Политическо ли е отношението към руската ваксина?

Председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков с коментар ще се сдобие ли светът относително бързо, освен с ваксини, и с лекарство слещу Covid

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А към руските коли, компютри, телевизори, печки, бойлери?

Русия не може един аспирин да произведе та качествена ваксина ли..ха.ха не случайно Путин и руснаците нямат доверие на руската ваксина. с руската ваксина в Русия са се ваксинирали само 3 %

Всегда считал что чехи и болгары самые адекватные в Европе. Читаю комментарии и понимаю как ошибался. Мы привились Спутником, все хорошо. Свободно гуляем по улицам, открыты выставки, театры и рестораны. Бразилия за свою клевету ответит. А вы сидите, бойтесь, исходите слюной от злости на Россию. Не надо приобретать российскую вакцину. Она для русских "орков", европейские эльфы от нее мрут ))

Руснаците и русофилите разбираемо правите същата грешка както сте научени и възпитани. Отговаряте с нападки на научни фармацевтични и медицински въпроси. На всичко отгоре въпросите са относно данни които самите руснаци предоставят и са част от документацията около Спутник. Мисля че това само по себе си говори за кого са политика ваксините. Не че не беше ясно и досега.

Лечитесь как на Украине - печеньками и демократическими ценностями ))

Как и за какаов плаща Файзер https://www.justice.gov/opa/pr/justice-department-announces-largest-health-care-fraud-settlement-its-history

било политическо решение!!!

пречиш на другите да си карат Москвича в собствения двор;)

Автомобилът Москвич е съобразен с нашите пътища, които са като руските, а не като западните. Освен това е много як като танк. Един пенсионер който карал Москвич загубил правоуправлението и блъснал 4-5 западни джипа и ги потрошил като танк.

ат как г-н Борисов асфалтира 80% от разбитите социалистически пътища народа спря да чака 10 г за изгнилата каруца - москвич

Въпросът не е да ли е вредна или полезна, а е важно да се квичи на пълен глас колко е вредна Русия, иначе кло-зетните чер-веи не могат да живеят.

Не виждам защо да не се позволи имунизацията със Спутник. Не е нужно да отговаря на никакви изисквания! Русофилите не се нуждаят и не разбират никакви стандарти, така че с радост ще се набодат с всичко руско. Освен това, ако евентуално понамалеят малко, това няма да е никаква загуба за здравомислещите!

Защото е вредна и неефективна. Защото в две държави и отказват регистрация. А в единствената държава извън Русия където се прилага ефекта е нулев. Колкото ладите бяха коли толкова и спутник е ваксина

Руснаците действат инстиктивно, като във вицът от 1970-те за колата "Чайка": На световно изложение за коли, съветският представител рекламира "Чайка" колата е прерфектна.... А американец само го засича: "А колко харчи?". На края руснакът не издържа и вика: "А вие защо гоните негрите?" Та и тук така.

Точно американец още повече преди половин век не би задал този въпрос. И днес американските автомобили са преди всичко приспособления за унищожаване на леки петролни продукти.

политическо е отношението разбира се.....както и отношението на Русия към западната ваксина

Момеков е пореднста подлога, за центове или безплатно продавашс здравето и бъдешето на овчия ни народ на вълците от Биг Фарма

Прочетете от кого, кога и с чии пари е създадена така наречената "Световна здравна организация" и ще ви светнат доста неща

Разбира се че проблемът не е политически, а съвсем прозаичен - за пари! Особено за Булсонаро.

А в Словакия какъв е проблема? А в Аржентина защо забелязват нулева ефективност на ваксината? Все едно не са се ваксинирали въобще.

Евросъюза казаха кои 4 ваксини са одобрили по техен стандарт,сега ще помоля засегнатите комуняги да спрат да ни занимават с тая туска ваксина,как така за нея се говори,има китайски,индийска и т.н,спрете да вкарвате политически интриги,спрете да ни занимавате с тая расия,ако сте безмозъчни и нереализирани се и в руснаците намирате симпатия че и те са на тоя хал си е ваш проблем

И още нещо, Момеков. Свали си очилата и прочети друга научна литература, освен рекламните проспекти на Пфайзер. Лекарство има. И то се произвежда в Русия. И се нарича МИР. И съвсем скоро ще бъде масово използвано. И намалява патогенните вируси десет хиляди пъти.Десет хилядиии! И се правят в Русия още няколко вида ваксини. И Русия е готова да открие всички патенти за всички желаещи, а вие от Пфайзер се дърпате. Защо ли? Ами не ви е чиста работата и вместо да се усъвършенствате и сътрудничите, както правят Гамалеи и Астра, вие използвате най-долнопробни методи за водене на търговски войни. Там сте най-добри.Но-иде Видовден. Ще си намерите майстора. Лошото е, че до този момент ще унищожите много наивни и невинни хора. Амин.

