17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плащай робе

Да му мислят тия с немските щайги. Аз карам истински японски автомобил.

А какво значи "подходящ грайфер". Как се еднозначно се определя кой е подходящ?

KaOчока на твоя хафтемобил сащо ли е ипонски?

Какви зимни гуми при +20 температура, няма ли кой да ги съди тия олигофрени.

Карайте целогодишно със зимни гуми и ги сменяте на 3-4 години.Държат се по-добре на дъжд и сцеплението е по-добро.Малко са шумни по си заслужава като се има в предвид че спестявате 10-12 смени пролет и есен .Не се опичат лятото защото отдавна в тях няма каучук а само силикон който има свойства 5 години. - пише га навскъде от производитела

грайфера на мозъка трябва да има поне 3 шарки.

Погледнах дългосрочна прогноза. За 13,14,15 ноемрви е +20 градуса. Прогнозата за 22 ноември е +18 градуса... Най-студено е очаква на 25 ноември, мин+3, макс+9.

При 9 мм сцеплението е коренно различно, разликата в спирачния път достига до 15-20 метра, в зависимост от условията на пътя. Доста предлагане има на пазара, но ако клиентът не е запознат, съветвам да се допита до специалисти - от такива специалисти сме на това дередже :(

Зарежи тез лафове. Ето, спират ме, и искам да ми определят гумата подходяща ли е? Кой е обективният критерий?

бЕНвето колкУ кон бате ?

Да не съм луд да купувам нови гуми при тия цени (и при положение, че карам само у градо). От 15 години купувам само гуми втора употреба (не по-стари от 6 години) и драми нема. И ги сменям веднъж на 5 години.

Там, където едно време се качвах с опела/ автоматик, 2000 см3/, сега с мерджана само гледам отдалеч. Никоя гума не е в състояние да го подкара. Зимата го карам с 120 кг. торби с пясък и 80 л. нафта и пак върти задника, но наравно е самолет. Минавам ги като спрели всички. Не мърда и не трепва. А лятно време....с тия ми ти коне... малиии....Като дам газ и всички остават на место.

Каква зима, аз още ходя по тениска?!? Хахаха, гумите ще ги сменя, но когато стане време за това, не когато някакъв чичко от телевизора ми каже!

Снежинката на гумата, ако я има грайфера минимум 1.5мм ако я няма мин 4.0мм това е :)

Тези гуми през лятото, когато рязко ти се наложи да натиснеш спирачка, се мажат на асфалта и колата се плъзга. Грозна гледка.

Старата гума / над 3,4 години/ е по - шумна. Създава усещане, че се возиш в каруца/ тропане/. Спира трудно и е не ефективна в критичен момент.

Полицията почвала акция "зима". Че кога е спирала да "зима"?

Поредния лобист на вносителите на гуми и лъжец Ако е лятна гумата минимума е 4мм Ако е зимна минимума е 1.6мм По закон и правилник !

Това са глупости.Всички коли от 2006г на сам имат АBS и спират плавно.На бас че със зимната ще спре по-добре при екстремно спиране.

Летни гуми на сняг е все едно, че си на ски. Няма значение грайфера дали е 2 см.

Кога ще спре полицията да Зима?

9 мм графер?! Тоя трактор ли кара, бе?! Гумите ми са купени преди два дни. Сега проверих марката за износване и тя започва от 8 мм. Да разбирам ли, че съм се прецакал яко, защото чисто новите ми гуми, на които производителят е сложил белег за износване, започват под 9 мм и за сняг мога да ги карам до индикацията от 4 мм? Всяка година се намира някой "експерт" да ми обясни, че не правя нещо правилно. Да почна ли да си купувам гуми за по 600+ лв. след всеки сезон, а? Тогава "експертът" ще е най-доволен? Не защото ще карам по-сигурно, а защото ще им пълня гушите. "Експерте", да изхвърля ли летните си гуми, защото маркерът за 8 мм вече се е позатъркал?

И ко, сега да си купя зимни гуми, а зимата да дойде пак като всяка година края на януари. Да си купя гуми сега че да ги изтъркам докато падне снегът...НЯМА ЛОГИКА

"Според него, колкото и да е мощен даден автомобил, той става страшно опасен, ако е с неподходящите и некачествени гуми." Какво?

Тия катаджии началник имат ли? Той гледи ли прогнозата за времето през ноември? Един ден ще има минусови температури. Какви зимни гуми, какви пет лева? Ама май са огладнели подчинените му на пътя и си търсят повод за рушвети.

Ще се следи за поставени зимни гуми, изправност на светлини и чистачки. Глоби ще се налагат след 15 ноември, а дотогава полицията само ще предупреждава. платени к*рви, не могат да те глобяват за зимни гуми, защото няма такова нещо в закона! Стига сте истеризирали населението! Изискването е >4мм грайфер!

Маже ти се кратуната.Много добре си спира даже по добре от лятната която е пласмасова по рождение

И като караш само в града без гуми по-малко опасен ли те прави? Купуваш гума на 5-6 години и я сменяш след 5 години. Значи, в един момент караш с гуми на над 10 години. Зимната гума си запазва свойствата до около 4-тата година от производството. Твоите 10 годишни гуми вече са се вдървили отвсякъде и нямат никакво сцепление вече... Та недай си боже с тия галоши при по-лоши метереологични условия да не успееш да спреш и да отнесеш някой човек на пешеходна пътека. Но за това не се мисли. Ти караш само У градО, там е безопасно, там не ни трябват гуми!

