Почина Димитър Атанасов - стожерът на българщината в Истанбул

Единственият българин, който е удостоен с почетната титла архонт на Вселенската патриаршия в Истанбул лично от Вселенския патриарх Вартоломей

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единствения беше Слави Бинев. Тоя откъде се появи? Боксьор ли е, борец или самбист???

Ако беше за Русия, вмомента щеше да го наричат предател, ама нали за приятелите резаци няма такова нещо. Все едно България не е била 500години в турско робство

Ако България бе 500 години в робство сега теб нямаше да те има тук да пишеш глупости Какво робство когато хората са имали и училища и църкви , занаяти , може ли са да пътуват акоискат в чужбина Дори населението се е увеличавало през тия години Роби са били нагрите в Америка - безправни хора , оковани във вериги , работещи за едно парче хляб от тъмно до тъмно на плантацията Що имате такъв мерак да се наричате задължително роби ?

Ти си родоотстъпник бе, как ще кажеш че е нямало робство в България, ти чуваш ли се какви ги приказваш бе мамати предателска проста. Чети малко Вазов Ботев...предател шиба....НЯМАЛО 500години робство... Мамати Дееба само да разбера кой си

Проклетнико, ти и родата ти да съхнете по дърветата за думите които си изрекъл! Турците са извършвали бавен и мъчителен геноцид на християнското булгарско население. Робство и то тежко!

Не, никакво робство.Само дето сме имали килийни у--ща докато другите европейски народи са отваряли университети.

Как може да се остане за постоянно пребиваване в Истанбул, със свободна професия например?

Навсякъде може да се остане - с много труд и много знания - такива хора трябват на всички по цял свят, дай боже и у нас да стане възможно и младите да не з

Да се ожениш там, за някоя от малобройнатса диаспора.

Бог да го прости и помилва!

по света, а у нас ич ги нема...

Мир на праха му! 2018 на Стефанов ден видях и него и съпругата му в Църквата Св.Стефан. Достолепно присъствие което ще помня винаги.

За такъв голям българин само дузина коментари. Третата българска държавност няма да завърши добре. Господин Атанасов нека почива в мир.

АЛЛАХ ДА ГО ПРОСТИ

Тъпак!

...виж турчалия-мангалия-цигания тук колкото щеш...

Българщина....е Истанбул... Я стига...все едно Японски ресторант в центъра на Пърл Харбър....

За домашно: какво е Източна Румелия и коя е историческата столица на тази Източна Румелия. Цариград е неразделна част от българската история.

Малобройни са но ги има. Повечето от беломорска Македония.

само помисли думата българщина как звучи зловещо и грзно,не разбирам как я използват някои хора,римува се с простащина много добре.

Добре, че не е живял в България, иначе щеше да е умрял преди 30 години.

Поклон! Да се множат последователите му.

Ама все пак какво точно е направил?!

Най-малкото - изграждал е положителен образ на българите и България пред света. За жалост групичката, която ни управляваше до тук, беше готова да орезили всекиго и всичко пред цял свят, за да продължи да да управлява безконтролно.

Ами със собствени средства е поддържал години наред църквата Св. Стефан! А вие? Нарочно го изписвам с малко "в"!

А какво е българщина ? Някой може ли да даде двфиниция, че аз все лоши неща ми изникват като за българщина ?

Нещо противоположно на гербаджийщина.

PEYTSCH

Бог да го прости, Българина!

Поклон пред такива Българи! За съжаление не останаха. Почивай в мир. Нека душата ти свети над нас за пример на тези, които сега се опитват да имитират.

Вечна памет. Жалко, че телевизии и всякакви "медии" съобщават за такива родолюбци когато е късно. А те са някъде около нас и са пример и вдъхновение за млади и стари.

Уникален човек беше! Едва вьрвеше през последните 10 години, но никога не се оплакваше от старост, болести, умора. От 6 сутринта до 23.00 беше активен, по 4 часа служба в цьрквата стоеше на крака и пееше псалмите с хора. Когато седнеше в някоя Истанбулска крьчма, идваше собственикьт и му целуваше рька. Цяла епоха си отиде с него. Спомняйте го с добро и се молете за светлина пред душата му!

да почива в мир, жалко че няма кой да го замени!

Светла му памет. За съжаление ето това са истинските радетели за българщината и те си отиват един по един, а не псевдопатриотите с татуси на Левски, Динковци и други полупримати

Arcadium

Светла му памет.