Политолог: 2018 година бе трагична за България

Демографската катастрофа, неработещ модел на управление и липса на реална опозиция са причините, смята Калоян Методиев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

лицемерен и егоистичен паразит

a nima industria turizum stroitelstvo standart ne sa vuv vuzhod koga bulgarite sa hodili v gurcija turcija i drugade tolkova chesto na pochivka oborota v magazinite raste hiljadi roditeli imat vuzmoznost decata in da uchat v prestizni zapadni universiteti samo decata veche sa bez leki koli zashto ne sravnite s krizite kogato komunistite upravljavat ami bjudzetnijat izlishuk

спрете да облъчвате населението, а се фокусирайте върху механизмите на властта да се окупира, да мачка опозиция съществуваща и в зародиш, да мачка недоволните, протестиращите, бунтарите във форума, Това е гоемия проблем днес, а оттам и не вървят и икономически нещата за обикновените,т.е. с тези инструменти вървят добре само за властта и обслужващия персонал а не за хората.

Някакъв марсолко, който вика "ойларипи" в австрийските алпи взел да дава акъл по телефона на "дирника" като колко зле е българина. Но "дирника" не дава информация като какъв се явява този интелектуален контрагент, който имал позицията да дава оценки, мнения и критерии. Каква политическа драма! Вече всеки ще си разплете чорапите от терзания, че не е като сърбите. Каква буря в чаша вода! Или както е казал сърбина- "Баш ма боли курац, че Маджарско немало излаз на море"!

Всеки има право да дава оценки, мнения, нарича се свобода на словото Янко. Отговорност на всеки е да осмисли това което му се казва, в зависимост от интелекта и личността критериите за оценка ще са различни, на някои това ще се хареса на други не, това не променя факта, че истината е една, когато става дума за добро или лошо. В този смисъл анализът в статията си е много точен, според мен , а и според още много други хора, нормални хора. Има хора обвързани с властта, с партии, бюрократи, икономически лобита, фондации, отделни индивиди, групи на хранилка, на горепосочените картинката в България им харесва, но те не са мнозинство като маса. Това че, шепа хора ни се налагат силово понеже имат пари или са съюзници със силните на деня, не прави техните идеи добри за държавата и хората в нея, а само за тях си, тези хора унищожават България за да могат те да живеят! За съжаление простотията, ниска духовност, инстинкта за оцеляване, алчността и много други слабости служат за оправдание на същите тези хора, а ние си ги търпим, докато същите обезлюдяват държавата и убиват бъдещето ни!

Много точен анализ, най-накрая някой да им каже истината на крадливите и некадърни герберуги, един от проблемите обаче е липсата на алтернатива, в партиите един до един са се събрали, бивша номенклатура, далавераджии, малограмотни със самочуствие, амбреажи, мутри, хора с амбиции без покритие и много други типажи. Малкото умни и знаещи какво да правят ще им е много трудно да работят за България в такава обстановка. Нещата са много зле, но докато сме живи има надежда, трябва да се опитваме, да се борим, да променим хората, да променим нас и България за по-добро!

няма алтернативa щото ти е облъчен от десетилетия мозъка, сравняваш бсп станишев, с бсп нинова!!!!, виждаш в партиите номенклатури,а вече 10г слагаш такива плюс допълнени от мутренски нюанс,и не виждаш алтернатива на мутренското си управление. Ами защото си млад и си израстнал с него, т.е. чипа ти вече е тотално повреден, подготвяш поколение което ще се чуди мъж ли е жена ли е и ще праща родителите си на евтаназия без да му мигне окото, защото са икономически неизгодни, старите които имаха поглед измряха И никой не ги чува, затова сега си плащате цената..

Народе, нека се вдигнем всички и да свалим това правителство на мизерията и смърта!

Добре, а после какво.......

Народе, нека се вдигнем всички и да се променим от ХОРА към ЧОВЕЦИ. Диоге́н Сино́пски (Човекът с фенера): ХОРА МНОГО, ЧОВЕЦИ МАЛКО.