с четенето с разбиране. Най-малкото трябваше да ти стане ясно че професорът е много добре информиран и за руските ваксини и проекти. В детайли. Аман от писатели дето не могат да четат и карат само на инструкции и пропаганда.

Затова ли избиточната смъртност в РФията е 650000 души?

Тя Спутник май ще излезе че е най добрата,но дори и да не е така е ясно че не здравето на хората и спасението на животи е важно а милиардите да влязат в правилните джобове,страхът е да не вземат руснаците да приберат парите !

е единствено от впиянчените руски мозъци, които не е ясно какво са забъркали. тези са заченати всички в пияно състояние!

Проблема е че няма как да се прецени. Май май има само руски данни за нея и виждаме какво е отношението към задаващите въпроси дори и относно тези данни. Защо ли? Единственият друг аргумент който имат е че била изнасяна за 60 държави руската ваксина. Пфайзер вероятно изнасят в поне два пъти повече държави. Не виждам какъв аргумент е това. И срещу един държавен институт с изцяло държавно финансиране стоят търговски фирми които си изкарват парите в условия на конкуренция. Въпросът е кои се интересуват повече от качествата на продукта си и добрият му ефект и кои се влияят от политическите амбиции на началниците си? Да не говорим за горките обикновени руснаци дето плащат сметката а самите са неваксинирани. И нямат много избор и без това.

Дами и господа, започнаха нашите ваксинационни екскурзии до Русия. Можете да се запишете за да бъдете ваксинирани качествено, според стандартите ви.

2200€!

Опитните мишки на убой. Пфайзео потрива ръчички. Хем парички, че и предплатени, хем богата реколта самоубийци. Менгеле се обръща в гроба и завижда. Пфайзер подписва с всички идиоти купувачи на биологичния им продукт, защото това е всичко друго, но не и ваксина договор, при който плащащите жертви нямат право да публикуват информация застранични еыекти в течение на 15 години. Супер далавера. Ваксинирайте се с Астра, Янсен и най-добрата, разбира се-Спутник. А този, така наречен проф Момеков с коментара си политизира повече от всички. Първо. Какъв е този регулатор в Бразилия, който прави "теоретични" изводи по документи? Платени от Пфайзер петима псевдоучени пишат продиктувани им глупости и попълват банковите си сметки. Второ. Отрицателното становище на специалисти от Словакия се оказа фейк. Те са от организация еднодневка, клято няма дори лиценз. И не е длъжен институт Гамалеи да отговаря на глупости. И не може някой си Момеков да бъде последна инстанция. Платени мърлячи. Спутник forever.

Личи си, че идея нямаш за какво говориш. Ама друго си е се изкажеш...

Русофилите разбираемо правите същата грешка както сте научени и възпитани. Отговаряте с нападки на научни фармацевтични и медицински въпроси. На всичко отгоре въпросите са относно данни които самите руснаци предоставят и са част от документацията около Спутник. Мисля че това само по себе си говори за кого са политика ваксините. Не че не беше ясно и досега. И всеки производител е длъжен да отговаря на всички подобни въпроси. Особено зададени от национален регулатор. Всъщност нормалните производители берат ядове понеже отговарят и регистрират и публикуват коректно всички сигнали ко лкото и откачени да са. И руската хибридна войска се хваща за това. А руснаците очевидно не искат да са по същият начин коректни и подозирам че по тази причина всичко на пръв поглед е цветя и рози около тяхната ваксина. Вместо да отговорят оплюват задалия въпрос. И като ги познавам подозирам че това е най-малкото.

2200€!

Чакаме да се изкаже голЕмия специалист Петрунов!

Да да да! Закъде без него, липсва ни този млад смешник!

КОЛКОТО аз СЪМ КОСМОНАВТ!!!!БЪЛГАРИЯ и ПРОФЕСОРИ - НАЙ КЪСИЯ ВИЦ!!!!

