В Полша се извършва парламентарен преврат?

Полската опозиция изобщо не преувеличава, когато твърди, че в момента в страната се извършва парламентарен преврат, пише Райнхарт Везер от FAZ.

Обратно в новината

Коментари - В Полша се извършва парламентарен преврат? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо пропускате факта,че преди малко в Полша се прие закон за декомунизация и всички комунистически и съветски паметници се премахват и отиват в музей на комунизма,както преди няколко години направиха това в Чехия.Затова те са много преди нас!

По Вашата логика, украинците ще да са още по-напред! И от поляци, и чехи, а за от нас да не говорим.

Англичаните напуснаха сами, поляците да им се бие шута, като са толкова хитри и всички да вземат да мирясат малко та ЕС да взема да си оправя собствените проблеми малко.

От Полша започнаха значи! Е, остават още три правителства от Вишеградската четворка, дето рипат срещу джагалите!

Абе където и да е в ЕС, преврат ли е, значи на добре е ! Че нещо много се оядоха тюфлеците!

Ето го поредното доказателство за Хибридната война, ръководена от Путин срещу свободният свят, в случая Пошла: чрез всяване на страх, омраза, манипулации, корупция и дрънкане на оръжие Путин докара на власт там своите неосъзнати марионтеки, които не съответсват и не хармонизират с ЕУ законодателството, самите поляци ги отхвърлят но явно положението отива към някакъв вид бояришническа диктатура в полски вартиант: Крайно време е защитният механизъм на ЕС да се задейства, да се наложат нови санкции на Русия, и тези умопомрачени полски управляващи да бъдат изпратени в Сибир при Жужо.

Чукни "малко" в Историята, че нещо паляците пак се . . . . . . . , едно време първо с Хитлер искаха Русия да разделят, сега са легнали на САЩ, ама и Германия и Франция се опъват, зер усещат, че нещо ги будалкат. . . . Ха - ха хибридна война на Путин в Русия . . . . . я виж в Асеновград да няма някой изгладнял руснак в ромската махала, зер Путин може да "праща" да демократизират основателя на българската демокрация Йосиф Сърчаджиев . . . . . . те оня, сценариста ако сбарат, халката му на ухото ще я закачат

Дам, поляците и германците са първи приятели Втората Световна. Абсолютно. А руснаците са невинни като девици... Руски девици, но ти схващаш идеята. С малко сапун и топла вода са като нови.

защо се ,,пениш,,...??? работят по ,,нашият модел,,...!!!

d4

шляхтичите късно са се усетили... да вземат пример от Цвъки и Тиквун. те отдавна са с едни гърди напред.

То и тук си е така. Баце си ги изибира, те го слушкат и бият по "враговете на народа". ЦУМ-гейт, Двете Каки, КТБ, Костинброд, Белене, Заменките, Мариците

Какво се оплакват? При нас е така от 30 години. Правителството си назначава съдии и изборни комисси, които после следят за "законността" на изборите.

хленчат за "националната" държава ? България е окупирана от туземнитепрорашистките олигарси - златевци, тимаджии, баневци, герговци, велчевци, василевци, доневци, прокопиевци, дионисиевци, домусчиевци, ганчевци, манджуковци, веткоарабаджиевци, цекоминевци, славови, бориславови, дебелянчовци, маджовци, баджовци, черепи, кокали,..., и техните задунайски господари !!! А боко трети и местният гаулайтер ! Това ли ви е "националната държава", която искате ?

Ми, аз пък мисля, че в Полша се извършва национален контрапреврат - в отговор на парламентарните преварти в страните - членки, спонсорирани от бюрократичната ЕС върхушка на либерастите - глобалисти. Те се опитват да съсипят националните държави и хората се съпротивляват. Нормално е - не всеки иска да е винтче в системата на 4-тия Райх по съветски образец от времето на Сталин.

Аз пък не мисля. а съм сигурен, че ти си трол и кретен.

Естествено - всеки идиот и дегенерат е напълно убеден в правотата си. Ти не си изключение от правилото.

стават в момента, когато правителството предприема реални действия и военна подготовка за противопоставяне на азиат-путлерастките варвари ?

Ъхъм. Да перефразирам въпроса ти: Защо върхушката на ЕС подкрепя проруските протести в Полша? Може би, защото ЕС = ЕСССР

,,.. азиат-путлерастките варвари ?..,,??? колко ми напомняш на хитлер...??? ,,демократично изказване,, типично по ,,европеиски,,...!!!

Е, ти нали плачеше, че мустакатия бил прав за циганите и други низши. Сега не си ли съгласен? Или един път е добър, един път е лош. Според оперативката. :))

отдавна е извършен преврат - мутрите завзеха властта и си имат държава.

