Подготвят закон срещу политическата дейност в училище

Проектът е публикуван за обществено обсъждане от Министерството на образованието и науката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

първо да прегледат какви глупости пишат в учебниците

Училището е и винаги е било част от политическата система. Сравнете учебниците по история сега и преди 89- та година. Тава е най-контрастен пример, но политика може да се намери и в учебниците по математика.

Подготовка на поредната идиотия-кой каква политическа дейност извършва в училище, което отдавна е деполитизирано? Кога оправиха всички проблеми, та дойде ред на тояур?

УНГАРИЯ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН ХОМОСЕКСУАЛНАТА ПРОПАГАНДА СРЕД ПОДРАСТВАЩИТЕ  юни 16, 2021  BG News BG Team LGBT, Орбан, пропаганда, унгария, хомосексуални Унгария прие закон, който забранява популяризирането на хомосексуалността сред непълнолетни, съобщи БТА, позовавайки се на Франс прес. Това е поредна крачка за ограничаване на активностите на ЛГБТ общността от страна на правителството на премиера Виктор Орбан. Законодателството бе прието с гласовете на 157 депутати на парламентарно заседание, предавано на живо по телевизията. Опозицията бойкотира гласуването. Изключение направи крайнодясната партия „Йоббик“, чийто депутати подкрепиха документа. „Порнографията и съдържанието, което представя сексуалност или насърчава отклонение от половата идентичност, промяна на пола и хомосексуалност, не трябва да бъдат достъпни за лица на възраст под 18 години“, пише в нормативния акт, който цели да защити правата на децата. На практика образователни програми или реклами на компании, изразяващи солидарност със сексуалните и половите малцинства, като тази на Кока-Кола (Coca-Cola) с двойка мъже хомосексуалисти, предизвикала призиви за бойкот на марката през 2019 г., вече няма да бъдат разрешени. Същото ще важи и за книги  като навлеклия си гнева на властите през есента на миналата година сборник с приказки и легенди, представящ хомосексуалността като нещо нормално, отбелязват агенциите.

Това е много добро решение срещу промиването на мозъците на подрастващите и срещу калинките в МОН.

Ако учител не може да се занимава с политика, защо юристите да могат? Политиката няма място и в съдебната система.

Горките дечица !!! Забраниха им порнографията, сега политиката, сал единия футбол им остана и безкрайни игри в мрежата.

хитро е това, одобрявам. целта е да няма джендър пропаганда, но без пряко "напред с рогата" като орбан, никой друг не се бута в училищата освен гнусните либерасти , с техните книжлета за "сексуално образование", проповядващи либерастия и джендъризъм

Одобрявам! Одобряваме също под политическа дейност да бъдат включени прокрадваните прозападни политики за толерантност към хомосексуалистите, различните и всякакви подобни измислени твари. Истанбулски конвенции, прайдове, хепънинги и политически мероприятия да табу за учениците.

т.е. то ще си има политика в училище, ама за правилните партии, а?

Ало няма парламент няма редовно правителство какво подготвяте с какви глупости ни занимавате

В държавната агенция в която работех колежка кандидат-депутатка раздаваше на работа рекламни материали - химикалки, запалки, дрънкулки с надпис ГЕРБ, въпреки, че политическа агитация на работното място е забранена. Същото е по училищата.

И за джендър политиката!

За политика не можа, а за чалга - МОЖЕ! И поздравления за мисирките - в картинката ВИНАГИ трябва да има запушена уста с маска. Овцете трябва да свикват с това!

Мислех че е забранено от отдавна. Със сигурност воденето на деца на манифестации, протести, сега трябва и за прайдове и така нататък.

ПАК НЕЩО "ДА ПИПАТ" ПО ОБРАЗОВЕНИЕТО И ОТКАЧАМ ! НЯМА ДА ПИПАТЕ ДЕЦАТА НЕ ... ТЕ НЕ СА ВАШИ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ , ВАШТАТА МАМА!

Нали в ситуацията точно тях защитават, от това някой да ги "пипа".

Същият хиперактивен откачалник в предишното служебно правитество предложи по големите деца да формират команди, които да охраняват по малките.

Нима до сега няма закон!? Още ли член първи действа в училищата?

НО ПЪК КОНСУМАТОРСКО ЗОМБИРАНА ОВЦА = ИДЕАЛНАТА ОВЦА, УДОБНА ЗА УГОЯВАНЕ, ДОЕНЕ, СТРЕГАНЕ ... И НАКАРЯ РАЗБИРА СЕ - КЛАНЕ !

А гей агитациите, не са ли политика?

