Политологът Ирена Тодорова пред Dir.bg: При нови избори ГЕРБ отново ще бъдат първа сила

Слави Трифонов опитва да изкара от неговия терен т.нар. протестни партии и да ги превърне от антисистемни в системни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо бързото обявяване на кабинет да издава отказ от управление, а не сериозна и задълбочена подготовка преди изборите по всички възможни сценарии, както и обещаха от ИТН. Комуникация чрез социалните медии отдавна не е особена, а е актуална, бърза, в крак с времето и е типична за почти всички съвременни лидери. При положение, че с потенциалните му партньори от ДБ и ИМВ не им достигат 9 депутата за мнозинство, е малоумно да се водят управленски пазарлъци с тях! По принцип, пазарлъците не са промяна, а част от стабилната база на полит статуквото!

Аз се надявам Толупът да гледа следващите избори с раирана пижама от мястото, което му е отредено отдавна !! Цацата преди, сега Каскета - оправи ли се парламента да ги свалят в "градския транспорт" - Тиквата си е отишъл веднага "Там" !! Вестник "Гардиън" вчера написа статия, че Брюксел и баба Яга с червено-розовото си палтенце, прекалено дълго го галиха МАЛОУМНИКА И СЕ ПРАВИХА НА НЕДОЧУЛИ И НЕВИДЯЛИ НЕГОВИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ !! ВЕЧЕ МЕРНИКЪТ Е В ЦЕЛТА, ТАКА,ЧЕ ТИКВАТА ЩЕ СЕ ХВАНЕ ЗА ПАЛЦИТЕ НАЕСЕН !!! А това, че Славуца губи българите в чужбина като негови избиратели - това е ФАКТ - НЕОСПОРИМ !!! И ТОЙ ЩЕ СЕ ХВАНЕ ЗА ПАЛЦИТЕ, ЗАЩОТО "КУКУ БЕНД" И ПРОБЛЕМИТЕ НА НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА СА ДВЕ КРАЙНО РАЗЛИЧНИ НЕЩА И ТРЯБВА МНОГО "ПИПЕ", ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ТРЕСАВИЩЕТО НА НЕМОТИЯТА-БЪЛГАРСКА !!! СРАМ МЕ Е ЛИЧНО ВЕЧЕ ОТ РУМЪНЦИТЕ - ЗАДМИНАХА НИ ОТДАВНА !!

Ако всички протестърски партии се бяха обединили около няколко идеи, щяха да спечелят, но за голяммо съжаление - всички партии искат да са само те вождове!

Първа сила, ама в затвора! От такива мисирки ни е дошло го гуша.

Не че съм съгласна с всичко в този анализ, но общо взето "да" . Все пак прави чест на тази дама, че изразява свободно своите анализи, противно на всички други твърдения от политолози и пр.

Поне малко интелект, не само политически пристрастия се очакват от политолозите. Дамата, като едно време комсомолцште агитира. Та интервюто е за тесни герберски кръгове. Явно повече е запозната с врачуването, знае кой какво си е мислил.

Хайде всички мисирки: Гулю, Гулю гулю!

Стига сте публикували платени анализатори. Очевадно е, че дамата е от ГЕРБ. Всички партии се страхуват, защото виждат, че вече няма да им е толкова лесно да крадат и започват да бълват тиня по Слави. В никакъв случай не го защитавам (гласувах за Да България). Забелязвате ли, че всички без Христо Иванов се държат агресивно, правят нагли коментари, обвинителни твърдения. Това е признак на слабост, а и на наглост. Виждат, че властта им се изплъзва... Много е лесно да плюеш първия. Стани ти първи и тогава взимай решения и поемай отговорност. Герб нали бяха първи на предишните избори. И какво стана?

Славчо имал 10%, а Тиквун Тъпото колко има????

Това е толкова платено съобщение, че няма смисъл да се коментира. Тази явно е взела няколко банкноти по 500 Евро от Чекмеджето.

След като комундетата и чалгата се осерат ГЕРБ да управлява отново.

