Появи се собственикът на изгубената голяма сума пари

Представител на търговска фирма е изпуснал пачката на бул. "Симеоновско шосе" на 29 март

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крупната сума пари се оказа 1200 лв ! Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му !

Добре че, не ги е намерил някой депутат.

Аз за толкова малко не се навеждам

В Австрия 10% не се връщат въобще, а остават за награда на човека, който ги е намерил. Законът е железен. Преди двайсетина години една Германка си беше забравила чанта с пари в автобуса и ѝ върнаха 8000€ по- малко. Тя реши да съди полицията и се набута още повече, като загуби делото.

Не си съвсем запознат...Правилото е, че намерилият, ако прецени може да задържи до 10% от сумата, но може и да върне цялата, въпрос на добра воля е. Аз не бих искал нищо, защото първо тези пари не са мои, и второ защото е неморално да се обогатяваш за сметка на нещастието на загубилия....Това, че конкретен човек намира загубени пари или вещи е изпитание за неговите нравствени качества и дали ще устои на етественото, човешко желание да задържи намереното или ще го върне. Ако с чисто сърце направиш добро и върнеш ще бъдеш многократно възнаграден, като възнаграждението може да има всякакви измерения, не задължително материални...Поне моят скромен живот ме е убедил, че е така.

Доблестна постъпка, будеща у мен още по-голямо уважение заради времената, в които живеем! Да бъде жив и здрав човекът, който е намерил и върнал парите!

Това голяма сума ли е? Занимавате хората с глупости и затъпявате обществото! А депутатите като крадат МИЛИОНИ не е голяма сума тогава, а?????

Добре, че приключи тая сага, че беше заприличало на "България търси талант"

Губят пари въшкавите с пари, но ги намират честни, но бедни хора, които получават ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО ?! Не ви ли се струва, че хора, които теглят последните си спестявания, няма да са в големи размери, а търговските фирми, които повечето са далавер - фирми минават облагодетелствани отвсякъде !! По принцип така трябва да си учим децата, но ... в днешния безкрупулен, алчен свят, когато човек за човека е вълк - АЗ БИХ СЕ ПОЗАМИСЛИЛ !!! В ЩАТИТЕ ТОТО ПУНКТА, КОЙТО Е ПРОДАЛ БИЛЕТА ЗА ДЖАКПОТА ОТ ЛОТАРИЯТА ПОЛУЧАВА ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ 100 000 $, А У НАС ЧЕСТО ДОБРИТЕ ХОРА БИВАТ САМО ПОТУПВАНИ ПО РАМОТО !!!

преди за намерени ценности получаваше награда от 10 %?

Евала за върналия парите! Така се прави в цивилизованите общества. Чуждото винаги носи проблеми с лихви! По-добро ст чистата съвест няма!

Тоя е пълен галфон ! Оня, щом е загубил много пари, значи не са му трябвали. Всъщност, кой е той...

Ей, прасе, за теб знаем, че си комуняга и русофил, затова не се изненадваме, че смяташ честността за глупост. Вие се отличавате с любов към безчестието и мерзостта.

Този който е намерил парите е живял при социализма и е русофил, а ти си скапан соросоид!

Поздравления за ЧОВЕКА, върнал парите! Щастливец! Преди години работех в минимаркет, бях първа година студентка. Идват две възрастни жени и разглеждат, не помня дали пазаруваха и двете. След няколко часа виждам портмоне до щанда с плодовете. Признавам, че го отворих и потърсих документи. Предположих чие е. Имаше само 20 лв. На следващата сутрин рано идва една от жените и няма да забравя радостния й поглед, когато й го подадох. Били й парите за лекарства на дядото, така се изрази. Губила съм и аз, знам какво е и почти винаги съм намирала изгубеното!

Не разбрах кой е щастливец, може ли отново да обясниш?

Тъпа кокошка. Какви поздравления, беее ?!?!

Направо не е за вярване! Поздравления за човекът намерил и предал парите! Връща ми вярата в добрите хора и постъпки! Да правим добрo дори и по съвсем малко всеки ден, няма по-хубаво нещо на земята!

Абе какви поздравления, вие полудяхте !!!

зависи дали са били долари или евро и купюра им.

"Той благодари на велосипедиста за доблестната постъпка" Как му благодари? Ако не му се отблагодарил поне с 20%, то е глупак. Следващия път и без 100% ще си остане

Той благодари на велосипедиста за доблестната постъпка -- Глупак , птичето веднъж каца!

Докато го чакаш това птиче и животът ти е минал. Свестните хора постъпват свястно и не чакат а действат.

Chefo77

Ако птичето носи 1100 лева, е*ем ти и умрялото врабче ... Толкова е голяма "голямата" сума. Голяма е само за човека, който ги е загубил, защото са били служебни и е трябвало да ги връща от собствения си джоб после. Голямо БРАВО на този, който ги е върнал! Важен е жестът, не сумата.

Това да не е някаква рекламна кампания на общината, която да поощрява хората да се придвижват с велосипеди.