без революции, ако обичаш. Излизай си - ти, жена ти и тъщата.

PEYTSCH

Това поръчкова публикация от президентството ли е ? Докога ще ни пробутват Радева за ... суверен?

Ти с такива изказвания си агент на изрода премиер!

Във областният център гр. Видин през 2018 г. са родени 75 деца. Това означава, че след 7 г. в този град ще има 3 паралелки с първокласници. И това ще стане при положение, че родителите не идат на гурбет. Това означава, че във Видин ще остане едно училище. Това е повече от катастрофа, това е погром над българската нация. Тя не е изчезнала, но е прокудена от крадливите политици и измислените и алчни работодатели. Нацията се е пръснала там където има по-достойно заплащане, по-малко корупция, повече законност. В най-кратки срокове трябва да се реши въпроса с доходите на работещите българи, за да има някаква надежда за оцеляване на България.

PEYTSCH

Гласувате за БСП - получавате си го...

С изречението: "В най-кратки срокове трябва да се реши въпроса с доходите на работещите българи, за да има някаква надежда за оцеляване на България.", завършва поста ти. Обаче не посочваш причината за това катастрофално положение. Това е ГРОБ, партията която изпълнява безпрекословно "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" чрез "ХУМАНЕН" ГЕНОЦИД. ЦИТАТ: "VII. Създаване и поддържане на условия на нищета и безправие 1. Българите винаги трябва да бъдат бедни и безправни, навсякъде да изпитват неудобства и неволи и ежедневни бюрократически спънки. 2. Масовата бедност трябва да поражда масова безпросветност и глупост, а те на свой ред - масова престъпност. 3. Да не се допуска българите да си възвърнат равенството, независимоспа, свободата и националните богатства." И кое от написаните "КОНСПИРАТИВНИ НЕЩА"-опорни точки, НЕ Е ВЯРНО?!

сигурно 55 са цигани

Коя от последните 10 години не беше трагична за България?

...и по-точно - коя от послетните 45+30г не беше трагична за България и българите ?

Реално, от смъртта на Иван Асен II коя не е трагична?

Червенолог

Аман от капути .

ПОРЕДНИЯТ ИЗМИСЛЕН ,,политолог",който не е разбрал, за разлика от ПОВЕЧЕТО българи, че в МАЙМУНСКОТО ЦАРСТВО , когото и да изберат за цар ,все ще е МАЙМУНА.

Чакай да дойдат комунистите на власт и тогава ще видиш какво е трагична година за България.

Когато дойдат братушкити и газът или газта и електричеството станат евтини и Нинова осъществи плана си на Решетников ли кой ли братушка.... визия за българия раиш ли?! Ех!И слеТ като излезнем от заробващия ни гейропейски сАюс раиш ли и от нато дет’ ни окупира...

Българите са героичен народ. Ще оцелеем. Хахаааа! Сипи още еднааааа ...

И немаш шанса бате!

Путин бил виновен че българката не ражда,как да ражда ,с какво да храни децата си ,съсипахте България гадове мръсни

Той и Путин е един миндеруга раиш ли?

Много точен анализ!

Точен ли?Къде та уцели!Ут ляву или ут дясну?

Със стадо от овце вместо народ и крадливи и безотговорни боклуци за политици - това е резултатът!

Ясно!Русия!С такъв народ,кой мой съ й?!

Сайт с цензура, коментатори, избиратели, управляващи. Всички от един дол дренки.

22% оптимисти за българина се равнява на 90% оптимисти за западняците. Аз от както се помня сме си песимистична нация с или без причина.

Хм, наскоро обясняваха, че богатите-западняците, били по-големи песимисти от нас. Страхували се да не си загубят богатството. А бедните българи били оптимисти - надявали се да забогатеят. :)

Тъпанарите са оптимисти, умните са реалисти.

