Планират разширяване на зоните за платено паркиране в няколко столични квартала

Районните кметове обсъждат въвеждане на "Зелена зона" в "Изток", "Изгрев", "Дианабад", "Зона Б-19", "Слатина" и "Гео Милев", както и удължено работно време

Обратно в новината

Коментари - Планират разширяване на зоните за платено паркиране в няколко столични квартала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"За да няма нарушители, най-късно в началото на 2022 година може да бъде въведено платено паркиране в квартала." Г-жа кметицата явно не е чувала, че С или БЕЗ зона, спирането на тротоар или зелена площ е нарушаване на закона. Моля да не говори глупости и да се изразява правилно!

1. И сега няма места, където има зона 2.ГЕРБ си зачукват и последния пирон в ковчега 3. Никога повече комунисти да правят капитализъм

А е Стрелбище кога?

Първо се уплътнява София, а после се печели от това. Като си избират Фандъкова така ще е.

ще дойдем всички да питаме майка ти

Алчни! Съсипват града и ние си плащаме за това

а защо не планират построяване на платени паркинги, подземни или надземни особено в центъра? Защо паркирането на тротоара е забранено, а разполагането на ресторантски маси не? Живущите до тротоарните ресторанти минават с торбите между масите за да не ходят по пътното платно. Ядящите естествено са без маски, дистанцията е лимитирана от ширината на тротоара и е под метър. Зелените зони не решават проблеми.

не знам, аз не мога да повярвам, че някой доброволно иска да си плаща за да паркира пред дома си... и то да плаща на едни оядени малоумници, които нищо не му осигуряват, но му прибират парите.

лицемерните продажници си казват думата - дължи се на принципа - трябват ни пари - тъпаците полазили софия ще плащат - батко тарикат изготвя механизъм за взаимо противопоставящи се не6та повече хора на по малко място противопоставяйки нас един срещу друг и лицемерните копелета сега ликуват

Спирането на тротоар може да се прави в определени случаи и не е съвсем забранено. Доколкото си спомням от четеното в закон или наредба, живущите в една сграда могат да вземат решение да бъде разрешено паркирането на прилежащата им част от тротоара, но малцина си дават труда да четат какви права имат.

И да добавя, че само наивниците си мислят, че зоните се правят заради живущите в районите. В един момент вече ще се окаже, че зоните са заели всичко до околовръстното, но вече сте свикнали да е платено и почва да се вдига цената, а всъщност има огромен резерв около широкия център да се използват за направата на паркинги пространството над перловската и Владайската реки.

Машинка за събиране на парички. Въпросът е как ще бъдат изхарчени?

Сега искат зелена зона за да си парикират до входа на блока. Като се окаже обаче че трябва да плащат по 100 лв на месец за паркиране изведнъж ще ревнат и ще отидат да протестират пред общината. А пък като отидат на гости в някой друг квартал и там изведнъж се окаже че пак трябва да плащат ще започнат да вдигат скандали на всяко паркиране. По принцип има наредба, която уж задължава строителите а осигурят всяко жилище с гараж или място за паркиране, но естествено като осигурят "място за паркиране", то паркираната кола трябва може да влиза и излиза - т.е. изгубва се мястото за паркиране на улицата.

Столична община е герберски корупционен тумор, който спешно трябва да бъде опериран.

Чекмеджета .

И този от синята зона като излезе от квартала си къде ще спре ? Спре ли пред нас ще има погром !

Бони Бонев не е гербер...некъв обикновен педигрипале

Гарантира но от ГЕРБ - дерене до последно на електората

Не се спряха...

Като гледам повечето коментиращи са против, ако може да ми обясните защот тогава ги преизбрахте гробарите на изборите ???

Славчо преди време искаше да строи сграда в Лозенец, На мястото на градинка, но Желанието му не се сбъдна. Ако дойде на власт, ще си го изпълни

Защото фалшидицираха изборите ! Всички след 2013 г. до сега. Фандъкова трябва да отиде на мястото на кметицата на Младост !

Тези , които живеят в зоните за платено паркиране и имат гаражи не трябва да им се издава стикер, а да плащат като останалите , ако паркират в зона.

Дали общинските служители предлагащи поредния абсурд смятат, че живущите в тези квартали получават по-високи заплати от ,гражданите" на другите квартали? Не трябва ли да се издадат стикери за безплатно паркиране на хората, които живеят от години в кварталите Слатина, Гео Милев и др. За всички останали нека е каквато там решат зона. Ама само ще си пишем по форумите и нищо няма да се промени.

А къде са подземните общински паркиниги, под дворовете на училищата, които бяха обещани от Фандъка още през 2009 година? Нула такива паркинги построени, за над 14 години зелена и синя зона. Що приходи са генерирани от тези зони в София за това време.

И със зелена и синя и пембена зона - все тая - места за паркиране просто няма! Застрои се безумно, няма място за една градинка с две пейки, та камо ли за коли! И като добавим зарязаните гниещи с години таралясници, които общината не си прави труда да прибира и да маха от улиците и междублоковите пространства, картинката е грозна! На нашия блок има 26 парко места. И над 60 коли! В съседните е същото. Как да стане?!?! Всеки се връща от работа и обикаля като луд да се навре някъде, често си чупим и драскаме колите! И не ми говорете за градския транспорт, че е толкова глупаво и тъпо организиран, че недай боже да се наложи да ползваш повече от едно превозно средство - 1 час не ти мърда за няма и 10тина километра!

Ей ..." Пийте сиромашка кръв мерзавци ". Колко взима директора на ГМ и неговите лакей. ? Колко сте на хранилката ?. Ако можете до Пазарджик, Видин и Кулата ще направите зелена, синя, червена и каква ли не зона само и единствено да си пълните джобовете за сметка на НАЙ - БЕДНИЯ НАРОД В ЕВРОПА. Дано ви приседне някой ден тази ваша лакомия !!!!

Направете цяла София зона!!! Така само карате хората да паркират по другите квартали и там става невъзможно за паркиране и ходене

Хората са малоумни. Мислят си, че синята/зелената зона ще отвори повече места за паркиране. НЕ !!!! Само събира пари, за да си паркирате на старите места.. САМО, ЧЕ сте ограничени да го правите само около блока, където живеете. Честито. Ако преди като няма места - ходите по съседните улички и блокове - сега няма да е позволено

Е, как! Ще пълним гушата на зетя на Фъндъкова, а той ще подарява златни кюлчета на шефа. Защо никой не казва, че улициъе не са предвидени за толкова автомобили? Как при бай Тошо за всеки квартал имаше поликлиика, детски градини, хранителни стоки и паркинги? Алчни плужеци.

повечето семейства имат по 4 коли мислиш ли ,че ще дават по 2000 лв за паркиране и не е ли редно това да не се допуска. Седят по 4 от които карат 1 другите само ловят прах.Има и хора с месеци не ги вадят от паркинга даже незнам за какво са им

Парите ще ги ползват за зелена боя и колчета вече само...места за изграждане на общински паркинги почти не останаха.

Голям мечтател си. Къде ти се привиждат тези зони за паркинги...трябвало е да се направят преди поне 20 години, когато София не бе толкова застоена, сега вече е късно.