"Дяволите четат евангелието" - така можем да разбираме писанията на Дойче Веле за ставащото в Полша. Когато съдят в Румъния бивши управляващи - това е "триумф на демокрацията" и ние трябва да им подражаваме. Когато е в Полша - това е преследване. Айде , да не казвам нецензурни думи.

Червени "кхмери" винаги сте били с "най-високото" IQ

Да , моят iQ e 136. A twoqt?

пишеш по форумите глупости и изобщо нямаш представа какво се случва там и за какво иде реч.

Какво е "ФОРУМ"?

Баси.След болшевизма/комунизма или както там искате да го наричате- само разделени нации...много зловредна идеология ще излезе.

То ако е само в Полша . . . . Как да разглеждаме идеята на Макрон и Меркел да създадат собствен боен самолет, бойни машини, изобщо собствена, на ЕС, бойна техника. Тогава какво ще први НАТО . . . . май на Макрон и Меркел дето Тръмп им иска тия 2% за да ги охранява,, нич не им се дават. А, нашите не пишат, но германците съобщават, че освобождават Инджерлик, прибират се . . . .И на този фон как е викането в посока Ф-16 - в посока Грипен. Поляците "легнаха", но не излиза никаква информация, самолетите подарени ли са, как стои въпроса с "консумативите", Пейтриат-а кой и колко ще го плаща . . . . . . . . та за това в Полша "ври и кипи", защото иде реч за много пари. То и в България сега е така . . .само със самолети няма да минем, то ще купуваме и друга бойна техника, та резервни части, руските боеприпаси ги подарихме на Украйна, складовете са празни, трябва да ги пълним с "джепане" . . . . а вече не произвеждаме и домати . . . . .

Германците не се прибират от инджирлик, а се местят в Йордания.

Е, и?

Във форума има як олигофрен! Не се излагай, бе изуйгащи - какви рашисти са шляхите? Мразенето на Русия там е национален спорт и да се твърди обратното само издава идейна импотентност.

Маршал Малиновски много е мразил рашия ???

в кгб и израснал в чужбина, туземен интелектуалец-анализатор, боян чуков: "Приказката на соросоидите за демокрацията е предназначена за бавноразвиващи се индивиди, наивни неграмотници или просто природни малоумници". Много възпитан и образован чиляк, няма що ?

симо

Ми СЛИЗА на вашето,просташко ниво....Иначе не схващате.Как да ви обясни другояче????

аз отдавна твърдя, че ляхите са паплач. Чичо Ади не случайно им беше вдигнал мерника...

държава няма никакво значение. Важното да е яко анти-рашистка и да участва активно в битката на Цивилизования Свят срещу азиатските варвари, потомци на чингис хан.

А у нас цоциалистите кога ги почваме?

Почвай ме още сега, че да ти резна тиквата простовата!

Ти си свършен, няма какво да те почвам!

се заканват като работодателя си, че рашия скоро щяла да се върна ??? За огромно съжаление на бедния български народ, азиатските варвари не са си тръгвали, след 9.9.44-та имат плътно присъствие и затуй ни е такова дереджето.

В ПАТЛАМЕНТАРНА република (каквато е Полша) само неизпълнение на решенията на Парламента може да се нарече "преврат".

за проблемите в източния блок, които се създават от непрочистената рашистка агентура. Още 90-те години бившите сальфецки сателити трябваше да направят това, което прави сега Качински - пълна чистка на рашистката агентура.

С твоя неграмотен англобългарски издаваш, че си краварска агентура. На мястото на твоя резидент не бих се занимавла изобщо с такъв аналфабет като теб, защото си голяма излагаиця за всяка тайна служба.

Съдиите никой не ги избира... Затова някой за да стане СЪдия плаща Подкупи... След това Тоя съдия отсъжда за който му плати ПОВЕЧЕ. Затова съдиите пускат от затвора всякакви бандити и Чужди Нашественици.. Ако вкарат в затвора съдия за Корупция и взимане на подкупи, пак някакви СЪдии го съдят и оня като им плаща подкупи, го пускат от Затвора... Съдиите трябва да ги ИЗБИРА Народът, както Кметовете или да се избират от Парламента и Президента.... Иначе Ще продължат да крадат и може да доведат до изчезване на цяла държава... На Крадците не им пука за България и ""живеят ден за ден"", ако ограбят някого ще имат пари да плащат подкупи и да си купуват всякакви стоки, ДОКАТО накрая дойдат ЧУЖДИТЕ Нашественици и Башибозуци, и ги избият и ги поробят... Затова България е била 500 години под Турско Робство...