Русофилите разбираемо правите същата грешка както сте научени и възпитани. Отговаряте с нападки на научни фармацевтични и медицински въпроси. На всичко отгоре въпросите са относно данни които самите руснаци предоставят и са част от документацията около Спутник. Мисля че това само по себе си говори за кого са политика ваксините. Не че не беше ясно и досега.

При тоя не е за политика а за парата! :D Именно Спутник се базира на ваксина която разработиха за сарс ама тоя го играе обратно... Как пък един случай няма доказан за въпросната измислица докато има стотици за сериозни проблеми с Файзер. И кал пък точно той да не знае че Файзер се свързва с най-скандалните случаи и най дебелото лоби!

потренирай четене с разбиране. После пак прочети статията. Русофилите разбираемо правите същата грешка както сте научени и възпитани. Отговаряте с нападки на научни фармацевтични и медицински въпроси. На всичко отгоре въпросите са относно данни които самите руснаци предоставят и са част от документацията около Спутник. Мисля че това само по себе си говори за кого са политика ваксините. Не че не беше ясно и досега.

Който иска да сe боцне c путиновата ваксина. Ние се ваксинирахме с Moderna!

Освен научните аргументи може ли някой да обясни защо при положение че в момента има достатъчно ваксини и всеки желаещ може да избира дори между поне три които са вече платени, та на този фон защо да си даваме зор и да харчим пари и за Спутник освен за да угодим на руснаците и русофилите? Понеже Спутник не е безплатна. Даже не е и евтина.

А не, да имат да вземат русофилите. Когато започнат да карат руски коли, тогава ще им уйдисаме на акъла да плащаме за руски ваксини. Всички са се кротнали в западни автомобили, а били русофили...Брей, да му се невиди..

А защо харчим и угаждаме на англичаните с тъпата им Астра Зенека ?

имаме проблем с ковид и ни трябват ваксини. И сме част от ЕС. Та купуваме каквото ни трябва от регистрираното при нас. Когато не влияе политиката царуват логиката и прагматизма.

И какво от това? Лично за себе си мога да отговарям - ваксинирах се с американска ваксина - Модерна. Точка по въпроса. Нямам доверие на нищо руско - като се започне от жените им и се стигне до политиката им. Световни интриганти.Ако се вгледаме внимателно в ставащото с тази държава, виждаме как бавно и полека се изпълнява обещаното от Рейгън - че ще ги накара да си ядат пушките и да си пият петрола! Е....там да си се ваксинират с чайниците - едните пуснаха вируса, другите нека им го лекуват.

Путин: Руската ваксина е надеждна като автомат Калашников

Като Москвич очевидно.

Като батута на Рогозин!

Не е политическо, а физиологично. От нея мъжете получават перманентна куродървица и получават припадаци, когато хуя ги удря в челата.

Въпросът е икономически. Отстраниха първо Астра Зенека, във свободната ниша се намърдаха други, а когато в България се заговори за руската, веднага пристигнаха желаните количества от американската. Не защитавам руската,защото не знам каква е, но не вярвам да си ваксинираш армията с вредна и неефективна ваксина. А на наш професор не вярвам, защото не носи никаква отговорност за думите си.

Както се казва в статията, ваксината колкото и да е добра, важен е контролът на качеството при производството. Явно в Русия имат проблем с това, защото едно е да се разработва в лаборатория за тестови цели и друго - в заводи за масово производство.

Говори конкретно и се аргументира. Човека е учен там не става дума за вярване. Нито за пропаганда. Зад Спутник най-сериозният аргумент е че била регистрирана в 60 държави. Което не е много научно. И проучвания правени от руснаците в Русия...

разбира се че е политическо, както и за китайската

Ами да напишат,че хора с компроментирана имунна система,както и Хив позитивни и полни от СПИН не би следвало да се ваксинират да я пуснат за останалите.Защо я спират изцяло,ако не е политически натиск?

много голяма разлика между това да я спират и това да не я пускат. Освен научните аргументи може ли някой да обясни защо при положение че в момента има достатъчно ваксини и всеки желаещ може да избира дори между поне три които са вече платени, та на този фон защо да си даваме зор и да харчим пари и за Спутник освен за да угодим на руснаците и русофилите? Понеже Спутник не е безплатна. Даже не е и евтина.

