Полицията: Разрешете да използваме СРС за издирвани лица

Апелираме да се направят законови промени и да можем да използваме СРС за лицата, които се издирват, заяви шефът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски.

Обратно в новината

Коментари - Полицията: Разрешете да използваме СРС за издирвани лица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако разчитаме на полицайчетата, все така ще бъде. Разрешете на "ловци на глави" да издирват издирваните и нещата ще си дойдат на място.

Едно питане - сега като вземат да ме хванат: ЩЕ МИ ВЪРНЕ ЛИ ПАРИТЕ СЛЕДОВАТЕЛЧЕТО от МВР дето му ги дадох да проточва следствието във времето. С тях си купи нова кола за 30 000 лв. при тази ниска заплата дето държавата му я дава. ЩЕ МИ ВЪРНЕ ЛИ ПАРИТЕ ПРОКОРОЧЕТО дето му ги дадох да внимава какво обвинение повдига. Този апартаменти купува - даже има личен "домоуправител" той си го казва, който се грижи за имотите му. ЩЕ МИ ВЪРНЕ ЛИ ПАРИТЕ СЪДИЯТА който няколко пъти връща делото на следователчето възмездно разбира се за много пари. Та питането ми е сега като ни изпохващат използвайки СРС ЩЕ НИ ВЪЗСТАНОВЯТ ЛИ СУМИТЕ ДЕТО СМЕ ГИ ДАЛИ ДА НЕ НИ ХВАЩАТ И ТЪРСЯТ?

какво да кажем за случаите когато посттрадали посочват на полицията кой им откраднал колата но те уж не го хващат и после крадеца и престъпната му рода отравят живота на окрадения, пишат донос срещу него и други кражби и побой и заплахи но вече нищо не се разкрива защото той дори не смее да подаде сигнал за тази престъпна банда и тези които я прикриват, не ви вярвам мразя ви

ПЪРВО ДА ВИ КАЖА ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ В МВР СА МНОГО ПО ГОЛЕМИ ОТ ТОВА КОЕТО СЕ ПИШЕ И СЕ ГЪРМИ НА ВСЯКЪДЕ- ОХ ГОГКИТЕ ,ТЕ ОТ ГЛАД УМИРАТ И ЗАТОВА СЕ ДВИЖАТ КАТО БУРЕТА ПО УЛИЦИЕ. АМИ ,АКО ТРЯБВА ДА ГОНЯТ НЯКОЙ. ПРЕСТЪПНИК , КАКВО ПРАВИМЕ.ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СЕРЕСЕТА ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НЕ ТРЕБВА ДА ИМА ДВЕ МНЕНИЯ. КЪДЕ Е ОНЯ УБИЕЦ ОТ ПЕРНИК- ИЗЧЕЗНА , А РОДИТЕЛИТЕ МУ ОСЪДИХА. БЪЛГАРИЯ , А ПОЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ СИ СКУБАТ КОСИТЕ.

Ха така де ... Досега ползвахте СРСетата да подслушвате неиздирваните, та е крайно време да пуснете по едно ухо и за издирваните? Щото решихте да свършите и нещо в услуга на обществто с тези специални средства? ... Е, а дано, ама надали

хитрец! искаш да подслушваш и нас садиите ?? няма да я баде....

Започват пак мисловни напрягания - защо просто не взаимстват правилните и работещи решения от другите европейски страни. Има ли подобен проблем другаде в ЕС? Как са го разрешили? Хайде да не напрягаме ''мозъчните центрове" в държавата, че пак ще се роди някое уродливо и порочно решение.

Sm3hurk0

Гестапо не ни трябва !

Хиляди се издирват,защото някой ги е пуснал.Полицаите трябвало да ходят по адресите им,какво като ходят.Оня не отваря или балдъзата вика ,че го нема.По тошово време- 2 месеца в ареста и делото е приключено, матриалите- при прокурора за един месец. След това оня вече е в затвора и чака присъдата.Съдът го осъжда до два месеца- може и по рано.Излежава си присъдата, излиза и пак е на мушката.Сегашната работа е, като вечниян двигател,куче влаче, диря няма.Я, си таковайте работата.....

ОТ ТОДОРОВО ВРЕМЕ Е НИЩО В СРАВНЕНИЕ С ВАС! НАПРАВИХТЕ ДЪРЖАВАТА БИГ БРАДЪР, А ЕФЕКТА Е НИКАКЪВ ЛИПСВА НАЙ ЕЛЕМЕНАРНОТО - електронен носител С издирваните лица. ПОСОЧЕТЕ САЙТА НА МВР С ТЕХНИТЕ СНИМКИ И ПРИСЪДИ ИМАТЕ ЛИ ИЗОБЩО ТАКЪВ!!

