Почитаме Свети Иван Рилски Чудотворец

Светецът е смятан за небесен покровител на българите

Обратно в новината

Коментари - Почитаме Свети Иван Рилски Чудотворец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля DIR, публикувайте завета на св. Иван Рилски. Той е най-ценен. Днес е ден за почит, а не за историческа справка. Всеки ще може да се докосни до неговата ценност.Нали все пак той е оставено послание до всички българи. Нека поне да го прочетем днес, ако не можем да го спазваме изцяло.

Най-големият български светец е Св. Цар Константин Велики. Създателя на днешна България. Той основава Доростолската епископия на Мизия и лично назначава на лична среща в Цариград новоръкоположения епископ от цариградския епископ Евкевий - OYPФIЛА. Тогава няма патриарси. Епископ Урфила участва като основен докладчик на свикания Вселенски събор в Сердика през 343г от синовете на Св. Цар Константин - съимператорите Констанциите. Сердика е културната столица на Римската империя. Двореца на Константин днес все още съществува като основи. Константин Велики строи първата Света София в Цариград. В Доростол се черкуват старостилно по първохристиянски князете на Дунавска България. Основателя на съвременната държава българина Юстиниан Велики -Управда, с баща Изток и майка Беглика и чичо император Юстин, строи в Родината си уникалните до днес три сестри Света София в Цариград, Охрид и Сердика. Гърците през това време са поганци безбожници. Юстиниан дава независимост от Цариград на Охридската епископия на БЪЛГАРИТЕ - ПРИМА ЮСТИНА. На Охрид е митрополит Григорий - изповедника на дъщерята Елена на княз Владимир, по омъжване Ольга Киевска. Григорий е първият Киевски митрополит и съпровожда в цариградската мисия княгиня Олга и синът и Светослав Киевски. До Св. Иван Рилски България е претъпкана с черкви. Самият Св. Иван не служи на гола поляна а Рилският манастир е върху древно светилище на Сабазий. Гърчолята са насила християнизиране от имп. Юстиниан Велики защото в майдана "Ника" разрушават втората Св. София в Цариград построена от имп. Теодосий Първи от Испания. Така че, българите са създателите на християнството и черквите и не са спали по дърветата до Св. Иван Рилски. По това време Плиска е по-голяма от Рим а черквите в България са били уникални по размери и богатство в световен мащаб.

На днешния ден 2014 г. почина майка ми. Бог да я прости. Светица беше. Липсва ми.

E R E V 2 . C O M - Да направим България на три морета в чисто новия сървър на играта!Бъди от първите регистрирали се!

Аман от свободни съчинения. Трудно може да се изпишат повече глупости с толкова малко факти. Ама то като смуче човек от пръсти на празна глава така става ....

О, пресвети отче наш Иване, земен ангел и небесен човек, добър пазител и закрилник, запази вярата непорочна, утвърди нашите градове, умири целия свят, спаси нашия благочестив и православен български народ. Амин.

Ето част от Завета:"Не търсете първенство и началства,но помнете Оногова,който е казал:"Онзи ,който иска да бъде по голям сред вас,нека бъде слуга на всички". Ако пък се намери някой между вас който сее плевели,раздори и други съблазни,такъв веднага го отстранете отсред вашето събрание,за да не се обърне това на разяждаща живеница,да не се разпространи злото между добрите и чрез това да се осквернят мнозина. Отклонявайте ги от себе си,както пастирът прогонва краставите овце от чистото стадо.

Честит празник благочестиви християни!

По-добре прочети Новият Завет на Господ Исус Христос !