Варшава: Концлагерът в Освиенцим е освободен от украинци

Концлагерът "Аушвиц Биркенау" в Освиенцим е бил освободен от украинци, заяви полският външен министър Гжегож Схетина. Русия реагира остро.

Обратно в новината

Коментари - Варшава: Концлагерът в Освиенцим е освободен от украинци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аушвиц е осободен от Червената Армия, а не от украинци! ТОЧКА!. Операцията се форсира по специална заповед на Сталин. Целта е да се избърза и да не се дава възможност на SS да скрие масовите убийства в лагерите. Всичко в лагерите се документира и се предоставя на съюзниците. Моментално след това започват мощните и безжалостни американо-англ. бомбандироки над Райха. Така че - Операция Освиенцим дава страшен военен коз,

Правете си изводи! Накъде върви ЕС при такива държавници !!!!! Че те изопачават всичко случващо се днес в Украйна в угода на САЩ-опитващи се да подпалят нова световна война подстрехавайки такива "умници "......

Щом украинците са освободили Освиенцим, тогава и нас през 1944 г. ни окупира Украйна, а не СССР.

Глупости, концлагерът Освиенцим е освободен от Хитлер. Дори на входа е написал: Работата те прави свободен. Какъв цинизъм!

Укрите и поляците задминаха македонците по глупости и лъжи.Няма да се учудя, ако след някой ден кажат, че немците са освободили Полша и лагерите и че руснаците са нападнали мирна Германия.Гьобелс трева да пасе!

И Б-я я "освободиха" украинци начело с ген.Толбухин, а германците и румънци плячкосваха и трепеха украинските селяни през 1941-43г т.е. освобождаваха ги от руснаците. Американците чакаха руснаци и германци да се поизтрепят до мин. тогава да влязат триумфално заедно с братчедите си от англия във Франция.

Този полски външен министър показва публично пълно невежество. По-добре да мълчи и хората само да се съмняват, че е тъп.

Украинци и литовци се изявяваха във Варшавското гето, а Освиенцим е освободен от съветската армия .Тя освободи и цяла Полша , тя превзе и Берлин.

до бейгееца и другите. и да не сте посмели да говорите лошо за руснаците. не руснаците, както казва поляка, а украинците са били в България. Компренде?

ха, ха, ха - хареса ми! хайде някой да ти каже нещо сегя

ХАХА..ХА:)))) Освободен!-правилно, защото УКРАЙНСКИТЕ НАДЗИРАТЕЛИ избягаха с германците, като е дошла руската армия:)))))

Светът и политиците са се побъркали...

Кога не е било така.

Напоследък застрашително. Време е да се вземат мерки.

Помня като днес.Украинци бяха начело със Степан Бандера, в немски униформи и инструктори от SS.

Изопачават историята както им е удобно! Нищо ново под слънцето. Чрез невежество напред!

и тези са като македонците, от тях започва летоброенето.

"АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ,ВЕДНАГА СЛЕД ЕВРЕИТЕ,ХИТЛЕР ЩЕШЕ ДА НАПРАВИ И НАС ПОЛЯЦИТЕ НА САПУН"

Полша е освободена от Червената армия.Така пише във френските учебници.Нещо друго?

Рашките и германците заедно започнаха Втората Световна война с подялбата на Полша....сега пияндостанците искат да минат и за освободители, ми няма такива нагляри :))

Ти на училище ходил ли си.Май само азбуката знаеш и каквото ти спуснат от амбасадата това пишеш.то бива неграмотност и невежество.Да си чувал нещо за Аншлус, за окупацията на Судетската област.За продажниците от Мюнхен и англичанина размахваш споразумението с германия с думите: "Нося ви мир".Май ВСВ започна малко по раничко и в друга посока,и с помощта на други.

Така е, и България на 09.09.1944 г. беше 'освободена' от украинците на трети Украински фронт...... Даже паметник в столицата им направиха на тези 'освободители'......

което не попречи да мацат паметника в чест на техния загробващ 'майдан'.

