Орешарски защити намерението за актуализация на бюджета

Бюджет 2013 ще бъде актуализиран, потвърди премиерът. Причините са очакванията за по-малко приходи с 500 млн. лв., допълнителни задължения към бюджета за близо 1 млрд. лв. и падежа по облигационен заем, който е през следващия месец. Ще се емитира нов дълг до 1 млрд. лева.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски защити намерението за актуализация на бюджета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли париии , има има ли парииии !?

Ако нема донеси ( т.е. напечатаи )

Не мойе дедо Догане пусти Борд нестава мамка му

Еми тогава взимаите заем и по бързо че си чакам мангизите

Споко джанъм не се нерви всичко ще се оправи както сме се разбрали

Външния заем от 800 млн. лв. емитиран от ГЕРБ, за да плати на зърнопроизводителите не бяха ли пари, които Европейския съюз трябваше да ни преведе по-късно през годината. Май всички политически сили заедно ни финтираха, щом сега ще взимаме още 1 млрд. лв. заем заради това.

Парите дадени на зърнопроизводителите вече са възстановени от Европа.....Чиста лъжа е,че част от бъдещ заем ще отиде за погасяване на тези пари.На Орешарски просто му трябват повече пари,да изпълни обещаните социални плащания-увеличената минимална работна заплата,вдигнатите майчински....И накрая кой мислите ще плати същите-пак същите майки и работещи на минимална работна заплата,само че отложено във времето,но за сметка на това със лихви!!!

АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА ИЗТЕГЛИТЕ ЗАЕМ ОТ ОЩЕ 10 МИЛИАРДА,ЧЕ ДА ПОСТРОИТЕ И БЕЛЕНЕ.ТАКА И ТАКА СТЕ ПОЧНАЛИ....А И НАЛИ ЗА ТОВА ДОЙДОХТЕ НА ВЛАСТ.

Това със защитата на каквито и да било икономически тези става като се напише обосновка и се постави на сайта на министерството на финансиите за да я прочетат хората. Е, комунистите не правят така те просто лъжат и крадат.

Страната ни в момента се радва на ниски лихви и относително малък риск именно защото не бяха правени през последните две години такива неща, каквито се правеха в други страни, които в момента страдат от паниката на пазара.

ПРОКЛИНАМ ВАС И НАСЛЕДНИЦИТЕ ВИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО,АКО ИЗТЕГЛИТЕ ТОЗИ МИЛИАРД ЗАЕМ. А Н А Т Е М А.

Комунистите трябва да си платят разходите за изборите, а пари за краднене в бюджета няма...... Далаверата Костинброд, срс-тата, грубата намеса на медии и прокуратура в деня за размисьл, струват много пари!!!! Вьв момента си купуват циганските гласове за следващи избори сьс узаконяването на циганските гета!!!! Не ги ли изритаме червените боклуци скоро, ще се окопаят яко вьв властта, и тогава ще я закьсаме яко....... Затова-протести до пьлна победа!!!!!!!

За съжаление само така изглежда, че узаконяват само циганските гета, а всъщност узаконяват най-вече незаконни палати по Черноморието (които ще се окажат единствено жилище на някоя от лелите им).

Е само как го защити, сричайки, както не знаеше имената на министрите си! И отиде там толкова"спинтанно, че сер Гей и местан бяха с подготвени хвалебствени речи! Пак лош сценарии и лошо изпълнени роли! Смешници! Сган! Безсрамници! Вън!

разбира се че има дупка в буджета, сега требва да връщат парите на олигарсите и да оставят малко че да имат за предсрочните избори, гадни мърши вън от страната крадци с крадци такива, да напрвавимреферендум дали да се актуализира буджета и тогава да видим дали ще има някои съгласен да връща парите които се гласите да откраднете.

Абе само на мен ли ми прави впечатление гигантската манипулация на "експерта" Орешарски относно 800-те милиона субсидии за земеделските производители? Да, Дянков взе през м.февруари заем от 800 милиона с падеж м.август и се разплати със земеделците. Но през м.април ЕК възстанови тези субсидии на страната ни и преведе близо 832 милиона по сметка на правителството. Какви лъжи разправя сега Орешарски, че трябвало да търси отнякъде пари, за да върне заема на падежа през август? Едва ли не иска да изкара, че трябва да събере пари от пенсиите на хората, за да върне заема, при положение, че парите отдавна са ни възстановени от ЕК и с тях ще се погаси заемът на падежа през м.август.

