Пловдивчанката, убила младия си приятел, отказва да говори, а свещеник я издал

35-годишната Красимира Лалева е обвинена в умишлено убийство и бе оставена в ареста

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отказаха хората от изповеди с тази статия :) И чак сега ми се изясни израза "тая почна да ми вдига гири". Черен хумор, неуместен, но ... по български.

На туй му са вика - сиганска любОФФФФФФФ!

Иван по-долу е казал вярното. Само ще допълня, че свещенникът, освен да запази чутото по време на изповед, може да разговаря с извършителката така, че съвестта и сама да я отведе в РПУ-то. Не всеки става за поп, а глупави попове много...

Тъжно е, че се е пощурява възприятието, че църковното право е над държавното. Това не е случайно, а е стремеж на жестоки и безскрупулни лицемери от църквата за контрол над обективното и видимото. Разруха на държавите за сметка на шепа самовлюбени и самоповярвали си за божи представители хора. Интересно вярващите , че църквата е над държавата , ако се лекуват от бронхопневмония при поп или при лекар отиват? И от кого търсят отговорност от инженера че ВиК то тече ул ли от попа , че водосвета на новата сграда не е повлиял?

Ти дори не схващаш за какво иде реч.

Не знаем за какво става въпрос, но в други държави едни свещеници си споделят на други как содомитсват с малолетни и това си продължава. Тайна на изповедта. А живота на момченцата? Бог щял да накаже падретата някога си . Да бе. Всеки е длъжен да уведоми компетентните органи при извършено тежко престъпление. Все още сме светска държава.

Попът първо е на земята. Б- г нали вижда. Значи попът постъпва по земните закони. По Божите закони б-г отсъжда. Тайната на изповедта пред хора се отнася за нарушения осъдими само морално. От б-г. Но ако са осъдени и по човешкия/ по цивилния закон попът е длъжен да реагира. А с такива статии явно се цели още по-голямо средновековие. Църквата да командвала. Посредствеността крепяща се на вяра. Както лъжата.

Тайната на изповедта в християнството е ненакърнима. Има подобни случаи, споменавани в изповед. Тежестта на думите за стореното остава на раменете на изповедника, ето затова не всеки свещенник може да изповядва. Този свещенник, нарушил тайната на изповедта е идиот.

Аз мисля, че това са абсолютни лъжи. Преди време всеки ден пенсионери "мятаха" по 100 200 хиляди от терасите. Тука, в този сайт и в други такива. Дира между другото отдавна води и антихристиянска пропаганда.

Да водиш антихристиянска пропаганда ще рече да си траеш като християнски попове изнасилват деца или издават изповядалите се ли? Или това е като ближете вкупом лъжичката на попа подир най-голямата епидемия, че да не изпуснете благословийката?

Попът я е издал след като му се изповядала, ха ха ха ! Християнски ценности! Ходете да им ближете лъжичките да се "причастявате", те са вашите "отци", ха ха ха ха ха !

В Библията е казано точно за такива като тебе - "Не хвърляйте бисерите си на свинете".

Това за малките деца и християнските попове ли е казано?

Щом се е изповядала, значи много добре осъзнава какво е сторила. Тук адвокатът не може да я изкара невменяема. Мърла, да затрие човека с такава жестокост.

Тази е супер комплексирана. Хванала се е с доста по-млад, не са й издържали нервите. Дано не й се размине !

Свещеник не я издал. Може да издаде нещо само съучастник.

Ама и отчето си го бива....Тайната на изповедта....репи да яде

Християнски ценности, сър! Тайната на изповедта явно почва да важи с пълна сила само като прикриват свои колеги, изнасилвали деца.

Много филми си гледал. Само при католиците отчето е длъжен да пази до гроб тайната и дори на папата да не я разкрива. Ние нямаме тайни кабинки и анонимна изповед. Ние, православните. Изповедта е очи в очи след пост и при причестяване. Едва ли е отишла да се изповяда, по-скоро да каже на някого и той вече е извикал полиция.

Вие, православните, повече християни ли сте от католиците? Щото те изнасилват деца, вие си имате Баба Гуси и ролекси...

Не е необходимо да постиш, за да се изповядаш, както и не е обхдимо да се изповядваш преди да се причастиш. Целта на изповедта е да принесеш покаяние пред Бога, а не е елиминаторен тест преди свето причастие. В извън установените 4 поста през годината се пости в сряда и петък. Можеш да се причастяваш всяка седмица ако искаш.

