Полша иска да нормализира отношенията си с Русия и Украйна

Новият външен министър на Полша Гжегож Схетина се обяви за нормализиране на отношенията на страната си с Русия и Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Полша иска да нормализира отношенията си с Русия и Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основните причини може да търсим във финансовите загуби, които претърпя в резултат на отговора, който даде Русия на евреопейски и полски санкции. И това, че ЕС не компенсира загубите, а остави всички да се оправят сами. И поляците разбраха, че на ЕС не може да се разчита. САЩ заслабва ежегодно. И на тях не може да се разчита в коалиция срещу Русия. Най-много Полша да я застигне съдбата на Украйна. Тогава се сетиха за интересите си. Срещу държава, която на дадения момент не иска нищо от тях. А печелеха добре от тях. А сега вече няма.

поляците са най-злостни към Русия,да си натискат парцаляка,гадове натовски -кучета....

само с яблони ни стаалу а?)))

Будет вам пиздец в жопууу полякииии!Скоро будет

Украйна, Литва и Полша създадоха съвместна военна бригада, значи верно казва човекът... ма, напълно му вервам!

"Западът може да отмени санкциите срещу Русия..." и чак тогава следва: "Полша иска да нормализира... " Дори не вярвам, че иска, ама така й се налага.

През Януари 1934 г.Една година след вземането на властта от Хитлер, Полша сключва договор за ненападение и военно сътрудничество.Тя участвува в престъпното Мюнхенско споразумение с Англия и Франция, което удобрява анексирането на Австрия и Чехия.Поляците участвуват с немците срещу Чехия и придобиват една област около Татрите. Първите концентрационни лагери в света са измислени от тях.Унищожили са в 1921 г. над 87 000 червеногвардейци. Това е поводът за Катин. Доналд Туск с обущарската физиономия беше смачкан по горните въпроси от Путин в Гданск.Туск без никакъв повод заяви, че Полша е против договорът Молотов-Хитлер. Въпросът е кога са сключени Полско-Немските договори и кога Руско-Немските. Мошенници, като американските си покровители. Да си ядат прогнилите ябълки и домати.Заринаха ни и нас с боклуци.

концлагерите обаче са измислени от менторите им англичаните в ЮАР...англо-бурската война

Поляците са си евреи-хитри, лукави и нагли. Точно, като украинците по принцип. До сега плюеха Путин и Русия. Бълваха пепел и жупел. Когато започна да утихва положението, и когато не можаха да си продадат скапаните си домати и други стоки със съмнително качество, които бяха предназначени за обширния руски пазар, преди да ги отрежат от Москва, веднага обърнаха тигана. Ку.ви големи са. Говоря така защото са си такива и хората.Познавам ги. Имал съм вземане-даване с много от тях. Ако са малко по богати от тебе и нямат някаква зависимост от тебе или не си им полезен с нещо не ти обръщат внимание най малко. Може и да се държат с тебе с пренебрежение и да те гледат от високо и надменно. Еврейското е много в тях. Въпреки че е славянска държава има много евреи там. И те като циганите са пръснати по света.

Умен е човекът!Знае , че енергиините рисурси идват от русия а не от САЩ!

Ябълката е велик продукт!!!! Поляците я ядат с "удоволствие"!!!

И на поляците им дошъл акълът. Най-верният пудел остана нашият поплювко Роско.

Не им е дошъл акъла. Те винаги са мразили Русия.Сега и преди 100г. да кажем. Просто няма къде да си продават стоката и това ги ужилва парично. А евреин да го прекараш с 5 лв. няма да може да спи 1 год. и ще те търси да ти отмъсти и да си ги върне и то с лихвите.

Не е важно какво искат шляхтите и хохлите, а какво иска Русия.Заглавието Ви е неправилно формулирано.Хайде със здраве.

Да се чуди и мае човек, каква работа могат да свършат някакви си ябълки!

Помнят вси Атамани,помнят полските Пани, нашата Армия как ги срази! Имало такава песен.Обърнаха палачинката панитата,но дори и женската кокетност,трудно ще помогне.Руснаците са благородни люде, но не са правени в дупе.

