Полският премиер: Демокрация ли? В ЕС практически цари олигархия

Матеуш Моравецки обвини по-големите държави в империалистическо поведение спрямо малките

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя пък откри топлата вода

Спряли са им явно някакви пари на поляците ...

Ние сме типичният пример. ЕС олигархията подкупва местната олигархия чрез еврофондове . При поляците обаче подобен филм не върви иамт национално достойнство.

Това е премиер а не като тоя нашия плъх Кокорчо от ХарвардЪ

Добрутро како Пено и на тебе стрино Тодорке..........

Напускане на ЕС и НАТО и ориентация към Китай и Русия!

ЕС е изтъкан от двойни стандарти, корупция и лицемерие. Време е да си ходи.

Съгласен съм с Моравецки, но какво правим с Полша, която е дългата ръка на Англия и САЩ в Европа? Защо не заклейми олигархата в Англия?

Каква демокрация във феодалство? Нижни са само покорни васали.

Един политик е прочел принципите с които основан ЕС преди много години ! Колко и да не харесвам поляците този го бива !

Па тоя - откри Америка!

Като истински русофил мога да кажа следнито: Китай дано не стане световен лидер...... и дано Русия укрепне, за да може да ни придърпа към себе си. Но от ЕС засега да не се излиза.

Нереализиралата се велика сила Полша. Противни са ми с вечната им католическа попщина, при това немските кръстоносци са ги клали като кокошки, за да им наложат християнството. А за автора Денис Коробко един узбекистански квадратен от железобетон.

А, не думай.....от 30+ години е така.

Залагам че до 5 години няма да има ЕС

T Ти си за смях. Може да не е открил топлата вода, но има смелостта да каже истината в немска медия. А каккво смееш ти? Да пишеш тук и да хихикаш! Не разбираш ли колко е долно и низко това. Ама още Ботвев го е казал "Свестните у нас считат за луди" Та те ии ти си пример за робска глава,

в ЕС има държави клас А и такива клас В. Разделение в полза на богатите.

За разлика от не-олигархични страни като Русия и Китай ли? :D

Този маймун е апсолютен Кретен ! Такива преди 30 години ги гърмяха като гарги в полето ! Дядо му е охрянял в Освиенцен Евреите и точка !

На Полша Киев даде права, които позволяват на полския икономически олигархат да управлват части на Украйна и да бъдат избирани в Радата....разбира се с помощта на Бидон. Но колкото и правдиви да са думите на поляка, то той служи на своите господари отвъд Ламанша и океана. Затова без да се прехласваме, да видим продължението на тая критика

То, така е. Ама... НЕ бих искал да изпитам полската версия на демокрацията. Защото тогава ще си спомняме с носталгия за сегашната "демокрация", да не гворим па за соца.

не се обаждайте от коневръза! Като много ви харесва Русия и Китай хващайте пътя нататък и се възраждайте там колкото си искате. България винаги е била в Европа и народът ни е европейски. Борбата ни трябва да бъде насочена към големи промени в начина на вземане на решения и управление на ЕС, а не към напускане на ЕС.

Не за разлика а точно като тях ;) Демокрация у а са кьорфишеци за баламурници, силните държави са си с доста централизирано управление.

Полша по принцип се числи към по- големите държави в ЕС. От кога станаха и те малки?

Научи се да пишеш на български ма патко.. Виж колко грешки имаш.

Тоя чак сега ли го разбра това?

Да, достойна позиция, макар и да не понасям поляците.

Ти от Русия ли пишеш или от Китай? Ако ти кажат че имаш петно на лицето, сигур ше кажеш че на Горбачов му е по-големо.

Привет от Виена....колко е малък интернет

С ние в коя демократична група сме??? Що Германия е А То ние сме в Я?!!

Абсолютно прав е човека! ЕС е една Диктатура. Махнаха Комунизма в Източна Европа, за да създадат нов Комунизъм..

Малко са им парите от ЕС просто. Нема друга страна от бившия соц в която ЕС да е наляла толкоз като в Полша. Нооооо поляците все им е малко. Е, човещинка е, но па поляците немат мерки.

Полша е 5ата по GDP страна в съюза, така че да се изказва така. Въпросът е как ще си наредиш нещата и колко силно можеш да тропнеш по масата. Много по-лошото е, че ЕУ играе твърде много по-свирката на САЩ, макар и съюзници, имат различни цели.