"Как е възможно НАБОЖНА жена да извърши такова нещо", недоумява 75-годишният комшия Страхил Исаков?!? Ами, всички престъпници са НАБОЖНИ... Да погледне политиците! Имаме си Един, който не излиза от църквата...

Един който въобще не влиза

Сиг много му са се мяткали ташаците кат я чука.

Да очакваме ли официално становище на Българската православна църква ?

Ами ако искат да закрият църквата или да отвратят вярващите нека се опитат да се правят, че нищо не е станало.

Католиците се изповядват пич. Не си в темата

И православните се изповядват. Ти не си в темата.

Попът е престъпил клетвата си. От морални съображения да, но той утре може и изневяра да изпее. Трябвало е да я остави сама да се издаде. Едва ли е могла да се отърве от трупа без да остави улики, пък и се знае, че полицията тръгва първо да разследва от най-близките, а те са живели заедно. Трябвало е само да идентифицират трупа и още на първия дето щяха да я опекат без никаква предварителна информация. Обаче на тоя поп не му стига акъла и сега вече е компроментиран като изповедник.

корекция - "още на първия ден"

Католическите свещеници само, пазят тайна. Източноправославните са от Държавна сигурност, по модела на руския владика, дето беше тук и набиваше канчето на радев...

е извършил грях спрямо вярата. Ще гори в Ада.

Туй ще падне в съда защото признанията са взети по непозволен начин. Мацката добре ги е изиграла. Знае колко струва кварталния поп. Сега ще трябва да я опандизят за неплатени данъци.

Добре, признанията ще отпаднат, но ще останат намерените улики. Какво търси този труп в нейното жилище ? Ако са имали заповед за обиск, значи са влезли законно и са намерили труп. Дали може да се оспорва заповедта, защото свещеникът я е издал ?

Тия религиозните са много опасни, трябва да държим децата си настрана от църквата..

А няма ли да е по-добре, да спреш да убиваш?

Изневерите все по често водят до убийства, което показва, че хората вече не са склонни на прошки, а директно наказват предателя отнемайки му живота. Така е било навремето, ето така стана и сега. Основната причина е, че хората станаха прекалено развратени, загърбиха морала и семейните ценности. Да си има човек любовник/ца/стана едва ли не, нещо актуално и модерно. Хора, ако ви е омръзвал партньора ви, просто разделете се с него и си намерете друг. Ако сте семейни, първо се разведете и тогава тръгвайте с други. Не сядайте на два стола, щот най малкото ще е боят, а най голямото - може да си живота. Мислете и за децата си кво ще стане с тях после, а не само за нагона като животни.

Този е приключил с църквата. Повече миряни няма да види.

За мене ще е потресаващо ако Светия синод не вземе отношение по случая до довечера. Утре отивам да си сменя религията.

Добре я е издал попа! Нека се ЗНАЕ, че боклуците нито от Господ, нито от Законът ще получат прошка!

Сутринта написах, че каката го е убила младежа от ревност - такава жестокост друг мотив няма (най-често).

. И той не може да повярва, че Красимира е способна на такова престъпление. По думите му тя не контактувала с никого. Влизала и излизала, без да поздравява, макар че е израснала в този вход. "Баща й Петър почина преди няколко години. Оттогава тя си живее сама. Има още две сестри, които са учителки, но от известно време престанаха да идват да я виждат" Според хора от блока на Красимира в последните дни тя била много напрегната. Непрекъснато сновяла по градинките. "Ходи, връща се, после хваща в друга посока", описа 80-годишен съсед. Друг сподели: "Миналата седмица беше седнала до мен на пейка в парка пред блока. Нищо не говореше, но си личеше, че не е добре".

Размахва гири Те са по две кила минимум.

Аз имам и по 1 килограм. И все пак ще е много лошо, ако удари някой по главата.

Поповете в бг са към мвр/дс, както и учителите, няма как...

tonk11

Абе вие луди ли сте? Що се фанахте за попа? Тая е убила човек и вие ми обяснявате за попа и за тайната!

Хванахме се за попа щото си безбожник и не ги разбираш тия работи.

тоя я е порил и иска още

Циганка от протестантските секти

Трябва да бъде бит Порти на полицията На Николай герберастите...