XMRIG

Брояч на населението на България 31-12-2018 21:26:51 Настоящо население 6 974 781 Мъжко население (48.3%) 3 369 498 Женско население (51.7%) 3 605 283 Раждания за тази година 66 291 Раждания за днес 162 Смъртност за тази година 106 319 Смъртност днес 260 Нетната миграция за тази година - 9 621 Нетната миграция за днес -24 Ръст в популацията за тази година -49 648 Ръст в популацията днес -122 Ръстът на популацията за тази година е отрицателен - 49648 или е изчезнал един средно голям град. *нетна миграция означава отказ от гражданство.

Това е с НЕИЗВАДЕНИТЕ от списъка ПОЧТИ 3 /ТРИ / млн. напуснали страната досега. Отимистично....

защото мъртвородени не влизат в статистиката на починалите.

Трагично е на баба му фърчилото.Ако от ски пистите на Австрия нещата му се виждат трагични, какво щеше да каже от панелка в люлин? Връзкар.

ЛИБЕРАЛНАТА ДЖЕНДЪРСКА ДЕМОКРАЦИЯ е вече пределно ясно, че свършва своето съществуване в Европа на изборите за ЕП през месец май,следващата, т.е след по- малко от 5 часа на Нова година. Колкото и да се съпротивлява статуквото на истината, факт е действащата от 30 години "конспиративна уж" ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. И фактите в статията не противоречат на такъв един извод. "Что де́лать?" — роман русского философа, журналиста и литературного критика Николая Чернышевского, написанный в декабре 1862 — апреле. ДА! Какво да се прави? Критичната маса от събудени духовно българи и българки, ромове и ромки, мюсюл'ь'манки и мюсюлмани, чифутки и чифути ... вече е твърде много количествено премината. Промяната ще смени подмяната, защото вече е премината точката на бифуркацията 12.12.12. Учените не могат да се скрият от последствията предизвикани от "Вълната на Шуман" и "КВАНТОВИЯТ СКОК" от 1% на намаляването на масата на протона на водорода. Процесът на бифуркация е КАЧЕСТВЕН и под контролът на Господ българина (БЪЛГАРИН - най-висшата степен на духовно развитие). За сега времето незабелязано се ускорява по "аритметична прогресия", но след 2019 и 2020 години ще започне да се ускорява по геометрическа и експоненциална прогресии ... "Който не подскача е ЧЕРВЕН!"- МАТЕРИАЛИСТ-АТЕИСТ или ВеРВАЩ. Който е в ХАРМОНИЯ-СИНХРОН с РЕАЛНОСТТА, ще премине "невидимо" в друго духовно ниво". (Георги Гурджиев - класификация в "СЕДЕМ ТИПА ХОРА". Дали? - selenabg_com )

То много джендъри са се "обидили" от написаното?!

През 1944г на власт идват прстъпници и терористи, предатели на България. Те взеха всичко от народа - земя, фабрики, покъщнина, животни всичко беше национализирано. Накараха селяните да работят в зводи и ги натикаха в панелки. Преорентираха държавната икономика в услуга на СССР. Блока се саморазпдна и комунистите понеже бяха на власт откраднаха всичко защото никой нямаше пари! Защо искат власт от БСП, та те са тези крадци!

Папапагеньо , папапагена.......;)))

През 1944 г. населението на България е било 7 млн., а през 1989 г. почти 9 млн. Значи за целия период на комунистичеси геноцид населението се е увеличило с близо 2 млн. При условие, че след 1948 е имало емиграция на доста големи групи от евреи за Израел, турци за Турция и арменци за АССР. След 1989 г. да днес населението намаля с 2 млн. Така, че нека всеки сам си направи извода за какъв ценоцид става въпрос.

Това, че герберастите, а и по принцип всички партии от статуквото са чумата за нашата страна е факт, но да ми казва някой си... от Австрия, че... президентът Радев бил алтернатива, хайде джанъм, няма нужда:)))!!! Каква алтернатива може да е някой, който не изпълни нито едно от обещанията, с които... "лапна кокалчето":)))??? Погледнете само, какви са назначенията, които той прави от квотата си, примерно в БНБ , а и навсякъде, където има право на това и тогава някой да смее да излезе напред, за да каже, че той бил... алтернатива на статуквото, когато де факто е неделима част от него!!!