Сетиха се полските тикви че идва зима и ще пукнат без русия :)

И туй ся за идните ябълки ли бе?

Полша иска обща граница с Русия по Днепър ама ще си остане само с амбициите.

По-добре е благоразумна жена да управлява къщата и да се грижи за децата, отколкото малограмотен агиткаджия или супер алфа мъжкар кучелюбец, който налита на бой и рискува всичко на комар за да покаже колко е "велик". Такива не оцеляват, нито възпитават поколение след себе си, но поне веселяват понякога като ББ.

Евро-жените са всичко друго, но не и благоразумни, а и деца нямат, затова са на изчезване и природата им е вдигнала мерника.

Това сравнение с "жената" много ми хареса. Още от времето на соца , българските гларуси оценяваха полякините, като най-големите чочарки.

Когато Рокфелер се изтегля от бизнеса с горивата, това значи много. Край на бизнеса с рекета на газа. Да живее Водата.БГ.

"Полша трябва да се държи като благоразумна жена" Отдавна се знае, че САЩ са мъжа, а ЕС - жената! А жените все някой ги оправя! Дали американците, дали руснаците, дали брадите от Близкия Изток :)

Като не ви издържаха" доказателствата" и разбрахте,че ще духате супата ще искате нормализиране на отношенията.

Иречек, ограмоти се, научи да пишеш на нормален български, защото всяка твоя дума доказва, че си завършен, ама съвършенно завършен герой на Достоевски и че Швейк е гений, сравнение с теб.

Така говори външен министър. Просташките и детински изхвърляния на кремълските наполеончики са неадекватни и глупави.

Много грешиш драги ! Никой не може да се мери по глупост и неадекватност в изказванията си с нашия президент.

Смешко, от гледна точка на червен сеуяндур, сигурно изгуежда така.

Европа и Запада ще помагат на проевропейското управление на Украйна. Руснаците ще трябва да се оправят сами. Вече доверието в тях се изпари. Нека се опитат да произвеждат всичко. Никога не са изработили нещо свестно.

Не си съвсем прав , че нищо свястно не са произвели

Странно нещо са българите.Вчера имаше национален празник на независимостта с призиви за единсто и т.н. Днес от 100 души двеста различни мнения.... и ПОЧТИ всички те изпълнени с омраза и обиди.Явно някой отвън с помощта на някой от вътре човърка непрекъснато и желае България да не е като Швейцария.Абе няма ли да ни уврат празните тикви ,че първо и най първо трябва да се гледат интересите на българския народ а после кой какво налива в главите на шепа властоимащи дето децата са им подсигурени в чужбината?????

Отчаян вой да не спрът кранчето Руснаците. В България дойде зимата за един ден... Скоро Бойко ще се произнесе с някоя тъпотия и по този въпрос. Той се учи от големите. Като гъба е.

А ББ ИМАЛИ ИК-СКО ОБРАЗОВАНИЕ

Последното, което идва на ума на Путин е "да спре кранчето". Над 70 % от износа и бюджета се формира от износа на горива. Без него руската икономика ще рухне за няколко седмици. Нормално интелигентен човек би го разбрал.

ded0308@abv.bg

Да ама май не са само горива ;Русия е сред лидерите по износ на зърно Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/20140920/Rusija-e-sred-liderite-po-iznos-na-zrno-8557/

чудя се кои е по-прост:баи тошо ли с еднобремесните си погеланя "да ни е честита новата илядо деестотин и осемдесеи втора година".боико кратунисов:просто нема кво а говорим за него".турся отговор,прост и хитар като пурвият или прост и и нагал като вторият,коя комбинация е за предпочитане?

чудя се кои е по-прост:баи тошо ли с еднобремесните си погеланя "да ни е честита новата илядо деестотин и осемдесеи втора година".боико кратунисов:просто нема кво а говорим за него".турся отговор,прост и хитар като пурвият или прост и и нагал като вторият,коя комбинация е за предпочитане?