Всеки се изказва според интересите си. Това не променя останалите факти. България след ГЕРБ е с 8 милиарда лева по-бедна. Нещо в което БСП обвинява ГЕРБ от повече от година, а те тук таме с полууста кажат нещо.

да изчакаме да станат 80 ли?

Pesh0

те тези изчезнали , милиарди , като изчезнали дъвки ги съобщават. Как так изчезват около 15 милиарда ? За 1 месец от както си на власт ? А всички твърдят включително и бъдещите ви кредитори че всичко е наред. Те ако така изчезваха пари, Дайте да ги намерим и да не теглим заеми.

Това го разправяха поне година напред от БСП, а на изборите и от ДПС. А от ГЕРБ имаше гробна тишина по въпроса. И че в първата пълна година на ГЕРБ са изхарчили двойно повече от средното или нещо от рода.

Тук надолу ми оспорваха твърдението, че всеки български гражданин е обеднял с над 1000 лева по време управлението на ГЕРБ - дори броейки цигане ровещо по кофите. Четете статията. Там си е написано - България е по-бедна с 8 милиарда след управлението на ГЕРБ. Да изчислявам ли 8 000 000 000/7 500 000 (брой български граждани) или с това ще се справите? ГЕРБ в нито един момент не успори истенски това твърдение. Представете си ново управление с личности от рода на Дянков и Трайков, и докъде ще ни докара! Дори това правителство до края на мандата си едва ли ще успее да въстанови държавата от преди ГЕРБ. Може от друго да не разбира, но поне се очаква Орешарски да е няколко стотици пъти по-добър икономист от тези две личности.

Изборите ще доведат до същото. И после пак разходки....

Е само как го защити, сричайки, както не знаеше имената на министрите си! И отиде там толкова"спинтанно, че сер Гей и местан бяха с подготвени хвалебствени речи! Пак лош сценарии и лошо изпълнени роли! Смешници! Сган! Безсрамници! Вън!по-гадни и дебелокожи от тези боклуци червени няма!

Ейй, видяхте на къде вървят нещата и ето ти - актуализация на бюджета! Доскоро друго говорехте, как така изведнъж стана толкова наложително? Май за избори се готвите.

Вашите като правиха ежегодно актуализации на бюджета по два пъти годишно защо мълчахте?

има разлика между актуализация на бюджета и взимане на заем

И какво ще постигнете с протестите и оставката? Лесно ви е по жълтите павета... Трябва да се работи, да се произвежда, а не да се разхождате насам-натам и да лочите кафе.

А защо си мислите, че не работим и не произвеждаме, понеже сме отделили от свободното си време и сме отишли да протестираме в ползу роду? Или си мислите, че произвежда само този, който по 8 часа на ден копае картофи и гледа кози? Вуйчо Ваньо (Костофф) го каза още преди години, че от високи технологии се печели неизмеримо повече, отколкото от земеделие, но всички, които работят рутинен и нискодоходен физически труд продължават да си мислят, че само те работят :))) Ако не сте съгласни с мен, моля заповядайте да работите информационни технологии. Стига да имате необходимите умения де, че то не е само до добро желание, както може би изглежда отстрани :)))

Трябва да се краднат едни пари. От Евро съюза ги знаят и няма да им дадат пари. Значи трябва да се вземе заем.

Крадетееееее. Сега ви се е паднало.

Абе орех, откъде го намери тоя олигофрен финансовия министър. Ами той си е чиста проба дебил, и външно и като експерт.

Голяма част представените сметки май са лъжи. БСП увеличи майчинството и офинансира още 2-3 социални дейности. Или в тази посока са изхарчени парите. Много е правилно да се увеличат. Но ако няма пари, защо се прави това.Съвсем очевидно е, че това бяха популистки действия, за да си купи БСП електорат за предстоящите избори. А ще плащаме всички за предизборната кампания на БСП. Да го бяха направили ГЕРБ, така и те щяха да си повишат рейтинга. Но те се въздържаха от популистки решения, за да не се вземат кредити. Според мен Орешарски лъже и ни подвежда със сметките.