Боко Тиквата алтернатива няма.

Е, как да има като цялата ни страна е един огромен мегдан, на който могат да виреят само... тикви:)))?!?

Минусджиите, не става само с минуси, трябва и... "опорни точки" да дадете, кауни такива:)))!!!

Ше туриме гуменката...то ибез това го гласяха изначално да е на мястото на тиквата.

Този проблем за раждаемостта е в доста страни. Виждам ви всички как ,,умирате" , но пограниците е пълно с наши бг -коли. ,,Умират" за екскурзия .....Така де , като преди 1989г.Тогава сигурно сме изпреварвали ГДР, Чехословакия, Румъния, Полша....Много бързо забравяте доста неща....

харчи коледните бонуси....това виждаш ти...

През 1944г на власт идват прстъпници и терористи, предатели на България. Те взеха всичко от народа - земя, фабрики, покъщнина, животни всичко беше национализирано. Накараха селяните да работят в зводи и ги натикаха в панелки. Преорентираха държавната икономика в услуга на СССР. Блока се саморазпдна и комунистите понеже бяха на власт откраднаха всичко защото никой нямаше пари!

Браво

Комунизмът построи 8 царски Българии бе бърдук козяшки. Демокрацията ликвидира България и българите.

Демократите са някогашните комунисти. Това е неоспорим факт.

ми калоян методиев, сър!

Положението наистина е трагично,ние умираме.и не е нужно да ни го казва някой си политолог.трябва да сме слепи или твърде глупави за да не виждаме.и няма смисъл да се оправдаваме с Бойко или курнелия за нашето бездушие ибездеиствие.защото ако мислим че това е нашата държава,сме длъжни да направим нещо за нея.велик политик е казал,каши какво си направил за държавата си,а не питай какво е направила тя за теб.за жалост ние само питаме

Правилно колега. Такива сме. Батак е бил определен в Оборище за център на въстанието. Никой не е дошъл в Батак, нито от 5 , нито от 105 км.Хората са се вдигнали ,но 8 000 башибозуци са ги изклали. Сега сме същите.

Хубаво е да се вдигнем, но грамотно! Братята Кирил и Методий са ни дали азбука има и правописни норми, днес. Който пише всичко в едно изречение, без препинателни знаци, колкото и мъдрост да раздава...

Човешкото общество на конкретно географско място в конкретен исторически момент се развива съгласно законите за обществено развитие, които са част от природните закони, обективно действащи и не зависещи от желанието на отделния човек /Тодор Живков, Бойко Борисов.../ или на ограничена група /партия, класа, клуб.../. През "онези 45 години" благодарение на огромните средства, които идваха от Съветския съюз, задето бяхме в буферната му зона, тук живееха, изхранваха се, отопляваха се, задоволяваха здравните и културни нужди 9000000 души. Сега, когато Русия няма нужда от буферна зона и сме в задния двор на ЕС, неизбежно вървим към... виж статията. За да заживеят хората в България по-скоро на средно европейско ниво, трябва да се увеличи емиграцията и в това няма нищо лошо нито за тези, които емигрират, нито за тези, които остават тук.

Използвай главата си по предназначение,за мислене.не я превръщай в буферна зона.ние сами се отказахме от необятния руски пазар,въоръшение и подкрепа отказахме Белене и южен .разбихме си сами икономика промишленост и енергетика.и какво получихме насреща,едно голямо нищо естествено.и абстрахираи се от типичната българска черта,че друг ни е виновен - сами си го набутахме

Каза г-н Никой За загубеняците всички години са трагични :) Аре наздраве !