Момеков явно заема страната на бразилците, които очевидно търсят под вола теле по нареждане на господарите си от САЩ. Вчера излязоха резултатите от изследването в унгарската серифицирана лаборатория на проби от Спутник които руснаците са предали на Словакия. Както и беше ясно, лабораторията потдвърди качеството на ваксината и показа, че обвиненията на словаците са измислени и имат политическа основа. Да видим дали сега ще си изпълнят обещанието да приемат ваксината и да започнат да я използват. Надявам се ог Гамалея наистина да осъдят бразилиската агенция за опита и да очерни ваксината, която в момента е получила одобрение и се ползва в 64 страни.

Разбира се, че не става дума за политика. Я да ви питам драги сънародници, какво руско купувате, че сега и ваксина искате? Руски ли коли карате? Май предимно немски. Руски хранителни стоки купувате? Електроника? Козметика? Лекарства? Дрехи? Хайде стига с това лицемерие, ясно е, че масово нищо руско не ползвате, не за нещо друго, а защото е некачествено. Камоли ваксина да посмеете да си сложите. Та да отговаря - не, не е политика, а здрав разум, за добро здраве!

слушай лайняр, защо не се завреш в дупката от която си изпълзял да сереш тук?

В никакъв случай не трябва да се взима ваксина от руснаци защото са изроди, с тях по малко отношения - по добре.

Ти си изрод. Ваксини от Русия не само може, но и трябва да се взимат. А за теб шм(пф)айзер в г.за или астра.

тоя Менгеле, колко пъти ще пише едни и същи глупости? това някакъв робот ли е?

Опитните мишки на убой. Пфайзео потрива ръчички. Хем парички, че и предплатени, хем богата реколта самоубийци. Менгеле се обръща в гроба и завижда. Пфайзер подписва с всички идиоти купувачи на биологичния им продукт, защото това е всичко друго, но не и ваксина договор, при който плащащите жертви нямат право да публикуват информация за странични ефекти в продължение на 15 години. Супер далавера. Ваксинирайте се с Астра, Янсен и най-добрата, разбира се-Спутник. А този, така наречен проф Момеков с коментара си политизира повече от всички. Първо. Какъв е този регулатор в Бразилия, който прави "теоретични" изводи по документи? Платени от Пфайзер петима псевдоучени пишат продиктувани им глупости и попълват банковите си сметки. Второ. Отрицателното становище на специалисти от Словакия се оказа фейк. Те са от организация еднодневка, клято няма дори лиценз. И не е длъжен институт Гамалеи да отговаря на глупости. И не е Момеков този, който да бъде последна инстанция. Платени мърлячи. Спутник forever.

Копи пейст на транслатора :)))

Опитните мишки на убой. Пфайзео потрива ръчички. Хем парички, че и предплатени, хем богата реколта самоубийци. Менгеле се обръща в гроба и завижда. Пфайзер подписва с всички идиоти купувачи на биологичния им продукт, защото това е всичко друго, но не и ваксина договор, при който плащащите жертви нямат право да публикуват инфлрмация застранични еыекти в течение на 15 години. Супер далавера. Вакстнирайте се с Астра, Янсен и най-добрата, разбира се-Спутник. А този, така наречен проф Момеков с коментара си политизира повече от всички. Първо. Какъв е този регулатор в Бразилия, който прави "теоретични" изводи по документи? Пдатени от Пфацзер петима псевдоучени пишат продиктувани им глупости и попълват банковите си сметки. Второ. Отрицаьелното становище на специалисти от Словакия се оказа фейк. Те са от организация еднодневка, клято няма дори лиценз. И не е длъжен институт Гамалеи да отговаря на глупости. И не е Момеков този, който е последна инстанция. Платени мърлячи. Спутник forever.

Транслатор ли ползваш мурзилке във фейк трол агитацията си ? Много пошло се получава , но за шепа капейки , такива ви избират :)))

Ми не, не е политическо решението. Научно е. Бразилия наскоро също забрани руската ваксина. Основанията? Ми повече от научни!!! Оказа се, че руската ваксина която вкарва информацията за коронавируса посредством вектора (образно казано "ракета носител") аденовирус е проектирала ваксината така, че вместо този аденовирус като си свърши работата да се "паркира" и да се "кротне", той се РАЗМНОЖАВА!!! Вътре, в човешкото тяло!!! В нашите тела!!! Е, може и да не умрем. Но ще се разболеем. От вирус причиняващ простудни заболявания. А това според вас редно ли е? Нормално ли е? Бразилските учени са решили че не е. И затова са спрели рускаа ваксина. Вие сами си правете изводите - искате ли да се боцкате с нея или не? Впрочем... като се замисля и гледам, няма ваксина по света която да е що годе нормална и на човек да му няма нищо от нея. Повечето, да не кажа 100% от всички мои познати ваксинирани с ралични ваксини (и на Астра/Зенека и на Пфайзер) развиха странични симптоми които са характерни за инфекция. Тоест висока температура, втрисане, болки и всички екстри!

