Португалия: Върху България е упражняван натиск за РСМ, но българската позиция трябва да се уважава

Важно е в ЕС да не се внасят разногласия и проблеми между две страни, искаме те да се решат, преди дадена страна да се присъедини към ЕС, заяви Ана Паула Закариаш

Обратно в новината

Коментари - Португалия: Върху България е упражняван натиск за РСМ, но българската позиция трябва да се уважава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно от българските искания към Северна Македония за одобряване на преговорната рамка и свикване на Първа междуправителствена конференция бе употребата в преговорния процес на фразата "официален език на Република Северна Македония" вместо "македонски език". Това искане не се споменава в последните изявления на Министерството на външните работи за позицията на България, включително в позицията от 25 юни, където се изреждат няколко условия, включително ангажименти, поети от премиера Заев при посещението му в София. Радев им е полегнал за езика май?

И кой основно оказваше този натиск.Ще подскажа ,еднастрана ,която не нито в ЕС ,нито е в Европа

Българският народ може да е тъп, но за сметка на това е доста прост. Доказателство са повече от половината депутати - бивши комунисти и агенти на ДС.

"Езика на Северна Македония, който някога е бил част от българския език и културните измерения на двете страни."

Чак сега ли се сетихте бе португалците. Кой идва в България да лобира за шиптърите? Fuck.

Глупаците още не могат да осъзнаят, каква ОГРОМНА УСЛУГА правят на РСМ, като НЕ ги пускат в ЕвроГейския съюз.

НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ СЛЕД КАТО КАЧИ В САМОЛЕТА ПЕНДАРОВСКИ НЕ СЕ ЛИ СЕТИ ДА ПИТА КОЙ СА СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ПЕНДАРОВСКИ ДА ПОСОЧИ НЯКОЛКО ЦАРЕ В КОИ ПЕРИОДИ СА ЦАРУВАЛИ. ЩЕ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО КАКЪВ ОТГОВОР ЩЕ ДАДЕ? НО НЕ Е КЪСНО ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ВИЗИТИ АКО ОЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ОБЕЗАТЕЛНО ТРЯБВА ДА ГИ ЗАДАДЕ ТЕЗИ ВЪПРОСИ!!

Те македонците знаят, че лъжат. Не са някакви заблудени овце. Въпросът тук е да решат какво искат: Истината и ЕС или да си стоят сами с лъжата.

"Закариаш изрази надежда изборите през юли да доведат до намиране на решение върху ветото на България за започване на преговори със Северна Македония за членство в ЕС" Е хем трябва да се уважава нашета позиция и да не ни се оказва натиск, хем дано след изборите ни новото правителство да реши проблема с ветото!? Извинявам се но от кога стана, че този с условията към други трябва сам да ги решава, вместо индивида/фирмата/нацията към които са насочени??? Стига с това ама дано новото правителство реши проблема, ама България трябва да работи по намирането на решението между двете нации!? Нима когато гърците им наложиха вето трябваше именно те да работят по решаването на проблема? Или пък макетата го решиха след като си промениха името на нацията?! Като толкова им е зор за тая "програма по разширение на съюза" да приемат на секундата Турция! Ето това ще е разширение, а не някаква малка нация заобиколена от членки на съюза. Защо в този случай очакват Турция да направи нужните промени, вместо ЕС да ги направи, както искат да стане с нас по ветото с макетата?

Важно е правителството на България да не се държи като колония на "Европа". Т.н. европейци са свикнали да нареждат, не да се договарят. Нашия манталитет не е такъв. Май пак сбъркахме каруцата... За кой ли път!?!

И ако зависеше от мен - 10г. чакане ва СРМ ще са достатъчни да осъзнаят какво е да плетеш антибългарски заговорчета зад гърба ни в ЕС и САЩ.

РСМ - спя вече:)

Не си сбъркал - Сръбска Република Македония

Позицията на португалците е честна и обективна. Европейска. Това са хора, които са владеели половината свят. Готини, работливи и почетени хора. Точно така трябва да се държим и ние. Дипломатично, учтиво и без отстъпки към тия нахалници от БЮРМ. Всъщн ост " измиваме очите" на ЕС. Истината е, че тия селтаци им трябва ха за НАТО. В ЕС никой не иска червените лекенца на БЮРМ.