какви големи пари ако може да се вържат с ластик?! Големите пари започват от куфар, среден размер, нагоре.

Пачка по 500 евро :)))

Ехооо, редакточАААта, вече не сме в ретрограден Меркурий! Я пак се опитайте да обясните историята: "В полицейското управление днес е дошъл представител на търговска фирма, който на 29 март изгубил парите в района на бул. "Симеоновско шосе" в участъка между бул. "П. Яворов" и бул. "Г.М. Димитров". В този ден той минавал с велосипеда си по бул. "Симеоновско шосе" видял на пътното платно пари, вързани с ластик. Прибрал ги и незабавно ги предал в най-близкото районно управление. " Илиза, че някой е душевно болен, но кой?!!

Човече не се излагай. Търсиш грамотност в сайта на Мониката Станишева!!! Осъзнай се.

Малко се оака май ... тя историята с булмастива на Слай е легендарна. Къде намеси пък лабрадор ?! Пък, че Слай не си плати ли ? :)

И каква е била сумата и имало ли е изобщо такова нещо? След като вече са предали сумата, какъв е проблема да кажат каква е била?

Мойте уважения на Човека , върнал парите . Явно е щастлив , щото е схванал нещо простичко , но много важно ; С чужди / или крадени / кинти никой не е прокопсал . Традиционно се харчат по лекари и траурни обреди Вселенски закон . Няма изключения . Със здраве ;)))

Какъв боклук е този, който е загубил парите показва, че само бил благодарил. Ако колоездача си беше прибрал сумата, този щяха да го очистят, защото вероятно парите са мръсни. И 20% да му беше дал, щяха да са малко, при положение, че можеше да се раздели с всичките.

Аз пък ще се засегна, ако някой реши да ми се отплаща за подобна постъпка. Чак и проценти да изчислява.... Вероятно и велосипедистът би се обидил - след като не е прибрал парите ясно е показал, че не желае и няма намерение да се обогатява с чужди средства.

Нормалните хора и фирми позват банки, а не разнасят огромни суми в торби.

Егати коментарите,повечето нямало да върнат парите. А замисляте ли се,че ако хората бяха честни като този човек.......Швейцария пасти да яде,нямаше да имаме стигане.

Само дето банките чрез непосилните такси са на път да откажат нормалните хора да ги ползват.

какъв си смешник, ПАРИТЕ СА ВЪРНАТИ ОТ СТРАХ, ЧЕ НЯКОЙ НОЖЕ ДИРЕКТНО ДА СИ ГИ ПОТЪРСИ, КАТО ПРАТИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА МОКРИ ПОРЪЧКИ ПРИ НАМЕРИЛИЯ ГИ!!! ВЕОРЯТНО И ВЕЛОСИПЕДИСТЪТ, АКО НЕ Е ИМАЛ ДОСТАТЪЧНО МИСЛОВЕН ПОТЕНЦИАЛ ДА ПРЕЦЕНИ КАКВО ДА ПРАВИ В ДАДЕНАТА СИТУАЦИЯ, Е БИЛ ПОСЪВЕТВАН ДА ГИ ВЪРНЕ И Е НАПРАВИЛ ТАКА!!!

Този е чул по новитните, но не е направил нищо, за да си ги върне. Човек, който не си е потръсил парите сам явно се е притеснявал от чистотата им.

Много са съмнителни хора, които носят големи пари в брой. Все пак е 21-ви век.

Не съвсем по темата, но по въпроса за благодарността в подобни случаи се сещам за един такъв ... един хубав летен ден Слай изпуска любимия си Лабрадор в Сан Франциско и кучето изчезва ... Рамбо съобщава в полицията и обявява добра парична награда ... след 3 дни един мъж на средна възраст му води кучето ... Слай излиза и взима го, благодари му и му подава чек, човека отказва парите, казва че го е направил, само за да стисне ръката на Роки, след ръкостискането си тръгва, но Роки го задържа, влиза в къщи и се връща с бутилка, човека я взима и той му благодари и си тръгва, дори не се снимат ... Сталоун си спомня в едно интервю, че това е може би единствения му фен, който не му е поискал нищо ... дано не съм Ви отегчил с историята.

Изобщо не е така !!! Слай откупува кучето си за 25 000 долара !!! Всичките му пари в този момент! Защото клоша отказва да го върне! Аре малко да четете , а ?!

Мисля, че за около 2500 до 3000 долара го откупува, като преди това го е продал за 50 долара. Никакво загубване не е имало. Тоя е издрънчал колосални простотии. Тя историята си я има в гугъл. Ама нали сме си 80% дебили и плющим плюсове :) Бе, няма лошо :)

Историята е съвсем друга. И Слай никога не е имал лабрадор! Кучето от историята е булмастиф. И присъства във първите му филми. И плаща едни жестоки пари за да си го откупи!

Как може да пишете толкова неграмотно?

