Положителните тестове за COVID-19 паднаха до 12.6%

Уставновените с коронавирис са само с 3-ма повече от възстановилите се

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да не са внеслиповече отрицателни?

Честно, кой велик гений ги пише тия заглавия. 20%, 14%, ама от колко????? ОТ 10, от 100, от 1000. Я да се вземете в ръце и да напишете една свястна статия без да се излагате като кифладжий. Ако трябва отворете един учебник по математика. Аматъорска работа.

Ситуацията вече е много добра: има ваксини за всеки, който пожелае ( Астра Зенека е също толкова добра колкото Пфайзер и Модерна ) . Останалите нямат никакви извинения и дано прекарат леко заразяването с коронавируса, което е почти 100% сигурно.

Не бързайте да се радвате нормално е събота и неделя да са по малко процентите на заразени

единственото хубаво нещо за КОРМИД бе съобщено в сутрешен блок от бай Шиле! благодарение на него мятам доматения сок с водка от субахлен и така никой не може да ме барне че не спазвам мерките!!!

Ние сме в пика.Над 10000 хоспитализирани,никога не е имало,над 800 в интензивното също е рекорд.Лекарите изнемогват на предела на силите.Може би чак средата на май ще намалеят хоспитализираните и от там и в интензивните,но всичко е вероятна прогноза,ако не ни подбере южноафриканския и бразилски щам.

Шо са ни гръмниш!

- Броят на починалите С коронавирус намалява с 6% на седмична база. - Броят на новозаразените в страната намалява с 22% на седмична база. - Броят на новозаразените в София намалява с 28% на седмична база.

Спокойно, ще пукнеш не от китайския вирус а от страх.

БОТОКСА ПРЕБОРИ КРОМИД-19

Пълната европейска ОБЪРКВАЦИЯ си личи най- ясно по многобройните, взаимно изключващи се намерения относно пътуванията в Европа! Като се започне с европейската електронна система за отчитане на ваксинираните, общоевропейският ваксинационен паспорт, който уж трябваше да е общовалиден и се премине през пълния хаос с отделните национални решения- едни признават паспортите, други искат и ПСР тест в деня на пристигането, трети скат ПСР тест + задължителна карантина, четвърти признават ПСР тест , направен до 72 часа преди пристигането, ма ПСР тестът ДА БИЛ ПРЕВЕДЕН НА СЪОТВЕТНИЯ ЕЗИК, демек- ако ще пътувам до Дания, да търся преводач на датски??? Ами ако ще ходя до Исландия? ОБЪРКВАЦИЯТА става още по- пълна, понеже различните държави имат различни изисквания и ПРИ ЗАВРЪЩАНЕТО- от ПСР тест на летището до 14 дневна карантина. Напълно е възможно докато излезеш до чужбина и се върнеш обратно изискванията да се променят междувременно- излизаш при едни, а се връщаш при други правила?!

И това ще ги пази или ще го прекарат леко.Ами мед.сестра от Пазарджик,като беше два пъти ваксинирана,защо ваксината не я опази и тя почина.Трябваше поне да го изкара леко заболяването.Създава се усещането,че ако не се пазиш и да си ваксиниран,пак може да се разболееш,а новите щамове изискват и нови ваксини и се получава нещо като грипа,слагат ти ваксина за един щам,но се указва,че дошъл друг щам и ти не си защитен.

Медицинската сестра от Пазарджик беше с четири сериозни хронични заболявания + едно автоимунно заболяване. Що точно нея даваш за пример, що не дадеш за пример милионите ваксинирани, които дори и да се разболеят, прекарват леко Ковида? Абсолютна гаранция няма на тоя свят, майна! Вечни са само смъртта и данъците! Що се отнася до грипа- нищо подобно не се Указва- всяка година грипната ваксина покрива НЯКОЛКО НАЙ- ВЕРОЯТНИ АКТУАЛНИ ВАРИАНА НА ГРИПНИЯ ВИРУС и грешка няма. Същото би трябвало да е и с короната, макар че взех да губя ведрия си проевропейски оптимизъм, като гледам как франко- германите искат да си отмъщават на англо- саксите за историческите загуби!

Ангелов, не бъркай политиката със здравето, заради едното депутатско място ще умориш сумати хора! Засрами се, давал си Хипократова клетва!

