Помага ли чесънът срещу новия коронавирус? Опасни ли са писмата от Китай?

Коронавирусът бил „изпуснат“ от лаборатория в Китай, а фондацията на Бил Гейтс имала патент за него. Какви са фактите и откъде започват фантазиите?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някаква норма ли гоните, та на половин час пускате "новина" за тоя вирус?

Ръсенето на захар по улиците ГАРАНТИРА защитата от вируси.

Mushmurosi nedni

Създава се излишна психоза... При 2% смъртност, е нормално за всеки грип.... От това печелят сам о фармацевтични те фирми....

По полседна информация от СЗО, вирусът не се развива ако приемаме орално семенна течност, поне при жените е доказно.

Яжте го нечесан , и ще Ви помогне.ха.ха.ха

"Освен това всички досегашни анализи показват, че вирусът тръгва от едно пазарище в Ухан, а не от въпросната лаборатория." Предварително заразена храна която се предлага на пазарището и целта на САЩ е постигната! 420 милярда са изтрити и загубите за Китайската икономика ще са огромни!

какво точно пречи стъкларията от лабораторията да се разходи до пазара ...След такива нефелни обяснения за многото съвпадения на събития ....е, нормално е да изплуват всякакви конспиративни теории, а може би истини , или частични истини....Бе важното е да има паника..масата да трепери, да слуша, и да работи..

В България не се научиха, че се казва Джонс Хопкинс...

И последно от пратки и писма от Китай може ли да се заразиш

И вие не се научихте, че няма дума индианец... Индиан (Indian) със добавено ец ?! Индиец

Не. Освен ако не ги изядеш

Глупостта не е заразна, обикновено е вродена.

Индиец е жител на Индия. Индианец е коренен жител на америките, погрешно наречени така от Колумб, но наложено като название във времето.

това не е доказано, опитите със жени ще продължат докато е необходимо. Доброволци за донори се приемат само след записване при мен, и пожертване на 2000 долара. Това важи за тримесечно участие в програмата. Побързайте, местата са ограничени. Приемам биткойни.

PEYTSCH

От години хората се отнасят с подозрения към стоки произведени в Китай...Да не ги купуваме и вируса ще умре...

Домашна ракия + паприкована сланина + зелени доматки. Няма вируси, няма бактерии. И жената доволна!

Най-големият проблем е, че каквото и да ми казват и учените, и конспираторите, и здравомислещите, не вярвам на никого, защото нямам основание да вярвам. Всеки може да има причина да лъже или да всява паника. Аз не съм учен, биолог, лекар, политик и няма как реално да знам кой ми казва истната и кой - не. Нямам база за доверието си. А сляпо отдавна не се доверявам на НИКОГО.

Можеш!

Цитат: "Освен това всички досегашни анализи показват, че вирусът тръгва от едно пазарище в Ухан, а не от въпросната лаборатория." -------- Това според СЗО. Или Дойче Веле. Обаче фактите говорят друго. Според анализ, публикуван в специализирания медицински журнал The Lancet на 24.01.20 г., няма никакво доказателство, че вирусът е тръгнал от въпрасния пазар. Факти: първият регистриран случай е на 01.12.19 г. и пациентът НЯМА допирна точка с пазара. На 10.12.19 г. са регистринани вторият и третият заразени. Само единият от тях е ходил на пазара. Извод: заразата се е мултиплицирала скоростно на рибния пазар, тъй като там се събират много хора на едно място и хигиената по подобни китайски тържища е пословична. Но няма нито едно доказятелство, че вирусът е тръгнал точно от там. Другото са "фейк нюз".

...ама не. Смъртността при сезонния грип е между 0,25 - 0,3%. Тук говорим за 10 пъти по-висока смъртност... Мислиш ли, че китайците биха си блокирали икономиката, ако беше "просто" грип?

А лъжал ли медийте ? Разбира се , като дърти циганки .

Шефа на военната био лаборатория в Ухан и специалистите , редовно си пазарували риба от пазара ......

Чесън, прополис, мащерка, йод, вирусът трепе този компот!

Като е написано, излиза, че вирусът убива чесъна, прополиса, мащерката и йода. Ако искаш да кажеш, че комбинацията от тези лечебни средства трепе вируса, си допуснал граматичмеска грешка с пълния член -ът. Правилното е "вируса трепе този компот". Да, има обърнат словоред. Словоредът в нашия език е свободен, което дава по-богати възможности да се изразяват различни нюанси в посланието.