вие използвате срс за неиздирвани лица (да давам ли примери, мангал-ченге), а само за издирвани нема, баси "демокрацията" негърска,,презряна!

Те хората са си го написали вече - подслушва се масово, безогледно, абсолютно незаконно....тоя да не се прави на глупав, много добре знае какви ги вършат. И най - лошото е , че знаят всичко за всеки и нищо не правят, когато и както трябва.

Тоя не се прави на улав,но има нужда да сложат някой печен министър на МВР,като бъчварката например

Като се сетя каква долна кампания направиха куките по поръчка на Бела срещу доставчици на една верига направо ми се повдига какво биха могли да правят куките ако имат възможност да те подслушват стига само да могат да напишат, че те издирва държавата... След Закона за борба с корупцията и Закона за отнемане на противозаконно придобито имущество по престъпен начин тази държава е всичко друго , но не и правова, да не говорим за полицейска! Интересното у нас във всяко престъпление е, че има участие на поне една кука /настояща или бивша, но кука/. И сега се правят на Цветанов- хайде де- ей са се вързахме. Фарисеи искат правото да разпъват на кръст!

Тия от кога ходят да издирват Хора ??? Или някой отива специално в полицията , и им дава подкуп за да търсят друг човек ??? Щото например, Митничарите се обаждат САМО на роднини или на хора които са им дали ПОДКУП..

Терзийски, старо ченге си, ма какви глупости ги ръсиш? За какво са ти СРС-та, след като твоите хора даже не си дават труда да отидат ДО АДРЕСИТЕ ПО ЛИЧНА КАРТА НА ИЗДИРВАНИТЕ??? Или бате ти Цеко те надъхал пак да има тотално подслушване на всички? Ей, момче, а знаеш ли колко престъпници В МОМЕНТА са мярка за неотклонение "ДОМАШЕН АРЕСТ"??? ЗАЩО БЕ ТЕРЗИЙСКИ НЕ СЕ ПОИНТЕРЕСУВАШ??? И всички тия домашни арестанти щъкат като бълхи из държавата и правят нови и нови поразии... Имате си даже едно такова плевенско прокурорче Димитър Захариев с домашен арест, който се чуди къде да се поразходи, а пък и около него подхвърчат герберастки депутатки и некви такива други!! Терзийски - имаш ли идея какво му се случва на някой в любимата ви САЩ, ако не те намерят на обявения адрес? Разговорът всъщност тръгна от тъй наречените "издирвани" - АМИ, КОГАТО СА ИЗДИРВАНИ - МИНЕТЕ ПЪРВО ПО АДРЕСИТЕ ИМ ПО ЛИЧНА КАРТА, ПОСЛЕ ПО АДРЕСИТЕ НА РОДНИНИТЕ - ЩЕ СЪБЕРЕТЕ 80% ОТ ТЯХ!!! И какво ще чуете от СРС-тата? Как издирваните всеки ден си приказват с мобилни карти на тяхно име с когото си искат! НО - за пореден път, другарю Терзийски, някой ти е пуснал мисълта, че Е МНОГО ХУБАВО ДА СЕ ПОЛЗВАТ СРС-ТА МАСОВО И БЕЗ ОСОБЕНИ РАЗРЕШЕНИЯ! Да де, ама ще мине Другарят ЦЦ и ще ти каже И ЗА КОЙ ДА НЕ ПОЛЗВАШ СРС-ТА!!!

Защо бе скрит коментара на whoisthe_link ( регистриран ) 11.01.2018 19:50 и моята реплика към него?Мисля,че не съдържа нито обиди нито каквото ида било нецензурно съдържание.Просто точно посочване на ситуацията в БГ.VENSEREMOS!!!

Спасението е в обединяване на Министерство на правосъдието и Министерство на вътрешните работи.Второто е подчинено на първото.Технологично и най-вече финансово.

Афера като сделка за увеличението на заплатите? 20 акта на ден,или 60 акта на тримесечие на униформен от пътна полиция? Т.е.да си изкарвате парите от гражданите? А за за заловена контрабанда нито дума,а!

Права е Катя Илиева.

Kalin

Като им чета простотиите и статистиките излиза че всеки 10 ти българин е издирван!

Господине, как да Ви информират гражданите, като не можете да осъдите престъпника и да го вкарате на топло. Той си остава вън и информатора Ви става пушечно месо. Затова всеки си мълчи, а дано си свършите работата за която получавате пари, ама не, този ходи 9 години свободно. Не Ви ли е обидно за упреците, че ако трябва хората да ги залавят, Вие какво правите там.