Пусть Бразилия ищет хороших юристов. Будет подан иск за клевету

Верно си силно тъповата вата !

Достижения ватной России - великие ученые, писатели, освоение космоса, вакцина. Что добилась Болгария кроме ошейника от Сша?

И олио щели да ви пускат , че само на удобрение и бояршник жизнь тегав ?

Вы на аргументы отвечаете оскорблениями. Так делают неудачники. Повторю вопрос - чего достигла умеренно "великая" Болгария?

Отговарям единствено с аргументи , справка постовете ми по-горе ! Ти сволоч си по оскърбленията си още в момента в който започна да пишеш на рашки в Български форум !!!

Это был аргумент? Похоже я переоценил и умственные способности болгар )) Стелитесь дальше перед сша. Это ваш потолок

Е , тук си се объркал бляд ! Не сме ничии сателит а свободни хора които не са окупирани от рашка говняшка и няма проблем да кажат , че я мразят от сърце ! Понял или за крепостник като теб е непосилно ?

Абе чух , че вова шаломов обеща и олиото да не ви вдига , па е за няколко месеца на няколко пъти :))) Ти в Космоса ходи ли или гледа Кин Дза Дза и ти е достатъчно ?

Ами мога да ти напомня , че вече един Български конвертируем лев се разменя за кило рубли и рускините пълнят публичните ни домове за да искарат малко валута ;)

Некъв шибан руснак пише на шибания си език, нищо не му се разбира, бах го у самовара, ако беше инглиш всичко се разбира но на путкински език не.

От кога бразилците взеха да разбират от ваксини? Колкото и да плюете по Русия, едно е сигурно, че руснаците имат огромен опит и потенциал в тази сфера и то светлинни години пред бразилците. Има достатъчно исторически факти за това. А иначе това си е едно безпочвени бърборене. Всеки да си вярва на когото си поиска. Но лично аз, не съм съгласен с начина, по който ни натрапиха тези и само тези ваксини. При тях също има много неяснота. Защо ще ни карат да се съгласява ме, че сме опитни зайчета като са толкова "читави" ? Особено когато имаше нарушения в доставките, а хората мряха като мухи. Голяма демокрация, няма що. Така е като ни управляват неграмотни и безсъвестни политици.

Само глупак може да твърди, че отхвърлянето на руската ваксина не е политически акт. Как иначе може да се тълкуват политическите промени в Словакия, след внадянето и там? Или истерията в Чехия, след като заговориха за внос и там? Или глипотевините на кандидат - премиерът на Буда в Парламента при обсъждането и? И не знам дали от БСП се разболяват, ако в Кремъл кихнат, но със сигурност ако във Вашингтон пръднат, в ГЕРБ се насират.

Цялата тази измишльотина «коронавирус» се използва за политически цели. И някой много печели, а някой силно губи

Да се говори за "Спутник-V", че не е проверена и крие рискове е смешно. Това е ваксината с най-високи показатели и без претенции до сега за странични ефекти! Тя превъзхожда всички останали ваксини. Жалки са българските депутати, които поставят под съмнение качествата и. Жалки,защото много добре знаят как стоят нещата, но въпреки всичко гласуваха против. Не ходете при лекари от рода на Дариткова! Това не са лекари! Какъв е този лекар,който съветва пациентите си към безумни неща?!

Колко па да е политически при положение , че всички знаят , че рашка освен сволоч и удобрение друго не може да произведе ? От друга страна колко са смешни до ниво жалки рашките ! Първо тръбят как Чехия ще им изкупи есе путник и ще го произвежда , резултата е виден, Чехия им го наби до корен :))) С Бразилия същата работа а за Израел отдавна вече дори не се говори :)))

Павелчо, по почерка ти се познава, че си джендър розов

А по твоят , че си чист рашки пИдераст :) Как па всичките сте по един кълъп правени , изливате тъпота в безсилието си пред фактите и парадирате с нулево АйКю ? Кво ви се чудим , рашки :)))

На тебе някой да ти го набие по дълбоко от корен

Повечето бразилски Щати ,са закупили 35 Милиона руски ваксини Спутник В пренебрегвайки политическите изявления на лекарствената агенция. Слугата на САЩ Болсонаро стои зад това,но той е най-мразеният президент на столетието.