PEYTSCH

Защо не упражнявате натиск върху РСМ ? Тези инатести етноси искат да налагат тяхното и да не приемат истините ! Те ли искат в ЕС за сметка на България? Ако искате РСМ, ние излизаме !

+10 Изненада ме приятно... Когато не тролиш, си много точен.

Натиск? За какво? Да се приемат едни боклуци които да правят проблеми. Що за малоумие! За това на България требва да се благодари!

След като президета покани португалците на среща се вижда резултата от дипломатическото усилие. Хубаво е, че имаме и други освен дюнер-дипломати…

PEYTSCH

Кой президент бе ? На някой футболен отбор ли ? Щото друг няма...

Защо се занимаваме с македонците, вижте в българският парламент какви са нещастници.

Португалците признават, че натиск е оказван върху България, която вече 14 години е част от ЕС и която очевидно е права в позицията си. Натиск не е оказан върху Македония - едно нищо, една измислена от Коминтерна нагла и безпардонна държавица? Ето това е достатъчно доказателство, че ЕС е една лицемерна кочина. ЕС третира България и българите като трета ръка държава/хора. От самото начало е така. Ние сме виновни, че го позволяваме. България е изключително важна за ЕС и Европа изобщо, колкото по-бързо го осъзнаем и го повярваме, толкова по-бързо тая бюрократична сган ще започне да ни уважава и да се съобразява с нас.

Глупости. Първо, ако ЕС искаше, щеше да е натиснал Бойко здраво още преди няколко години и сега изобщо нямаше да се обсъжда цялата тая работа с "идентичността". Всичко щеше да си стане тихо и кротко. Второ, ЕС наля толкова милиарди евро в България, че при цялото очеизвадно крадене, пак останаха някакви пари за подобряване на туй-онуй в смотаната ни крадлива държава. Трето, ако не беше "бюрократичната сган" малко от малко да вкара минимум ред тук по линия на общозадължителните норми, щяхме да сме такъв безхаберен хаос, че ум да ти зайде. България е умираща държава с умиращ народ, който не може да реши собствените си проблеми в продължение на 30 години – посмали малко аспирациите за значимост. България Е трета ръка. Последна в ЕС по образование, по здравеопазване, по производителност на труда, по БВП на глава. Първа в ЕС по болести, по корупция, по некадърност. Хубаво е човек да си подреди стаята, преди да тръгне да оправя света...

България = 80%дебили + 10%прости и тъпи = правителство на бивши комунисти + бедно и мизерно население.

Българското население е най-бедното не само в Европа, но и от по-голямата част от държавите в света и така ще си остане докато страната се управлява от бивши комунисти и агенти на ДС.

Като се управлява от Комунисти България, как така тези същите , всеки един от тях "Комунистите" имат капитали и пари в Американски банки, Швейцарски и в Монако ? Ти на това ли викаш комунизъм ? На най големия Фашизоиден див КАПИТАЛИЗЪМ?

Така де ключовата дума е "бивши" комунисти - настоящи капиталисти.

Стандарта на живит в РСМ е много по-висок от този в България и влизайки в ЕС македонците ще излетят със светлинни години пред мизерната ни бедна страна.

излетят, бе.. кой ги спира? Да спрат с лъжите и ще ги пуснем в ЕС.. И оттам нататък да летят.. не в небесаста.. в космоса да излетят!

Статистиката казва нещо друго. Опашките за бълггарски пасоши също. И гледам, "Пирински македонец", не сте се залетели за бановината.

По висок? Колко да е по-висок? Беше тя до преди 20 години. Извън Скопие заплатите масово са около 200 евро. Да не говорим за високата безработица и оттам опашките за български паспорти с цел емиграция в Западна Европа. На теб като македонист сигурно не ти допада тази реалност, но това е положението.

Въпросът е че цените на стоките и услугите са 2-3 пъти по-ниски в РСМ, а в България заплатите масово са по 500-600 лв.след удръжките дори в София освен, ако си И.Т. специалист.