и аз така правя, зимата си купувам зимни и карам с тях до другото лято, а и не шофирам толкова често....а и нямаме чак толкова много сняг все пак зимата

Всички пишещи разбирачи от тук ще ви пишат в пътната статистика болни от КОВИД 19 :D :D :D

Дрогираните , пияните и неграмотните с купените книжки кво ще ги праим, а другари, тия се занимават с гуми, хиляди убийци има по пътя всеки ден, хващайте ги тях не се занимавайте с гуми, много ясно , че ще си сменим гумите.

затова си купувам само зимни гуми и карам само със зимни гуми

ай сиктир специалисти ще ми обесниават на мене!!! тиа само за пари реват!!! язе знаем наи добре с какво да карам!!! купувам едни гуми втора употреба но от германия!!! сас страхотен граифер и карам 5-6-7 години!!! ама качесвени гуми!!! не китаиски!!! не ми даваи акал!! имам си!!! пари ми дай!!!

Аз говоря за закона и правилника, не на практика. Демек поста ти е безполезен, на кое точно репликираше? А зимите и снега за който говориш вече ги няма. Най-много да си изпечеш гумите при 20-25 градуса докато се появи единствения ден със сняг за цялата зима.

Ама шофьора трябва да има топки! И като МЪЖ да си понесе наказанието! Иначе "мноо съм тарикат ръираш ле"....

Точно заради такива у роди като теб хората са институциализирали лафа - "Ти като си толкова умен, къде са ти парите?"

и азе сам така!!! умни сме с тебе не сме прости дадаваме хилади левове за гуми сека година!!! тиа са прости и не ценат парите!!!

Зимната гума лятото спира много по-зле от лятната гума. Маже не маже има статии бол.

Gufianec

Ганьо, а ти зачудил ли си се като са толкова хубави гумите, защо немците не си ги карат още 6 - 7 години?

пак обявиха, че ще работят една седмица. Дано да им плаюат не месеччна заплата, а почасова- само когато правят хайки...

Гумаджиите си правят поредна рекламна кампания.

Летните държат по-добре на дъжд. Сега карам само с летни и никога не съм имал проблем. Сняг тук виждаме на всеки 4-5 години, не виждам причина да сменям гуми изобщо. Карал съм и с зимни целогодишно - разлика не намирам дали да карам с летни или зимни целогодишно. Не превишавам ограниченито за скорост и спазвам дистанция - колата ми е на почти 70 000 километри и на последното техническо обслужване ми казаха, че накладките не е нужно да се сменят още - т.е. като караш нормално, без да се правиш на състезател, спазваш дистанция и не скачаш на спирачките, с какви гуми караш няма особено значение. За 25-те години, в които съм шофьор, нямам нито едно произшествие - според мен човешкият фактор е по-важен - ако ще и за 1000 лева гума да сложиш, като си пиян и дрогиран или си надценил възможностите на автомобила, резултатът пак ще е същият

Gufianec

Същото са казали и от полицията. Просто ДИР-а си преувеличава и манипулира населението, да си купят зимни гуми. Като се замислиш, това е доста добре като идея, след като разликата между 2-те гуми може да са загубени човешки животи.

Карайте целогодишно със зимни гуми и ги сменяте на 3-4 години.Държат се по-добре на дъжд и сцеплението е по-добро.Малко са шумни по си заслужава като се има в предвид че спестявате 10-12 смени пролет и есен .Не се опичат лятото защото отдавна в тях няма каучук а само силикон който има свойства 5 години. - пише га навскъде от производитела

Не виждате ли, че човекът се майтапи и просто „играе ролята“ на един Ганьо? Защо сте толкова тъпи?

Зимата - в автомобила само с маска, иначе солени глоби!

Зимните гуми на дъжд при положителни темепратури са гола вода. Първо спирачният път им е сериозно удължен и втори не държат на авкапланинг като летните. Отделно при много топло също изпускат. За проба в София можете да тръгнете от Люлин по околовръстното и да слезете на кръговото за Обеля на дъжд. И ако влезете с 80 на естакадата ще разберете защо са изкъртени бордюрите на кръговото долу, и няма да сте първите които разбират за разликата между летните и зимните гуми по скъпия начин. Защото аз там съм виждал поне десетина автомобили прескочили бордюрите и влезли в тревните площи и болшинството бяха на зимни гуми. Не знам какъв е асфалта там но на мокро пързаля брутално. Особено на зимни гуми.

Това не е от гумите а от закормилното устройство и от автомобила. На бас че със зимни гуми спирачният пат е по-кратък без значение дали е лято или зима.За аквапланинга е пълна лъже това което пишете - зимните гуми имат доста по-дълбок грайфер от лянтана - физика и малко расъждение и ще се обедите сам

"Да се допиташ до специалист" ?!?!?!?! Хахах !!! Специалиста ми предлага боклуците си за 70лв на 16" (иска да си отика стоката). Това било най-доброто били направени от известна марка....... Лично мнение към хората които четат тези редове. С гумите шега не бива, може да не е най-скъпата но не слагайте и най-евтините. ПС : бъдете здрави !