и за тази тъпотия ти плащат!!!

естественно репликата е към генерала

Ivan Nenov

полския

pmotikov@abv.bg

Т'фа ви е нивото на туземните рашофилистичета, класово-партийният подбор дава таквиз резултати, върховна еманация, антропологична и интелектуална е г-н пеефси.

Като гледам, само Плевнята остана да води война с Русия.

Хахахаха има си добър учител-баща му

...мдааа, време е да броим: 1. Фог Размусен разсмя света като обяви, че Русия не е враг на НАТО; 2. САЩ отказа специален статут на Украйна, без обяснения, ей така; 3. немски адвокат (напук на Mutti) реши от името на роднините да съди Украйна и лично Порошенко за Боинга(грешка, това последното) 4. Белият дом обяви, че може да си сътрудничи с Русия въпреки пишкомерството 5. Полша реши, че е хубаво да нормализира отношенията си с Русия - очаквам да върнат американските ескадрони обратно на базовите им летища _ И през цялото време подполковникът злокобно мълчи, поврага! Да съм пропуснал нещо? Моля допълвайте!

чизмарските банки и компании фалират една след друга и просят за государствена подкрепа, магазините се изпразват, цените фърчат нагоре, от началото на 2014-та популацията е дръпнала над $100 милиарда, дет били зелени хартийки, и ги е натъпкала по дюшеци и сайванти, пусинчо запрети на госчиновниците да отдыхают за границу, добивите на въглеводороди пада, щот немат технологии за сложните залежи, чизмарското въглеводородно "завояване" на Арктика се отлага за неопределено време, докато КАНАДА, трета по петролни запаси в света, веч си инсталира оборудването за дабив, чизмарската инфраструктура - кал , мръсотия, дегенерирала популация, ислямизация дори на масква,..., ако изброя сичко, нема ми стигне форума, досущ сте гламави кат отците и дедите си, но що да сториш, генетиката не прощава.

Ти кога беше там да видиш

Болен си, съжалявам.

Полша.Като получили по тиквата си с ответните санкции от Русия и като се ояли с ябълките чак до диария, просветна им,че освен американски има и собствените си интереси. Значи какво им трябва на шляхтичи? Тояга. Как поумняваааат. На миг.

Поредният тъпак, а останалите тъпаци праскат плюсове ??????? Боже, пази България,..., от тъпаците !!!

Ейййй тука пълно с руски слугинаж и национални предатели.Откъде се пръкна тая чума по земята на Ботев и Левски .

А за американските мълчиш !

За туземните гламави посредственичета, върховно достижение на човечеството е да пребиваваш върху кюмюри и с това да шантажираж тез комуто ги продаваш ???? жужето щел да им фрътне кранчето и щели да мръзнат ??? Типичните ценности на гламавите двойкаджии, дет разчитат в живота на печалбите от тото и еврофутбол.

и за тази тъпотия ти плащат!!!

69 ама забрави, че ЕС въведе първи санкции. Така, че кранчето трябва да се спре. На който му е студено да яхва метлата за САЩ и да играе за зелена карта като тото то. Може да станеш милионер у вегас. Тъп си много

Пaк не си рaзбрaл: Влaдимир Велики нямa дa им спирa гaзтa, укрите ще зaпочнaт дa крaдaт. Нa европa резервоaрите сa пълни и могaт дa изкaрaт 5 месецa. Питaш a Бългaрия, е нaли знaеш кaкво е кaзaл римския сенaтор зa бедните?

"Полша трябва да се държи като благоразумна жена". Полша винаги се е държала като проститутка...сега стана ясно, че е и ефтина. Затова, така ще се и отнасят и към нея...като към "нещо" дето обикновенно никой не еб*ва за слива!

Поредния трик да забавят темпото за да мине зимата. Русия трябва да продължи курса си и ноември месец да спре газа на цяла Европа. Нека хората усетят негативите от политиците за който са гласували доверие още по силно. На нашите политици лизачи не им пука и све гледат да са първи да лизнат.

