Подозрения за африканска чума в свинекомплекс в Северна България

Пробите са взети тази сутрин и резултатите от тях ще бъдат готови в понеделник

Обратно в новината

Коментари - Подозрения за африканска чума в свинекомплекс в Северна България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Старата песен на нов глас ...

Нещо се задържа цената на свинското, време е да се вземат мерки за ново покачване.

Подозрения?!? В тази герберастка свинеферма България на ясно ли сте, че подобни статии са опит за всявале на паника ИЛИ засягане доброто име на фермата? Ако има доказателства и решения на компетентни органи е едно, а това пасквилче е чиста клевета на този момент.

Това новогодишно поздравление ли е? Ами влязохме в нова календарна година. Шоуто продължава!

За какво са ни прасета като си имаме толкова свине?

ЗАЩО ЛИ НЕ ВИ ВЯРВАМЕ И НА АГЕНЦИЙ КОРУМПИРАНИ И НАЙ ВЕЧЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. УБИВАТ НАРОДА И ЖИВОТНИТЕ.КАК ПРЕДИ ГОДИНИ НЯМАШЕ НИТО ЧУМИ,НИТО ГЕРБЕРОДЕПАСАРСКА СГАН,А И БКП

Понеже никак не искам БСП на власт, горещо препоръчвам на г-н Борисов да усмири калинките си и стоящите зад тях апетитни бизнесмени. Ако му е възможно. Ако не, да стяга дупарата за тоягата. Оставам в очакване, но не дълго.

Комунистите,Б.Б.недей да слушаш ,лъжат те,недей да се правиш ,че не чуваш и виждаш големите наши проблеми или си в ,,далаверите,,Защото след една година ,ако не искаш да се справяш с проблемите ,нид ще се справим с теб напук,защото ще си отмъстим по този начин,за дебилизма на твойте калинки.Толкова наду администрацията ,че стана повечето от населението.Много грешки правите,поне не посягай на беднитд от ,,задният двор,,

Точно след новогодишно. На хората им е поомръзнало свинското и може би тази ферма ще задоволи голяма част от нуждите ни през януари. Та на вносителя можеше да му намалее оборота и да няма за бензин за 10-те Г класи на охраната.

НИкога повече няма да гледаме прасета у нас. Заради чумата. В северна Африка, та чак до Испания и Франция си ги гледат чумави. В Румъния - също. Но ние няма да позволим такова нещо! Ще избием всички прасета ако трябва, но няма да позволим нито едно да умре от чума!

Преди няколко месеца говорих с пострадали свиневъди от гр.Мизия /през месец юли в Мизия и 30 километра на около бе обявено епидемия/ бяха избити всички прасета.Когато пострадалите си поискаха компенсациите им бе отговорено че не е имало чума, местният лекар се бил объркал !!! Нямам думи, такова отношение и през ,,турското присъствие,, може би не се е случвало !!!

малко трябва да се вдигне цената и да се отвори пазар. Има още залежало свинско на запад

Тия циции от народонаселението не купуват достатъчно количество свинско по празниците. Изглежда цената им се вижда висока. Ама като се махнат още 100 000 от родните прасета, до налято все ще се пласират закупените вносни количества. Пък и тези с прасетата ще сгънат някой лев кот обезщетения.

Как няма да има!?Нали трябва да ядем резервите на американците.То не беше птичи грип,то не беше луда крава,то не беше болестта по козите,а сега и свински грип.................абе няма ли да се появи от някъде и правителствен грип........................вече нямам думи,с цел да си пълнят банковите сметки съсипаха цялото производство в страната а и не само......................

Е нали ужким само свинекомплексите можеха да отглеждат прасета правилно и без риск от зарази?! Или просто това не от значение когато има регламент за пълно унищожение на отрасъл в името на нечии "Бизнес"/интерес?

Направо кажете тоя път от къде внесохте евтинко свинско, което сега трябва да пласирате.

Незасегнат сеинекомплекс и то голям . Това боде очите на някого и пречи на бизнесът му . Това се казваше диверсия а сега го казват - засягане на интереси

Извинете, сетих се та... не помня... за това, че чумата навлезе в цялата държава и бяха избити над 100000 прасета някой да е осъден? Някой????

Ама, има още животни неизтрепани в България?! Че как така!!!