КАКВА !

ЗАКОН ПРОТИВ УЧЕНЕТО НА ЛИХВАРСКА ДЕЙНОСТ НЯМА ДА ИМА , НАЛИ ...НАПРОТИВ - ШЕ ГИ УЧИТЕ КАК ДА ИСКАТ КРЕДИТИ И ДА ВИ СТАВАТ РОБИ ... НАЛИ ВЕ ЛИХВАРИ !

Значи вече няма да има плакати на Бойко Кюлчев Чекмеджиев в детските градини. Да възпитава децата в спестовност от малки.

PEYTSCH

Същото и за религиозното и за секуалнаите перверзии на НПО-тата ! И никакъво проповядване за великата роля на партията и на 10томника на др.Т.Живков !

Ауу ми подрастващите герберчета сега какво ще правят.

Поне няма да се учат на джендър изъм като подрастващото поколение на дай България.

Почнаха да се промъкват всякакви извратеняци по детски градини и училища.

Дай България иска въвеждане на истанбулската конвенция и пропагандира всякакви джендър практики. Ама не ти е изгодно да го споменеш нали?

На всеки е ясно, че ДБ са про-джендърски настроени и дори не го крият. Точно както и ГЕРБ

Ние не харесваме това

Ами в джамиите? Ами лгбт+-/Х=% пропагандата?

Добра идея, но ще е добре да вземат да забранят и пропагандата на джендър идеологията...

Служебно правителство и правене на закони са две несъвместими неща. Освен ако не смята да суспендират конституцията. Второ-и в момента такава дейност е забранена в учебните заведения. Ама не виждам да пречи на някого

Законопроектът не е само приемането на закона. В момента има обществено обсъждане, което трябва да е 2 - 4 седмици. После текстът трябва да се финализира, Министерски съвет (този или следващия) да го одобри и тогава се внася в Народното събрание.

Законопроекти се приготвят подготвят и внасят от народни представители в народното събрание. Именно затова конституцията прави разграничение между изпълнителна и законодателна власт.

Конституция на Република България Чл. 87. (1) Право на законодателна инициатива имат всеки народен представител и Министерският съвет.

Изглежда правилно. Най-пошлото нещо , което съм виждал, беше плакат в детската градина на детето ми, която е в София, район Триадица няколко. Плакатът беше от районния кмет - честитеше началото на учебната година. Щеше да е ОК, ако го беше правил 1, 2 и 3-а година от мандата си, а не 3-4 седмици преди местните избори. Тогава за първи път му разбрах името. За щастие хората избраха по-читав човек.

И как точно ще стане това. Като цялата история на българия и на света е политика. Как ще разберат децата какво е консерватор, либерал, фашист, комунист, социалист, капиталист, социалдемократ и тн. Глупости на търкалета са това.

Когато са достатъчно големи за да осъзнаят разликите. Т.е. 10-11 клас, когато и се изучава историята в тези периоди.

Закон за Защита на Държавата. В разгара на Фашизма в България. Който иска да провери и сравни.

И закон за изтребление на разбойници и мародери. Щеше да е добре да го има и сега.

КОЛКО ПРОТЕСТЪРСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ДАЙ, БЪЛГАРИЯ АГИТИРАТ С НПО БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА КЪМ ЛГБТ РАЗВРАТ,32 ПОЛА, ЕДНОПОЛОВИ ГЕЙ БРАКОВЕ ,ПРИЕМАНЕ НА ХОРМОНИ И ТРАНСЖЕНДЪРСТВО??

Няма ли един линк към този проекто-закон да сложите??? Ние 99% сме сигурни, че този закон,както и повечето други, е аналогичен на подпорната стена в Алепо. Но поне пуснете линк-а за да можем да го коментираме и опикаваме с някаква точност.

ВЗЕМЕТЕ И ДЕЦАТА ОТ РОДИТЕЛИТЕ , ЩОТО И В КЪЩИ МОЖЕ ДА ЧУЕ "ПОЛИТИЧЕСКИ" ЛОЗУНГИ И АНАЛИЗИ ФАШИСТИ ! ДЕЦАТА НЕ СА НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ ВАШИ ! НАПРАВЕТЕ СИ В ЕПРУВЕТКА!

Да забранят гей-пропагандата, подобно на Унгария, която наистина мисли за децата си. Ето ви виц: Седят си двама, педофил и педагог - единият от двамата обича децата истински...

Политическа дейност в Детските Градини???? Не бях чувал, че децата гласуват... Тия от служебното няма ли да се занимават с нещо за което са назначени?