”Могилино”-2 в Плевен потресе здравния министър

16-годишни деца с тегло 16 килограма и 10-годишни, тежащи по 5-7 килограма, е видяла министърът на здравеопазването Десислава Атанасова в Дома за медико-социални грижи за деца в Плевен.

Обратно в новината

Коментари - ”Могилино”-2 в Плевен потресе здравния министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази пък недохранена министърка на каква се прави ...

ЭЭ

а заплатите от 406 лв не Ви ли потресоха, госпожо ? Не знам за този дом, но в други домоме за стари хора например, основната заплата на сестрите е 406 лв. По малка от пенсиите на някои хора. Това е големия срам ! А тези деца ако не са били гледани, отдавна да ги няма. Искаме по ранно пенсиониране за сестрите и лекарите !

:) Моята заплата също е толкова и отговарям за около 100 деца на ден. Не мога да съжаля тези хора, които не са научили децата за ходят, да говорят и т.н. Аз преподавам и на деца от домове и със СОП и не мога дори да уважавам бедните и отрудени хора, които вие споменавате.

Наясно съм, че има проблеми, и то сериозни. Но личи явно непознаване на материята, и то от ,,тежката артилерия,,. Едва ли бързите наказания ще решат нещата?

Нямам нищо против обсъжданата тема, но яз съм потресен от факта, че тази жена, която е кривогледа, изпълнява ролята на здравен министър. Други забележки към нея нямам. Това означава, че е възможно други министри да са малоумни.

Моят син е на 16 години и не тежи 16 кг. а 70 кг. Ако е истина, че дете на същата възраст от този дом тежи само 16 кг, това е меко казано чудо- вищно и ужасяващо.

Руми

А ако детето е джудже?( Или страда от нещо друго?) Защото, ако то е с нормално здраве и развитие, няма да се намира в това заведение, а ще си е у дома, в семейството! Впрочем, бих искал да чуя по тази тема защитниците на скитащите кучета какво ще кажат!

desislava

Всичко си отговаря на условията,нашите деца да не би да ги гледаме по-добре с тези мизерни заплати?А колкото до 100 кг. лелички на тях да не им е лесно и психически и физически тези болни и аномални деца.....

d4

Домът е за"медико-социални грижи". Но нито медицината, нито грижите в него отговарят на стандартите. И предполагам, че "лелките", които се "грижат" за нещастниците не са по-леки от 100 кг. В случая няма никакво значение етноса на децата. Защото едва ли съзнават в какъв ад "живеят". Кавичките не са случайни...Мъкаааааа.....

desislava

Деца с аномалии с какво да ядат?Урината им как да не мирише?И дете с аномалия как може да е живо на 16г. и да не са полагани грижи за него?Най -малкото,човек който има медицинско образование може да дава такива "мнения"!!!А никой не казва ,че 99 % от тези деца са роми.....нестига ,че лежат на наш гръб ами и изоставените им деца не били гледани добре......

това не са домове за деца, а хранилки за лелки-паразити. защо не направите проверка как сеправят семействата на тези т.н. детегледатели. убеден съм, че нямат финансови проблеми с изхранването си. УБИИЦИ!

След три години в управлението на страната, открихме топлата вода. Браво!

Най-мръсната част от българското общество, онези отпадъци от социализма, днес вилнеят на воля и разсипват държавата, стават масови убийци и копилета за убиване тях не бива да има снизхождение, оправдание с натрупването на пари, преминавнето им към подземието и криминалитета. Защото престъпникът никога няма да стане демократ, десен или поне нормален член на обществото. Крадецът, айдукът са били и ще бъдат истинската, човеконенавистна, фашизирана част от един неясен, мътен народец на Балканите. Такъв народ няма идеолотгия, принципи и самоуважение, такъв народ е сбор от бивши гяури. Уви.

До вчера беше председател на здравната комисия. ТЕ ВЪОБЩЕ ЗНАЯТ ЛИ НЕЩО.

Е какви са тия"хора"??? И тези, които се "грижат" за тях, и тези, които си затварят очите за това, което става по тези домове. Щастливи мечки, щастливи кокошки, щастливи и обгрижвани хиляди пумияри, само тези напълно беззащитни човешки същества са обречени на нечовешки условия и ВСИЧКИ НИЕ си затваряме очите за това!

Тези хора са същите които позволяват едно малцинство да съществува на НАШ гръб и да пълнят домовете с такива нещастни деца........а за дете е нормално да не може самостоятелно да ходи в тоалетна до 3-4 г. драги журналяги търсещи сензации.

Боже, Боже, защо не слезеш на земята, та да си прибереш управляващите? За да могат болни,старци и кльощави да си умрат спокойно...И никой да се не гаври с тях...

Бойко,Бойкооо от кьде ги намираш бе братко, тази е изпускана като малка.

Моите деца до 3.5 години не можеха да ходят самостоятелно до тоалетна, а се развиват напълно нормално. До 3години не можеха да говорят свободно. В момента са на 4.5 години и като спят пак се изпускат. Тая какво очаква?

Това не е нормално за дете на 4,5 годинки. Или е много зле отгледано, или има някаква болест. Веднъж или два пъти в годината може да се случи, но повече си е притеснително.

да потресена,откога живее в България а не знае че има такива деца и места......