Само за 30 г. България е пустиня на 60% от територията й. Населението при комунизма беше около 9 млн. Сега сме около 5 млн. от които 2 млн. турци, цигани мигранти и пр. етноси... 73% от постъпленията в бюджета са от търговия, посредници.прекупвачи и офшорки като тази на Жирардели, купен и поставен там като сламена фигура. 73% от постъпленията при Т.Живков са били от промишленост и селско стопанство. Турците за 500 г. не можаха да ни ликвидират, но западните бандити направиха това само за 30 години

Искаш да затвориш българите в концлагер както по времето на мизерния ви соц ли?! И да им правил деца че да станете 10 милиона ли? Не Си у ред, ама честно :)

а бе безказармен тлъст клавиатурнико,ходи се пери у Факултето .Концлагер е България сега, 95% бедни хора. С какво да си купят билети и да пътуват. Такива като теб право в Белене, да бачкат.Никаква АЕЦ

Този човечец явно изживява някаква лична драма или по вероятно е на заплата на Позитано.

казал един соросоидски нещастник

46 222 бебета са се родили от 1 януари 2018 г. до днес, показва регистърът на Министерството на здравеопазването. Въпреки че обявяването на окончателните данни предстои и броят ще се увеличи. Миналата година новородените бяха 58 085, през 2016 г. - 61 014, през 2015 г. - 61 374, през 2014 г. - 63 848. Далеч назад са годините с повече от 100 хил. новородени.

като пенсиите на държавна служба не искат да освободят места за младите как ще раждат?

говориш за гробаджиите или бъркаш началниците си

Що не пишеш таа че всички да разберем какво искаш да кажеш и кой го казва?

"Президентът Румен Радев от началото на годината до самия край пронизва с опозиционност, с алтернатива. И то по теми, които предизвикват адмирации, по теми, които в България са избутани на заден план, като свобода, демокрация", посочи той. И добави: "Много ми е обидно, защото в съседна Сърбия 70 хиляди души протестират за демокрация и свобода, докато в България нашият анализ - на социолози и политолози, почива на това как ще се вдигнат цените и как ще рефлектира това върху протестността на българина. Т.е. при нас, за съжаление, в момента са се свели нещата до чисто икономически и битови мотиви за участие в политиката". Според Калоян Методиев даже опозиционността на президента е малко.

това в Сърбия много боли

Абе.... това е майтап бе.... вързахте се всчки русофили... ха ха ха

"Къде беше този Калоян, когато на власт беше Орешарски? Ами, когато на власт беше Станишев, ами когато беше Жан Виденов??"

той е бил на 15 години тогава бе каунь

Глупости на търкалета!

В България златните и сребърните лъжички край нямат- даже и по наследство си ги предават притежателите им. Нищо, още само... 25 г. ) ...и нещата най-после ще си дойдат на мястото. Весело посрещане на Новата година и всичко най-хубаво!

"Политологът Калоян Методиев определи като "трагична за нас, българите", отиващата си 2018 г... каза той по телефона от Австрия" Значи този образ толкова много му е "трагично" положението, та за това решил си вее гъ.а в Австрия? Толкова много му се стъжнил живта в България, та решил да отиде на почивка в Австрия горкичкия, както и 100 000 други българи, дето "едва" свързват двата края! Ако ти беше трагична годината дрОгарю Методиев, то ти нямаше да имаш пари да се обадиш по телефона от Каспичан! Толкова му е "лошо" в България при ГЕРБ на дрОгаря Методиев, та решил да отскочи за празниците до русофибска Австрия да пропагандира от там русофилско правителство на БКП и ДПС! Що не се обади по телефона от Сочи, Коми (СССР) или Диарбекир бе Спасителю Калоян? Бахти и пророците!

Абе това гербероидните дебили нЕмате почивен ден а? Днес цеко гуменяка тройна надница ли ви дава?

Който лъже, мисли че го лъжат! Не знам кой от двама ни е на хонорар!

А тъй! Громи мръсните комуняги! ...хонорара ти е колкото разговор до Каспичан-40стотинки без ДДС!

За 20 години 1944-1964г. В българия се установиха порядките на т.н. социализъм с всичките му предимства и недостатъци. Основните закони работеха, престъпността беше овладяна, антагонизма между хората изчезна, промишлеността беше във възход. От 1989г изминаха 30 години. Строим отново капитализъм, който не можем да кажем, че не познаваме. В същото време говорим за демокрация, която би трябвало да е по- висша форма на организация на обществото. Къде са ни резултатите? Демографски срив, бедно население и богати олигарси. Антагонизъм в обществото. За 30 години нищо не е както си го представяхме през 1989г. Какъв е смисъла тогава ? Ако идеята беше да създадем условия за икономическа емиграция можехме да се задоволим с отварянето на границите само.

