Потребяваме повече или токът е по-скъп въпреки мораториума?

В редки случаи битов потребител може да се е оказал на свободния пазар и да плаща скъпо, казва енергийният експерт Антон Иванов. От ЧЕЗ са категорични – има ли надплатена сума, тя се връща

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честито на всички без Акт 16, а това е половин България!

Виц на деня: "От ЧЕЗ са категорични - промяна в цената на електроенергията няма от юли 2021-ва." Какъвто Боко такъв и Петкан; командорене и самохвалство. Радевзон и Петкан (Даниел Дефо) "... на всички българи..." Хора в южната част в бедстващо положение; единия в Брюксел, другия неизвесто къде, даже и с хеликоптер не отидоха поне от високо да видят що е то! "В името на хляба и живота АЗ подтиснах в мене патриота"

"...с хеликоптер не отидоха поне от високо да видят що е то!" О прости народе! Така ли смятате, че трябва да се управлява държавата ни- бащицата да огрява навсякъде и да раздва заповеди. В една добре работеща държава всяко колелце трябва само да умее да се завърти и да свърши работата. Ама нали вечно искаме някой друг да свърши работата, някой друг да поеме отговорност, ние икога не грешим и не се извиняваме... а бе перфектни сме.

те и пенсионерите станаа в пъте по-малце, ама и пенсиите намаляват скороглавнопостижно. държавата скоро ще дава премии за сгазен пенсионер, че ковида се виде, че не струва! само правя наблюдения от действителността, а не от измислиците на нАучните "работници" с крадени-те си титли. е, ако не са крадени, то са получени по шуробаджанайски начин. все пак стари, партийни партизани сте. гей паплачта на неуморната секта на нпотата. пари, пари, пари.. кир михалаки, следва края на повестта! ! но истината е, че гей-зелена чума върлува из европа. слагайте маските, стегайте коланите и навличайте зелените куртки! вас превзелено бъдеще ви очаквва, със задалжителни, но доброволни гей - манифестации... и тук-.таме секс със жени. има толкова много "мъже" за задоволяване на тоя свят, а? дали пък не е от храната и от водата? преде да дойде "ваксината".

Преди 6-7 години не минаваше ден в който някой другар да не си драсне клечката по площадите на родината, недоволен от непосилните цени на тока. Свалихте Борисов и изведнъж цените ви станаха ОК? Сега ви било още по-скъпо, но никой не се пали пак по площадите... Какво ли да си мисли човек?

Лъжат, мораториум уж има, но сметките скачат.....

След като сметката за газ ми скочи от 150лв на 500лв минах на ток. Предполагам повечето хора, които са на газ са направили същото. Така че системата 100% има по-голямо потребление на ток - реално се взползвам от мораториума, който мисля, че е най-глупавото нещо, което направиха. Всички плащаме по-скъпия ток, който влиза в себестойността на продуктите. Колкото повече ток потребява едно домакинство толкова му е по-голяма субсидията, това прави този мораториум. Най-бедните получават най-малко, най-богаите, най-много. Но както писах и по-горе, всички плащаме скъпи продукти заради повишената им себестойност.

Хахаха… Е нали станахте богати като се качиха цените на имотите бе. Що не ви се плаща? Егати манталитета. Познавам хора с няколко имота и стоят на студено. Бай Ганьо е свикнал някой друг да плаща.

И в най-студените месеци досега не съм плащал толкова, а тази година не е кой-знае колко студена, ако не броим последните 5 дни, които обаче не са в тази сметка. Определено има оскъпяване в порядъка на 25-30% пък те нека си лъжат колко си искат че няма.

Плащам 47 стотинки (0,47 лева) на киловат. Мръсници

Честита промяна!

Със сигурност от дружествата могат да надуят потреблението и го правят. Декември например 10 дена по празниците не си бяхме вкъщи, но сметката от 150 за ноември замина над 220 лева за декември... И при условие че тази година специално отчетоха дните навреме и равномерно...

Потребяваш едно и също количество енергия и крайното потребление зависи само от броя дни в месеца? Нещо за киловатите да споделиш? Ако пък толкоз се съмняваш, сложи си собствен електромер у дома, след техния Ще си покаже

Всеки си има електромер, но той е електронен! Поне при абинатите на ЕВН. Тозо електромер е и с дистанционно отчитане и управление. Та питам каква е гаранцията, че не се сменят дистанционно настройките му и той започва да отчита примерно с 10% повече?

