Полицията в Брюксел арестува скандален гръцки евродепутат

Европейският парламент свали имунитета на крайнодесния представител на Атина Янис Лагос

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Магнаура (Златна зора) е висшето и най-престижно училище във Византийската империя, основано през 425 г. В нея получават образованието си императорските деца и членовете на висшата византийска аристокрация, а в отделни случаи – и високопоставени чужденци, които се подготвяли за бъдеща държавна и църковна кариера в своите родни страни. При обучението са се изучавали разни дисциплини в 2 степени: тривиум и квадривиум. Преподавани са граматика, аритметика, геометрия, астрономия, музика, поезия, риторика, църковно и светско право, диалектика, както и двата раздела на тогавашната философия – в първоначалната степен т.нар. външна философия (обхващаща античната елинска и латинска философия и поезия) и в горната степен т.нар. вътрешна философия (изучаваща висшето богословие и по-специално догматиката). Неотменно е било знанието на високо ниво на гръцки, латински, еврейски и сирийски езици. Образованието като цяло е било подчинено на утвърждаването на християнските ценности и усвояване на догматичните тънкости в религията. Познанието на същността на християнското обучение, но и на езическите антични философи, юдаизма, исляма, римското право, историята и въобще на достъпните тогава достижения на науката и културата, е било важно за правилното управление на държавата и църквата и се е считало за особено полезно в църковно-политическите борби, дипломатическата и мисионерска дейност.

Браво! Чунесен коментар, колега. Точно тази школа са завършили Кирил и Методий. За това са били изпратени на преговори с арабите, хазарите и западните славяни. Тези им три мисии за съжаление завършват с неуспех и не спират влиянието на исляма, юдаизма и на Рим съответно.

Този е ороспу чоджу незабавно да го предадат на турските власти затова че е осквернил турското знаме в Европейският парламент

Научих че създателите на българската азбука братята Кирил и Методий че не са българи а са си етнически византийци .

Нищо не си научил. Българският език им е бил майчин и затова им възлагат да напишат азбуката, защото са знаели езика до съвършенство и са познавали древните български руни, които са взети като основа при създаването на глаголицата. Няма такова нещо, като етнически византийци. Византия е условно понятие и идва от Византион, старото име на Константинопол и не е етнос. Империята е била съставена от 27 народности. Това, че баща им е бил на византийска служба, не означава, че е бил грък. Гърците дори не са били водещият и най-многоброен етнос. Единствено гръцкият език се налага, като официален и измества латинския след рухванета на Рим. Дори византийци е измислица, правилното е ромеи, поданици на Източната Римска Империя. Продължавай да учиш, имаш нужда.

Ке сере в шише

И при нас има един, който я е завършил със степен "Тиквиум".

shte doide vreme da selune tova zname.zapomnete.

Последно Джамбазки сухлил ли се е по олуците в Брюксел или само бил на гей вечеринката?