сълтанът се обгражда САМО с елементи, които нямат срам и морал

Въпреки малкото направени тестове, броят на хоспитализираните е висок, дори расте, висок е и броят на интензивните, активните случаи са над 71000, расте броят на ЗАРАЗЕНИТЕ МЕДИЦИ. Най- тревожното е , че ваксинацията върви със смешни темпове. Южноафриканският щам на вируса е засечен вече в Западна Европа преди два месеца и географията му постоянно се разширява. Неизбежно ще дойде и у нас. Вариантът Бразилия вече е в Португалия и Испания и тръгва из Европа . Междувременно се появиха съобщения за други нови мутации. Новите мутации са нещо нормално за този вирус. Те не са нещо неочаквано, учените отдавна предупредиха, че К 19 е изменчив и ваксините непрекъснато ще трябва да се актуализират. Това не е проблем нито от научна, нито от медицинска гледна точка! Проблемът е , че масовата ваксинация се превърна в търговска война и най- удобните, най- евтините и лесно приложими ваксини- на Астра Зенека и Джонсън- са компрометирани , благодарение на всякакви други, но е и на медицински съображения. Вместо единен европейски отговор, забелязваме пълен търговски хаос, подчинените на Брюксел агенции, най- вече ЕМА, станаха символ на противоречивите доклади и внушения.

Престани с твоите тъпотии. Няма кого да уплашиш вече.

Forever, ти ли си, бре? Липсваш ни!

"Оздравели", "възстановили се"... а всъщност - хора, на които им е изтекла двете седмици задължителна карантина. Които сигурно включват и завърналите се от чужбина, които са задължени да спазват карантина.

Ако някой иска точна информация трябва да смята седмично какво се случва, а не днес 12%, а в петък 20 и евентуално във вторник пак 20. Това, ако данните от портала са точни......естествено!

И кой се интересува от тези безмислени статистики ?

Още седмица и статистиките може да си заврете....еди къде си.

„PCR или, която диагностицира като „заразени“ с COVOD-19 над 35 млн. души в световен мащаб (или по-точно – 35.5 млн. към 05.10.2020). Кари Мълис изобретява PCR технологията (полимеразната верижна реакция /Polymerase Chain Reaction) през 1983 г, за което е удостоен с Нобелова награда за химия. Изобретението му е с ключово значение в биохимията и молекулярната биология, за което Мълис е въведен в Залата на славата на националните изобретатели. След изобретяването на PCR, компанията, в която работи Мълис, продава патента за PCR на друга компания за 330 милиона долара - най-високата цена за патент до тогава. За Мълис - бонус от 10 000 долара и уволненение. Кари Мълис е убеден, че с изобретението му се злоупотребява и дебело подчертава, че то е крайно неподходящо за доказване на каквито и да е смъртоносни вируси. На 7 август 2019 г. Кари Мълис умира от пневмония. Някои смятат, че смъртта му не е случайна. ......

Естествено че не е случайна. Умрял е от пневмония...

И защо Карл Мълис се е сетил чак половин година след смъртта си да започне да твърди такива работи във фейсбук?

PCR теста е като демокрацията - не е съвършен, но по-добро средство няма измислено. Видя се, че другите тестове са още по-неточни. Отдолу на всяко изследване пише - лабораторните резултати не са диагноза, а само основание за такава. Диагнозата се поставя от лекар.

От както се води "статистика" в събота и неделя има по-малко починали или заразени според статистиката. Нека всеки сам да помисли дали смъртта или заразяване си взима почивки през уикендите или тези, които въвеждат данните в системата. Това е като мерките им, през деня няма зараза, но през нощта има и за това места, които работят денем са затворени нощем.

И скок в понеделник. Може би защото през уикенда лабораториите не работят, а? Та май акъла ти е взел отпуска ама завинаги

Сигурно лабораториите опр3делят и смъртните случай?????

Не, ама сводките се правят в понеделник. През уикенда не всичко отива към статистиката. Затова и има скок в понеделник и при смъртните случаи

Се правя сводките в понедлник редно ли е да пишат че са намалели случаите? Ти си тъп та вдлъбнат.

Г-н пълен хаос, Броят починали по каквато и да било причина също се бави в събота и неделя. Бави се и в другите дни, но в по-малка степен. Затова НСИ публикува с 10-ина дни по-късно, при това пак със забележката, че информацията не е окончателна. Някои умирания се отчитат с месеци закъснение. По една или друга причина. Само Св. Петър отчита в реално време.

