17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ганя си е Ганя ... ще почнат едни безработни да карат S класи и да нямат пари за банички, а бедняка ще мрънка, че всички са му длъжни, защото той е тъп и онеправдан от съдбата, защото като е трябвало да учи е мятал салфетки в плаза и 33, а после ... защо жените станали к0рфи, а мъжете карат таксиса и искат километър превоз да е 10 лева, защото за строителни работници те не са родени ...

Та някой който има скъп елекромобил и този, който с 15 годишна кола за да е на сметка му зарежда хлебарницата с брашно: плащат ли еднакво? В Европа само богатите не плащат нищо. Струва им заплатата на един счетоводител и един адвокат. Е трябва да си платят и един политик в някой парламент да им напише закона.

Мързеливите, необразованите, некадърните и простите - те обичат комунизма. Обичат да им се даде наготово, нещо за което не са се потрудили. Вземете всичко на "богатите" и пак ще я докараме до 1990 година.

Ок съм да плащам повече, ама само ако накарате международните компании да си плащат данъците тук (сега плащат 0, даже Лукойл все на загуба) и парите ми да не бъдат крадени с държавна благословия (къде са милиардите за Хемус)?

Наистина богатите не плащат нищо, имат си начини. Дефинирайте богат какво е. За някои тука заплата от пет бона прави човека богат, макар че това едва описва средна прослойка, на която някои се точат да й свалят кожата, щот били богати рийш ли

Гледам доста набили минуси, явно чакат някой да им снесе…нещо…аре сиктир ве

Тъпотии на търкалета! Я попитайте сега дали искат да не плащат данъци, убеден съм в резултата…

Богатите и сега плащат повече - 10% данък върху 800лева е много по-малко от 10% върху 800 хил. лв.

Hak im e, da kradat ....s mqrka.

Да се 1удиш защо и по тази тема се трие яко. Какво табу се нарушава тука?

Еврогейското

Да излезе от канцеларията и да обиколи софийските улици и ще събере доста данъци.Фризьорката ми е сива икономика,зъболекаря също,авосервиза и той, като извикам майстор да боядиса апартамента също взема пари без документ,дори и чистачката на входа се води безработна,не плаща данъци,не се осигурява и получава помощи.Какъв е смисъла да се намаляват данъците за бедни,след като те не ги плащат.

" Сива ",ама я има. Щото фризъорката ти ,например, сама се издържа и не взема и лев от държавата. А плаща на някого наем, ел ток , вода, консумативите с които работи,фирмите от които е закупила оборудването си и т.н.

Ще плащат по-високи данъци, само когато се въведе СЕМЕЙНО подоходно облагане! Когато се взимат доходите на двамата родители, начисли се данък , спрямо бройката деца+родители в семейството. А не някой, който получава 4к в момента и храни още 3-ма вкъщи, да бъде облаган със същия процент, както някое само пишлеме. Това, което правите в момента с някакво си връщане на мизерна сума пари за наличие на дете вкъщи, НЕ Е семейно подоходно облагане.

Tочно така. Да бъде санкционирано с високи данъци пишлемето, което прекарало двайсетина години на учебната скамейка, квалифицирало се, работи по 12ч. на денонощие, а татковците да си пият ракията пред телевизора и да мрънкат, че не могат да си хранят децата. Като не му харесва на пишлемето - границите са отворени.

TheBeast

Трябва да се плаща повече за стоки които са лукс ! Кой го плаща няма значение !

TheBeast

Веднага се появиха тези които искат да купуват играчки на любовници , а не искат да плащат затова ! Като си купуваш кола за ежедневието ДДС 20% като си купуваш луксозен джип да се фукаш 40% ДДС !

Да има акциз за луксозните коли,както има върху бензина.

TheBeast

Не коли , а стоки ! Ако имаше такъв акциз дали Плевнята щеше да купи джип на кифлата !

От хората,които аз познавам никой не си е купил джип,за да се "фука". Ама ако си пишлеме ,измерващо престижа само с автомобила е безсмислено да се спори с теб.

Те и сега плащат! Откъде-накъде да се увеличава процента!? Масовката укрива доходи и не плаща данъци и осигуровки. Да излезнат първо на светло, всичко, що мами държавата, а след това вие по форумите, какви са пътищата, какви са училищата, какво е здравеопазването и кога ще плащат деЦки!!!

Айде стига с този социализъм бе търтеи. Защо аз печеля повече от работниците ... Защото аз съм рискувал, аз съм хабял нерви, аз съм ходил на ляво на дясно и не съм си виждал семейството с дни, за да управлявам успешно бизнеса си! И за всичките си тези усилия да плащам по-висок процент данъци ... за да могат разни търтеи и некадърници да се възползват от моите данъци!? Всички трябва да плащат еднакъв % данък ... и който се справя с живота по-добре, живее по-добре, който го мързи и не умее нищо, ще мизерства!

Социализмът е бич за развитието и просперитета на едно общество, защото социализмът наказва предприемчивите и умните, а поощрява мързеливите и глупавите!

Започне ли една такава политика бедни богати бедни богати...мирише на 9 септември...и всички стават еднакво бедни и младите стават мрънкащи социални създания.

разбира се, че трябва да плащат по-високи данъци, както е по цял свят!

Те и сега плащат повече! Въпросът е дали да плащат по-висок % - отговорае твърдо НЕ ! Най-общо защото ще се покрият и ще спрат да плащат и тези сегашните данъци. А и защо са ни повече данъци - да обгрижваме сулю и пулю, а също и хора за които роднините им не щат да се набутват. Това си е морален въпрос, не финансов. И т.н.