Почти 400 са вече избитите прасета в опит да се спре заразата

БАБХ констатира огнище на Африканска чума при домашни свине за първи път в област Търговище и нови случаи при диви прасета в областите Враца, Русе и Търговище

Обратно в новината

Коментари - Почти 400 са вече избитите прасета в опит да се спре заразата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те това е целта. На скоро Байер купи американската Монсанто - лидер в ГМО продукцията. Та в момента ние сме подложени на геноцид. Принуждават ни да ядем месо което не е домашно за да ни набутат с ракови и какви ли не още болести. За да ни унищожат и да населят с амуджи. Като амуджите заобиколят Русия от всякъде ще им дадат команда и те ще атакуват. Естествено руснаците ще ги избият но ще са заети да се занимават с тях и тогава хиените западни ще нападнат. Но..... Има но. Някой гледа.

Кучета и котки МОЖЕ, а ПРАСЕТА НЕ МОЖЕ!!!!???? ЩЕ ВИДИТЕ ВИЙ КОЙ Е ГОЧО БОЛГУРОВ!

1. Аааааа на какво прилича това? Къде са ПРАВАТА НА СВИНЕТЕ, ПРАСЕТАТА, ГЛИГАНИТЕ, НЕРЕЗИТЕ, ШОПАРИТЕ И ПР.??? 2. Има свине МАЙКИ свине ТАТКОВЦИ!!!???? Какво е това БЕЗОБРАЗИЕ!! 3. ТОВА Е ПРОИЗВОЛ!!! ТОТАЛНА ВОЙНА ПРОТИВ СВИНЩИНАТА И СВИНЕТЕ В ГЛОБАВЕН МАЩАБ!!!! 3. Къде са ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ за защита на ЖИВОТНИТЕ от набеждаване, наклеветяване, скалъпване на ФАЛШИВИ ЕПИДЕМИИ и т.н. 4. ЗАЩО НЯМА СПЕЦИАЛНА ЗАКРИЛА НА СВИНЕТЕ - ПРИЮТ ЗА СВИНЕ И ПР. КАКТО Е ПРИ КУЧЕТАТА??? 5. ДЕМОКРАЦИЯТА Е В ПЪЛЕН КОЛАПС, КОЛАБИРА И ВЕЧЕ УМИРА ТОТАЛНО!!! 6. СИЧКИ КОИТО ПЛЮСКАТ КЕБАПЧЕТА, КЮФГЕГА, ПЪРЖОЛИ, КОТЛЕТИ, БЕКОНИ И ПР. незабавно да се ОРГАНИЗИРАТ, САМОСЕЗИРАТ И ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ТОЗИ НАГЪЛ ОПИТ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА СВИНЩИНАТА В БЪЛГАРИЯ...............

Всичко е лъжа. Африканската чума се разпространява от насекомо/ мекия кърлеж/, което обитава само Африка. При нас, в Европа тя не може да се разпространява в естествени условия, защото липсва междиния вид- мекия кърлеж, които смуче кръв и пренася чумата между животните. В Европа причината може да е само внасяне на заразено месо, неговото волно или неволно изхвърляне на места, където се желае предизвикване на такава зараза. Свинете са социални същества, както се знае. Живеят в семейства. Гушкат се, търкат муцуни- могат да се заразят така помежду си. Но само, ако има някъде подхвърлено заразено месо и то се разнесе от животните, чрез фекалии, душене, ядене. Но и тогава не означава, че всички животни ще са заразени. Както при грипна епидемия не се разболяват всички хора. А въпросът е, дори да предположим, че диви свине се заразят, как стига заразата до питомните, като те нямат достъп до свободни пространства?

Нездравословно е тези дни да те нарекат свиня.

Вие не просто убивате някакви прасета. Вие убивате малкия и среден животновъден бизнес. Всяка година лъжете за някакви болести, които имат животните ни. Каквото каже Ес и вие изпълнявате. Всичко е за да вкарвате некачествено месо от ес и ние да им ядем боклука. По бързо да ни затрият. Това е целта. А прасетата сте вие. Все не сте се наяли с пари.

Само си мислите , че унищожавате Българското животнотвъство.... всъщност унищожавате себе си .. Да горите в Ада , прокълнати шломци. Бог пази България и има защо . Амин.

Чума по свинете и веднага от големите свинеферми повдигнаха въпроса да се забрани отглеждането на животни в задните дворове. Явно трябва да се унищожи поминъка на хората, за да се купува месо само от "нашите производители". Миналата година овце и кози, тази година прасетата, догодина кой знае?