Само да кажа, че не я оправдавам. Но свещеникът е извършил смъртен грях, тъй като е разгласил нещо, което му е станало известно по време на изповед. Тайната на изповедта е свещена. А и, за да се изповяда жената, това значи че се е покаяла за стореното и изпитва дълбоки душевни терзания. И вместо свещеникът да я посъветва да се предаде на властите, отива и я изпява. Свещеникът е само свидетел на изповедта, изповедта е пред Бога - свещеникът е само "телефонната слушалка" , но в този случай явно става въпрос за високоговорител.

Естествено, че попът ще уведоми полицията. Тази е извършила тежко престъпление, не е кръшнала на мъжа си . Аман от фанатизирани

Само да те светна, уважаеми, че смъртта е само край на земния живот. На земята не действа само юридическият закон. Освен физическите, химическите и другите природни закони, действат също и духовни такива, които са непреходни дори и отвъд този временен живот. Жената се разкайва за стореното, изповядала се е, душата й е на пихтия. Не знаем нищо за обстоятелствата около убийството и не можем да го коментираме, защото жената е на прага на амока. Обаче свещеникът, като човек, който е ръкоположен за пастир, като такъв, който да се грижи за духовното и душевно състояние на повереното му от Бога паство, вместо да свърши своя дял, какъвто свещеническият дълг изисква от него, той отива и закопава жената. Не знаем дали Бог е простил извършеното от жената убийство, тя ще си понесе отговорността. Обаче това, което е сторил свещеника ... трябва много да се кае и не знам кой вярващ човек ще иска да се изповяда при него. Ние знаем, че който е верен в малкото, е верен и в голямото. По аргумент на противното, който не е верен в голямото, не може да е верен и в малкото. Сега е отишъл и е изтропал тази клета жена в полицията, а кой знае колко още споделени пред него грехове е заразправял ... Много е тъжно и още по-тъжното е, че този факт ще рефлектира негативно и върху църквата. Но Бог промисля - този поп сам се е изоблечил като вълк в овча кожа. Дано жената има сили да издържи. а умрелия - Бог да го прости.

Напротив, пич. Имам завършен профил с природни науки. В частност биология и химия. А тебе безбожието до там те е докарало, че да лепиш етикети и да приемаш за истина, само това, което ти се иска да е така. Да не те тревожа излишно, но ... психичните разтройства започваг така.

Попа е извършил много тежък грях.

Запознатото лице да си пие хапчетата. Религиозен, фанатизиран кукавелник. На нас нормалните и образованите хич не ни дреме за задгробния ти живот и бога ти. Ама като не си учил едно време химия, физика, биология, а само библията си чел та целия свят ти е изпълнен с "чудеса"

"Как е възможно набожа жена да извърши убойство ?" Много просто: за да си прекалено набожен трябва да ти хлопа дъската.

Религиозен или набожен? Това са различни неща.

Интересен казус тя се е изповядала за опрощение на греха а отчето я е издало ...... не е ли предателство

Точно предателство е. Можело е свещеникът да настоява тя да се предаде и тя сигурно е яла да го направи. А сега само утежнява положението й ...

Какво утежнява? Някаква луда му цъфнала да се изповядва, че свитнала с метална гира някой си. Какво да направи свещеникът? Постъпил е по най-логичния и здравомисленен начин. Да я кандърдисва да се предава ли? Ай, няма нужа

Какво стана с тайната на изповядване?

Същото каквото и с адвокатската тайна - ако узнаят за престъпление на клиента си и премълчат стават съучастници.

Ти във кой век живееш..невиждаш ли че,нямаш личен живот..банкова тайна няма,здравен личен статус на показ,..феисбук е под чаршафите ти..за какви тайни говориш..

Toзи свещеник трябва да бъде отлъчен. Може да ѝ даде акъл да се предаде или да я анатемоса, но не и да я предаде. Сега другите вярващи на кого да вярват.

Аз препоръчвам на вярващите да не вършат престъпления. А другите им изповеди да си ги пазят в тайна свещениците, проблеми няма.

Тъй ли, на престъпните елити що не препоръчаш какво да правят? Или не ти стиска?

Да бъде сезиран Патриархът и Светия Синод за недостойното поведение та въпросния свещеник! Жената най- доверчиво се изповядала, осъзнала вината си и поискала опрощение, той я изпял на полицията!

Отявлен гей и травестит си ти дето ми гласуваш с минус!

И свещеникът като я опрости всичко е пито - платено, така ли? Ние светска или църковна държава сме? Минаха времената, когато папата продаваше индулгенции.

Жената-убиец

и "Емил" един вярващ християнин с това си просташко поведение и обиди.

Защото е богохулствал, затова го е светнала.