Ами социална политика без пари не се прави! Що не кажете на майките че сега ще дадат за памперси пари , дето ще ги плащат с лихвите децата им....

Като обявяваше министрите си, не им знаеше имената, така и днес сричаше защитата си написана от крадливите комунисти! Както и за назначението на посланника за зам.министър не бил разговарял той, тогава кой? МАРИОНЕТКА отвсякъде!Още веднъж куклата на конци излезна на сцената . Това ли са социалните ви мерки -да крадете. Махай се! Вреден си за България. Ще си останеш крадец и предател за българите. А днешните лъжа след лъжа относно дълга, фин. състояние и МВФ. ТИ СИ ПОЗОР за РБ. С

колко червени промити мозъци ималоо ! Ееей това 500години още ги държи ! Вън Мърша червена !

Да спрем ограбването на България от крадците начело с Орешарски- Станишев и Доган. Всички на протест. Да защитим демокрацията!!!

КОГАТО ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА НИ СЕ КАЗВАШЕ, ПОТЪРПЕТЕ, НЕОБХОДИМИ СА ОГРАНИЧЕНИЯ, НО ЩЕ СМЕ ФИНАНСОВО СТАБИЛНИ, ОБЯВИХМЕ ТЕЗИ, КОИТО ГО КАЗВАХА ЗА НАЦИОНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ. СЕГА ТЕЗИ СИ ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИТЕ И НЯМА ДА СЕ МАХНАТ ОТ ТАМ, ДОКАТО НЕ СИ ПОКРИЯТ СЛЕДИТЕ

Мръсни червени крадливи боклуци!тази кукла на конци не можеше да си прочете защитата за актуализация на бюджета. Или е неграмотен и мястото му не е там или чете измислените отчети на престъпната коалиция! Не можеш да се справиш!Нямаш никакъв морал!

В стрес е. От 4 годишно спокойствие като преподавател стана премиер на повикване на най големите издънки в българската политика. И на всичко от горе не може да си влзе в апартамента без да го освирка квартала.

Крайно време е да заделиш пари да оправиш килиите в затвора(болница открихте) и малко условията там, защото това ви чака! Мафия! Крадци! Червени боклуци!

Както обявяваше министрите си, не им знаеше имената, така и днес сричаше защитата си написана от крадливите комунисти! Още веднъж куклата на конци излезна на сцената . Това ли са социалните ви мерки -да крадете. Махай се! Вреден си за България

ГАМИЗОВ - ДА СЕ НАЗНАЧИ ОТ ПРЕЗИДЕНТА за ПРЕМИЕР, СЛЕД ОСТАВКАТА НА ТЕЗИ ПРОДАЖНИ ЧЕРВЕНИ-ПРО-ТУРСКИ ЛЕКЕТА И ЕНИЧАРИ ! ВЪН БОКЛУЦИТЕ от ПАРЛАМЕНТА !!! ВЪН !!!

Още веднъж видяхме в парламента жалките опити скапаните комунисти да се задържат на власт! Пак на сцената излезе Орешарски да "отчита" дейност, само че ние видяхме как срича и не може да си прочете написания му отчет! Кой ви го писа, Йотова, Мая манолова, сергей, или местан? те много те хвалиха! първия премиер дошъл сам да се отчита! Срам! Жалко изпълнение!Така както обявяваше министрите си, които "уж сам си е избрал" Слезте от сцената вече! Всички видяхмее, че царя е гол! Само БСП и ДПС ви лъжат, че не сте! Махайте се и о по-бързо! Жал ми беше като гледах как ви посрещнаха в Брюксел, но сега разбирам че за дебелокожи и безсрамни лъжци морала не значи нищо! Махай се!

личен дълг на мандатоносителя - ако орешарски вземе кредит !!! аз няма да го връщам !!! ГАРАНЦИЯ !!! да се оправя койт отпуска кредити "омразен дълг"

ПОСЛЕ НАРОДА ДА ВРЪЩА !!! ВЪН ДОЛНИ ЧЕРВЕНИ СВИНИ !!! ВЪН оТ ПАРЛАМЕНТА !!!