Ами тогава да помислим! Ако е така, то на 8-9.09.1944 г. кой е обявил война на България? Украйна ли? И ако не сме подписали мирен договор с тях, то не сме ли в състояние на война? Може ли да сме във война с кандидат член на НАТО?

Очаквам скоро да обявят, че концлагера в Аушвиц са го направили русняци. И пак те са правили опити със затворници. А така също бандеровците да бъдат обявени за своего рода украински партизани, които са се биели с фашагите.

Не знае историята или това е политкоректност?

ДОЛНИ И МРЪСНИ ПОЛСКИ МЕКЕРЕТА ПРИГЛАСЯТ--НА ОТКРЕПКИТЕ ОТ УКРАИНА!!!!!!!!!!!!!!!!

Я че интересно става с изказването на този носител на евроатлантическия морал. Тогава след като в България навлизат войските на 3-и Украински фронт, значи сме окупирани от комунистическа Украйна...

Да, под ръководството на такива украинци като Янукович.

Боже, боже, прибери си вересиите. Този хвалипръцко, помпозно наречащ се "външен министър" е пълен неграмотник, ако не още по-лошо - пълно перде. И такива ни управляват?!!!. Мале-е-е, срам!

Тия забиха в земята и макетата. Ония изопачават древна история. Още има живи участници и да измисляш история е адски тъпо.

Та да попитам поляка, като в онзи виц-кое е по-лошо от това, руснак да ти спре газта?Отговор-германец да ти го пусне.

това не са думите на поляка, полякът е просто тъповата марионетка - това са думите на големия бял задокеански кравар и убиец на червенокожи, чернокожи и жълтокожи деца Щатите си съдират червата да подпалят раздори и дрязги в Европа Щатите са производител на Айфони, долари и раздори

А пък ти си тъп напомпан русофил!!!!

айде сменете малко плочата, че наистина накрая ще станеме русофили... пред ваш'та алтернатива да станим кръгли, вярващи на тез глупости идиоти.

АБСОЛЮТНО ТОЧНО, А МАРС ЩЕ БЪДЕ ОСВОБОДЕН ОТ МАКЕДОНЦИТЕ!!

САЩ вече са толкова силни, че могат с информационните си агенции, да променят историята на човечеството! Глупаво е да се оспорват! Силни са! Каквото казват, това е истината! Трябва, тези, които не свикнали да свикват!

След като прочетох какви ли не небивалици, единственото нещо, което ми идва е да повторя един не толкова стар виц. Та, какво е по-лошо от това, руснак да ти спре газта? Германец да ти го пусне. Може да го разкажем и на полския външен министър.

По тази логика 44-та година Украйна е обявила война на България и украински войски са влезли на наша територия?!?! В този случай вярна ли ми е логиката? Питам всички които са писали и ще пишат за руснаци които са безчинствали по нашата територия през 44-та?!

и какво излиза че 45 години сме били окупирани от Украйна? тия укропитеци трябва да си платят!

То и у нас дали не бяха навлезли войски на Трети украински фронт?

Нека си кажем правичката - Хитлер си е бил демократично избран европейски лидер който е дошъл на власт с избори и всенародно гласуване. Хитлер е Европа и днешното й поведение го доказва - иначе нямаше да се опитва толкова гузно и позорно да пренаписва историята. Отделно когато Хитлер дойде на власт и започна да завзема Европа кой се опълчи срещу него? Практически никой! Който се интересува да провери за колко дена е присъединил "великите" Австрия, Франция, Белгия, Дания, Норвегия и т.н. Къде им бяха евроценностите на гордите европейци които сега отвисоко ни дават акъл за всичко? Снишиха се и се наведоха? Къде беше Европа и нейните съзнателни граждани с тяхното гражданско общество? Къде бяха Великобритания и Щатите с техния Втори фронт? Подличко и пресметливо си гледаха безопасността и келепира - а "варварите" в лицето на руските, грузинските, азербайджанските, арменските, украинските, таджикските, киргизските, казахските, беларуските, молдовските и т.н. обикновени граждани-герои тръгнаха да проливат кръв за да я има Европа и светът. Оказва се че Европа е ядрото на може би най-отвратителната цивилизация съществувала някога - лицемерна, цинична, пресметлива, малодушна, високомерна, бездуховна, кръвожадна, нагла, безочлива и късопаметна. Дори и Щатите с тяхното безумие и ламтене са европейски продукт. То не бяха кръстоносни походи, концлагери, търговия с роби, инквизиция, горене на вещици, опиумни войни, безмилостно избиване на индианци и други коренни народи, хвърляне на атомни бомби, създаване на всячески оръжия. Тези зверства от векове са истинското лице на реалните европейски ценности и морал.