Само че, както виждаш, забележките на НСИ не важат пред медиите. Публикуват едни гръмки заглавия, точно като приповдигнатия тон на здравния министър как сме преборили третата вълна. Защо се правят такива фалшиво оптимистични генерални изводи, след като и децата в яслите знаят, че на следващия ден нещата никак няма да са розови?

Зевзек

Не ми дреме какво е за пред медиите. Ежедневното отчитане също е вид статистика. Каквото дойде, това е. Както и резултатите от футболните мачове. Само че за тях не питаш защо в събота Берое - Пирин е 2:2, а в неделя Ботев - Раковски 4:0.

Да им имам и кривите разбирания. Аз бих седнал на дивана, за да гледам как другите двама се гърчат на табуретки с подлакътници.

Оп... Грешка!

Много табове си отворил да трупаш стотинки и се объркваш, а?

Зевзек

Ало Паниката, За разлика от теб, аз пиша и под други новини. Защо все по един и същ начин се опитваш да замажеш глупостите, които дрънкаш по темата ковид?

Тежката форма на вируса се развива основно от хората от група А От белите хора 45% са група А Япония и Корея по 40% Китай 26% Колко удобно всички конкурентни на Китай държави са значително по-засегнати от този вирус. Може би защото прилепа е китайски...., или защото в Ухан има лаборатория.

Ако е лабораторен, тогава е голям издънка. Много ниска ефективност има и засяга свои. Макар че... те китайците са много и вероятно комунистическата им партия има план за намаляването им.

В Китай няма такива социални помощи и дълги отпуски покрай заболяването като на "запад". Китай от друга страна е изправен пред бум на пенсионерите и макар само 30% от пенсионерите да получават пенсии 40% от бюджета им се изяжда от пенсии основно на партийни другари. Възрастните са най податливи на заболяването. Явно прилепа е мислил и по този въпрос

.... особено до дебилите гласували за Боко суджук агент Буда. Всичко са манипулации. Спряха бабите и дядовците за да ударят БСП с манипулирани тестове и управление на стадото с криза. Ама нищо не стана. Слави ги изненада, а сега всичко зависи от това искат ли БСП да ги подкрепи за да смачкат гроб. Така, че 30 години виновна беше все БКП, сега да видим кой ви е виновен. Манипулират ви ежеминутно. Вие ги награждавате като им гласувате. ДЕБИЛИ.

Точно така, даже 14000 души нарочно умряха, за да се уплашат още по добре бабичките и да се направи мръсно на БСП... Бах колко сте прости!

Я бе гербаджийче, подкрепяш ли разследване на високата смъртност и причините за нея? И защо 14 месеца такова няма?

Зевзек

Ало, Паниката, Не беше ли ти сред онези, които миналата пролет твърдяха, че завишена смъртност няма? И това ти беше голям проблем заради паниката, нали? Ето ти сега - без паника, измираме по план.

Умряха, защиото нямаме здравеопазване. Имаме гроб и тиква - нямаме здравеопазване. Факт. Лекари в болниците въобще не влизат в стаите с болни от ковид. Повтарям тикво гробарска - лекари не влизат в стаите с болни. Просто хората си умират. Лекарите у нас от костово време насам са търговци. Нямам нищо против лекарите, обаче системата е изкривена до нефункционалност.

Зевзек

Затова ли избихте толкова хора, след като прекрасно знаете, че нямаме здравеопазване? Едно време комунистите поне даваха своя живот, за да завземат властта, а сега имат напредък, защото дават чужди.

Славчо Мангъра ли го лекува или Мутафа, любопитен съм?

Лъчо мозъка и Дариткова го обгрижват с надеждата да ги вземе при него :)

важното е бай Ставри бързо да излекува тиквата.

E kak za edna sedmica ot blizo 5000 sluchaq stanaha deset pati po malko,ne e li vreme da izlezete i da kajete istinata da pokajete tezi koito zloupotrebqvat

Е как цяла година не разбра, че в събота и неделя не всички работят? Къде да изляза, за да те покажа?

Със съкратен бюджет ти е трудно, а?

Зевзек

Ало, Паниката, Не те ли е срам така да манипулираш хората бе? Май не били компютри, а компоти и не моят бюджет, а твоят?

