Погребението на митрополит Амвросий ще е на 21 август

Западноевропейският митрополит Антоний ще е наместник на Доростолската епархия до избора на нов митрополит

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да не забравят да сложат в ковчега му и служебния пистолет - ей така да му е за из път

Религиозниците, как така вярата не го е опазила бе. Нали бог ви пазеше като се събирахте да ближете лъжичкa. Мълчите като насрани.

1. Бог лекува от болести, но Бог не гарантира на всички вярващи вечен земен живот. Целта на вярващите е смислен земен и вечен живот на душата след смъртта. 2. Кой може да каже дали покойният митрополит е бил със съвършена вяра и съвършени дела според Евангелието? Само Бог и неговият изповедник. Ние няма как да знаем това. Бог да го прости! Конкретно на Вас да кажа, както казах и под друга статия - има много случаи от историята на Църквата с тежко болни от заразни болести, които никога не са предали заразата чрез лъжичката. Специално по време на карантината се причастихме цялото семейство на децата след видимо болни хора. Никой от нас не изкара тежка болест. Всички спазваме максимално стриктно мерките, предприети от съответните власти. Търсете заразоносители сред младите невярващи, дето ходят по заведения, мачове и протести. Вярвайте си в нищото и в самозараждаща се Вселена. Ние вярваме във Всемогъщ Бог, който е Господар на живота и смъртта.

горе "на децата" да се чете "и децата".

С две думи - владиката ви излъга, че вярата пазела. Отде ви изравят бе.

Най-обичале да прави секс с момченца.

Педофилът е умрял от СПИН.

Стига сте говорили глупости, имайте уважение към починалия човек, още повече духовник.

Мир на праха му, да го....Кирил си отиде странно, сега и този пресвят човек, направо осиротяхме, да ни....Вие изберете Отец Славчо, той да ви е пастир, да ви.....

Интересно, ЗАЩО не пукват разни Турски шпионин ???

Тук нищо няма да пиша...

Защо е необходимо съществуването на такава малки епархии ? Както и области, след като населението там е колкото един жилищен комплекс в по-големите градове.

Митрополит Амвросий НЕ Е ПОЧИНАЛ ОТ КОВИД! Вече казахме, повторихме и потретихме, че ТАКЪВ ВИРУС ПО СВЕТА И У НАС НЯМА. Че той е измислен за да се усвоят едни пари. Вече казахме, няма такава болест, ковид. Казана дума хвърлен камък. Така че митрополитът не е починал от заболяване, което просто не съществува.

valery_an

Абе дебили човека е починал след дълго боледуване и няма значение дали е с ковид или не имайте малко срам , стига писахте глупости. Това можеше да е някой ваш роднина ,така ли щяхте да пишете ? бог да го прости човека .

А бе,дебил ,какво коментираш коментиращите. Всеки си има мнение. Да не се мислиш за по-умен от тях !

valery_an

Я си ЕПМ

Един лапач по.малко ! Сигурно ще отиде в ада !

Откъде сте толкова сигурен, може пък вместо за него, да пазят едно за вас? Не пожелавайте на другите това, което не искате за себе си!

Не съдете, за да не бъдете съдени! Съвсем проста заповед, чрез която лесно можем да получим милост от Бога. Жалко, че толкова много от нас не се вслушват в думите на Спасителя! Никоя няма право да съди другиго, още по-малко архиерей! Бог знае добрите и злите дела на всички ни. Само Той може да оцени всяка мисъл, дума, дело, желание да се извърши някоя добрина. Има хора със закърняла съвест, отгледани от зли хора, но намерили път към Бога. Има и отгледани в добри семейства, но станали после изверги! Само Бог може да оцени стойността на всяка сълза, въздишка, мисъл, грижа за близки и далечни! Бог да го прости!

Кой е тоя "западноевропейски" и какво е. Доколкото знам ние сме източно православни християни, т.н. ортодоксални. Какво общо има с нас.

Страшен мозък си, леле - мале.

Бива да си малоумен, бива... ама чак пък толкова! Митрополит Антоний отговаря за православните ни сънародници в Средна и Западна Европа, седалището му е в Берлин.

Пък някой каза,че православните коронавирус не ги лови,затова и вратите на храмовете им били отворени по време на църковните празници.

Ползваш ми ника, ама "тоя" не е православен християнин. Нема такова животно "православен", пък и западноевропейски.

Коронавирусът и всяка друга болест са част от болестите, които сполетяват всички - вярващи и невярващи. Моралните и религиозни категории не изключват физическите закони. Да, вярващите вярваме в чудеса, но това не значи, че Бог е задължен да не допуска умиращи и сред вярващите. Вярващите вярваме, че смъртта на тялото не е най-страшното нещо. По-страшен е Божият съд след смъртта и състоянието на душата във вечността!