боян чуков яко се е активизирал във форума, явно им е подхвърлил торба копейки, та да ги занесат на вторични суровини и да имат за пирожка с квас от "берьозките" ?

Другарите,бяха задействани...

усложливо постната като топ новина в бг сайт !!! И това , ако не е промиване на мозъци !!! Полша яко се опъва на тия евролиберасти и техните мюслита и затова я клатят здраво !!

опъва, ами чисти потомствените рашистки лакеи от всички сфери на обществения живот - медии, магистратура, армия, полиция, бизнес,...

всички бивши страни от източния блок имат такива проблеми... Въпросът е какво се случва у нас. Тримата дебелаци: ББ, Пеефски, Цацата представляват чудесно законодателната+изпълнителната, бизнеса и съдебната власт. От това единствено по-зле може да е да си копираме модела Лукашенко или модела Путин: един човек да събере всичко.

че в Полша всичко е овладяно от отрочетата на "армия людова", партизански отряди формирани и логистирани от нквд.

И затова Качински ги чисти, макар и със закъснение.

Браво на Качински. Так трябва и у нас да се озапти безконтролната съдебна система. Само социалистите/комунисти протестират.

Половината селскостопански стоки са от Полша. България стана за резил, благодарение на либералните педали опропастили страната за 30 години

олигарси не инвестират в селското стопанство, а само в зърнодобива ???

деспотът путлер ботоксовый може да коли и беси в путлеристан, а те го аплодират и му се възхищават ? "Президент Владимир Путин внес в список стратегических предприятий и акционерных обществ Росгвардию".

Ако ти дам пушка, ще си я завреш одма в задника бе спукан плондер.

указ на ботоксираното зло жуже ?

този не е трол, не му плаща.т Прекалено е прост и злобен.

DW както е известно е трибуна на "ценности", които у нас малцина изповядват. Нещо като радикална джамия за евроатлантически шериат. Либерален шериат. Много не са ми ясни полските тънкости, но щом DW (Сорос) са напрегнати, значи че Полша се управлява от отговорни хора и е тръгнала на добър път. Ако това е така, то стоплянето на отношенията с Русия е въпрос на време. Пейтриътите са данък спокойствие, платен на САЩ, за да си осигурят спокойствие и гръб от самите САЩ в предстоящата битка с либерализма. Предстоят интересни събития. И много тъжни за правоверните евроатлантици.

а срещу неизкоренената рашистка агентура във всички сфери на обществения живот - медии, магистратура, армия, полиция, които са овладени от отрочетата на "армия людова".

Уважаеми соросоиден приятелю. Искрено ме забавлява умствената ви импотентност, плод на много мизерна и примитивна облъченост. Радвам ви се като на безобидни домашни животни, които шумят и цапат, но са готинки. Утре, когато Русия се завърне, а тя винаги се връща, ще сте първи комсомолци, знам ви вас. Лъскави, успели момченца. Мамини умни и красиви.

Много погрешно четеш какво става но явно другарето ви се е пообъркал пак....утре друга песен ще запеете

ха-ха... Поляците се опитват да го играят независими от всички и всичко, но вероятността за успех е ниска. Бюджетите на американските служби за сигурност е колкото целият полски държавен бюджет и въпреки това изтърваха руската намеса на изборите им за президент. Те най-вероятно за подкукуросали и Фарадж за Брекзита. Та много ще им е трудно да се спасят от руснаците, ако последните решат да си поиграят на "прегази Полша".

А В БЪЛГАРИЯ,КОГА???

Никога. Да чакаш един успешен обирджия да се промени сам, без да му даваш зор, без да го биеш, като му изплащаш редовно премии - кЪ да стане?!

тяхното правителство иска да направи това дето е у нас момента -съдебна зависимост от правителството а ние се борим да станем на това дето са те в момента -съдебна независимост но стоим и нищо не правим а хората там се вдигат за да не станат като нас!

установява твърда антипутлерска политика и Страната се превръща в непреодолима преграда срещу азиат-болшевишките варвари.

Дали е непреодолима преграда,не е сигурно!Важното е,че в Полша ще се установи диктатура.

Случайно, ако не сте разбрали: Полските социалисти протестират против промени в Съдебната система. Естествено, загрижени за свободата на гражданите, не за своята.

Любопитно защо европейските и американски антисоциалисти подкрепят полските социалисти.

Как точно ги подкрепят? Кой ги подкрепя?

иначе казано - Майдан

и по иначе казано - християнски вариант на Ердоган

Нищо общо. Опозицията протестира против съдебните промени. Нищо повече. Промените не засягат формата на управление.