Не е точно така. Домашните животни, отглеждани за храна (в задният двор), също подлежат на ветеринарен контрол!!! Само че, почти не го правят, щото хапчетата и ваксините струват пари. И доктор викат (ако въобще извикат) чак когато добичето почне да бере душа. Колят ги, и карантиите на боклука, от където може да се зарази всякаква гад.

Греда !!! Заразата е в т.н. триъгълник на власта . Ако се евтаназират едни 240 бангии , плюс 300-400 хиляди от министрества , агенциии и аналогични опг , България рязко ще дръпне напред . Не държа на хуманен метод , нека ги боли ... много ....

Ръководството на клуба иска да заяви че няма нищо общо със случая, но подкрепя опитите за ограничаване на заразата.

Тея са почнали избиване на народното събрание ли бе? Къде иначе ще намериш 400 свини тук на едно място? А и не знам дали е Африканска, но имат чума - умориха страната за има-няма 30г. Трябва да почна да гледам новини по-често. Има ли пренесена чума от Евро-парламента тук или обратно? Там ще избиват ли?

външен натиск - на мутрата се заповядва да премахне поминъка на тия няколко общини, за да не се налага да обезщетяват хората. Това е новото трасе на газовия поток през турцко. Странжа - Провадия - и точно през търговишко и врачанско.

Представете си ,ако раздадат на целукупното българско население по едно РПГ и по един АК-47 колко свине ще предадат Богу дух и ще станем нормална държава без свине.

Така се премахва конкуренцията с методите на ГЕРБ и се става несметно богат! България начело с МАФИЯТА ГЕРБ - загива!

Къде, къде, по вкусно е чумавото месо нали другарю...

Чумави са всички ГЕРБЕРАСИ, миналата година избихте овцете и козите на хората без основание както се разбра по късно някой да понесе отговорност за това ви безумие. Прости и жалки сте всички от ГЕРБ, а това дали съм другар или господин не влияе на умствения капацитет на човека.

Селското стопанство в комунистическа дейност. В развитите страни отдавна е забранено и всички са мениджъри на фирми! Не разбирам защо у нас все още име селяни които си мислят че земеделието е истината за живота

шегаджия, ти се шегуваш, но от младото поколение наистина има такива дето го вярват това.

ГРОБ СА УБИЙЦИ НА СВИНЕ ЗА ТЯХ ПРОКУРАТУРА И СЪД И ОСТАВКА И ИЗБОРИ

ГРОБ убийци на свине = самоубийци.

Интересно ми е защо колялт прасетата на селяните в СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ И РУСЕНСКО?ОПРЕДЕЛЕНО КРИЯТ НЕЩО ОТ НАС. ИМА КАРАНТИННИ ЗОНИ И МИСЛЕХ ДА ХОДЯ НА СЕЛО ТАЗИ ГОДИНА МА МЕ ХВАЩА СТРАХ ВЕЧЕ-ИМАХ приятелка от едно село край София дето си играеше с едно диво прасенце. Видях после едни местни шопари как го бяха заклали и го носеха да го правят на БАРБЕКЮ-ОПИТВАТ СЕ ДА УНИЩОЖАТ БИЗНЕСА НА СЕЛЯНИТЕ С ПРАСЕТАТА ТОВА МИ СЕ ВИЖДА-ЩЕ ВДИГНАТ ЦЕНАТА НА СВИНСКИТЕ ПЪРЖОЛИ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ-ЗА известно време няма да ги има на пазара-ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ С МНОГО ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ-ЗА ДЕПУТАТИТЕ И СПЕЦИАЛНИТЕ БАРОВЦИ-ЩЕ СА НА НАРОДНИ ЦЕНИ ЩЕ ЯДАТ ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТО МЕСО ВНОС ОТ АРАБСКИТЕ СТРАНИ-НИЩО ЧУДНО ОТ ИЗРАЕЛ И ИРАН ДА НИ ДАВАТ ДА ЯДЕМ МЕСО??ГРОБ=ПРЕСТЪПНИЦИ-ЩЕ СЕ ЧУДИТЕ ЩО ПОСЛЕ ПОЛОВИНАТА ВИ ИЗБИРАТЕЛИ НЕ ИСКАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВАС А БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ ПЕЧЕЛИТЕ?