Сметките за декември Аз на ток не се отоплявам Оказва се че сметката ми е със 7-8 лв. По ниска от средното По логиката на мисирката, надраскала горната статия, токът е поевтинял( а не, че съм си бил по малко у дома покрай празниците) Ура , другари Ура! Аман от неграмотни мисирки Аман от тенденциозни статии

Всеки си има електромер, има фактури на които са описани колко киловата, тарифа, и да си направи сметката, а не да говори на око. Имат телефони с цена на телевизор, но не им е ясно защо сметките им са такива, за фирми да не говорим.

Токът е по-скъп защото държавата продава евтините пакети в чужбина, а за нас остават по-скъпите. Нещо с пазарната икономика куца. Но това политиците ги устройва тъй като им идват повече пари за преразпределение по свързаните фирми. Ако имаше поне един честен политик това нещо щеше да го изтъква и ще изисква промяна , но няма такъв.

Пълни глупости. Явно някой друг ти плаща тока. Няма евтини пакети. Всичко излиза на борсата, но след като е задоволен регулирания пазар. Ама явно не знаеш какво е това.

Ами студено, бе! Как няма да потребяваме повече.

Какво ми сравняват сметките в пари? На всяка фактура пише потребление И цена за него Ако се е променила цената е проблем Ама ако ти е нараснало потреблението, кво очакваш? Сметката да падне? Изобщо няма полезна информация в статията Само некви хора се оплакват от по високи сметки Зимата Брей...

За същите киловати с 40 лв повече,А ЗАЩО ВЕЧЕ НЕ ИЗПРАЩАТ ФАКТУРИ КАКТО ПРЕДИ

платих 50лв за Януари ,ползвам фурна и духалка,умерено. нормални цени,за кризата,дори са евтини. иначе на парно.

Високи цени защото не е 220V а да кажем само 200. Котлона му трябват 5 минути повече със слабия ток да загрее нормално. А после на фактурата се е отчело че е било 220 естествено. ПО локдауна когато много се върнаха по селата и там тока си е слаб, се получи същото. Местните хора се оплакаха че сметката им е огромна, а потрблението регулярно... Сега предполагам, че е заради скъпите дърва, въглища и газ най-вече и всеки мина на ток, а системата не издържа. Ако стане война и Русия спре газта ще е още по интересно..

електромера отчита Мощност,а не Волтаж,бре... закона на Ом си си изпуснал

Електромерите отчитат ЕНЕРГИЯ!

В Северна Корея цените на тока са стабилни. Който милее по старите времена може да се пробва там.

Цените де определят от доставчика. Фактурата идва от доставчика, изправността на електромерите се проверява от...доставчика. Ай честит ви свободен пазар ...където доставчика си краде свободно.

случайно видях инкасаторката, когато засичаше тока, една седмица по-късно от обикновеното, така се получи и 2013 година, плащахме за повече от месец точно след нова година, когато хората са се поохарчили и това предизвика протестите, които доведоха до оставката на Борисов, интересно че тогава Орешарски върна старата цена и тегли 1 млрд. заем за да погаси вноски по дълга, т. е. дългът не беше увеличен, но мъдрият български народ върна Борисов, който отново увеличи цената на тока и изтегли 4 млрд. евро заем, но никой не реагира.

Еврогейският съюз ще се саморазпадне от простотия. Едно време беше интернационализма, сега е зеления джендъризъм, малоумните идеи винаги водят към крах. Енергийна борса НЕ трябва да има. Това е основна услуга от значение за националната сигурност, която трябва да е с протекции от спекула. В Япония например чуджи компании или местни с чужденец собственик не могат да са в енергийния, водния, телекомуникационния и транспортния бизнес .

Искахте промяна ,ето ви я,заплати африканси сметки западни

Само знам че преди отчета на 9ти януари тока примига няколко пъти 2 поредни дни и сметката ми беше с 40 лв повече отколкото съм свикнал да плащам и не се топля на климатик или печка а съм на тец!!!!! Аз нищо не съм променил като консумация.....Чез са на Еврохолд в момента и на бясната мутра която е собственик на този холдинг!!!! Не спазват нищо!!

То да беше само тока, спешно трябва да се махамее от този "съюз" нищо добр не ни чака!!!

Ние никога не сме били в съвецкия "съюз", че да се махаме, тъпо кремлинско тролче! Аре сега да ходиш у лево!

Ниски са доходите на най- корумпираната нация в ЕС. НиЗки !

Във Франция електрическата компания EDF е държавна собственост! Защо ли? Има няколко частни под изпълнители, но те са прекупвачи от EDF. Извода е, че е от национален интерес този сектор да не попада в ръцете на малоумници както у нас. Национализация на енергийия сектор ще нормализира нещата и ще отрезви самозабравилите се "бизнесмени" поставящи на колене икономиката на страната, разоряващи бизнеса - малък, среден и голям, общините и обикновения потребител и ще отрезви и приземи и други сродни структури!

