„По пътя на мартеницата“: 30-метров първомартенски символ украси Лакатнишките скали

Името на инициативата е избрано неслучайно – за местните този малък празник символизира сплотеност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Вместо да издигаме Кръста за здраве ние издигаме белите и червените конци!

Браво! И така трябва!

Знаете ли защо ми липсват лагерите в Белене? Като чета мненията на хейтърите по-долу, се сещам за идеалното местоположение, където те ще се чувстват най-добре - Ще си хейтят на воля! Храната гад,а карат ни да работят и т.н. а не за мартениците или, че нещо някой е направил!

Пропускате много, ако все още не сте изпробвали CryptoTab Browser! Това е първият в света Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и той ще започне да добива Bitcoin за вас. 1 Bitcoin се търгува вече над 45 000$. Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия, без да променяте сърфирането си в интернет или навиците ви! Опитайте и вижте колко е просто и изгодно https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804 Ако го използвате регулярно след наколко месеца ще сте благодарни за решението си, а скептиците нека продължават да гледат отстрани.

Не знам как да репликирам в подкоментар, платформата не ми дава такава функция, но на онзи екземпляр, дето е коментирал смъртта на София, да му кажа: не, не е било там. Тъпо грозно неуместно изказване, ма то нали във фю весели сере без да се притеснява, че смърди и цапа

много е хубаво, браво, истинска радост за очите и душата, честита Баба Марта!!!! Браво, хора, светъл лъч в дните ни.

Тъкмо се зарадвах, че става въпрос за 30 метров КУР (в бяло и червено), пък то какво - некво пършиво знаме...

Божке, Драго, малък ли ти е твоя????

Поредните езически простотии,на които се отдава почит. Червени мартеници,червени играчки за елхата на червената Коледа и червен дядо Коледа,това са поклонения към един дето обича този цвят и ще му се поклоните всички на този свят,които не повярвахте в Исус!

Да,за съжаление малцина разбират.

Един от най-хубавите ни езически празници.

БРАВО!!!

трябва да потърся алпинистката екипировка на тавана и да се кача с една раница динамит да взривя проклетия комунистически паметник. На снимката се вижда като едно петънце в далечината но иначе е огромен. Проклети комунисти.

Тези бастуни не стига, че са се качили по пътеката която изградиха по някаква европейска програма /кметът открадна едни пари/ и има метален парапет ами са нахлузили и каски за да не се изсере някоя птичка върху празните им кратуни. Тези скали съм ги катерил много кратно когато се занимавах с алпинизъм. Точно там загина жената на Николай Петков, мир на прахът и.

Тъп си и лъжец.

Най-добре да я бяха закачили долу около кръчмата. Една-от най-добрите пивници в България а може би и най-добрата. Горещо препоръчвам. Отзад на снимката се вижда комунистическия паметник на мястото където след комунистическия метеж през 1923г. са мятали комунягите долу в пропастта. Тези са комунисти и сигур за тява са закачили мартеницата там. Смърт на комунизма.

Хора без работа и без мозък

Баба Марта бързала Мартенички вързала Но Мутрата от Банкя пропуснала На доц. Мангъров пуснала..

Баба Марта един езически символ и ритуал,който заедно с кукерството,нестинарството и вси водици(леденото хоро) по тия земи отваря духовните врати на ада,а после що имало ковид вълни и масов мор,ами поради духовните закони и техния двуполюсен характер,където от незнание мнозинството се закачат за неправилния полюс.

Твоят баща вероятно е Хр.Стоичков.....

Всеки да успокоява душата си както намери за добре. Връзката ни с Бог е лична и в никакъв случай не е колективна отговорност, че да я коментираме;) Всеки решава сам за себе си....

Браво!Точно така,но малцина разбират.

Все светии може Свети Валентин може Гей парад може... А мартеници не може.

Ей момчета с тоя флаг ще направите някое срутище и ще блокирате пътя, и след това джипката ще бъде виновна. Недейте така, 1 март си идва и без флаг.

Маба Марта е традиция, обичай , а не празник. Нещо свежо на прага на пролетта. Така поне аз го приемем.

Пущайти нещо за герб,че ме сърбят пръстите

АКО БЪЛГАРИТЕ НЕ ИЗРАЗХОДВАХА ТОЛКОВА ЕНЕРГИЯ ЗА БЕЗМИСЛИЦИ, А ЗА НЕЩО ПРОДУКТИВНО НЯМЯШЕ ДА СА ТОЛКОВА БЕДНИ!!!

чифутстващ джендър от Факултето!

Утре, вдруги ден като нищо ще опънат и 30 метров свитлосин парцал на ГРОБ-аджиите... Тия скали там бою банкянската свиня ги е сякъл да станат такива...

Работа трябва в тази страна стига с тази показност,какво ги снимате и пи6ете тези,не се хванат да раз4истят пред блока кадето играят децата им,а отделили време за някаква безмислица,еднодневка.

Оффф, той никога не е стъпвал там, не е запознат, ма коментира. Баш тия хора ги следя какво правят..... manol40 по-чисто е по-скалите от дома ти

Браво на професионалистите от ППС! - и с една молба да не пускат прщерните клубове, дето не членуват никъде да организират събития. Просто си препячт членовете на клуба и подминават. Сори за спама, ама още ни е пресен спомен

Аве, днес бели и червени яйца ли се боядисват?

Българина е цар на езическите вярвания и обичаи. Уж се пише верваш христиенин, ма си знае вещерските чалъми.

Сус ма минджик серсем! Той вожда ходи насам-натам с червен конец на кунката, министъро на здравето, коскоджамити джендър и той ходи с червен конец ти за ората хортуваш... Ами чи кат имат такиа изедници душмани на главите си какво очакваш?!

Най-безмисления обичай, но за децата бива.

безсмислен е откак започнаха да правят мартениците в Китай

Още нещо, което после ще хвърлим и ще замърсим природата.

Там се чисти толкова редовно, колкото ти не си миеш оная работа

Прекаляваме вече с тия мартеници и с тия кръшни хора по площадите. И другите народи имат стари обичаи.

Дир, сложете бутон 1 млн минуса, който да може да се натиска многократно. Че на този са му малко минусите!

Страшно неграмотни сте бре. "Лакатнишките скали" е правилно. Кви лакатски скали кви 5 лева. Ебаааа гооо

И двете са проети, поинтересувай се

Браво! Като си помислиш колко труд е това! Веднъж и една позитивна (не ковид новина)

По телевизиите го даваха преди, а и като минавахме миналата година от там го видях. Обаче повече ме кефи тролея, дето го правят през май от скалите, ма още не съм стигнала да се возна

Царе сме на безмислените рекорди.. ми направете най-удобната кола, бе, или най-бързия влак или най-дългия мост или най-високата сграда, па тогава ще ви кажа браво!

Обаче после... нали...?