Дъното Дир БГ!!! Дъното....

Най-добре щеше да бъде така: "Трепе вируса този компот"

ПАЗАРИЩЕ ???

"лаборатория в Ухан, която работи в режим на повишена сигурност: да, такава лаборатория наистина беше създадена в Китай след избухването на ТОРС-епидемията." ЧЕТА И НЕЩО МИ ПОДСКАЗВА ЧЕ "ТОРС" ВИРУСИТЕ И СЕГАШНИЯ СА СИ "КРЪВНИ БРАТЯ" ТО БИВА СЪВПАДЕНИЕ НО ТАКАВА “СЛУЧАЙНОСТ“ ИМА ВИД НА РЕАЛНА ЗАКОНОМЕРНОСТ ВЯРВАЙТЕ АКО СИ НЯМАТЕ РАБОТА ПАЗЕТЕ СЕ ДА НЕ ПОГЛЕДНЕТЕ В ОЧИТЕ ЗМИЯ - КОРОНАВИРУСА НЕ ПРОЩАВАЖ

Ясна е работата и тук пенсионери мноого.

каква е гаранцията, че първите заразени не са се заразили от посещавали пазара или консумирали закупена там храна, но болестта е била в "латентен период"? най-много са твърденията на учените за евентуална мутация на вируса, пренасян от прилепите, които имат заразни изпражнения, освен че са преносител на заразата. ----------------- по темата: категорично се отрича изпскането на вируса от лабораторията (имаше теория за коронавирус камикадзета - хора, съмнявам се обаче да са местни).

Че кък да ни помага? Аз като хапна две глави чесън сутрин и нищо не ма лови. А пък в автобуса през мен 3 реда празни седалки. Не било помагало. Нищо не знаите вие.

Абе един китайски приятел ми каза историята. От лабораторията купували прилепи и мишки да правят бульон за средите на които растат гадините. Наели един нов мениджер на лабораторията и той върнал на пазара една партида прилепчета щото не били расли гадинките много добре на нея. Един вид менаджера да се натегне на шефовете да спести някой юан. Прилепчетата били още пресни и ставали за папкане взели ги хората... Останалото го пише във вестниците.

Няма гаранция. МОЖЕ да е така. Но не е КАТЕГОРИ!НО УСТАНОВЕНО, както пише в статията. Има възможност, вирусът да идва от друго място. Единствените 100%-тови факти са, че (факт 1) в Ухан има лаборатория, в която се работи с вируси от т.н. 4. ниво и (факт 2) прилепите и други животни могат да пренасят коронавируси. Всичко друго - супа от прилепи, змии, камикадзета и зли учени - са само хипотези към момента.

Статията ясно и точно показва колко побъркани и сдухани сте вие, българските маймуни.

така, само вярващите на дойче вече са правилно информирни и изобщо не са объркани. хахах :-)

ауу, може ли така да не вярвате на другарите от дойче веле. Те са честни и почтенни и никога, ама никога не манипулират. Честна либералпионерка! :-)

Не, но ако ръсите пясък, няма да има корокодили. Гарантирано! :-)

Дано да е нещо като свинския, да мине и да замине! И тогава беше страшна хистерия!

Нема се плашите пичове и пи... е айде са... тоя вирус е правен в Китай. Като мине през 3-4 души ще се счупи... Наздраве и ракията с чесновия само домашна ей...

Йдйдйдй

Този който е превеждал статията е по добре да отиде на едно ПАЗАРИЩЕ и да не излиза от него ! Там може да говори на диалект колкото си иска , но е недопустимо за журналист да замърсява книжовната реч с подобни изрази - паразити !

Дали са опасни писмата? Ами стоките, стоките, стоките.........

Писмата и стоките може да са заразени. Вируси от подобен тип (ТОРС) умират за около 5 дни при стайна температура. При 55 Ц умират за 90 минути, 75 Ц за 30 минути. Тези температури стават за писма, да се изгладят с ютия например. Електроника разбира не може да се чисти с висока температура. Електроника се стерилизира с етиленов окис ама не става в домашни условия, няма откаде да се намери. Обикновенни играчки и тн могат да се чистят с белина или спирт.