Коментари - Повлияват ли междинните резултати на решението за кого да гласувате? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кой щи се съобразява с пропаганден? дори да ти кажат по телъ и нета: наште губат, имаш си по-важна работа. Щот ако са наистина твоите, вече си мобилизиран, гласевал и са те отбелезали с кръстче. това, симпатиен и айде да подкрепиме вътрешниа глас - пак си ГУБЕЩ, щот дори тез, дет ги имаш за "твои" не те броят за чеп за зеле.

Е те междинните резултати, и да не се излъчват на Живо по телевизиите и Радиата, пак ги има по Вайбър да речем, защото там Цик няма как да ми забрани какво да пиша свободно !

Разбира се, че повлияват на тези, които още не са решили за кого да гласуват. Аз съм си променял решението на база междинните резултати.

Е ти в деня на изборите, ако не си наясно за кого ще гласуваш, значи по-добре не го прави въобще. Значи нямаш идеология и смисъл, като човек, а чакаш някаква оферта и да си вземеш хонорар !

Каква идеология, к"ви 5 лева. Щом не е решил за кого да гласува, значи за него не е важна идеологията и не някаква оферта, а нещо друго. Всеки има собствена гледна точка. Смисълът в случая не е някаква даденост, а се променя понякога в последния момент на база последна информация.

Това което трябва да се направи, е да се въведе образователен ценз при гласуването - този без средно образование да не може да гласува! А дали да се показват междинни резултати, е маловажен въпрос.

предварително знам за кой ще гласувам и никой не може да промени немерението ми, не ми минават никакви шменти капели и пунта мара

п,едва,ите.нп,

в същност с какво не сте съгласни, все говорте за наредениии, добавени, купени проче гласове. Все сбпорте че не са конкретни и са опорочени. Пет години се говореше за машини, закупени, под наем, произведени - и все за да са "реални" подадените гласове. Да видяхте поне един шеф на партия или коалиция на машинките!? Все с хартиеният отпечатък. Бяха похарчени едни пари за оня дето се клати покрай топките. Искате реални избори ами ще ги имате но -само когато на хартиеният носител си сложите боядисаните с неизтриваемо мастило пармак -тогава и гласоподавателите ще станат ясни като бройка, ще станат ясни и предпочитанията. Другото са алабализми и уреждане на нашият човек да отпечати, да произведе, да внесе, да даде под наем нещо си което ще дава основание за спорове за купени, за внесени, за подхвърлени и прочие основателни протести. А истината е една -ГЕРБ ЩЕ СТОИ НА ГРЕБЕНА НА ВЪЛНАТА, ДОКАТО НЕ СЕ ИЗМЕНИ НАЧИНА НА ГОВОРЕНЕ, НА ДЕЙСТВИЕ И ПОВЕДЕНИЕ! До тогава ще има и спора кой печели шампионата СИНИТЕ или ЧЕРВЕНИТЕ, но обикновено ЗЕЛЕНИТЕ

ГЕРБ и ДПС ще стоят на гребена на вълната докато хората оставят малцинствата и контролираният вот да им решават съдбата. Отвори сайта с резултатите на ЦИК и виж как в циганската махала в Сливен ( секция 212000120) има 100% избирателна активност и гласовете са разпределени само между ГЕРБ и ДПС. виж също и съседната секция 212000119, пак в същата циганска махала. Виж и в селата с малцинствено население. Всеки неграмотен простак е купен, за да се съберат необходимите гласове. Тези купени избиратели тръгват да гласуват вкупом, когато междинните резултати започнат да стават заплашителни за ГЕРБ и ДПС.

Няма как да ми повлияе поредната манипулация, защото имам очи и уши, имам глава на раменете си... Всички политолози и социолози в купом барабар с герберасите ни обясняваха как боко ''изнесъл'' на ''крехките си плещи'' гербераската манипулация, ама цик ''безпрестрастно'' заяви че не прави кампанията гербераска с държавни пари , че зер другите наши пари отиват за покупки на гласове.. Такава пародия на ''победители'' дето подлогите им за едни пари си плюха на суратите, понеже навсякъде се тръби ''герб спечели''???ама вътре наредените дето им дадоха гласове никъде не се пишат.. Ако медиите бяха коректни щяха да кажат герб коалиция ама нали и те като цик са си платени от герб си мълчат и само възхваляват ментора си...Срам позор унижение и унищожение на народа...