Обяснете ни има лл опасност ЗА ХОРАТА ОТ ТОЗИ СВИНСКИ ГРИП?КАШЛЯМ ОТ ПОЛОВИН ГОДИНА И СЪМ ПРИТЕСНЕН ЧЕ НЕ МОГА ДА СИ СПРА КАШЛИЦАТА-ХОДИХ И НА УШИ НОС ГЪРЛО И КВИ ЛИ НЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ-И не могат май докторите да разберат кво ми има или се правят на УДАРЕНИ-ЩОМ ТАКА БЪРЗАТ ДА КОЛЯТ ПРАСЕТАТА КРИЯТ НЕЩО ОТ НАС МАЙ Е ЗАРАЗНО И ХОДИ ПО ХОРАТА СПОРЕД МЕН-КОЙТО ГИ ПУСКА ТИЯ ЗАРАЗИ ОТ ВЕТЕРИНАРИТИЕ ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО-МУТАНТИ ХЛЕБАРКИ ГЛЕДАМ В СОФИЯ И МРАВКИ което също не е нормално-КРИЯТ ИСТИНАТА ОТ НАС-В НАШЕТО СЕЛО ДО РУСЕ СЕ НАМИРА ИМАЛО ЗАСЕЧЕН ВИРУС ПО СВИНЕТЕ КАРАЛИ ХОРАТА НАСИЛСТВЕНО ДА СИ КОЛЯТ СВИНЕТЕ ИМАЛО ДОРИ ПОЛИЦИЯ НА ВХОДА И ИЗХОДА ВСЕ ЕДНО ЧЕ Е ВОЕННА ЗОНА-ЯЗЪК ЧЕ НЕ СЪМ ТАМ ДА ЗАСНЕМА КВО СЕ СЛУЧВА НАПРАКТИКА-ЩОТО КРИИЯТ ИСТИНАТА-ОПАСНО ЛИ Е ЗА ХОРАТА ТОВА НИ КАЖЕТЕ ДА СПРЕМ ДА ЯДЕМ ПЪРЖОЛИ?И ДЮНЕРИ ЩОТО МАЙ И ТЕ СЕ ПРАВЯТ ОТ СВИНСКО МЕСО?

явно си прасе

Върви при доктора си и му кажи, че те хванала хипохондрия. Ще потвърди и ще ти назначи терапия. Аз препоръчвам ракия със салата и сланинка от чумаво прасе. Много ефективна терапия.

Заразата свободно се пренася от дивите прасета. И какъв е смисъла тогава от карантинни зони? Искате лични карти от дивите прасета ли? Вместо да се дигнат ловните дружинки. Да си збият поне 80 процента от дивите свине Само отбивате номер и се показвате по тв. Че и веднага скочихте на прасетата в личните стопанства. Е как пък не бихте свинете в някой голям свинекомплекс. Или тях си ги изяждаме заразени без проблем?!

400 прасета е равно на поне 1000 нови клиента на кауфлЪнТ, лдл, била, мила и т.н. Това е истината господа, а сега ааа. Кой не скача е червен, кой не скача е червен......

защо не ги обеззаразяват?

е епицентерот на заразата! Там стреляйте!

NНе У банкя е ...там е тиквата...

А какво ли би станало, ако се появи чума като в средните векове!? Колко народ биха избили за да запазят Елита !!?

То това иде... Бил Гейтс се изтърва 2-3 пъти по този въпрос...

Жал ми и за прасенцата..не ям месо:(

Най-голямото огнище на АЧС е в БАБХ и министерството на земеделието!

Май идва време за евтаназия на 240те прасета от парламента

тази чума ще цъфне в родопите и македонско? Щото от Северна българия цъфна в бургаско ... Ще цъфне ама ама и ветеринарите от агенцията по храните ще цъфнат. Като майски рози ще цъфнат ... единият регион е на ДПС, а другия на ВМРО ... и от там вирусът на чумата бяга

Държавата е в състояние на пълен разпад, унищожава се цял сектор от селското стопанство. Вместо българско свинско, на стадото ще се продава 40 годишно замразени с неясен произход.

Каквото ви дадем това ще ядете, колкото ви кажем толкова ще плащате? Нещо неясно?

Според едно руско проучване, коя област в селското стопанство е най-печеливша в режим на ембарго, свинепроизводството е на второ място след винарството. Смятам, че за България може да е и на първо. Нищо случайно няма в африканските чуми по нашите земи!

само да попитам. Нарочно ли тези чуми по животните са по трасето на туркайския паток?

А онези 240 в НС, кога?!

Дано не ги нападне руската чума, че няма оправия с нея !!!

А тя американската дето мине трева не никне

Прав си, отдавна изгни в гроба!!!

Държавата не може да защити животинките на останалите шепа животновъди! Не ми се мисли какво ще стане ако такива болести тръгнат по хората! Помислете за това или сте загубени!

След Елхово, драстично са намалели тези, които вярват в добрите намерения на БАБХ!

А на каракачана проби взехте ли?

Там евтаназията е задължителна и без проби.