Спаднали, но аз с положителен тест и за мен увеличението е 100%

Не ти е представителна извадката, освен ако става дума за твоята градинка. Тогава може да потърсиш сметка за провала на правителството, което в момента заседава в банята.

Изборите минаха, нормално е да спадат. Гласуваха по-малко хора, управляващите си получиха желаното.

...точно затова Трифонов събра толкова гласове - възрастните избиратели бяха наплашени

Възрастните щяха да вдигнат главно процента на БСП и ГЕРБ щеше да е в още по-лоша ситуация.

Защо в рамките на една седмица тестовете от 20к спаднаха на 4к дневно?

Ще стоплите най-сетне, че ни манипулират яко. Сякаш сме стадо.

Зевзек

Ако беше ти, нямаше да манипулираш. Вместо това щеше да ловиш недостигащите хора с мрежи по улиците, за да докарваш еднакъв брой.

Айде да видим утре колко ще са? Аз залагам над 16 хиляди, като за понеделник може и 18 да са. В неделя се тестват само тежко болните или хора, на които им трябва документ (и то пак биха го направили събота или понеделник) Освен това дали има много лаборатории, които работят в неделя? Извън големите градове, надали.

ББ заяви,че хубавите ваксини ще пристигнат през средата на юни,което ще позволи до края на м. май да има 3 милиона ваксинирани.

Съвсем се побъркаха писарушките. Това на снимката е тест за бременност, бе. Що не кажат, че PSR е абревиатура на "векторно модифицирани вируси". И това е истинската причина за резултатите от изследванията, сутринта му направили PSR "тест" и бил отрицателен, но го взели в болница и на другия ден бил вече положителен. Ами като те заразят на теста естествено, че ще си положителен оттук насетне. И дори да издържи организмът ти на заразата, като те набутат с разни отрови ще се споминеш. И да си кажем право българи, много повече народ измря от стреса, страха, изолацията и всички ши.бани мерки, които на наложиха. Ама от там идват субсидиите, които управляващите си тъпчат по джобовете.

Говориш пълни глупости. Снимката е точно на бърз качествен тест за антитела IgM и IgG, продават ги в аптеките даже. Обаче качественият тест може само да отговори има/няма, без да измери количеството на антителата. Относно PSR както го наричаш пак си в голяма грешка, абревиатурата на теста е PCR и няма нищо общо с векторни нам си кви си вируси, а полимеразна верижна реакция.

Бастун, PSR тест няма. PCR е абривиатурита. Ама откъде да знаеш ти?:)

Аз имам въпрос към ваксинаторите - защо след като ваксините (всички) давали на 100% защита от тежко протичане на ковид, Коритаров (1 доза) и мед сестрата от пазарджик (2 дози) ги писаха ковид?

не вярваш в науката и щаба ;)

Коя наука - новата след 2020 или другата дето е на 2000 години?

дето я дават по телевизията.

Ало, паниката, Коритаров е починал 10 дни след ваксинация. Ако се е разоблял 11 дни преди това, тогава... голямата файда. Не те ли е срам да манипулираш, бе?

броят на хоспитализираните обаче не спада....

А на бас, че ако махнат пътеката ще се срине. А смъртността ще падне.

Паниката е лично обиден на лекарите, колоноскопията са му я правили с дебелия маркуч.

и защо да махат пътеката - хората да умират от усложненията на ковид ли? ми да махнем финансирането на всички заболявания - плащаш си 100 хил за лъчетерапия напр., и си готов... откъде изпълзявате такива умници, бе.

Как да ви вярва човек?!?

Никой не им вярва. Риалити. Туйто. Някои хора пострадаха тежко психически благодарение на тях и изпаднаха в крайности, от които трудно ще излязат.

Зевзек

Ало, паниката, Ти изпадна ли в крайности?

Всички ще кацнат на Мангъровия. Рано или късно.

Те отдавна кацнаха. Само дето го наричат ластик за да не изглежда вожда тъпо.

Зевзек

Ало, паниката, Минлата пролет ли го прекараха всички, преди да изчезне до края на юни? Добре че нямаш власт, иначе щеше на юруш да разболееш всички, барабар с лекарите и нямаше да има кой да лекува. Сега поне една част го преболедуваха, други се ваксинираха и проблемът с личния състав въобще не е толкова голям.

