Подминат знак "Стоп" зад влаковата катастрофа в Чехия, 3 са вече жертвите (видео)

Осем души са в тежко ранени, а десетки са с травми. Тримата загинали са машинистите на двата влака и една пътничка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ако беше се случило в България, форумът щеше да е пълен с нихилисти, които философски да ни обясняват що за боклуци сме.

Пътническият влак е бил с предимство пред международния?!?!?!? Що за щуротия?

Неправилно преведена или написана статия от незапознати с влаковото движение! Знак "СТОП" няма в железниците, има светофори и показанията им показват дали може да продължи или да спре. Може да се очаква и неправилна работа с централизацията от дежурния ръководител или диспечер. Но както се вижда, машинистите са жертвите на случилото се произшествие!

Толкова ли са изостанали, че нямат автоматична блокировка на спирачките при преминаване през червен семафор? Дори в България имаше такава система през 70-те на миналия век! Бог да прости жертвите и мир на праха им!

Семафори в Бг в момента има само по велинградската линия.семафора представлява летва.ако е вдигната нагоре-значи е разрешено.управлява се от гарата по механичен начин-с тел и ръчази.

Сигурно Ханс си е зяпал телефона и не е видял сигнализацията.

Това беше на Ешенлое в Байерн, и човека си играеше Word of Warcraft! Не го обиждайте! Изтрепа сума ти и народ, и му дадоха за награда 3 години без WoW.

... не съм запознат, но на ЖП линиите има ли знак стоп?!? Не са ли семафори там, и единия машинист да е проспал червен сигнал? Жалко за загиналите, но просто ми е интересно.