По евтини са само хранителните стоки местно производство и някои услуги като ресторантьорство. Но чак пък 2-3 пъти, айде сега и аз съм ходил видял съм. Промишлените стоки са по скъпи от България. Какви ги говориш 500-600 лева в София, за тия пари никой няма да се здрависа даже с тебе. Същото важи и за големите градове Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Плевен. Вярно е че има диспропорция и бедни райони с указаните от теб заплати. И все пак българската средна заплата гони 1200 лева.

Това от Белград ли го пишеш???

В книгата „Пътуване от Москва до Константинопол“ от 1817 година, авторът Уилям МакМайкъл говори за земята Мизия, произхода на нейното население и езика, на който говори: Коренното християнско население в тази страна, известна преди като Мизия, сега разделено на две области, Сърбия и България, се нарича колективно сърби и говори славянски език. Първоначалните българи са били татарският народ, който е дошъл от бреговете на Волга през V век и е възприел успешно славянския диалект от новите си сръбски сънародници, запазвайки само няколко думи от предишния си език.

Айде само сръбска пропаганда ни липсваше в коментарите. Много им е е драго на сърбите да преставят всички славянски народи като сърби. Истината е че сте били едно малко народче базирано в Източна Херцеговина, Черна гора и Санджак (Рашка) проширило се държавно в 14-ти век за сметка на България и Византия, които водят непосилна борба с татарите од Златната орда и Османската държава.

Не знам каква работа ви вършат цитатите на един англичанин и то лекар?! Минал случайно по нашите земи, разбрал недоразбрал. Той за англичаните надали знае какви са били през V-ти век, камо ли това, че тогава не имало никакви сърби и какви точно са били дошлите прабългари!

Да, бе да! Още преди 1817г.даже и титовизъм е имало. С книги на сръбски.

Така става излагацията, когато почне някой да говори преди да е чел, пък бил той и ингилизин.

Когато цялото съществуване на една страна лежи на чудовищни исторически фалшификации и тя съществува капсулована в една фалшива реалност, то за постигане на какъвто и да е напредък в необходимо тези хора да погледнат истината в очите, да си посипят главите с пепел и да преминат през катарзис, за да се върнат в света на нормалните хора. Сега, когато сдават председателството, на португалците извинението само дразни, особено предвид огромния натиск и негативната кампания срещу една страна членка на ЕС за сметка на една страна с фалшиво минало и безсрамно поведение. При словенците ще ни е още по-тежко, защото негативния ПР срещу нас мина и през тях (спомняте си следите от негативната антибългарска кампания, които доведоха до един словенски културен институт в Скопие). Вероятно, всички тези хора просто не знаят, че българинът под натиск става още по-корав. Това е исторически определено. И от това ще страдат най-много дървените чутури на северомакедонците.

Този Ваш коментар е необходимода се изпрати до РСМ като официално становище на Европа ! Това е блестяща позиция в този бесрамен конфликт, където както винаги се подхранва политическото его на нагли кандидати за истинския Европейски клуб. Аз си спомням ние и Румъния колко се борехме и гонехме показатели и промени за да влезем, което сега е все едно било безмислено. Не ,не е!

... Явно е свързано с езика на Северна Македония, който някога е бил част от българския език и културните измерения на двете страни. ... Хайде да видим сега, как новите южни-сърби от бановината ще коментират горното.

Португалците са готини хора.

НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ УПРАЖНИ НАТИСК ТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА КРАДЪТ ИСТОРИЯ ТЕ ТВЪРДЯТ ЧЕ ЦАР САМУИЛ Е МАКЕДОНЕЦ, А ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ ЧЕ Е БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛ. И ДА ПИТАМ СЛЕД КАТО ОТКАЗВАТ ОБЩАТА ИСТОРИЯ НАШИЯ РАДЕВ ЗАЩО КАЧИ ПЕНДАРОВСКИ В САМОЛЕТА И ЗАЕДНО ОТИДОХА ПРИ ПАПАТА? СЛЕД КАТО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА КАТО КАКВИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ ТЕ?

Нарича се ДИПЛОМАЦИЯ !

Дипломация? Между комунисти? Това винаги е заговор в полза на Москва.

Португалската дипломация показва, че е на доста високо ниво.

Браво на позицията на Португалия!