Коментари - Пияният кантонер, причинил катастрофа с жертва на жп прелез, отърва затвора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И к'во сега - шофьорът и фирканият кантонер са с почти еднаква вина????? Това според мен си е поне за 10 години и то съвсем ефективно. А ако в този момент преминаваше автобус с деца? И не помня - някой от БДЖ да си беше подал оставката? Май не. Хич не съм фен на Слави, ама вЕрно няма такава държава... И да е жив и здрав оня алкохолик Стависки - да не го е съдил същия съдия?

По добре турчин да ни управлява отколкото демокрад-либерало - анархо - капиталист

Да влезе убитият ...

ЕБАХТИ държавицата!

Не държавата, а съда е съчинил условната присъда. Тази извратена присъда е позволена от закона. Затова именно Гешев поиска много по-високи присъди на ПТП със загинали при употреба на алкохол. Не знам дали и кантонера го приравняват с водачите, но трябва закона да го преработят, за да няма как съдията да може да дава условна присъда.

Няма значение колко голяма е присъдата, след като присъда НЯМА. Гешев е подлога, както и съда, а ти си дебил.

Интересно, ако някой вземе че утрепе действащ политик (не дай боже) и се признае за виновен дали ке мине с условна?

В кочината даже кантонерите са пияни като кантонери.ха.ха.ха

Bizoslovnu e nivinen, no ne nosi vina vav tozi pripleten kazos.

е, сега близките на 30 годишния мъж могат спокойно да изпълнят истинската присъда!

...получи наказание от 2 години и 8 месеца "лишаване от свобода" с изпитателен срок от 4 години.... Това как да го разбирам ? Че ако в селдващите 4 години той допусне катастрофа с 5 човека жертви по негова вина, ще получи някойде около две години и половина реален затвор ? Слънчева съдебна система.

На мен не ми е ясно защо изобщо в 21-ви век бариерата ще зависи от кантонер, бил той пиян или трезвен. Трябва да има автоматика да пуска тая бариера, а кантонерът най-много да наглежда автоматиката дали си е на мястото.

Това са държавни железници братко.. .

Държава?........ Спасявайте се наивници...

Утре и като шофьор ще се напие и то зверски.

Не разбирам. Употребеният алкохол от кантонера, не би ли следвало да бъде допълнително утежняващ присъдата фактор или в БГ правосъдието няма никакво значение вече пиеш ли, не пиеш ли? Този е бил на черешата като същевременно поема в ръцете си човешки животи. Би ли следвало, че ако утре се намлатя като казак с парцуца и премажа някой на пътя, ще понеса същата отговорност, както в случай, че съм трезвен? Защо тогава е цялата тая патардия за отнемане на книжки, затвор и т.н. заради шофиране в нетрезво състояние? Т.е., ако ме спрат с колата къркан - затвор, ама ако убия някой - условна присъда? Нищо не разбирам, честно!!! Изобщо, ще доживеем ли в БГ да прочетем един ден за адекватно издадена присъда от родния съд???

По принцип да, само че алкохолизмът е болест.

Пияндурско племе. Затова няма воля, няма акъл, няма достойнство. Кашаво.

Нямам думи, за "съдебната ни система"! Това може да се случи, само в България! "Той може да премине и със 100 км., след като, прелеза е ОХРАНЯЕМ"!

Чл. 53 (1) Преди да премине през железопътния прелез, всеки участник в движението е длъжен, независимо от състоянието на бариерите, на светлинната и на звуковата сигнализация, да се убеди, че към прелеза не се приближава релсово превозно средство и че преминаването през прелеза е безопасно. Точка по "спора"

Да се убедиш, но повечето прелези са след завой на релсовия път .. Със сигурност е нужно железопътният транспорт да влезе в 21 век.

Да очакваме същото и за убиеца на Милен Цветков...

Нещо такова, като присъди, ще се получи и със случая на Местан...