Бойко Ноев: Да си признаем, че имаме ”куха армия”

Време е да си признаем-днешната българска армия е "куха армия". Това признание и без това е закъсняло с около 10 години.

Обратно в новината

Коментари - Бойко Ноев: Да си признаем, че имаме ”куха армия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

паралелната държава източва годишно 10 милиарда. Не стигат ли за самолети и армия? Само за една година? А за две?

Хахахахаха! А честито! Един от най-големите атлантици у нас публично призна, че царят е гол, нещо което всичките нато-придворни дами като него у нас упорито отричаха до този момент!!!! :)) А за българската "армия" или добро или нищо, като за умрял човек, защото тя почина с избухването на демоНкрацията, както и много други неща у нас.... Мир на праха й!

Окруженные сирийские военные массово сдались боевикам !!!

Как без ремонти на Миговете?! Та руснаците чакат долари. А и чрез тях най-яко ще залебят нашите първенюта. Абсурд нещо нормално да стане.

Това е теоремата на Пенчо Славейков бе хора! Кух електорат = кухи управляващи = куха държава = куха армия

Та той сам разби армията. Защо унищожихте техниката. Защо нарязахте танковете. Армията разчита на фирми за всичко. Не е редно. Без фирми не е ясно техниката дали въобще може да излезе принципно. Самолети и кораби да, но най-важно е ПВО модерно, противотанкови средства. Ракетна артилерия - руски или американски Катюши - ракетите обаче ние да си ги правим. Има противотанкисти, които не са стреляли с истинска ракета. Отделно няма да питам кой и защо наряза противотанковата артилерия. Защо се убищожи промищлеността у нас в т.ч. и военната. Без индустрия няма отбрана. Туризма как ли ще помогне - даже данъци не плащат мутраците. Всеки обл. град трябва да си има бригада, най-малките по една , по-големите повече. Териториална отбрана. За час - два бригадата да събере хората и да е готова. Това е постижимото. Цели области са без военно присъствие сега - НЕДОПУСТИМО.

Ноев беше първият ,,кух министър,,а сега се прави на експерт ивсезнайко.Та ти даде старт и унищожи половината армия.Защо нещаснико подари толкова танкове на Македония.Думите и делата ти са различни,просто едно ,,клямпало,,

Гаднярска,сороска,работа е ТЕЗИ дето ти извадят очите,после ДА те обвинят ,че си слепец.......

Бойчко.то ПАРАДИГМАТА е такава,неолиберализмът разбива и унищожава ДЪРЖАВАТА като субект и суверенитет ,заедно с всички държавни атрибути-образование,НАЦИЯ,ЕЛИТ,здравеопазване,администрация,НАЦИОНАЛНА ИКОНОМИКА,АРМИЯ......Колонията стана просто един банкомат на ,,правилните,умни и красиви от НПО/....ШОУ И ХЛЯБ//например кво пише в тефтерчето/....

защо изрелските наборници са радват да служат? не защото имат последен модел пушка или последен модел самолет но .........защото постоянната мобилизация че ще бъдат нападнати и загубят държавата. ........Нямали психическа нагласа , загубен си .........а ние кво , плановете на нашите ученици не се свързва с българия и след завършването терминал 22 е широко отворен ????????..........нека някой ми каже че нее така ......

освобождава за заселването на азиат-болшевишките колхозници,за които са закупени, с изгодни преференциални кредити от руски банки, над 400 хиляди апартамента и вековната адиатска мечта за задунайская губерния е неизбежна.

Големия проблем на нашата армия е че в авиацията имаме 5 самолета а генералите са 9. Във флота на 4 кораба - 7 адмирали.Подобно е съотношението на танковете - и генерали в сухопътните ни части. Така че на автора мога да кажа, че не армията - ГЕНЕРАЛИТЕ СА НИ КУХИ.

По негово време започна съсипването и голямото съкращение.Съкрати млади работещи служители,а остави на служба пенсионирани военни.Закри цели сектори.Подари на Македония танкове.Намали армията наполовина,а сега се прави на голям експерт.Фалшив човек.

Имате грешка.Този е доунищожител второ ниво. Първо ниво бе през есента на 1992г. Под мъдрото ръководство на: 1.Александър Сталийски. 2.Ген.Андреев 3.Д.Луджев 4.Кирил Ананиев Бяха изхвърлени около 22хил.инж. Завършили МЕИ-Ленин,ВИСИ,ХТИ и др. Инжинери и специалисти истински професионалисти. Просто допълвам

И главите, Ноев, и главите, които управляват не само армията.

Ние българите сме хора на място. Нямаме куха армия, а имаме истинска такава. Защото наборниците са все още живи и по домовете си. Ако се наложи ще съберем способна армия. Имаме обаче безкрайно кухи политици, които разлагат държавата, икономиката, религията, езикът, земята, книжнината и въобще всичко де що ни прави българи. Време е за промяна. Истинска!