Само в Банкя лампичката МУ на шкафчето свети ден и нощ

Рашков ти ли си?

А като падне мораториума и всички излезем на " свободния пазар " , тогава разходите ни ще станат европейски, за разлика от заплатите, останали в 20 век За съжаление ginger управлението няма да направи нищо.

При лошите герб, Бойко и т.н ценитв мълчаха, а заплатите растяха. Сега при младите и способностите, цените реват, а заплатите плачат.. Чувам, че нещо се заформя на село и скоро тия ще бъдат гонени с камъни.

Като свърши мораториума,ще има голям скок в цените.Мафията е в парламента,всеки има връзка с една централа.До първи април ще ги чакаме и ще ги гоним от парламента,директно за Канада,ех Канада..

Ако сметката ви за ток ви се струва тройно по-висока, то изчакайте да видите тази за газ! ОСТАВКА!!!

Нали се сещате и че кражбите на мургавите братя се начисляват в нашите сметки, както и всички останали загуби. Същото е като с водата 40-50 процента загуби си ги плащаме като стой та гледай. Убеден съм, че могат да манипулират електромерите дистанционно.

Учудващо е защо битовите клиенти могат да не са на свободният пазар за ток,както не битовите клиенти.За едните може за други не.

Питай Бойко, от негово време са законите да угоди на джендърите.

Скоро ще има свобода и за битовите потребители.

........ДРАНЕ, ама яко канадско дране

Нали искахте промяна.Ето ви я.

Не съм платила повече - с цената на безсънните ми нощи и обърнат часовник. Пера, готвя и включвам домакинската техника на нощна енергия. Няма начин. Спирам, за да не кажете,че се оплаквам. Не се оплаквам, но други да му мислят - всичко си има цена и все някога ще я платят!

Добре, де! То разлика между нощна и дневна няма - 2 стотинки! Какво спестявате?!

Не спестяваме, а икономисваме ,бабиното. А икономията е майка на мизерията. Моли се да не го разбираш наяве.

14,257-5,562 =8.695 ст. а не е 2.00 ст.

най-вероятно могат да манипулират електромерите, две седмици лятото бехме на море - сметката същата.

Защото всички знаят за ниските подавани мощности, волтажу и херцове! Защото една печка два киловата си гори два киловата, нищо че входната мощност може да е само един или волтажа на входа да е 190, а не 220 волта…. Електромера си върти! За това толкова години бойкотират умните електромери и това е ясно на всеки българин! А за това как почти цялата ползвана нощна енергия се оказва дневна, тоест на по високата цена, никой не може да отговори… кражбата е на лице! Злоупотребите на енерго дружествата вече един път ги изкараха на яве и трябваше още тогава да им вземат лицензите!

Депутатите не спазвят зеления сертификат парламента. Заведенията не спазват противоепидемичните мерки. Това даже не е тайна а всеки го казва на висок глас. ЗАЩО ТОГАВА СИ МИСЛИТЕ ЧЕ МОРАТОРИУМА СЕ СПАЗВА???

Във фактурата пише цена на киловат , всеки завършил 3 ти клас може да види има ли разлика в цената от предния месец :)

Това, че Ковид полюциите не се спазват е похвално, а това, че се налага мораториум на цените не е хубаво, дано го разбереш

С новите електромери може да си надписваме на воля, цената също хвърчи, но това е за доброто на вашите внуци, да остане малко въздух и за тях, че кой ще ни слугува,ха ха!

В касовата бележка/фактура си пише в детайли колко струва и кьорав може да сравни с минали месеци и години.

Според мен,България трябва да приватизира всички електро централи,и ядрени и Вей такива,и да бъдат под шапката на Държавата,и по нареждане на Правителството,да произвеждат Ток,само за нуждите на България,и да е на ниски цени,да е по джоба на Българина,а не при този Свободен Пазар на Тока,където ни излъгаха преди години,че видиш ли ти,като минем на него,тока ще ни стане по евтин,и сега се питам,какво стана а???? Скоро очаквайте Дами и Господа,Другарки и Другари,Решим на Тока,още от сега се снабдявайте със генератори,и всякакви лед фенери,Тошовият Режим на тока,ще ви се види,като детска игра,Хем няма да имате Ток,хем ще ви исйкат много пари,Докато Българина не се надигне и да си извоюва свободата,дори и със протести,ако трябва,това не е нормално,при заплата 1200да плащаш за два климатика 600лв.

НАЦИОНАЛИЗИРА. По-скоро

ги разбираш ти нещата. Тъпак. Осрал си всеки форум.