря голяма сума пари с ластик, никога не бих ги върнала!

Абе едно шише все ще приемем. Пари не.

И аз не бих ги върнал . Обаче имам и резонен въпрос към всички-някой знае ли да има по някакъв закон да се дължи някакъв процент от намерени пари? Ей така от любопитство .

Има се предвид да се дължи като възнаграждение към намерилия парите.

В такъв случай е добре да почерпиш намерилия парите с нещо прилично или с пари на ръка... С тия голи благодарности, деца не се хранят

а историята звучи малко, като новите новини - в които трябва да вярваме, без да се замисляме

... 100-200 OT 300?!?

Малко като вица за бармана, който крещял: -Чудо! Чудо! Чудо в бара! Пиян евреин хвърля пачки из бара, а един арменец ги събира и му ги връща!

Искрено искам да знам името на човека, предал парите. Браво! Голям си!

Говори се за огромна сума пари... вързани с ластик... Сега да вземат да го проверят откъде са тези пари. Легални ли са, платен ли е данък върху тях и т.н.?

Редно е да даде на големия човек поне 10%,без значение дали са на фирма или лични или наркотични ,

В Швейцария по закон на намерилия парите/предмета му се полагат 10% от сумата/стойността...

Мисля 10%

няма норма, която да санкционира подобен случай. както много вече са отбелязали в Швецария (и редица други страни в Европа) има такива норми.

да и по закон у нас ще му вземат 10% от наградата данък

от така написаната "статия" оставам с впечатлението, че загубилият парите ги е намерил докато е карал велосипед, предал ги е в РПУ-то и след няколко дни си ги е потърсил.....

Как ще върна пари ?! 20 000 лева ми искат за импланти на зъби само за една челюст !!! Директно си плащам зъбите! Моите пари, които съм плащал за осигуровки кой ми ги връща ?!?!

Да, точно така се разбира :-))))))

а не е ли знак от съдбата да си намериш ей така на улицата пачка кинти? да ти се чуди на акъла човек...

Ами ако ти си ги изгубил????? Тогава ще кълнеш нечестното българско племе

ти май нещо не си в час

Бе, май си е в час. Дето се вика, моята душичка ми е най скъпа. Чиста логика.

Е,все пак е добре,че тези с апартаментите си возят алчните задници на служебни коли ,купени с наши пари и не блъскат педалите на велосипедите, че тоя загубеняк ,дето е ръсил пачки ,вързани с ластик ....щеше да си ги види на ...."кукуво лято" :)))))

Как може да пишете толкова неграмотно?

Не съвсем по темата, но по въпроса за благодарността в подобни случаи се сещам за един такъв ... един хубав летен ден Слай изпуска любимия си Лабрадор в Сан Франциско и кучето изчезва ... Рамбо съобщава в полицията и обявява добра парична награда ... след 3 дни един мъж на средна възраст му води кучето ... Слай излиза и взима го, благодари му и му подава чек, човека отказва парите, казва че го е направил, само за да стисне ръката на Роки, след ръкостискането си тръгва, но Роки го задържа, влиза в къщи и се връща с бутилка, човека я взима и той му благодари и си тръгва, дори не се снимат ... Сталоун си спомня в едно интервю, че това е може би единствения му фен, който не му е поискал нищо ... дано не съм Ви отегчил с историята.

Много са съмнителни хора, които носят големи пари в брой. Все пак е 21-ви век.

Този е чул по новитните, но не е направил нищо, за да си ги върне. Човек, който не си е потръсил парите сам явно се е притеснявал от чистотата им.

Егати коментарите,повечето нямало да върнат парите. А замисляте ли се,че ако хората бяха честни като този човек.......Швейцария пасти да яде,нямаше да имаме стигане.

Нормалните хора и фирми позват банки, а не разнасят огромни суми в торби.

Какъв боклук е този, който е загубил парите показва, че само бил благодарил. Ако колоездача си беше прибрал сумата, този щяха да го очистят, защото вероятно парите са мръсни. И 20% да му беше дал, щяха да са малко, при положение, че можеше да се раздели с всичките.

Каква връзка има с това, което аз казвам?! Аз не оспорвам кой е човекът, изгубил парите. В случая изречението се отнася за човека, намерил парите. Не можеш да тръгваш с местоимение за някого, когото не си споменал преди това.

Изобщо не е така !!! Слай откупува кучето си за 25 000 долара !!! Всичките му пари в този момент! Защото клоша отказва да го върне! Аре малко да четете , а ?!

Това са глу пости. Има много хора, които дори да умират от глад, няма да вземат парите, защото са чужди. Вярно, че все по-рядко се срещат, но пък и пари рядко се връщат, като едва ли винаги намерилите ги имат остра нужда от тях.

Историята е съвсем друга. И Слай никога не е имал лабрадор! Кучето от историята е булмастиф. И присъства във първите му филми. И плаща едни жестоки пари за да си го откупи!

Мойте уважения на Човека , върнал парите . Явно е щастлив , щото е схванал нещо простичко , но много важно ; С чужди / или крадени / кинти никой не е прокопсал . Традиционно се харчат по лекари и траурни обреди Вселенски закон . Няма изключения . Със здраве ;)))