Нас натовските войни ни пазят

Искаш да кажеш в смисъл, че използват презервативи ли

Куха, куха, ама у по-голяма от армиите на Швейцария и Люксембург взети заедно, а там доходите е 50 пъти по-големи от тези в България! Май главата на Ноев е куха!

Недей пиши глупости, драги! Я се разтърси из мрежата и виж каква армия има Швейцария. Може да изглежда малка, няколко хиляди кадрови военни, но при мобилизация изкарва над 100 хиляди, които наистина могат да воюват. Всяка година годните за военна служба от 18 до 50 годишни, минават военно обучение в продължение на няколко седмици, което ги прави напълно годни да защитят страната си. Ха сега кажи, при една мобилизация колко армия ще изкараме, при това способна да води бой? Тези, които го могат са на такава възраст, че не подлежат на мобилизация, а тези които подлежат са неспособни и гащите си да вържат...Ако се наложи, май старците ще ходим да се бием като доброволци...

Ама как може някой да е хем пенсионер , хем генерал? От запаса ли е , от резерва ли е ?Другото противоречи на логиката !Как е възможно да си на действителна военна служба и да си пенсионер? Значи взимаш и пенсия!Това нормално ли е?

Той не е генерал, а алчен пенсионер тунеядец! 910 лева пенсия му се вижда малка!

Вземете ми доходите за 2 % за да се правите на войници. И 3 % да ви дадат толкова е разложено и забатачено, че няма оправия. Максимална пенсия за кадровите войници до 46 год. Кварталния полицай е до 60 год. на служба. защо се гаврят с тези момчета. След 46 год. с големи деца, без пенсия на къде ? При милиционерите в охранителните фирми за да се гаврят с него.

Няма как да имаш куха държава и тази държава да има различна от куха армия. И можеш да продължиш с изреждането на кухините: образование, здравеопазване, правосъдна система, полиция....

"Кадровите военни са необходими само за паради. На война воюват, шлосери, бръснари, миньори, ратаи и счетоводители" Ъ. Хемингуей Без коментар.

Прав е но, така е било по времето на Хемингуей. Сега бойните действия са от друг тип и изискват друга тактика и подход...

нищо не се е променило освен оръжията и комуникациите. Докато на дадена територия не стъпи кракът на пехотинеца тя не е твоя.

Превърнахте я в малоумна и корумпирана система. И ти разбирачо, БКП детенце участваше в разрушителния и процес. Боцев ти бил виновен ? Боцев е много повече от ВВСарите началници на ГЩ/оттбраната. Падението започна от парвенюто Мухов. Убиха кадрово младите офицери и сержанти за да останат дебелосерковците ибрикчии. Ти толерираше унищожението на армията-социалистическа. Сега експерт го раздаваш. И президентът не е много в час с цялостните проблеми на армията. Летците, та летците, ама това не е цялата армия. Искате 2 % за отбрана от залъка на народа който става все по-малък. не виждаш ли какво става с цените в магазините, гаврата с обикновените хора. даваш ли си сметка какво всъщност се случи ? Погром, невежество, крадене, щуребадженащина и незаслужени привилегии за щабари, паркетни и катедрени плъхове. 100% първа категория, ранно пенсиониране, 20 заплати при пенсиониране, заплати + пенсии за армейската олигархия защо ? Проблемите не са само финансови. Съмнявам се, че напипваш в детайли проблемите. реформа никога не е имало а имитация на нещо си.

Що не го призна ,докато беше министър, или ти беше добре да лапаш от кухата армия ,страхливецо?

Не само армията, Байко. Цялата държава е куха. Куха като главата но този, който в момента е начело.

и доста кухи военни министри сме имали..

Проблема на нашата армия е че на двама боеца се падат един полковник и един генерал. Последните на седмо число получават пенсия а на двадесето заплата.Затова недокомплект има само при редниците.Редниците които някои казват че правили армията да е армия е не щаб чиновничета с мундири.

иска този кухар? Ние да работим за по сто лева, а той да си играе на войници!

Анализът важи и за останалите обществени системи /финансирани от бюджета/ т.е. и те са "кухи" и ще е така докато политиката се разбира, като преди 400 години, разпределение на блага между феодали,а не политики-реформи на обществените системи и поставянето им в услуга на обществото и гражданите.

Кой сте вие? Защо ни занимавате с вашите мнения и мокри сънища? Защо?

Не само куха ,но и продънена е армията ,но такива са и останалите в Европа и НАТО ,изключение прави само турската ,не може да има плътна армия без резерв .

до 89-та при тотален запас имахме 1 000 000 армия подсигурена с всичко за военни действия. Сега имаме един дърт запасняшки.....