И кат им спре газа к'фо ще стане ? Сички европравителства ще абдикират и генсекът пусин ще им стане върховен главнокомандващ ???

"Полша иска да нормализира отношенията си с Русия и Украйна"...! Това означава че има вече споразумение на "големите" за Украйна. Какво е то ще разберем много скоро. Ето че американците "допускат" че Русия може да "помага" в Сирия...? А дано ама надали - американците много го прекалиха. Поляците разбраха че срещу ръжен не се рита. Двайсетина "Искандери" ще направят Полша на лунен пейзаж. Най-после се сетиха и за децата...? Америка си нанесе колосален морален удар с непремерената си и идиотска намеса в Украйна на страната на нацистите в Киев. Поне за мен симпатиите към Америка вече са равни на нула. Силно се надявам че и ЕС ще се вразуми и новата ЕК ще започне РЕАЛИСТИЧНА политика с Русия. Ако Русия напусне европейската система за сигурност с партньор НАТО това ще бъде по вина на Запада. А това означава само едно - нова студена война. Никой(освен американците) не иска подобно нещо. Никой(освен американците) няма полза от това...!

Схетина се е произнесъл по-дипломатично и умерено, предния си беше чист "петлюровец"!

Газпром им намали само с 10% доставките и поляците веднага за*баха еврсолидарността, поне в говоренето. Явно разбраха намека. Но онуй няма да разбере. Защото българският народ не е като полския - ще студуваме, но няма да изневерим на партньорите си. Е, то онуй ухиленото няма да студува, де.

На храчещите тук пенсии,вместо да им дават пари от държавния бюджет който ние работещите пълним да им плащат в руски газ...да се топлят а за храна малко нафта....

Начин за нормализиране на отношенията: да се върне статуса на Полша отпреди Наполеон.

Нашият келеш офшорният Чехъл какво мисли по въпроса?

И полските пани усетиха накъде духа вятъра... А нашето чехълче още се хили и плещи безобразия...

Абе, защо отоплението на дърва е по евтино от отоплението на газ в България?

ти поне вярваш ли в това което си написал

Кaк лъжaт. Сегa кaто ги привикaт нa килимчето зaд голямaтa водa, кaкто aрийкaтa, другa песен ще зaпеят.

Интересно, на тези протестиращи в Москва, от онези 5 млд. ли плащат или има друг транш?

Друг транш е.

нов посланик нов транш

Мисля, че е малко преувеличен смисъла в думите му. Полша никога няма да стане "про-Русия", който познава поляци знае за тяхната откровена ненавист към Русия и подкрепа за Украйна. Няма значение кой крив, кой прав, но не вярвам полско правителство в позитивен разговор с Русия да оцелее дълго. Според мен Полша в момента изтрезнява малко от анти-руската еуфория, но чак за преориентация едва ли може да се говори.

Мда, омразата си е омраза но сиренето си е с пари.

Де юре - неутралитет, де факто - щом ЕС са против и ние сме против. Страхотна позиция.

Иде времето , когато западните държави и Америка ще се надпреварват кой да направи по- добър м*нет на Русия. За всички е ясно , че на Изток а и за Европа само Русия може да спре ислямизма

В техниката има стандарти. Защо в политиката и обществото няма морални стандарти, а морален релативизъм, когато там са най-необходими?

Само Плевнята и Тиквун в цяла Европа са против Русия. Те са тайното оръжие на Обама, което ще унищожи с един замах Империята на Злото :) След като обявиха на Русия "информационна война", сега тези смели лъвове ще нападнат и разгромят Червената армия :)

Информационната руска война е факт доста ПРЕДИ политиците да я обявят. Достатъчно е да се погледне съдържанието на коментарите от вчера по аналогични на настоящата теми и всичко излиза наяве. Политиците вземат един факт и го развяват като знаме в зависимост от интереса си.

има една правопропорционална зависимост колкото си незначим в влянието си към даден въпрос толкво си против него