17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дългосрочен договор с Русия, защото няма откъде да дойде по евтин газ. Газът от Азербайджан е евтин, но недостатъчен. И от Норвегия газа намалява.

Най евтиния газ. Това е. А иначе всеки зависи от някого.

Не бива да сравняваме ситуация с Германия с тази с България. Германия има ексклузивен договор за руски газ, който го купува на цена в пъти по-малка от пазарната. И ще и е много трудно да се пренастрои. Предполагам, че и Русия е искала по този начин да я обвърже да е неутрална. България от своя страна купува руски газ по пазарни цени и преминаването на друг доставчик няма да промени много цената.

Руските пропагандисти (тролове) най-обичат руската газ. Сипана в италианска газова уредба, която пък е монтирана в немско МПС. Защо? За да разпространяват руските изгорели газове навсякъде, по цялата страна.

Руската пропаганда отново в атака. Трябва да се плаща в рубли, трябва да напуснем ЕС и НАТО! Българите най-обичат социализма и Русия. После се чудим защо в България е най- бедна и най- корумпирана.

А какво им е на условията на Газпром??? Газпром е руска фирма, и иска плащане в рубли. Това е. Нищо нередно няма. Така както в Англия се плаща в паунди, в Турция - в лири, в Сърбия - в динари... точно по същия начин ако искаш да купиш нещо от Русия - хората си искат рубли. Не евро, не долари а рубли. И защо плащане в долари не е проблем, а плащане в рубли - е проблем????

Да се плаща както пише в договора. А рублите във WC-то.

Самата мисъл да ползваш газа, като оръжие е глупава, не а много глупава. Сега ще се види, че е така. Икономиката трябва да е над политиката и нейната идеология. Путин искаше да възстанови СССР, но тази работа става с по-добре работеща Икономика а не с война.

Само аз нацъках 50 за руския газ. После сложих 50 против и пак стана. Голямо проучване, няма що.

Ясен индикатор за плащане в Рубли е Форекс позициите на Рублата в краткосрочен план ... Ново поскъпване до 58 за долар от днес! ... Толкова скъпа Рубла, не е много удобна и за Русите, става твърде бързо! Макар че има пространство за поскъпване, тъй като покупателния паритет е около 23-26 рубли за долар!

Вчера един хляб 1.4лв. , днес същият е вече 1.55лв.! Какво се промени за една нощ, че цената скача с 11.07 ,% ? Няма по некадърно правителство от сегашното .

Рискът от Лакомията скочи с 10%!

Биткойна падна....

България ( Булгаргаз) трябва да подпишат нов договор с Газпром. При положение, че употребяваме 3 милиарда куб м ГАЗ, договора да бъде за 2 милиарда куб м ГАЗ, на цена по-евтина от Сърбия. Договора да бъде за срок от 5 години.

нещо, щом газта от щатите е толкоз по- евтина, ами да и обявят цената, с колко е по-евтина, това е измерима величина, а не да лъжат!

Цената в САЩ на Хенри хъб е около 240 долара за 1000 куб. м., спот и фючърси, с малка разлика. От там имаш втечняване, транспорт 8000 км, загуби, пак в газова фаза + плащане за капацитет на газопровода в Гърция по който да стигне в БГ, което прави тая горната цена х2.

лесно, бе хора. Вижте и опитайте да дадете още един, и още един глас и няма забрана за глас от едно и също ИП. ДИР, проверете и направете корекция на алгоритъма тази анкета, защото се изкривява вота и смисъла да правете подобни интернет проучвания

Да се чуди човек защо досега сме гушили руснаците, а не сме си купували еФтен хамерски газ, нали?

въобще не трябва да е въпрос на разглеждане! Който, не иска да ползва руска газ, да седи и да чака на пристанището за втечнена газ от Сащ на цени под доставяните от Русия... Аз не искам да плащам тройни сметки за отопление, за продуктите, за живота си, щото на някой му е скимнало, че газта не е достатъчно демократична. Аман от предатели и простаци в тази политика! Абе, как не се намери един нормален човек да дойде на власт!

Като захвърчат братските искандери над главата ти хич няма да ти е до газ. Тъй и не разбрахте, че освен да се тъпчете с евтин маргарин има и по-висши ценности на този свят. Например да подадеш ръка на падналия слаб, койот бива ритан от "ядосаната мечка" (нали така викате на великата невероятна руска федерация).