Еееееееей Охльов,не ме трий. Скапан сайт сте си и никой не може да го отрече.

И кво излиза мерките и изборите вдигат заразяемостта...ееех идиотиии....

Селяни много прости по важното е да ви сложат юздите и да ви поведат към газовите камери и да си го върнат другарите евреи за холокоста.

Всичко е герберски трикове и номера, които ще им се връщат тъпкано. На изборите народа им се изплю директно в очите и им каза, че не са нищо друго, освен една шайка лъжци, крадци, бандити и разбойници. Аз ще добавя - антибългари, продажници, национални предатели, слуги и лакеи на чужди служби и държави.

млък бе, комуняго

Тези цифри как го измислиха ?! Факт е че болните в болница са и само много и докторите отказват прием в болниците, броят на починалите е много висок защото повечето болни стигат до здравна помощ прекалено късно

Ти май само повтаряш на ония малоумници опорките...болниците са пълни щото има развързаха ръцете да приемат наред по пътека, която от нзок ги е страх да проверят и инспектират. А хората мрат щото в болнците ги интересува само пътеката, спазват си протокола и не ги интересува никой как е и кво му има. Щото така се отчитат за тия пусти 1200 лева.

Само излезлите от карантина(който са карантинирани преди 14 дена ) трябва да са поне 2000 излекувани .Май пак стъкмистика !!!!!!!!!!

Къде се скриха плашилата на хората. Кунчев,Балтов, Кантарджиев,и оня мазния Смърт.

Уво’21

не барайте Кантара, ей! благодарение на него мятам доматения сок с водка от субахлен

Съд за НОЩ и ЛечнотоМу правителство.

Преди точно 60 години Юрий Гагарин се самоизолира в космоса и така даде пример в борбата с коронавируса..

Абе сухи съчки, вие защо не гласувахте за мен, а?! Тъкмо се бех наточил да ви прасна по един стаден имунитет! Чайче, супичка, чайче, супичка...

Номера не е в чайчето, а в доматения сок!

Здравейте циркаджии, само да ви кажа, вторник е денят на истината!

И да не забравяте сутрешния доматен сок, ей! Може и с водка.

къде си бе наборе? загуби се нещо

така написано -462, със знак минус отпред, как да се тълкува?

Връщането на присъствената форма в училищата отново ще вдигне бройката. Като мазохисти за пореден път настъпваме същата мотика.Факт е, че бройката се вдига неминуемо в този случай.Това е единствената безспорна зависимост. Самите деца може и да карат вируса лека, но като го донесат вкъщи и го пипнат родителите или дори единият карантинират и другия -това е големият проблем.

ти си болен бе. Я ходи се ваксинирай.

Може и да е болен, а може и да не е. Но има основание в това, което казва.

ти си безмозъчен, безхаберен австралопитек! За теб лекарство, обаче няма. Никой още не е измислил преливане на мозък

аууу яко ще се мре.

Явно те възбужда.

Естествено, че случаите ще намаляват. Минаха изборите, а това беше целта. За съжаление този статика не отразява реалността, защото има много хора около мен, които са с коронавирус. Вируса върлува, но си затворят очите. Много пъти съм писал, че статистиката е нереалистична и се манипулира. Другото което е, че изолацията не решава проблема. Отново ще има затваряне, но за да могат да се ваксинират, защото стойността на ваксинацията е за 1 трилион долара. Хубав понеделник!

И кое решава проблема, според теб, щом не е изолацията?

Тестът на снимката е невалиден - контролната линия не е активна.

Важното е че е положителен.

Край на пандемията в БГ отпускане на мерките от днес

Факт - Бойко спре да обикаля с джипа и слушайте нмааляха.

Не е спрял... вчера пак.... :)

Значи утре чакаме увеличаване на броя на заразените.

Къде изчезнаха БАНския калкулатор и другите вирусо-математици с техните академични модели? Купиха си по някоя дрешка и изпиха останалото от парите за всяването на паника и сега се покриха както винаги. Какво стана с маските, които някакъв тъмен професор от техническия рекламира в техпарка, а Бойко каза че ще произвеждаме? Какво става с ваксината от костилки на кайсии, а тук ги сменихме с фурми...

Така ще бъде. Изборите минаха. Важното беше да не му протестират на Баце под прозорците и да не му се налага да ходи да се крие по села и паланки.