Има начини да се възстановят нещата, но трябва да се спре краденето- т.е. корупцията в държавата. Ако вземем за пример азиатския, а и еврейския законотворци ще видим, че чудесно се справя с проблемите едно смъртно наказание... за корупция, за злоупотреби в особено големи размери, за брутални убийства.... За пример давам Сингапур, която за 20 години благодарение на приетите драконовски мерки за борба с корупцията, с наркотиците, с убийствата.... се превърна от изостанала държава в една от най-модерно развитите благодарение на приемането на такива наказания!!! А у нас само лъжат и мамят крадците... защото, ако се приеме азиатския модел всички от 89-та година насам ще отидат или на бесилото или в затворите... е тогава да видим дали няма да се завръщат младите хора в България...... защото ще има сигурност и наказание за неспазващите правилата. Тези европейски извратени правила с безкрайната толерантност са абсолютна глупост! По-добре да беше останал Хитлер, поне щеше да има желязна дисциплина..... на американците явно не им изнася в други части на света да живеят добре, но китайците ще им видят сметката рано или късно, просто нас няма д ани има като народ!

Ноев, джендъре, остави таз песен любовна. Та ти и измекярите около теб нарязоха на скрап БНА. Готви се за "калашникова ръченица". Скоро ще се играе по градове и села.

ш0 човека с по една тояга въоръжени и на тази умряла власт се слага края. после публични трубунали ,конфискации и рев много рев от политическата корумпирана мафия която з0години извършва тотален геноцид върху българския народ.

,,убиецът,, анализира ,,убииството,,...!!!

ВСИЧКИ членове на БПМ (Българската Поличтическа Мафия) от 90-те насам участваха в затриването на армията. Политическа наглост сега да реват, че е "куха".

"куха" армията,като ти си един от многото"кухи" министри на отбраната през последните 27 год. които разбихте армията.Каква наглост .

Какво не е кухо в РБ?!

Тунела под Шипка не е кух, а се ГОВОРИ за него от 40 години.

А бе, кратунек, откъде пари? Дайте на армията , другите да мрат. България е в невиждена криза. Лошо, не му се вижда края. Общественият строй ражда обществените отношения, нима не знаеш? Демокрацията не е най-добрия начин на управление, там търси причината. Няма ли ред в една държава, няма просперитет. Демокрацията е свободия, без отговорност, всеки иска никой не дава.

Кой? Кой? Кой ги уволни тези военни преди години?

Нека си признаем, че имаме и куха държава, на която хич не и пука за живеещите в нея!

поредният "катарзис"... на връх Богоявление. признахте си. браво! и ся ко?

Абе докато властва клептокрацията , която точи минимум 10 милиарда евро годишно, нито армия, нито здравеопазване , нито образование социално подпомагане и сттандарт няма да има. Хората не случайно ви казват оправете си съдебната система, там е ключът за бараката , ако тази клептокрация не влезе в затвора парите все няма да стигат и всичко ще е отбиване на номер.

30 хиляди юристи луднаха държавата. Независими били, не ги закачайте, по-добре хиляди престъпници на свобода отколкото един невинен в затвора, това се те. Докато чакаме тези боклуци да си влязат в ролята, България ще умре като държава. Румъния е пример, ама кой да се чукне в главата, вземат ли акъл? Не било непложимо у нас, логика и нахалство.

СМЕШЕН ПЛАЧ Е ТОВа на НОЕВ! Именно човекът, който години наред и като зам-министър и като министър разграждаше заграденото, който не стори нищо за нарязването на българските ракетни войски, който бе в основата на приемането и изпълнението на първият тежко осакатил националната ни отбрана план, наречен "План 2004", е тръгнал да говори за бюджет и недокомплект!!! Тези хора, наистина ни имат за малоумни и късопаметни! Само, че аз си пазя и до днес изрезки от вестници и други данни, които сочат, КОЙ прие и изпълни, тези дела на практика. НАРОДЕ ????

Смешник,за какво ти е армия? Какво остана,че да го пазиш в Бг? За чужди войни наемници за пари ще си намерите ако плащате здраво. Има си хора за всичко..

Комисионер номер 6 говори...

Бойко Ноев има най-голяма заслуга за това състояние на армията. Още по времето на правителството Любен Беров като зам-министър настояваше за 45 000 души. А като министър на Иван Костов финализира този план и унищожи и годна военна техника. Сега може само да си анализира с никому ненужните си анализи и повече няма да е никакъв фактор

Логично. Кухо правителство, кух парламент, куха армия. Същото важи и за образованието...

А ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО?

Да бе когато имахме 'плътна армия' целта беше да удържим 2 часа врага. Това беше времето за да може да долетят съветските сили от Украйна ( част от СССР) и да се започне истинско противопоставяне. Истината е, че никога на България не се е разрешавало да има силна армия под влиянието на големите държави . Причина - неадекватно поведение на българските политици, които са можели да използват тази армия срещу съседни държави, което между другото го има в нашата история.

Това, за съжаление е истината ! Горчивата истина ! А, настоящия министър, вместо да ходи от студио в студио като фолк звезда, да създаде с екипа си концепция за излизане от това половение...

Да си признаем че имаме куха държава и кух народ

Само 80% е кух :)

Няма съзнание, няма армия и държава. Само един въпрос, че немога да се сетя за името му. Как се казваше министърат на отбраната който си боядиса служебната кола в розово?