Нямате срам бе, как спите нощем

Боже, каква безпомощност, Боже........

как ехото заглъхва... или как ИСТИНАТА се гръмна в главата със заглушител.

Турците ли ви пречат. Но да има лимит. Да не използвате СРС за охрана на Боко Тиквата и Цецо Кратуната.

Абсолютно не трябва да им се разрешава да използват СРС-та на поразия както беше при първия мандат на ГЕРБ.... Какво направиха тогава: използваха СРС-та за разчистване на сметките с конкурентите си и за да обсебят цялата власт. Т.е. ако им се позволи да използват такива устройства първо мафията ще с еоблагодетелства и чак към края на мандата си ще се сетят да хванат някой и друг престъпник, но от дребните, а не например Борисов или Цветанов например...., които крадат като за световно и нищо запомнящо се положително не са направили.

Да разрешат СРС и за издирване ,но само за лица с влязла в сила присъда.....

А полицаите ще стачкуват, за да си изкарват ниските заплати...

По принцип е прав. За престъпниците трябва ,,най-доброто". Обаче аршина да е за всички еднакъв! Да не се прикриват факти за престъпна дейност на политици,най-голеитее престъпници! Да не се използват СРСттата за избудвяне рекет. Да не се дава власта нна Цв.Цв.който е компрометиран.

Полицията апелира към гражданите да я информират за местонахождението на престъпници. Към мобилните оператори да дават разпечатки от телефонни разговори. Към съдии за разрешение да се използват СРС-та. Когато не апелира, ни обяснява, как вината е наша или на кучетата им, за несвършената работа. През останалото време настоява за по-високи заплати. Въобще, е толкова заета...да ни информира за чувствата си! Само че, тези допълнителни 100 милиона, идват от нашите данъци! И не мисля, че трябваше с толкова лека ръка да им се отпускат - когато ние не си вършим работата, съгласно длъжностната характеристика, ни уволняват!

Тук става въпрос за нова агенция. Те трябва да получват двойни заплати, не тройни. Първо от българския данъкоплатец, после по европограми. От САЩ също ще дойде финансиране .

Пълни глупости. СРС-та се ползват повсеместно от държавата, олигархията и престъпността. Тоя да не се прави на дебилен.

Човекът иска ако може и за престъпниците да се използват, май ти си дебилен, че не разбираш какво казва!

и записите да минават през Ц.Ц.

дипломиран инженер от ВМЕИ "В.И.Ленин" не дължи ли кариерата си на тъща си, която е съдия по смъртните присъди от бай-тошово време ??

" Та за Цецо ставаше дума. Оня ден го слушам да разправя, как много се преувеличавал проблемът с подслушването. Статистиката показвала, че били подслушвани 7800 души, 0.1% от населението. "Имаше, вика, много говорене, че хиляди са хората, които се подслушват.." Говорене?! Може би специално за него да го кажем словом: седем хиляди и осемстотин. И това е само връхчето на айсберга. Като си направих сметка, през изминалия месец съм говорил с 63 души. Значи, ако аз съм закачен, покрай мен слушат още 63-ма. При такава норма на печалба се оказва, че са слушани къде половин милион българи."... И естествено - осигурявяне на нови ЦЕЦОМОБИЛЧЕТА.. Щото баш отверката на МВР дори не я съдиха за повреда на МВР-имущество..

къде половин милион българи."... И естествено - осигурявяне на нови ЦЕЦОМОБИЛЧЕТА.. Щото баш отверката на МВР дори не я съдиха за повреда на МВР-имущество..

Тази работа в САЩ се извършва доста ефективно от частни фирми срещу добро заплащане.Не е работа на нашите полицаи да издирват тоз или онзи-просто не са мотивирани да го правят качествено.Променете правилата и ще има резултат!

Т.Т. = точно така ще се вържат нещата! "Ловци на глави" - мотивирани от съответното заплащате /премия/ за всеки заловен ... Степенувано според тежестта на престъплението / провинението, заради което се издирва лицето/престъпника ! Иначе тия хиляди неиздирени ще се увеличават ежегодно !

"Ловците на глави" добра работа свършиха и добри пари направиха.

задните части.

Масовият убиец е излизл и влизал в страната, имал е трудов договор ... напрактика никой не го е търсил за нищо, но не, дайте на Ушев СРС

Направо да чипират всичките в България и готово :)

Забраниха и СРС и камери, защото те си знаят как ги използват

ама как ще ги гони,на нисък старт или на висок