Коментари - Планински спасители тръгнаха на среднощна акция да издирват изгубена туристка в Рила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За 2 часа... Трудно.

Що за вайкане, загубила се е , здравщоа е . Е малко ще помръзне , но следващия път ще има обица. А пък какво жулене на водка ще падне...

Времето там никак не е добре за този маршрут. Явно е искала да слезе от Мраморците по Дългия рид до Рилския манастир, Там пътеката не е добре маркирана и има нешриятна 20-30 см трева, която понякога скрива маркировката. При хубаво време, лесно ще се ориентираш и ще вървиш надолу. Но при по-гъсти облаци, че и дъжд, видимостта ти изчезва и става сложно. От другата страна на Додов връх е Друшлявица, води се лавинна зона и има пътека, която само доста по-опитни биха тръгнали без да се потрошат. Ако е спряла, поне не се е отклонила в тази посока, щото там вече е опасно. Трябвало е да продължи все надолу и ще излезе зад манастира. Но може по-разумното е да не рискува и да чака, което е направила. Все пак уважение за жената и подобните й. Можеше да се друса в някоя чалготека и да пафка канабис. И нямаше да има такива проблеми. Но е предпочела един як преход. Як си е, гони 7-8 часа, а в това време не се знае. Времто не е за този маршрут поради недобрата маркировка. Която из околността е идеална.

Абсолютно съм съгласен !Тази част на Рила не е толкова посещавана като Езерата и маркировката е в доста лошо състояние.Ако някой реши да прави този преход да има добра екипировка и поне елементарна навигация.За мен лично приключението беше от х.Иван Вазов до село Бистрица.

рускиня ли - да мре!

Обикновено кой каквото пожелава, това му се връща. Обикновено двойно, но в случая не е нужно двойно.

В планината е човек...

Определено, ти не си за човешкия свят. Някаква грешка е станала. Не ставаш за човек. С подобни характеристики са само евреите.

Ами да ! Те мряха зарад нас на два пъти, но за трети надали ще се излъжат. Един път кратунка за вода, втори път, но на третия кратунката се пуква, нали ? Заради такива неблагодарници като вас надали ще се излъжат трети път. България нямаше да съществува като държава и след ВСВ, въобще нямаше да има Трето Българско царство преди това. Подариха ни държава, но дотук ! Явно се оказваме недостойни да имаме държава. И в скоро време няма да я имаме. Дигнат ли те ръце от нас - край с нас ! И предателите и продажниците ще ликуват.

Това в Болшая руская енцикпедия ли го пише, защото в Българската история го няма. Завладявали са територии, не са освобождавали.

"Додов връх"? Рускинчето се е объркало с имената, търсило е Дедов връх, щото в Московията се носят легенди за дедовия на българите...

Баща ти е направил груба грешка когато е заплождал майка ти. Невинен е до някъде, от къде да знае какво елементарно говедо ще се получи. Но все пак не е трябвало да го прави.

Бае Ганя

Аз поне познавам баща си, за разлика от теб, циганско копеле на курва с ментални проблеми.

Хайде сега пък и ти. Каза ли са ти на някой да викаш татко. И ти си решил, че е той. Но това е без значение. Така и така си баластра, Нещо на което му липсват човешките характеристика. Ако беше с ментални проблеми, щеше да е оправдание. Но ти си просто дефектно същество.

Човек Като е прост селяндур, то е завинаги ..

Хей, погледни кой е в дупнишкия отряд. И женско и джендъри има. Дори сега може именно те да са тръгнали, а не "само мъже".

Щом е рускиня, отдавна е избягала от своя алкохолик и е в Истанбул или работи или си търси мъж като други 500 хил рускини!

Тази туристка за първи път ли е в платината, че е тръгнала като на сватба ?

Успех.

Успех на спасителите,дано всичко мине добре и да я спасят!

ми кат знаят къдее, що тръгват двадесет души бе? рускиня, рускиня, ама едва ли е толкова дебела, та да се налага я носят двадесет човека!

:) Що бе, ти колко време можеш да носиш 40 кг жена по планински терен? :) Не ти давам повече от 10 мин...

Тази е тръгнала по най тежкия маршрут в най лошо време! Дано всички бъдат живи и здрави!

На планина човек не бива да ходи сам, особено жена пък и чужденка отгоре на всичко. Туристът трябва да е добре подготвен в постоянна молитва Бог да е на помощ. Мъжете спасители ще оставят домове и семейства да гонят нерузумните в мрак и студ по чукарите. Огромна почит за техния труд!

Стига сте ги ожалвали песесарите ,че са били разкарвани за да помогнат! Та това са предимно здрави и калени алпинисти, внимателно подбрани и със сериозна подготовка. Не случайно в спасителните отряди няма жени и джендъри.

нема! ама ама колко носят на пиене ....

Има. :)

Сексистки свине като теб не сте хора а долни боклуци. Аз съм жена 180 висока здрава и калена спортистка искам да те видя ти какъв смръдлив гъз си ще клекнеш на първата минута.