орешарски , кой е луд да ти отпусне " ОМРАЗЕН ДЪЛГ " В международното право омразният дълг е правна теория която твърди, че държавният дълг натрупан от диктаторски или тоталитарни режими за лично облагодетелстване на управляващите в ущърб на интересите на нацията, не следва да бъдат изплащани. Приема се за личен дълг на режима, а не дълг на държавата. Разглежда се като договор подписан под принуда. След смяната на политическия режим, новата власт не отговаря за дълговете натрупани от предишната и един вид наказва кредиторите подкрепили бившите недемократични управляващи. ако някой ти даде кредит аз няма да го връщам !!! ГАРАНЦИЯ !!!

Комунистите започнаха да правят това,което умеят най-добре.....да харчат пари!!! Тия ''социални"плащания след време кой ще ги плаща-ми пак същите които сега ги взимат!!! Ще изпразнят бюджета,и после друг да го пълни....Да им развалим плановете и ги изритаме преди да са направили големите поразии!!!

ЧУЖДИ ПАРИ - КРАДАТ И ХАРЧАТ !!! леви !!!

синът на Орещарски Десислава - вероятно и него ще го е срам ако баща му вземе кредит и ще емигрира за да не го връща. КОЙ ЩЕ ВРЪЩА КРЕДИТА ? ЦИГАНИТЕ ЛИ ? ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ НЯМА И НЯМА ДА ИМА , ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ СИ ИЗНАСЯТ БИЗНЕСА ИЗВЪН БГ !!!

Н Е К А Д Ъ Р Н И Ц И! Ще си дадете одтавката, бъдете сигурни

БРАВО ! НАЙ-НАКРАЯ СХВАНАХТЕ , ЧЕ Е ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ ! ЗА КАКВО ДРУГО ДА Е ТОЯ ЗАЕМ ? ВЧЕРА ФОНДА КАЗА МНОГО ЯСНО , ЧЕ СПОКОЙНО МОЖЕМ И БЕЗ ЗАЕМИ. ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА ! ДО ДУПКА !

Няма да ги оставим да ни оберат! И тези червени мафиоти да спрат с плямпането си, че нищо не се случвало извън София. Напротив!!! Малки градове сме, за това не ни отразяват. Цяла България и всички пропъдени извън нея са против тези крадци и обирджии!!!

Аз съм съгласен с Павел да видим колко пари са откраднали от нас и от Държавата !

И ти ли си мислиш, че нашите пари и парите на държавата са две отделни каси?

Леле, Орешарски, олигарсите като са ви дали властта на лизинг голяма лихва са ви набухали! Цял милиард, че и два...

е Пипке кво да се праи кака , неможахме да устоим на искошението власт е това , а сега кво вращаите че и с лихви а па и тоя Психично Волния как ни ощипа ако знаеш за тая подкрепа , колко кеш смъкна ... мъка ти казвам

Да направят актуализация на да видим ГЕРБ колко пари са взели от нас Българите

Да не се изненадаш само. Щото наистина имаме реален шанс да видим кой ни прибира парите.

Давай Пламене с теб сме,не се поддавай на уличен натиск,не те са те избрали да се гласували,а тези които останаха зад борда ,не е това решението,пийте си кафето в къщи и оставете човека да работи

Ах на мама крадливото то. Още не е получил дял от заема, а вече щастливо

червен олигофрен-сигурно си безработен щом не знаеш колко много пари се вземат от 1 милион работници за пенсии , за помощи на цигани ,за безработни ,за идиоти като теб викащи браво ...и заеми после да ни връчат да изплащаме-

Ще го оставим да работи и теб.

Браво Пламене, Я вземете 2 милиарда заем, че да има по-голям буфер. Като ви пускаме от високо да има на какво да падате.

толкова се ентелегентни "ителигентните", че не могат да вдянат плюсче или минушче да ти сложат. За реплика не се и надявам, освен някоя помия...

Довечера да опънем огромен транспарант с препоръките на МВФ и отдолу думите на този крадец в началото - когато каза, че няма да се налага актуализация. И един огромен въпрос в червено (тях само този цвят им привлича вниманието): "Кой ви заповяда да да ни заробите с този милиард? Кажете му името!" Ще е хубаво за фон да му лепнем мазната физиономия. Някой кадър, в който гледа гузно, объркано и уплашено. Няма да е зле, да излезе пред постера си и да обясни на всички, как изведнъж ни хвана тази пагубна криза и каква е истината за нуждата от нов заем. Ще излезе, ако господарят му разреши, разбира се. И ако не е опикал крачолите от страх още от вътрешната страна на вратата.