Според мен ГЕРБ нямат алтернатива защото по време на управлението им кадърните и можещите емигрираха.Както е казал Атанас Буров" в царството на слепците едноокият е цар".Дай боже да греша.

грешиш.

Тяхната наглост е безпределна. Всякакви "леви" деятели чертаят края на България, когато не са на власт. То не беше мизерия, демография, неработещи модели на управление и прочие каламбури. Когато обаче БСП е на власт- мир, любов, радост, щастие и кал в ушите. И кой му плаща на този "политолог"? Пак тези, които са апологетите на свършилия преход. Кънчовци, Райчовци и все остальная сволоч! Хора със стотици фирми, които са в елита на посткомунистическата икономика на България. Къде беше този Калоян, когато на власт беше Орешарски? Ами, когато на власт беше Станишев, ами когато беше Жан Виденов?? Тогава този деятел на социалното възмущение въобще не беше субект в правния мир.

Ти наистина ли си Янко. По-скоро к..а ми Янко. Че то и при тримата премиери, които цитираш, България беше много по-добре. Но на някои това не им харесваше. Например Виденов беше свален от Сорос и неговите подлоги в България, защото отряза фондацията "Бъдеще за България" от 42 млн. лева, които правителството ѝ отпускаше ежегодно. Орешарски беше свален от тълпата, на която се заплащаше почасово със средства на ГЕРБ. А при Станишев имаше добавки към пенсиите на всички пенсионери както за Коледа, така и за Великден. Та преди да пишеш глупости, направи малко справки кое как е било.

Пичлеме, Много ти е било хубаво при Жан Виденов, ама много! Три долара месечна пенсия и пет долара средна месечна заплата! Празни магазини, опашки за хляб, мляко и всякакви продукти от първа необходимост. Аман от тъпи драскачи!

"Къде беше този Калоян, когато на власт беше Орешарски? Ами, когато на власт беше Станишев, ами когато беше Жан Виденов??" :))) Папагалче, по въпросите се познаваш :( Жан Виденов ИЗПЛАТИ 2.8 МЛРД. долара външен дълг; Отказаха му заем от 1 млрд. долара и го принудиха да подаде оставката си. По същото време Бай Иван Костов ходеше в Унгария на спявка със Сорос. Управлението на Станишев няма да споменавам, защото Орешарски като фин. мин. НАМАЛИ ПРЕДСРОЧНО НАПОЛОВИНА ДЪРЖ. ДЪЛГ и УДВОИ ФР. Като премиер поиска да вземе 1 млрд. лв. заем, но държавата щяла да се срути, каза д-р Бойко Методиев Борисов. Д-рът взе властта, изтегли 16 млрд. лв. заем и УТРОИ НОМИНАЛНО държ. дълг. Обсужването на дълга годишно е 5 МЛРД. ЕВРО: БНБ:"За първите десет месеца плащанията по обслужването на задълженията са в размер на 4,336 млрд. евро, като преди година бяха 5,128 млрд. евро"!!! Имаш ли представа за какво могат да бъдат използвани по 10 млрд. лева годишно?!?!?! ... ББ е престъпно неграмотен. Феновете му също. Затова държавата копае дъното.