Ако се оставиш в навечерието на приключване на гласуванет да решиш за кого да дадеш вота си е симптом на вродена умствена изостаналост. Ако ти още преди месеци, година/и не си си дал оценка за ставащото, за амбициите, за стремежите на множеството селски пръчки, в "градината" ти ще растат само бурени! Казах го преди редовните избори, казах го преди президентските избори, казах го и преди тези избори. Без реална политика в интерес на България, няма да има успех! Това "излез да се разберем като мъже!"не работи. Това е селски спор в хоремага! БСП/БКП с тази си линия е ясно накъде отива (ямата в която загинаха онези двама рааботници от Попина). Имам чувството че тандела Нинова -Йончева съзнателно водят партията натам, да оберат каквото докопат пък след това -потоп

На мен лично - не. Но и аз съм човек, така че в някой хубав, светъл ден, при бъдещи избори и при определени обстоятелства, биха могли да ми повлияят. Влияят по ред причини, както е обяснено и в по-долния коментар. Ако искаш да гласуваш за определена партия, но виждаш, че (ужким) не преминава бариерата, ще си кажеш: "Защо да си хабя гласа, по-добре да гласувам за друг или изобщо да не гласувам, ако всички останали са ми антипатични". Или пък другият вариант: "Нашите и без друго бият с много, защо да се хабя да отида до секцията". Екзитполовете не са 100% точни и биха могли да подведат избирателите при преценката им за вземане на подобен род решения. В този смисъл, хората, които правят тези екзитполове и ги оповестяват би следвало да могат да бъдат подведени за отговорност, тъй като това си е по същество намеса в изборния процес. Но както всички знаем, няма да се случи и няма смисъл от подобно усложняване на нещата и драми. И най-важното като извод - гласа на всеки гласоподавател трябва да е по съвест и обективни критерии. В този смисъл би трябвало, ако съвестта ти го говори, да гласуваш за дадена партия, дори и да си единственият човек, който гласува за нея. Всичко друго е намеса в преценките на хората. Дори ще стигна по-далеч. Социологическите проучвания преди изборите трябва да бъдат забранени!

Питал ли се е някой кому са нужни тези социологически проучвания. Защо на мен ми е нужно някой да ми казва кой ще е пръв и кой втори, ако не за да манипулира вота ми?! Защо човек, който ще гласува по съвест би се интересувал от социологически проучвания, които не предсказват, а буквално насочват към желаните проценти, които после действително се получават на изборите. Първите две партии в България например, очевидно си имат собствени агенцийки, които се надлъгват преди всички избори с даването на преднина. И дори си мисля, че това само затвърждава статуквото и орязва много от гласовете на останалите партии. Защо? Ами много просто. Като логично разсъждаваш човек си казвам - за да не пропадне гласа ми, аз ще гласувам или за първия или за втория, защото са ми казали, че те ще са първи и втори. Не казвам, че класирането няма и други обективни, дори ако щете исторически корени при някои партии, но и това влияе като начин на мислене.

Ами погледни постовете в който се споменават крехките рамене на герберите, мутрогените на тях им е нужна тази информация, макар че и със нея резултата ще е един и същ. Няма нужда търговеца да ми казва колко е удобна обувката, ако не знам дали въобще ми става, а когато тази обувка я носиш не един ден -много добре знаеш къде те убива, къде те стяга, къде те изранява. иначе търговецаа какво му е да каже чи "сърп и чук" произвежда най хубавите обувкиу, а не бата примерно

Разбира се, че междинните резултати имат влияние, особено когато са манипулирани или без посочен изрично източник. Особено тези, които първоначално са решили да гласуват за малка формация, която очевидно няма да премине бариерата могат да решат да пренасочат гласа си, за да не отиде пропорционално при противника. Също така се влияе и върху избирателната активност - ако "наште" така и така печелят, защо да си разваляме плановете за уикенда с някакво си гласуване?!

Толкова ''повлияха'' на активността че едва ги стъкмисаха около 1/3...па макар на всеки част да ни сервираха някакво ''меню или време''.. Хората НЕ вярват на избори в България защото са наясно как се ''печелят'' толкова години и с право си казват -'само да ми отчитат бройка без да ми отчитат желанието няма да си губя времето..

Все едно да има мач и публиката да стои извън стадиона

Изборите не са футболен мач. В мача публиката не вкарва головете колкото и да вика по трибуните.

Корпоративния вот влияе ли на резултатите?

и необразовани българи+циганите отново гласуват за Грабим Европа Рущим България!

За бсп ли са гласували тия дето ги споменаваш ? Не бой се , все повече ще намаляват гласуващите за тях .

Нямате право да публикувате междинни резултати, пък било то и като използвате малоумни описания!

Тук вече стана много специфична материята. От морална гледна точка е така. От правна - зависи колко са ти добри адвокатите. :) Но в нашата държава няма да те осъдят за такова нещо. Важното е шоуто да върви и сеир да има. И не на последно място, всички да оценят чувството за хумор използвано при описанията. Защото държавата явно не върви на добре, но поне сеирджийството в нета да е на шест. Това може и да е донякъде защитен психологически механизъм, способсващ за това да се откъснат хората от сивата реалност.

33% без собствено мнение и роби на разултата. Или 33% недоволни комунета...