Помпейо с ключов ход в студената война с Китай

САЩ отменят самоналожените ограничения върху отношенията си с Тайван

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До края тоя и много като него ще да си тиражират фантасмаориите за да си забърсват задн....Погледнете най накрая себе си и оставете другаа част от света извън полезрението си че много беди нанеохте докато гледахте как да авантосвате..

и той рече да каже нещо въпреки,че не е в неговите компетенции ама нейсе нали се готви за кандидат президент през 2024.

Не че е кой знае колко важно ама САЩ много отдавно предаде Тайван... При това по инициатива на САЩ през Октомври 1971г., на 26-тата сесия на Общото събрание на ООН, бе приета резолюция № 2758, с която Китай зае мястото на Тайван като единствен представител на всички китайци в организацията, а самата Тайван престана да бъде международно призната държава, включително и от САЩ, като Никсън обяви че САЩ са съгласни с китайската теза за единен Китай а Тайван е част от него;)

На 20 януари всички дебили отиват в историята и ще бъдат номинирани за наградата "Дарвин".

Pompino е изключително тъпо парче

Американските дипломати са плямпащи демагози без никаква човешка свян.

Не минава ден без ръчкане и подклаждане, без насъскване и тормоз върху Русия и Китай от страна на САЩ. Китай доста рязко и директно вече каза на САЩ да престанат да се месят във вътрешните им работи и да си гледат кочината, че иначе ще патят. При всичкото им спокойствие, явно и на тях вече им идва в повече цялата тази дива истерия.

Значи русофилите са една степен по големи тъпанари от тръмпанарите- Русия е толкова назад и от САЩ и от псевдо комунистически Китай , че може да си избира на кой да си даде гъза - вероятно ще си го даде на всички , преди това обаче зарплатата от 130 евро плюс всичките радости на живота в Русия ще радват още мужиците и те бедни и горди ще продължат да гледат шоуто на вожда милиардер Путин . Обезверен и подчинен народ...

Пич(ка), звучиш, като с разпран г от цял взвод мужици. Много мъка си насъбрал

Айде ся вдигни помощта на Израел на 4 млрд. годишно и се изсулвай в посока някоя оръжейна корпорация.

А Тръмп !

Целата руска тролоферма пак на амбразурата да брани кривозъбите колхозници от чайна! БУХАХАХАХАХАХАХАХА

Както всички в Русия, и българските предатели изуват гащи пред всеки, който даде два лева за баничка

Руската тролеада е всъщност целия бг народ, а американските мекерета сте един файтон хора. Свиквайте.

Че откога 10 трола за целия български народ? хлапенце кога българския народ ще ти даде пълномощно да говориш от негово име?

За онези които не са наясно е хубаво да се направи следното сравнение. Да предположим, че в Черно море има огромен остров. През 1944 г. когато Съветската армия окупира България и поставя на власт неуките и криминални комунистически боклуци, царят и привържениците му се сапсяват на този остров. Тогава България продължава да е там, а на континенталната земя - окупаторите НРБ.

Пак ще стане, видяхме ценностите на запада, те са за идиоти и олигофрени.

Ама на Куков ден. Определено се вижда че психиатричната помощ в България не е на ниво.

А този вече е пътник , няма каквода срънка дивотии. Простак.

Де факто Китайската Народна Република е окупатор, а истинският Китай е Тайван.

Нашите две демокрации споделят общите ценности на индивидуалните свободи, върховенството на закона и зачитането на човешкото достойнство въпрос, как точно почетохте тези неща на протестиращите пред капитолия преди няколко дни? до колкото видях стрелба, убити и масово зклеймяване на инакомислещите, като метежници но пък, това ако е някъде другаде, например Китай, ще кажете, че са борци за демокрация Любо Пенев има един култов лаф за супата!

Много добре , само един пропуск.Последното изречение от статията казва всичко .САЩ продължават да продават оръжие на Тайван, това е най-важно за америка

Ама бих ли могъл аз на основа на твоя коментар да нахлуя в БНБ да влезе в трезора и да взема каквото си поискам? Защото нали аз имам такива права каквито ги обясняваш? Значи моето момче свободата демокрацията и правата вървят заедно с отговорностите. По твоята логика излиза че не трябва да бъдат вкарвани в затвора престъпници, защото това представлява нарушение на правата им.

американската подкрепа, но за Русия е десет пъти по-важна - иначе китайските орди ще стигнат до границите на Балтийските републики и Полша.

Комунистически Китай - последна надежда на демокрацията. Комундета си бяхте шорошорастите, комундета си останахте.

Браво на Пимпео Сега вече малките жълти чурки няма да могат така лесно да опикаят и осерат Тайван като направиха с Хонг Конг , Тибет , Макао и уйгурите ......

В Тайван, Хонг Конг и Макао чурките са точно толкова малки и жълти, но демократични. Уйгурският ислямизъм е пръв приятел на демокрацията.

или с 2 думи САЩ искат да направят Тайван "Украйна N2", дано тайванците се окажат по-умни от украинците

Тъй като ти си най-големият и най-жалкият идиот от всички предатели в сайта.

Имаме от една страна най-силната икономика в света (всичко постигнато на кредит и печатане на долари без покритие). От друга страна "лошите" комунисти, които нямат никакви кредити и неограничени ресурси. Дреме им на петолъчката...

Проблемът на Китай е, че произвеждат, ама ако не продават навън, икономиката им си е заминала заедно с икономическото им чудо. Затова не смеят много грубо да скъсат отношенията с Америка.

Китай не продава навън ??? С какво си се надрусал ?

Съгласен съм, но и много държави зависят от износ за Китай. Примерно в България, цели отрасли вече са изкупени от Китай. Цяла Добруджа беше изкупена и се обработва от българо-китайсли дружества.

"АКО" не продава навън 70 % от света ще заквичи от огромен недостиг на всякаква стока. Както стана и покрай корона кризата .

Само вътрешният им пазар от един и половина милиарда хора им е достатъчен.

Надутият пуяк Помпею си няма понятие какво е комунистически режим. Неговата задача е да търси и създава врагове на САЩ защото тяхната икономика е базирана на войни и конфликти

Е каква стана тя?? Държавната администрация казва "Край на ограниченията с Тайван", но това не било в правомощията ѝ, защото видите ли ВСИЧКИ решения щели да минават през "частен институт, който играе ролята на посолство на САЩ в Тайван". Какви са тия демокрации, дето уж народите чрез избраниците си решават, а в крайна сметка им се налага това, което кажат частни институти, частни организации, НПО-та... За какво са тези правителства тогава??

В Тайван стандарта на живот е три пъти по висок от КНР.Страната е модерно въоръжена и народа в готовност да я защитава от комунистически китай

Китай само да духнат и тия вече ги няма. Някой ако си въобразява нещо друго е в сериозно заблуждение.

може би е било така преди 30г. що не идеш сега в Тайван и Китай да видиш "разликите"

ИИИииииииииии....в Тайван веднага ще забравят какви сте лицемерни шибаняци...

фред флинтстон от игралния филм

по това си приличаме,ние в Бг си имаме Барни Ръбъл

Всички демокрации по света трябва да направят същото. Свободата трябва да се извоюва.

А зелени човечета с дръпнати очи?

И след това пак ще продължат с цирковете.

Този пич е ултрас с промит мозък. Каквото и да ви каже, проверявайте го, не му вярвайте сляпо, чеп за зеле не става от него.

Ще правите още 10 дена циркове

вероятно очакваш да ги заменят някакви разбрани хора, . .... Е! дано се оправдаят очакванията и вълненията ти .