Абе каква е тази двойничка на ПКП? Цвета Умното да не се е клонирала? Нещо си ложката от мен да знае - при избори по Коледа КЕРП ще се сринат под ДБ и под БСП. И за разлика от нейна милост, аз лично съм познал десетки пъти изборните резултати у нас и в чужбина по-точно разните му агенции за политически пожелания, пардон предсказания.

Ще се сринат като всеки път на първо място хахаха

много прилича на кърджалийската ПКП. Сигурно са сестри или братовчедки

Големият печеливш на тези избори не е "Има такъв народ", а другарят Шорош чрез марионетките си от протестърското котило начело с резидента и с подмяната на изборните резултати чрез неподлежащото на проверка съгласно Изборния кодекс и отхвърленото в целия нормален свят измамническо машинно гласуване, както на изборите на 4 април, така и на 11 юли. Че ще стане така беше ясно още от продължилите над 200 дни т.нар. „протести” и то с недопустимите противозаконни прояви на агресия и провокации срещу органите на реда, което навсякъде по света става само с шорошко участие и пари. Всъщност реализацията на разрушутелния за България шорошки проект започна на 10.11.1989 г. с преврата на марионетките му основатели на БСП, продължи с другаря Костов и другаря цар, но бе прекъсната от ББ, като опитът за окончателното му отстраняване с февруарските протести и последвалото шорошко правителство на БСП-Орешков се оказа неуспешен. Тогава успехът за Шорош бе само прекратяването на ЮП от другаря Орешков, с което страната ни загуби шанса да печели $ 2-3 млрд. от газовия транзит. Сегашната шорошка цел е не просто отстраняването на ББ, но най-вече ликвидирането на Балкански поток, а най-вероятно и ратифицирането на Истанбулската конвенция, както и отприщването на мигрантски поток в България, което и Слави фактически потвърди с изказването си пред Монд, че ще „отговори на ексцесиите на Виктор Орбан”. Е, вече е ясно, че чалгарят беше само употребен за този шорошки проект и каквото и управление да се установи, той няма как да го контролира в качеството си на никой, дори и да е имал някакви добри за страната ни намерения. Ще го запомним като чалгаря, изсрал най-голямото лайно върху България.

Тази да вземе да си спомни какво се случи с Иван Костов и НВ Симеон II след като загубиха изборите и минаха в опозиция !

Смешна госпожо,за да спечели " отново" следващите избори герб би трябвало да е спечелил изборите на 11.07.2021 г.А както всички в България освен теб знаем че герб загуби изборите. Но това е нивото на гербопитеците така че коментара ви е без никаква стойност.

Изгуби ги с 0,1 процент. На есен ще са първи след тоталния провал на чалгата.

Загубихте с малко, но стига. Имате 2 депутати по-малко и сте най-мразените хора в България. ЕП и Кьовеши ще ви покажат кон боб яде ли и т.н. А и погледни как гласувахме свободните хора от нормална Европа.

Незачитане на демокрацията в България? От кога точно това, което се случва в България е демокрация? Фирми масово пищят за изнудване, натиск, корупция и "сготвяне" от страна на прокуратурата и държавата! Естествено е, че трябва чегъртане, голямо чегъртане. Аз пък, без да съм социолог и без да ми плащат за това, пък ще прогнозирам, че Трифонов ще добави още 5% на следващите избори.

Тази п@утколожка добър хонорар ще да е взела ог герб

Коя беше ти? Измет продажна!

Не, душко няма да са 1 сила повече. Страшно много са разочарованите а с машините се уби купения вот и мъртвите души, които Герб ползваха. Те нямат и няма да имат нужните проценти. Сега са с тези проценти заради 5% турски вот, от молбите на Бойко към Ердоган за гласове...Пълна трагедия е Боко а и тази женица дето и плащат за тъпи статии

ГЕРБ естествено отмират извън властта. Трифоноидите обаче,които в лудият си нарцисизъм и мания за пълна власт ни вкарват в Трети по ред избори ,задължително ще бъдат Жестоко Наказани от уморените Избиратели ! Партиите от Протеста БСП, ДБ и ИМВ ще увеличат солидно подкрепата за себе си. Особено БСП които бяха единствена Опозиция на ГЕРБ цели 12 години.