По начина по който пишеш ми приличаш на жена. И то от тези, които имат претенция за интелектуалец. Но както се изрази един известен писател- "Нито жена, нито интелектуалец. Били принудили Жан Виденов да подаде оставка?! Приказки от типа "една жена каза на пазара"! Да имаш спомен, че по негово време банките фалираха. Че се източиха държавните предприятия? Че инфлацията беше в хиляди проценти? Че Виденов пусна първата вълна на масовата приватизация? Че тогава се появиха кредитните милионери? Но най-големият му грях е, че парите на хората, които са събирали за "черни" дни станаха непотребни хартии. Но за това пък се появи "национално отговорния капитал"! Няма смисъл да продължавам да набивам обективните факти в лицето на оня, който не иска да ги приеме. Весело посрещане на новата година и дано да ти се падне от баницата да говориш само истината! Лъжата никога не може да бъде форма

"По начина по който пишеш ми приличаш на жена." Янко-партизанко открил топлата вода :) инфо - инфо-рмация ж.р. Баници, късметчета, инфлации... Янкооо, Янко сума ти плява си написал. От дървото в окото си не можеш да видиш гората. Погледни която и да е графика и ще видиш, че, откакто Бай Ганьо Банкянски пое държавата: РАЖДАЕМОСТТА е стремително НАДОЛУ; СМЪРТНОСТТА е НАГОРЕ; ДЪРЖАВНИЯТ ДЪЛГ е РЯЗКО НАГОРЕ; ПРЕКИТЕ ЧУЖДЕСТРАННИ ИНВЕСТИЦИИ са ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО НАДОЛУ; ГРАМОТНОСТТА НА УЧЕНИЦИТЕ е НАДОЛУ; ПОЛИТИЦИТЕ са ОКАЛИНЧЕНИ... Полиглотите-илитерати - Бойко и Цецо, СА СРАМ, ПОЗОР, ПРОДАЖНИЦИ и УНИЩОЖИТЕЛИ на държавността в България.

колко е приятно да даваш препоръки на балканите от виена! винаги е било много приятно- и в добри години, и в лоши... и от швейцария се дават препоръки много приятно, и от париж... но- мерсим, да ви се връща. както се казва- кусур няма да връзваме, ама ха дано най-сетне да се сменим! ))

от Виена? Тука само омайни анализатори ни успиват....Хареса ми един кулаж от днес при Веселина Томова за журналята....всички журналя с протегнати ръчички в които има чинии....А един едър мъж който виждаме в гръб...поема чините и сипва..... Така че поне този анализатор не е с чиния в ръка и може да говори за нещата така ,както ги вижда .

много го виждаш ти дали има чиния или не …по телефона

Може да се подчертае, че сръчно успяхме от енергиен център на балканите да се превърнем в незначителен краен потребител.Няма как да се отрече ,че нещо изграждано с десетилетия успяха, нашите пишман политици да го проиграят в кратки срокове, под ръководството на тяхните задокеански ментори.Даже се гордееха с това предателство и Борисов със самохвалебствен тон заявяваше ,че е спрял три големи руски енергийни проекта ,.Да се хвали някой с глупостта си преминаваща в предателство се изисква нещо повече от минимален умствен капацитет

А 2019 ще бъде катастрофална. Още през януари привикват в САЩ министър- председателя ни за да връчат още няколко пирона които да забие в ковчега на България.

Само за 30 г. България е пустиня на 60% от територията й. Населението при комунизма беше около 9 млн. Сега сме около 5 млн. от които 2 млн. турци, цигани мигранти и пр. етноси... 73% от постъпленията в бюджета са от търговия, посредници.прекупвачи и офшорки като тази на Жирардели, купен и поставен там като сламена фигура. 73% от постъпленията при Т.Живков са били от промишленост и селско стопанство. Турците за 500 г. не можаха да ни ликвидират, но западните бандити направиха това само за 30 години

Как ми се искаше да не беше прав!!!

Факт е, че по всчки икономически и социални показатели сме последни в ЕС, факт е, че народа е обезверен и това е угодно на политиците ни. Тъй като нямаме култура на протестираща нация ни остават едни избори и то в голямата си степен и те са нагласени. Предлагам на избори да гласуват само хора със доказано мин. средно образование и възраст до 70 години, защото резултатите до момента от избори са плачевни. Някой ще кажат, ама не е демократично и, че всеки има право да гласува, да но вярвате ли, че живеем в демократична държава, където върховенство на закона е фактор? Живеем в отчаяни времена, които изискват отчаяни/ непопулярни мерки! Бъдете здрави.