17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ковидец19

Такива зоологически градини , без достатъчно средства, без подходящи условия за животните, трябва да се затворят, включително софийската. Аз по принцип съм против зоологическите градини като цяло, но в някои други държави поне участват в програми по консервация на някои видове, и условията за животните са се постарали да бъдат максимално близо до естественият им хабитат, като за тях се грижат отдадени хора професионалисти зоолози и доброволци и не наемат на случаен принцип както в нашите зоологически градини в по-малките градове, а и дори в софийската, кака Мара и чичо Пешо да им хвърлят на добичетата манджа два пъти на ден като на прасето у двора и с това да се приключват задълженията им.

Животните са били на и над пределната си възраст за този вид, ако бяха на свобода надали щяха да доживеят до тези години. Гледани са добре, ако на някой баба му умре на 100 години ще говорите ли че не е гледана добре и не е можела да тича на лекоатлетическата писта, защото не сте ѝ давали бастуните да излезе навън? Охотниците ги пукат ис Сибир както други животни по сафаритата, там е проблемът с дивите животни. А така със зоопарковете поне може да се запази някой вид. Просто старите типове зоопаркове не са подходящи - с клетки и ограничено пространство. Ама нали зяпащите животните ще ги домързи да обикащят наколко километра, за да се видят с тигъра и са ги нагъчкали като в консерва. Трябват по-големи пространства и близка до естествена среда!

Като не са подходящи тези зоопаркове да бяха ги пратили на по-подходящо място, а то в този малък зоопарк. Много е вероятно и да не са имали всички необходими грижи за съществуването си. Жалко за красивите животни.

Баси кретените!

Човекът достатъчно унищожава флората и фауната около себе си. Дано поне по-скоро се приключи с тези решетки и клетки и да пуснат всички животни в естествената им среда, доколкото все още я има или в защитени резервати.

Имаш ли пари- млади ветеринарки и екскурзия до Усури

Какво правят сибирски тигри в Стара Загора. Престанете да мъчите животните .

Умират явно

Много хубаво палто стана.

Умрял от сепсис на лапата! За да се стигне до сепсис се предполага дълго преди това да е имал възпаление... няма ли ветеринари в тази зоологическа... слепи ли са. Женската по същото време и тя от възпаление... тези некадърници в зоологическата се гаврят с животинките, само и само да получават субсидии!

Д-р Михайлов да си върни дипломата във Ветеринарния институт, а също така и да възстанови всички получени възнаграждения! Чеп за зеле не става от него. Вероятно го е стах да влезе в клетката и по тази причина животните са умрели от ЛЕЧИМИ болести.

А какво по дяволите правят сибирски тигри в зоопарк! Горките животни!

Как не ги е срам гледачите, че не са полагали грижи на време! Но разбира се, държавата им плаща заплати всеки месец! Що да полагат нали си взимат парите! Няма грижи! Просто всичко в БГ е така, немърливо, безотговорно поверение! Браво господа!

Немарливост!

Повече от година тече ремонтът на зоопарка в парк Аязмото. В статията се каза, че животните са били стари. Зоопаркът е един от най-добрите в страната. Локацията му съвпада с тази на пра българската школа Багатур. Зоопаркът има голям набор от различни и редки видове птици и животни. Не мога да разбера негативните коментари тук, българска работа...

да и двата тигъра умират едновремено

Да пхоставиш животно в клетка, безценно! Върхът на идиотизма на човека! Сега разбрахте ли коментара ми?!!!

Какво е това гледане и грижа, като не са се погрижили за раната на крака на едното животно?! Нито пък навреме за второто! И да, трябва да се затворят зоопарковете, както и цирковете и водните аквапаркове с животни! Това е кошмарно ,гаден начин за третиране на животните. Има убежища, паркове ( sanctuaries) , където на свобода живеят животните, но и под истинска закрила, а не както на много места в света-уж резерват, а там най-много бракониерстват. Както и у нас, впрочем, където унищожението на дивата природа не впечатлява почти никой.

Nishto ne viree v Stara Zagora.

Вирее само в на майка ти п.тката

И двете умрели зимата едно след друго- защо през зимата студено ли им е било едното може много да е тъгувало за другото и затова да е умряло като при гьлабите.Случило се е близо до фермите с норки

Тя е само една ферма. Не знам кой идиот въобще позволи да се изгради такова нещо. В чужбина ги затварят, а тук..... Онези плазмодии от Градуса не се спряха, да пукнат дано.

Докога ще затваряме животни в зоопаркове? Хората са най-елеметарното и просто същество на тази планета.

Ами така наречената Стара Загора е малък провинциален град, който няма ресурс за Зоопарк

Айде бе, селтак, тук има зоопарк от бай тошово време, ти ще кажеш че няма ресурс. Тъпанар

Защо имат възпаления и абсцеси? Нямат ли наблюдение от лекар, за да се установи това по-рано?

Там е най-добрият ветеринарен институт в страната, уж! Но мъжкото животно е имало рана, която е гангренясала, а женското е получило възпаление на обвивката на червата. Очевидно не са били лекувани.

за красивите животни

Хаджигенов - да нахрани тигрите!

душички..едва ли са умряли случайно

Не са умрели случайно а с цел. Вие да можете да пише глупости

Зa какво мъчат животните, като няма условия в българските зоопаркове? Не стига,че живеят затворени, а то и в мизерия.

Аха, за д не се мъчат, по-добре да ги застрелят - браво, много умно!

Правилно! Свобода за тигрите! И да им осигурят по еди нтристаен апартамент в центъра на старазагора и безплатен градски транспорт!

идиоти.

Подкрепям. И добавям:лоши хора.