и слепите прогледнаха

Ако излезем от ЕС, отиваме на бунището. Ако някой си мисли, че Русия ще ни приеме радушно, жестоко се лъже! Нормалните връзки с Русия отдавна са скъсани и единственото, което може да се случи е те да си играят с нас и то по най-долният начин! Няма значение с какви разбирания си, това е реалността! А тоя полски премиер не знам какво си мисли, еми много ясно, че Германия и Франция ще диктуват ЕС, като те дават парата. Няма значение, запад, изток, навсякъде този, който дава парата ОПРЕДЕЛЯ и ДИКТУВА. Разликата е, че на запад нещата са по замаскрирани, уж по-цивилизовани, но .... Хората се разделят заради изключително тъпа политика, както на едните, така и на другите, но това е светът, харесва или не, така се движи! Хубав ден и ви съветвам - не си губете времето с глупости, които никога ВИЕ няма да разрешите!

Полша явно има мераци заедно с Украйна да замести Франция и Германия. А с такъв кеф получаваха парите им 20 години

На пшиятелите-мегаломани много им се ще да са начело на гейсъюза. Но пък в същото време да са маши на Великобритания и Американската Империя, които пък в никакъв случай не са олигархии.

аз си искам референдума за ЕС и НАТО

"Ако излезем от ЕС, отиваме на бунището." А ЕС защо ни държи при тях щом сме за "бунището"? Защото са добри души ли?

Полша е голяма държава и в ЕС я третират като такава, но е запазила някои приоми от комунистическото си минало, с които не иска да се раздали, макар че по исторически съображения мрази Русия.

Когато ЕК те санкционират, защото не спазващ основни принципи на правото на ЕС, това не означава "ипериалистическа политика" и "олигархия", а прилагане на общностното право. Съдът на ЕС разгледа оспорването на Полша срещу решението на ЕК и го остави без уважение. Когато искат пари от общия фонд на ЕС, в който нетни донори са Германия и Франция, трябва да се съобразяват с принципите на тази общност. Другото е популизъм!

германия са в ужас, че Полша е следващата германия, но без арабески, образована държава с бели хора християни, точно като Унгария

поляка е прав но без съмнение атаката срещу швабите идва отвъд океана. И с право! При един многополюсен свят просто не трябва да има полюс Германия!

Англобръщеш Гъзовецки - това си е лично ваш проблем.

И аз искам да съм вечно млад, красив и богат. Но понякога исканията ни се сблъскват с действителността, в конкретния случай "искания референдум" със здравия разум. Руската пропаганда няма втори път да пробие - Великобритания бе изключението, втори път тази грешка няма да се допусне. Други въпроси?

Така е пан Моравецки.Въпроса е колко плащаш и какво усвояваш.Малките по плащат малко и усвояват по малко олигарсите обратно.Ти ако искаш да усвояваш колкото Франция или Германия трябва и да плащаш колкото тях.А ако плащаш колкото тях пак ще плъзне 2 ро поколение водопроводчици я към гадните франсета а към още по гадните германци.щото в Полша ще стане като по времето на пан Ярузелски - в магазините само тоалетна хартия и българско червено вино от онова дето беше 80ст. ботилката а и за готвене не ставаше .

Ха добър ден! Не само в ЕС - във всички съвременни демокрации цари олигархия. Крайно време е народите да се осъзнаят и да си вземат властта в собствени ръце!

ЛЪЖЕЦ, КРАДЕЦ, УБИЕЦ, ДЕМОКРАТ - СТЪПАЛАТА НАДОЛУ КЪМ АДА Демокрацията е втората най-голяма измама в историята на човечеството, след измамата “Исус Христос”. Възниква в робовладелското общество в древна Атина и се възражда в робовладелска Америка. Първите 12 американски президенти са робовладелци, а всички робовладелци в Америка са демократи, без изключение. Робството е официално отменено в САЩ(Мисисипи) едва в 2013г(?!?) Демокрацията винаги е била параван за прикритие на робство, колониализъм, империализъм, фашизъм, болшевизъм, расизъм, сегрегация и всички извращения на паразитната политическа класа. Демокрацията създава паразити в държавата, корупция и ерозия на цялото общество. Демокрацията задушава и убива свободата и свободното слово. Демокрацията е световният затвор за народите. ПЪРВИЯТ ЧОВЕК РАЗКРИЛ ЛИЦЕМЕРНАТА СЪЩНОСТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА Е ВЕЛИКИЯТ ВОДАЧ НА ГЕРМАНИЯ - АДОЛФ ХИТЛЕР. Народите по цял свят ще се обединят с неговото име и идеи. По добре 100 пъти на ден “ЗИГ ХАЙЛ”, отколкото един ден “демокрация”. Вечна слава за Хитлер и Велика Германия!

Полският премиер е практически за връщане,на социализма, но вече в нови граници - Европа. Човека явно не разбира че във всеки съюз трябва да има лидери, които да водят "стадото". Е това са силните - Франция и Германия.

Да, другият ми въпрос е гадно ли е да си толкова тъп и смотан?