Бочко здраво плаща на секви *.лози. И се кръсти денонощно, белким се върне на бел кон. Еми, нема да стане.

Докога ще давате думата само на герберски "социолози"? Ако утре се разпусне тази ОПГ герб, те ще продължат да ги изкарват първи. Като Матросов на амбразурата, ей така скачат в тяхна защита...

Напротив. При следващи предсрочни избори герб още повече ще угаснат за сметка на Да българия

пълните ли търбусите?

Пълниме майка ти!

По необосновани коментари не бях чел скоро, Слави имал 10% подкрепа?! Откровено намирисва на Герберска лъжа. Тази женица май нищо не разбира, камоли нещо да анализира...смях в залата, това изказване как ГЕРп щели да се върнат при втори избори вече го чухме! Сега пак, поне да се учат от грешките си тези "политолози" и "социални" барометри...

Славуца каза че ще прати в космоса мъж, жена, дори северномакедонско куче лайка ... Ма за джудже нищо не спомена!

Никой не задава най-важният въпрос: Защо се стига до тази реалност? Отговор: Защото народа е неграмотен, мързелив, суеверен и завистлив. Неграмотен: Идеята на основното образование е да даде на индивида основи на критична мисъл. Да свърже в главата си разликата между "факт" и "хипотеза", "научно доказана реалност" и "теоретична вероятност". Образованието в България е унищожено с проява на системна безотговорност и ниско заплащане. Мързелив: Елементарното възпитание предполага създаване на модел, в който родителите демонстрират и предават навика за полагане на усилия към промяна на децата си. По тези ширини, полагащият усилия е луд а търсещият лесното, кражбата и далаверката е национален герой. Суеверен: Поради елемента на неграмотност и мързел, мозъците на масата индивиди са склонни да избират обяснения за заобикалящия ги свят свързани с външни фактори, независещи от личните им усилия и умения. Страхът от промяната и доказаните човешки истини кулминира в менталните изкривявания, които са основен бизнес модел на религии, гурута, врачки и звездобройци. Важни житейски решения се взимат на основа на хороскопи и просветления на божествени наместници. Завистлив: Геният на завистта не позволява на народа да харесва умни и успели индивиди. За него няма проблем ако неграмотен, нахален и безотговорен индивид е успял материално. В момента обаче, в който разбере, че съседа е учил и сполучил финансово, започва да крои планове как да неутрализира успеха на ближния и да победи тази вселенска несправедливост. Каква изненада има в Борисов и Трифонов? Никаква. И двамата са явни представители на народната посредственост в различна форма. Хора, поставени на сцената с ясна цел да разсейват "електората" от реалните кражби и унищожаването на нацията. Няма алтернатива за този народ. Бавно и постепенно претопяване на етноса. България е за турските преселнициш-защото са работливи и уважават земеделието и за циганите - защото са удобни за манипулация от външни сили. За малцината Българи - изключение от правилото има само една пътека - Терминал 2. Грешката на повечето напуснали е, че връщат пари в държавата. В момента, в който това се промени процесът по приключване на заколението ще се ускори и тази безумна агония ще приключи.

Много правилно казано! Проблем е, че точно заради тези доводи, споменати от вас, няма кой да ви разбере, или поне тези, които разбират са под 10%... Тъжна гледка сме!

Браво!

Браво.

на ЦИК в България ГЕРБ печели с 29 400 гласа повече от ИТН!!! Значи живеещите в България все пак са избрали ГЕРБ!!! А берачите на ягоди, картофи и марули в Италия и АНглия, по-голямата част от които са откровени творения на Чалгаря, са гласували за него!! Значи живеещите в България все пак са избрали ГЕРБ!!! Ами сага като Чалгарят уж победи, та да се върнат тези гурбетчии в Чалгаристан и да заживеят богато и честито, а не да газят кал в чужди държави!!! Раят идва с Чалгаря!!!