За какво си хаби думите Лавров? На кого доказва нещо си? На палачите и на малодушните страхливи нации с марионетни правителства, огромни дългове и големи претенции? Русия трябва да върви по пътя си и да побеждава отново и отново за да го има светът - ако се остави в ръцете на "европейците" сме загубени! Къде са евреите? Защо те мълчат докато някой издевателства с паметта на техните спасители? Защо благодарността е засенчена от подла политкоректност? За това ли умряха милионите граждани-герои, че днес палачите и страхливците да кощунстват над пролятата им кръв? Ние българите трябва много добре да си помислим и да осъзнаем нещо просто - каквото и да ни говорят европейците и задокеанските кравари ние сме поредния коренен народ, който те точно в момента ограбват, претопяват или ползват за стръв. Такъв им е нравът и обичаите - никой не се и кани да прави специално изключение за нас и ако не се освестим ще последваме индианците.

Къде са евреите ли?! Там, където са само техните интереси.

Колко сте прав. Жалко, че сега и нас въвличат в тази безполезна воѝна, където убиват и цивилни и където ако нещата се обърнат, ние ще сме от първите платили за глупостта на нашите "политици", освен че всичко ще поскъпва пак и пак, и пак...

брътвежи на една мизерна краварска марионетка

Поляците са единствения народ, който е предавал евреите на германците, един доказан факт! Евреите там и до ден днешен крият своя произход, страхувайки се от гонения. Не им отива да говорят каквото и да е за концлагери на поляците!

Господин Гжегож и господарите му стават смешни с глупостите си.

"КАТИН ( нерегистриран ) 21.01.2015 21:25 КАТИН! КАТИИН! КОЛКО МНОГО ЛОШОТИЯ, АЛЧНОСТ И НЕНАВИСТ КЪМ ИНАКОМИСЛЕЩИЯТ." ВОЛИНСКОТО КЛАНЕ! ВОЛИНСКОТО КЛАНЕ! КОЛКО МНОГО ЛОШОТИЯ, АЛЧНОСТ И НЕНАВИСТ КЪМ ИНАКОМИСЛЕЩИЯТ - НЕЕУКРАИНЕЦ!!

ВОЛИНСКОТО КЛАНЕ. В гуглето "ЗВЕРСТВАТА НА БАНДЕРОВЦИ" със снимки и факти за НЕ УКРАИНЦИТЕ - ТЕХНИ СЪГРАЖДАНИ.. КЛАНЕТО Е РАВНО НА КАТИН... "Снимките са направени преди повече от 70 години. Момиченцето на снимката е 2-годишната Чеслава Хжановская от с. Кути (Иваново-Франковска област, Западна Украйна). Детето с ангелския вид гледа в обектива на камератаА това е последната й снимка. През април 1944 г. селото е нападнато от бандеровци. Спящата Чеслава е закована за детското си креватче с щик. Защо? Защото била НЕ-украинка."

За всички във форума-Варшавското въстание против немската окупация

Уважаеми модератори, допускате пропаганда на расова и ксенофобска омраза в форума.Трябва ли да се обръщам към ръководството?

Абе мушмурок, ти знаеш ли какво е раса и кое се нарича расизъм? Я спри да пишеш глупости! Къде го намери тоя расизъм в коментарите? Как може да си такъв глупак?