"Падналия слаб", ти добре ли си? Ти виждал ли си с какви джипове се разхождат тези "бедняци" тук и там. Аз украинец беден не съм видял по нашето Черноморие, руснак също. А не са олигарси всеки случай, олигарсите им не идват на нашето море. Жените им масово не работят и не са работили никога - гледат по 3-4 деца. Как става това? С много пари.

Простото Киро как яко лъже - вчера пред немски печатни медии изтърсил в интервю, че само 20% от българите подкрепяли “все още“ Русия!!! Абе измамнико ПРОСТ, ако беше истина - трябваше в тази анкета само 20% да са отговорили с ДА и диаграмата да е червена. Но истината е обратното и фактите го потвърждават - над 75% от отговорите са, че народа смята, че трябва да приемем условията за плащане на Русия. Точка. Всичко останало е логореята, лъжите и измишльотините на лъжеца и измамник Простото Киро!!! ОСТАВКА!!!!

Много ви е дал червена бабичке , я имате 2% русоробите , я не ! В такава "анкета" всеки може да даде колкото си гласове иска , та не е мерило !

2% са Сорос въшките като теб, хапче против гравитация няма, Павлик!

Преди свободата санчо, идва ранътъ

Папкай си газ вата , да ти е вкусно :)

докатато мислиш с корема резулата ще е това дето излиза от червата ти

Без Русия България е загубена. Да живее Русия, нашата Освободителка от петвековното турско робство, от кафявата чума на 20 век, на 21 век, а скоро и от краварските крадливи наглеци!

Освен, че си лумпен си и дебил! Типично за активист от ВГЪЗраждане.

Винаги гласувам за ГЕРБ! ББ е единственият свестен управник след бай Тошо. А копейкин ми е съмнителен, защото не ми е ясно как се вреди в НС с машинното Мунчо-Мъдуровско гласуване под зоркото око и инструкциите на Мустафа ханъм.

искаме марсиански камъчета

Никаква руска газ ! Никакъв руски нефт ! РУСИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА ЗА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ! и изобщо не ме интересува, какво са нацъкали щатните дебили на Копейкин Посолство на скапаната изолация не ни трябва ! Аре чупката от България !

Тези дето ще евтанизират бедните ли са цивилизацията?

Това може да стане само след като Киро се махне. Той счита скъсването с Газпром за голям успех, а действията на Европа тълкува като солидарност, пък те си плащат в рубли. На черното вика бяло, и това го може в политиката, но не върви непрекъснато да променяш позицията си между едното и другото.

Никой в Европа освен Унгария и Сърбия не плаща в рубли ватнишки троле !

Удобно не виждаш Германия и Италия ... а скоро и България, Гърция!

Да се съгласим ли? Но нали Кирчо и другите призовават за пълната независимост от руските ресурси? Въпреки че иска отсрочка за ембаргото на руският петрол за срок от поне Две години. Въпреки че същевременно иска за покаже на ЕС как няма нужда да сме зависими от руските енергийни ресурси докато показва обратното!?! хахахаххаха Пък и нали нямало гаранции, че ако платим ще си получим доставките на газ? След като по политически причини Русия спря еднолично и само газта към България(а не защото отказваме да плащаме в рубли)!? Нищо че гърците също плащат в рубли и си получават това за което са си платили. Но не не не няма как да има гаранции за нас поради руското задкулисие за което съдим по това, че се тъврди че има такова, въпреки че няма как да се докаже. Та единни за санкциите ама без тези за газта и петрола. И отделно не сме тъй зависими от руският петрол и за това може да се откажем от него във всеки един миг ама да е поне след 2 години. Всичка казват едното, а ни демонстрират противоположното! Абсолютен фарс е цялата работа със санкциите и голяма съпричастност. Въпреки че никой не е длъжен за каквото и да било на Украйна!!!

Неадекватната политика на управляващите е основната причина за кризата в България. Всички неблагоприятни външни фактори можеха да бъдат избегнати или почти напълно туширани. Правителство от типа "Йес" е катастрофа за нас. Последствията ще ни тежат поне 10г.

Народа иска евтини горива,ток и храна. Не му пука за Украйна и Зеленски. Ако Кирчо не купува газ с рубли ще си ходи. Който дойде на власт ще трябва да купува с рубли или ще падне незабавно.

Народа иска шкембе чорба и да хвърля салфетки. Това означавали, че трябва да зарежем образованието и човешките ценности?

Е не,ще гласуваме и студуваме за едната еврогордост.Единствени е Европа ,като най- богати.В това време прагматичните германци ще си живеят доволно.

като мислиш корема си няма да прокосаш. А евтиното накря излиза винаги по-скъпо. Не случайно казват англичаните не съм богаташ да купувам евтино