Да благодарим на изтеклите мозъци!

Благодари на 5% турски вот а не на берачите на ягоди. Без тези 5% нямаше да има този резултат Боко. Сега да видим какъв жест ще връща Бойко на Ердоган за жеста му от гласове

А ще има ли ГЕРБ тогава????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ще има ГЛАД!

По-добре глад от колкото банкянския отпадък да ми се лензи по брифинги..

ще фалшифицират и следващите избори.

Най-честните избори досега, въпреки диверсиите на герберската сган със Сиела норма, 'репресираните' купувачи на гласове и 'затруднените' гласуващи.

Политическата криза е от 30 години. Нас не ни мисли. Обикновените граждани/данъкоплатци си оставаме стабилно бедни за сметка на политиците от ГЕРБ и корумпираните пипала на БМБ.

Да видим!

До вчера Слави беше велик а сега вече е прост космонавт, а? Като разбрахте че няма да има порциики :)

Слави им показа кон боб яде ли. И на Боко, и на Корни, и на всички останали. Като не им изнася, да си правят кабинет на порциите. На следващи избори ИТН ще бъде с пълно мнозинство.

И за боб няма да имаш!

А ти да не си някоя калинка дето яко го е закъсала :))))? Явно..сте се насрали всички кати бибитко..хах

Ти кажи на вожда ти да върне осемте милиарда дето ги е дал на Шиши за зор заман. Тогава ще имаме за боб

Трифонов много бързо, без да е управлявал директно, като министър-председател, върви по пътя на Костов и Доган. Вероятно точно това цели-да ползва дивиденти от народното недоволство, без да носи пряка отговорност.

Герберската сган реве как може друг да предлага правителство, ами този другия спечели изборите и закона повелява да предложи правителство! А държавата е на тоя хал заради чекмеджето!

Духай Супата! А сганта дето реве е тая дето разбра че няма да има порцийки :)

Вие не разбрахте ли че в България демокрация, партийна система и парламент не могат да виреят в техния смисъл и замисъл. Това е държава в която 1300 год. Е имало само ханове, царе и робство. Т.е диктатура, т.е еднолично управление. Това е едно прокълнато място, населено с проклети хора. Последното са думи на един наш изтъкнат скулптор.

изглежда на нтелигентна, но явно иска да бъде управлявана от ПРОСТ. Пообъркаха се хората

Най-добрият и разумен вариант при това положение е да остане служебното правителство! То е най-доброто от всички през последните 77 години и това всички го признават вече - е, без Борисов но той няма значение, той сега трябва вместо указания да дава показания! И е най-логично точно това да стане, а с чий мандат може да се осъществи е само въпрос на ОТКРИТ дебат и решение! Като е съвсем нормално и да му се възложат широко приети програма и приоритети!

Бабо червена,искаш ама немааааааааа.

Ами да видиме. Баба е на майка ти копелето...

Мика Зайкова ли си ... ух на батко ...

Патката

За два месеца разбра че е най-доброто за последните тридесет години. Луд.

?????? Да, България не участва сама!!!! Има Демократична България - Обединение, където има още ДСБ и Зелено Движение. Освен това съществена част от депутатите са от гражданската квота и не са партийно обвързани с нито една от организациите!!!!!! Язък и за политологическата тапия на госпожата. освен това всички х-лози отбягват фактите, че Слави Трифонов и партията му искат да счупят цялата политическа система в България и да царуват в отломките.

Нова звезда изгря на политологическия небосклон. Загубих им бройката! Някой по-долу отбеляза, че обикновени жени не останаха - днешните са политоложки, анализаторки, инфлуенсърки, веганки, тиктокърки, анализаторки и модни икони. Кой им гледа децата и къщите на тия? Божке, в какви времена живеем!

Бе важното е да гълтат и да бутат отзад!

Вие си мерете пишлетата, а зимата идва! И ще ви е студено, и ще сте гладни ...