Пропуснах да посоча (да ви улесня),кой конкретно се упражнява в псувни в форума: Разобличавам рашисти Разобличавам рашисти

да спомене, че Степан Бандера не е убивал поляци и това е само руска пропаганда целяща да вбие клин и да отклони Украйна от "сивилизационния" избор. Нищо утре може да се сети да го спомене.

Модератори, Защо допускате нарушения на правилата и не махате хулигански коментари с псувня.Допустимо ли е един народ (какъвто и да е ) да се нарича бляд? При това подобни неща се появяват регулярно и систематически. Это Разобличавам рашисти ( регистриран ) 21.01.2015 22:08 Блядовете още си мислят, че са фактор в Източна Европа. Дълбоко комплексирано общество. СеСеСеРе умре, цял свят го разбра, само блядистан още се ослушва

Хитлер е казал,че славяните са торта на човеството.След евреите и циганите поляците щяха да са трети.Нищо ,че поляците са им се натягали много и сега продължават да говорят тъпотии.

Да питам като знаят колко лошо е окупацията,защо поляците са първи писти във всяка война,имат войници във всички войни ,които в момента се водят в арабския свят.Първи бяха в Ирак.Където има нужда от войници-много бързо се включват.Другите поне се правят ,че мислят дали трябва или не.

Не обвинявайте полския политик!!! Той човечеца е с толкова умствен багаж! Явно не остава длъжен на Русия- нали не им взеха ябълките и сега се е пресилил с тях! Пък аз си мислих, че ябълките са само полезни - уви!!! Колкото за освобождаването на Освиенцим сигурно армията /главорезите садисти/ на Бандера са освободили лагерниците!? И сигурно Волинското клане го е извършил Путин!!! Ба си полската нация - в злобата си забравят собствената си история - Ако забравя за тях, ти, Боже на небето, забрави и за мен! Това е надписа на полски паметник в памет на жертвите на Волинското клане ! Като нация са много вярващи и дано само този вопъл към Бога не се осъществи !!!

Украинците не са ли били част от Съветската армия и са имали едно командване???Украинците взеха да се правят на Македония.Всичко,което е хубаво и велико-те са го направили или измислили.Ясно е,че започва подмяна на историята,на неглижирането на някои факти за Втората световна война.Ние го виждаме и у нас-Нямало турско робство ,а присъствие,имало турски представители у нас,ние сме си живяли хубаво,мирно и кротко,били сме богати,никой нищо не ни е правил,даже баташкото клане било междуселска разпра.Шипка да се остави без охрана??!!За какво говорим въобще.Играта загрубя много.Американците поставят нови стени,разделят и противопоставят.Първата им стъпка успя-разцепи два православни народа,проля се кръв и връзката е прекъсната.Има още връзки за късане.РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ.Америка е заплаха за света.Много държави по света са им сърбали попарата.

Ще видите. че политиката в България по фалшифициране на историята се движи изцяло от еврейски организации и фондации. С помощ от американски НПО. Това го наблюдавам най-внимателно и го заявяван най-отговорно. И е съвсем целенасочен процес. Не случайно пионер в това дело е чешкият евреин Константин Иречек, изненадващо дотичал в България след Освобождението ни и взел да пише българската история. Така изчезнали всички еврейски дела. И че всъщност робството не е било само турско, турско-еврейско. Ето така ни работят и се опитват да ни правят на маймуни. Все едно българите сме някакви малоумни аборигени.

Посетете историческия музей на Стара Загора, там има интересни данни за еврейте и поведението им по време на опожаряването на града.

Ясно е едно: Руснаците с тяхната завоевателска политика, не ги обича никой, освен шепа платени измекяри, атакисти, путлеристи и други исти! Когато Полша, САЩ, Украйна, ЕС говорят против Русия - според нашите тъпундели виновни са неРуснаците, а целия друг свят! На калпавата ракета, космосът и е крив!