Вие пък, хората са си изчислили ,че ще откраднат 1 милиард и знаят каква дупка ще зейне в бюджета. То това лесно се смята, колкото открадна ,такъв заем ще и трябва на държавата.

И за какво се стискахме толкова с тази финансова дисциплина, когато тези сега ще унищожат начинанието?

ЗА ДА у+НИЩОЖАТ ВСИЧКО = КО+МУ+НИ+СТ = ПО+МИ+Я

Трудно ми е да си представя, че дори знаете разликата в идейте на комунистите, социалистите, десните и центристите! Те първо нещата трябва да се прочетат и тогава да се дават квалификации кой помия и кой не. Но на хора без образование сигурно е трудно да го обясниш!!!

Актуализирай, гепи и бегай! Позната картинка от 24 години!

Защо скрихте препоръката на МВФ, че бюджета не се нуждае от актуализация? Как според експертите от МВФ, няма 1-2 милярда дупка в бюджета, а според вас има ... и при положение че има разминаване, не би ли следвало да се потърси 3то независимо мнение... или вие сте най - големия експерт в света?

И какво казваш, Орешарски? Всяко работещо семейство да задели по 1000-1200 лв и да ти плати прищявката.

А на РОМ-ите ????????????????? Колко ще заделим ??????????????

Нали вече ви ги дадоха. Преди изборите. Сега ние ще плащаме. След изборите.

Е, колко много разбирачи имало.То злобата няма почивен пден.Не четат , не мислят , но пък бълват помия с пълна сила.

За парите ни става въпрос, кукундело. Тези шамански мантри със злорбата иди ги говори по Канал 3

КОМУНИСТ = ПО+МИ+Я

ФАШИСТ=ФАШ-КИЯ

Всички бюджети на Орешарски са сметнати да има 2 милиарда излишък, който да влиза в партийната каса. И сега, когато е ясно, че едва ли ще прави пак той бюджет за догодина, бърза да промени сегашния, за да си заложи двата милиарда за БСП и ДПС. No pasaran!!!

В България ситуацията е следната. Левите правителства харчат пари и се праят на ларж и с това почти фалират държавата. После народа ди изритва и идва дясно правителство. Дясното правителство свива коланите за да стабилизира страната /за да няма катастрофа/ - реално държавата се вдига на крака, но това е непопулярно и народа ги изритва. И идват социалистите и кръга се затваря. Реално народа избра за пръв път дясно правителство два пъти подред. И България имаше шанс да се измъкне от хватката. Но не и позволиха съселите, ДС и ДПС.

Напълно съм съгласен.

Гениално! Есенцията на прехода събрана в няколко изречения. Ще ми се да го бях написал пръв. :) Не можа да разбере Българския народ че комунистите не могат да управляват свободни граждани. Единственото на което са способни е да товарят с непродуктивна работа народните маси (разбирай робите). Докато Людмила Живкова ходеше с държавния самолет до Париж да си прави косата на кок, нашите майки и бащи работиха като роби в комунистическите бригади. Нищо не се е променило и няма да се промени. Българския народ е тъп! Няма я интелигенцията която да може да ни изведе от политическата криза. Комунистите се погрижиха за това рано-рано през управлението си. Към момента в България едва ли има повече от 500 души които да могат да се нарекат интелигенция, (и те със сигурност не са в политиката) а трябва да бъдат поне 2% от населението. Колкото и да ми се иска да е обратното, не е. България е обречена!

Сигурно сте позабравили. Та да Ви напомня: никой по митингите не искаше оставката на Боко-тиквоня. Той сам си я хвърли /като сърдито дете/.

ПРИСТРАСТЕН КОМУНИСТ ПОМИЯ

Почни приказката отначало. Както си му е реда. За Цанков камък. За договорите с Мариците. За резервата Белене - най-скъпия резерват в света!

Той Тиквата освен да се сърди и да разправя глупости на малоумните си привърженици за друго не става. Скапана мутра и полицай това е той!!! И вземете си набийте в тъпите глави с тоя измекяр България бял ден няма да види. Оставете това правителство да работи известно време!

Да СЕ ПРИДЪРЖАМЕ БЕЗ ОБИДНИ КВАЛИФИКАЦИИ = А? ПОМЯР?