Е,все пак е добре,че тези с апартаментите си возят алчните задници на служебни коли ,купени с наши пари и не блъскат педалите на велосипедите, че тоя загубеняк ,дето е ръсил пачки ,вързани с ластик ....щеше да си ги види на ...."кукуво лято" :)))))

Как ще върна пари ?! 20 000 лева ми искат за импланти на зъби само за една челюст !!! Директно си плащам зъбите! Моите пари, които съм плащал за осигуровки кой ми ги връща ?!?!

ти май нещо не си в час

Бе, май си е в час. Дето се вика, моята душичка ми е най скъпа. Чиста логика.

от така написаната "статия" оставам с впечатлението, че загубилият парите ги е намерил докато е карал велосипед, предал ги е в РПУ-то и след няколко дни си ги е потърсил.....

Да, точно така се разбира :-))))))

В Швейцария по закон на намерилия парите/предмета му се полагат 10% от сумата/стойността...

да и по закон у нас ще му вземат 10% от наградата данък

Редно е да даде на големия човек поне 10%,без значение дали са на фирма или лични или наркотични ,

Говори се за огромна сума пари... вързани с ластик... Сега да вземат да го проверят откъде са тези пари. Легални ли са, платен ли е данък върху тях и т.н.?

Да се провери ластика законно притежаван ли е!

Искрено искам да знам името на човека, предал парите. Браво! Голям си!

В такъв случай е добре да почерпиш намерилия парите с нещо прилично или с пари на ръка... С тия голи благодарности, деца не се хранят

а историята звучи малко, като новите новини - в които трябва да вярваме, без да се замисляме

petrovito

Малко като вица за бармана, който крещял: -Чудо! Чудо! Чудо в бара! Пиян евреин хвърля пачки из бара, а един арменец ги събира и му ги връща!

Ако намеря голяма сума пари с ластик, никога не бих ги върнала!

И аз не бих ги върнал . Обаче имам и резонен въпрос към всички-някой знае ли да има по някакъв закон да се дължи някакъв процент от намерени пари? Ей така от любопитство .

Има се предвид да се дължи като възнаграждение към намерилия парите.

Мисля 10%

няма норма, която да санкционира подобен случай. както много вече са отбелязали в Швецария (и редица други страни в Европа) има такива норми.

Ами ако ти си ги изгубил????? Тогава ще кълнеш нечестното българско племе

Аз веднъж намерих пийсе лефа край ЦУМ, но си ги изхарчих за кеф.

Еее, аз бях сосбвеника на парите.

Една стотачка поне не му ли се е откъснала от душата да БЛАГОДАРИ КАТО ХОРАТА? Другия път като му намерят парите няма да ги занесат в районното!

Човекът върнал парите очевидно не се нуждае от нея - иначе не би ги върнал. Така че това не е важното. Важното е, че 'надявам се' в случая в МВР са се намерили професионалисти, а още по-важното - хора. и понеже българите сме подозрителни - искрено се надявам да няма схеми и в това нещо.

Истината е, че в МВР работят доста свестни хора, които се опитват да си вършат работата, но системата е така направена, че постоянно се сблъскват със съпротива от къде ли не. В случая просто никой не им е попречил да си свършат работата както трябва. В нашата държава се разчува само когато някой не си свърши работата добре, а всеки ден хиляди служители на МВР си я вършат както трябва, но никой не пише за тях...

с коментарите за добрите ченгета!!

_Colombino

Това са глу пости. Има много хора, които дори да умират от глад, няма да вземат парите, защото са чужди. Вярно, че все по-рядко се срещат, но пък и пари рядко се връщат, като едва ли винаги намерилите ги имат остра нужда от тях.

Може да е някой алчен брат'чед на велосипедиста.

или на някое чИнге

"В този ден той минавал с велосипеда си по бул. "Симеоновско шосе" видял на пътното платно пари, вързани с ластик. " Кой той? В предното изречение говорите за собственика на парите, а после ви липсва едно изречение за тоя който ги е намерил и направо вече с местоимение за него как ги е намерил.

В района има камери. Установено по безспорен начин означава - човека е казал кога е минал от там с какво превозно средство или ако е бил пеша как е бил облечен.

_Colombino

Каква връзка има с това, което аз казвам?! Аз не оспорвам кой е човекът, изгубил парите. В случая изречението се отнася за човека, намерил парите. Не можеш да тръгваш с местоимение за някого, когото не си споменал преди това.

Трябвало е и да почерпи поне 100-200 лв. щом е голяма сумата че още се намират благородни хора.

... 100-200 OT 300?!?

Браво! Така само с едно ьБлагодаря ли е останал този наистина доблестен българин"

Според вас, защо ги е предал на полицията? Да очаква награда ли? Ми не, аз също бих ги предал. После не бих и очаквал нещо повече от благодаря. Истинските хора не очакват награда за сторено добро, съдбата си знае работата, не и се бъркайте.

Много точно си го написал, поздравления!!!

Абе едно шише все ще приемем. Пари не.

а не е ли знак от съдбата да си намериш ей така на улицата пачка кинти? да ти се чуди на акъла човек...