Нема проблем. Боко ще ти прати лично една ПКП да ти нацепи дръвца

И парички за бело няма да има!

Черепа подготвя нова лотария. С купоните за хляб и мляко. Всяка седмица един щастливец ще получава палка кучешки салам.

повечето "педалчета" вземат 2х-3х-4х на това, което вземат "истинските" български мъже... и имат къде, къде по-сгодни жени, ама не се хвалят с това :) Та те гладни няма да останат.

Докато са млади и красиви, и има кой да ги шпори ...

Изобщо не приемам, макар да разбирам, подхода на Трифонов. Но анализът/коментарът на този/тази политолог е изключително едностранчив и подкрепящ съществуваща политическа практика, която не работи. ИТН не правят нищо незаконно.

Точно казано. Поредната Мис Гербероминетчийска..

Интересно... Трябва да има нещо като ритуал - всички политолози, социолози и други лизачи, когато не познаят в прогнозите публично да си изяждат дипломата.

Някой може ли да обясни, каква е разликата, да гласуваш за ИТН и не подкрепям никой?

Разликата е като избереш не подкрепям никой всъщност подкрепяш герберската шайка. Те на това се надяваха, ама не им се получи

Чалгата е амортисьора на ББ. Ще поеме удара, а после следва Борисов 4.

Няма да има Борисов4. Като му гледаш физиономията тоз няма да преживее загубата, какво става да дочака следващи избори.

Аз познавам Слави той и честен човек който милее за България Желая му късмет и да има време да натрупа опит Успех съгражданино И помогни на Плевен да си върне достойнството което загуби през годините

Не ти вярвам нещо, даже хич!

Искаш да кажеш, че тогава е прост ли?

Ма Иреноу, тая приказка нали ни я разправяхте април. Славун нямало да направи правителство и тиквата щяла да се превърне тутакси в каляска. Айде чиба!

Тиквата има един път - към затвора.

Мило мишленце :)

Моля примати да не се опитват да разсъждават

Ми недей де :)

Чалгопитеците сами си счупиха държавата.

Герберастите се тръшкат от безсилна злоба.

Ей, боклук. Държавата е счупена поне за десетина години напред. Вече дори и Борисов не може да я оправи. Не зависи от него.

Ами като не може и Борисов да я оправи, да си оди по живо по здраво мафиота скапан

Политолозите са се филмирали да гадаят кой ще е първи на изборите и непрекъснато бъркат това да си първи с това да събереш мнозинство за да управляваш. В момента никой не иска да управлява с ГЕРБ, БСП и ДПС. А не иска, защото ще изчезне от политическата сцена. Точно както се случи с патриотите - за какво му е на някой да гласува за патерици, като може да си гласува директно за ГЕРБ? Няма смисъл от това упражнение и всички партньори на ГЕРБ в миналото го научиха по трудния начин. Има само два изхода при такова разпределение на силите: 1) ГЕРБ, БСП и ДПС си правят една тройна коалиция и си управляват на принципа на порциите и пропорциите. Това, обаче, има потенциал да затрие поне две от тези три партии. Но формално ще има стабилно управление, поне известно време. 2) ГЕРБ, БСП и/или ДПС да се реформират радикално, да си "откъснат опашките" и да станат "приемливи" за обществото. При ГЕРБ това ще е много трудно, защото никой не знае дали може ГЕРБ да съществува без Бойко, което очевидно е решаващо условие ГЕРБ да бъдат възприети като реформирана партия. При БСП това е много по-лесно, защото там си има лидерски проблем така или иначе. За ДПС не мога да преценя, но каквото и да правят най-вероятно ще бъде възприето като мимикрия, поне първоначално. Или трябва да имаме силна народна и силна социалдемократическа партии, които да скъсат тотално с миналото и да започнат с млади и неопетнени хора в ръководствата си или сегашните ръководства на системните партии трябва да седнат и да си разпределят порциите както те най-добре си знаят. Слави въобще "не пее в хора", неговата листа е просто заместител на "не гласувам за никого" и няма никакво значение на кое място ще е.