Те раша още не са произвели толкова бе тролче!

Простако ти откъде знаеш колко са произвели ? Да не си им светил като са произвеждали ваксината ?

Ти си им светил и си наясно ли тролче тъповато ?

разбира се, че е политическо трее си дебил да не разбираш

Категорично да! Въпросът е излишен...

Проф. Момеков: "БРАЗИЛСКИЯТ РЕГУЛАТОР НЕ Е ТЕСТВАЛ директно ВАКСИНАТА, а се позовава на данните, предоставени от самия институт "Гамалея", изобретил ваксината. ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ВАКСИНИ ПОЛЗВАТ ТЕСТОВЕ, за да проверят дали се възпроизвеждат аденовируси в техните продукти." Професорчето ПОТВЪРЖДАВА ПОЛИТИЧЕСКОТО ОТНОШЕНИЕ към руската ваксина. Проферското "СЪЖДЕНИЕ", базирано на НЕПОТВЪРДЕННИ данни от рода " бразилските експерти СЧИТАТ", "бразилският регулатор ТВЪРДИ" и "ВЕРОЯТНО СЕ Е СЛУЧИЛО", е повече от "ДОСТОВЕРНО". Регулаторите и Агенциите, вкл. ЕМА, НЕ ТЕСТВАТ ВАКСИНИТЕ, както е било преди години. ТЕСТВАТ по ДОКУМЕНТИ. Производителите ТЕСТВАТ ВАКСИНИТЕ върху ЖИВОТНИ. ... Аман от КНИЖНИ професори...

Скъпа , не беше ли именно ти една от тези които викаха осанна по отношение на Бразилия и путника ? Що сега наблягаш на разпни го ?

А бе кой каквото и да прави и/или говори, става въпрос за пари. Така е с политиката, така е с ваксините, така с абсолютно всичко, че даже и с автора на публикацията. А че някой у нас искал руска ваксина, не може, че не е изгодно за големия отвъдокеански брат, демек и това е за пари.

Не е политическо, а физиологично. От нея мъжете получават перманентна куродървица и получават припадаци, когато хуя ги удря в челата.

Не знам колко е компетентен този професор, но изглежда не е особено, след като в Бразилия вече започна производство на ваксината Sputnik V. Самото му писание е изцяло политическо, защото говори врели-некипели за репликация на аденовирусите от ваксините (което е практически невъзможно), а забравя да каже нещо за ефектите от останалите ваксини. Смъртността от Pfizer е 20 (двадесет!) пъти по-висока от Спутник-В и два пъти по-голяма от тази при Модерна. Това са литературните данни, останалото е дърдорене и борба за пазари, т.е. политически спекулации.

Това да произвеждаш нещо, а лично ти да си го забранил, освен че е див капитализъм, си е доказателство, че не е баш окей стоката.

Търговците веднага намериха цаката на политиците в бели престилки;) 27 Април- "Бразилският здравен регулатор Анвиса отказа днес да даде поисканото от губернатори разрешение за ВНОС на руската ваксина срещу ковид "Спутник V", предаде Ройтерс, цитирайки представители на борда." 8 Май "Бразилската компания Uniao Química Farmaceutica ще започне производството на руската ваксина срещу COVID-19 - "Спутник V" през следващата седмица, предаде АП. "

Отношението е единствено и само икономическо. Винаги, абсолютно винаги става дума за власт и пари. Ако някой твърди обратното е или лъжец (т.е политик) или глупак.

Разбира се, че е политическо това решение. Набутаха на хората тоя англо - шведски боклук от който масово се умира а не пускат вай-добрата ваксина в света , Спутник V.

Колкото БСП я предложиха в парламента по политическа линия, толкова другите я отхвърлиха по политическа линия. Само че в парламента няма място за такива дискусии, защото това не трябва да е политическо решение, а експертно. Да оставим ЕМА да се изкаже, такъв е законът

Как разбра, че предложението на БСП е политическо? Кой ти съобщи, Борисов ли? БСП предлагат доказано средство, а не боклуци дето ги обсъжда цяла Европа!