Коментари - Последен ден за доброволно умъртвяване на домашните прасета в Северна България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази чумна епидемия се оказа изключително удобна за френските, американските и геранските производители на свинско месо. Също така, интересно е, че вероятната причина за заразата (ако я има) е заразеният фураж, който е внесен именно от Франция през последните месеци. Ако погледнем катрите на епизоотията, ще видин, че тя обхваща ферми, които са само страни от бившия соцлагер. Общото между тях е, че ВСИЧКИ са купували фуражи от Франция, САЩ или Германия. Преди няколко дни Китай наложи забрана за внос на фураж от САЩ и страните в ЕС именно поради съмнения, че е заразен с болетвотворни организми и това би довело до епизоотия сред 15 млн прасета. Малко преди това, Китай драстично намали вноса на свинско от САЩ, а този от ЕС бе спрян изцяло. И точно след това започна да се появява заразата (ако я има) в страните от

В статията пропускат нещо и то е, че смъртността на заболелите прасета достига 100%. Това не е грип, прасетата не оздравяват от чума. За това се избиват, за да се даде шанс за оцеляване на вида в индустриалните ферми.

Колко са умрелите прасета ?????????

Не е точно така...Просто няма инфекциозно заболяване в природата,което да предизвиква 100% смъртност.И при хората и при животните.Е,има едно,от което оцелелите хора се броят на пръстите на една ръка -това е заболяването ,,бяс".Геномният кладенец на планетата е огромен. И е вероятно някоя свиня-майка на няколко прасила да оцелее...но остава вирусоносител с месеци...А ако чакаме масов мор-то допускаме вируса да се репликира в хиляди организми,които от своя страна започват да го излъчват в околната среда.В един от случаите при видимо болни прасета в заден двор,същите бяха живи до 8-мия ден.Вярно,с много лошо общо състояние,кръвоизливи по ушите,залежаване и прочее...И сигурно щяха да живеят още,но бяха умъртвени

Само да попитам има ли още някой да мисли ГРОБАРИТЕ са нормални хора? Кой сте вие за да нареждате на хората какво да правят в задния си двор, това е частна собственост и тя е неприкосновена набийте си го в тъпите и кухи кратуни прости ГРОБАРИ! От сега виждам небивала активност на есен на местните избори и се радвам, че "успешните" кметове на ГРОБ няма да ги има! Българския народ помни и ще ви накаже на есен.

Тия съвсем откачиха. Решили са да унищожат свинете в България. Мамка ви , идват избори. Ще си го получите мръсни род отстъпници.

Много скоро някой ще изперка и ще започне да евтанизира поръчителите

А кога ще почнем да умъртвяваме прасета на жълтите павета?

Калинките отново се развихриха! Чумата по хората се е лекувала с карантиниране, а не с изтребване на хората!!! Част от тях са измрели, но са останалите и живи, които са придобили имунитет. Така би следвало да се постъпва и със свинете - да се карантинират, а не да се убиват всички. Защо обаче се избиват всички свине в България - болни и здрави? Отговорът е еднозначен - и свиневъдството у нас трябва да се унищожи, за да се внася свинско месо от чужбина. Герберите пак затягат въжето около шията на простия народ!

Тази чума е смъртоносна, карантинирането на прасетата няма да ги предпази от умиране. Въпросът е, можеш ли да се грижиш за 10000 болни свине, като знаеш че ще оцелеят 200 и после 6 месеца не може да се ползват помещенията?

Тази ЧУМА НЕ Е ДОКАЗАНА!!!!

Айде стига глупости-мерките в момента са правилни,по принцип, но въпроса е ,че са безвъзвратно закъснели.Единственото спасение е да не се осигуряват на циркулиращия вирус организми,които да заразява.А това става с ликвидиране на всичко свинско,към което не се осъществяват мерки за биосигурност.Но ти да си предупреден още 2017 г.,че заболяването се придвижва соколо 500 км/година,да ти е връчен сценарий буквално,по който учените хора предвиждат как ще се развие заболяването и да не вземеш адекватни мерки си е за съд.Ама като гледам какво става в територията и колко герберски некадърници са се вкопчили във властта....

ТАКА СЛЕД 10 -15 ГОДИНИ ЩЕ ПИШЕ ВЪВ УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ! ГОСПОДИ СПАСИ БЪЛГАРИЯ! ЦЯЛАТА РАБОТА Е ДА БЪДЕМ УНИЩОЖЕНИ! НЯМА БЪЛГАРИН, НЯМА ПРОБЛЕМ ТАКА РАЗСЪЖДАВА БОЙКО!

Вие от името на свинете ли говорите?

Не. От името на Шопара от гр. Б.

други новини освен африканска чума няма ли. досадни и противни стееееееееееее. еми опомнете се

През април 2018 г. Пхенян обяви, че прекратява ядрените изпитания и разработването на междуконтинентални ракети. На първата среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и Ким Чен Ун през юни 2018 г. в Сингапур беше подписан документ за пълна денуклеаризация на Северна Корея, но без конкретни стъпки и ангажименти за постигането на тази цел. На срещата между лидерите на Южна и Северна Корея през септември 2018 г. Пхенян се ангажира окончателно да закрие ракетния полигон "Сохе".

Лилето пак е спала докато прави copy/paste

е този Пхенян в новината за свините. Нещо са смесили новините.