Питбул спаси деца с цената на живота си

Кучето отхапало главата на коралова змия, промъкнала се в двора на семейството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При нас не внасят от тези питбули ... а от другите

БЕЗ ДА МИ ПРОБУТВАТЕ ВНУШЕНИЯ ОТ ТОЗИ РОД! НЯМА ДА ГЛЕДАМЕ ПИТБУЛИ!

Кой от вас познава породата че коментирате и се правите на компетентни? Няма куче като това! Публикациите са за някой лев и почесване по гъза, прехвърлят се вини на породата от некадърници и комплексари!

Няма ли най-сетне някой херпетоман да защити змията, за кучетата разбрахме.

Колкото и да цъкате минуси, това е истината - в Англия са забранени: Питбул териер Дого аржентино Фила бразилейро Тоса ину Като добавям, че са забранени и ВСИЧКИ МЕЛЕЗИ ОТ ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ПОРОДИ, без изключения.

Тези дебили като знаят че има коралови змии наоколо защо оставят децата си сами?

Друг питбул пък по своя воля полетя към Марс, за да се жертва за развитието на човечеството!

Един звяр убил друг звяр... природата си знае работата. Добре, че няма пострадали хора.

Не приписвайте човешки характеристики на кучетата, за да ги разбирате по-добре и да имате адекватна комуникация с тях. В случая е действало според своя характер, липса на тренинг към змии и в самозащита, а не в защита на децата. Ако този питбул беше например страхлив или флегматичен, можеше и да не реагира на змията и вероятно нямаше да стигне до фаталното му отравяне.

На основата на изпитания за проверка на реакциите всички кучета могат да се разделят на следните типове: уравновесени, флегматични, добронамерени, зли, агресивни, страхливи и с неустойчив характер. Така нареченето мързеливо куче, тип флегматик, реагира както уравновесеният, но при този тип степента на опасност трябва да е много по-интензивна и изразена, за да предизвика у кучето реакция. Така нареченото добро куче, тип сангвиник, ще се постарае да обърне всичко “на шега” и няма да прояви агресия. Ако опасността стане много очевидна или започне да му досажда, то просто ще се отдалечи от нея. Така нареченото злобно куче ще реагира незабавно на опасността, особено ако се повтори в същата степен. То ще посрещне натрапника с ръмжене и свиреп поглед. Обичайно, злото куче рядко лае, с изключение на тези случаи, при които поводът или оградата му пречат да нападне директно неприятеля. Агресивното куче може да нападне без видима причина и без никакво предупреждение човек или животно, минаващи край него. Страхливото куче в отговор на опасност бяга, подвивайки опашка между краката си. Бяга и от стопанина си, сякаш и на него не му вярва. Случва се такова куче при самоотбрана да ухапе и своя стопанин, тъй като от страх не е в състояние да различи нападащия го. Куче с неустойчива психика може да демонстрира агресия към нападателя, но само когато е близо в краката на своя стопанин, където се чувства уверено и в безопасност. Такова куче може и да ухапе нападателя, но само когато той вече не го заплашва и най-често в гръб. Разбира се, при определяне на характера по този метод трябва да се имат предвид най-различни фактори. Основно трябва да се отчита степента на дресировка на кучето и неговата реакция към произхождащото наоколо в съответствие с тези навици, които е придобило по време на обучението. Друг важен фактор е мястото на провеждане на този тест – на своя територия повечето кучета демонстрират агресивност, а на непознато място се превръщат в страхливи или най-малко добродушни.

нямало ли е хеликоптер за него?

Имах един коментар, който дава информация какво не знаем за животните около нас. Явно е бил трудно смилаем, за да се разбере, че често ние не знаем какво правят за нас -без да се хваалят С плъхове, мишки, змии -дори скорпиони. А щом не разбираме нещо го трием. Ако повторя или потретя написаното -веднага де ми бъде отказан достъп. Показател за ниво на възприемане на факти ...

Глупости та глупости...кучетата са като хорта с характер има дребни едри, добри зли, спокойни агресивни, смели и страхливи, донякъде може да се превъзпътат но донякъде останалото е обусловено от характера на кучето, и да го обичате и свирки да му въртите зло ли е, зло ще си остане...това по повод на глупостите на пенсионера...обичайте си кучето и то задължително ще е добричко...няма такъв филм....кучето е куче и мястото му е в кучешката колиба а не в кревата на децата...за справка имам две кучета за които се грижа..и двете са добродушни и спокойни и съм спшокоен за децата когато се нвъртат покрай тях но това не ми пречи да им хвърлям по едно око в тези моменти...

Гледам кучкарите пак яко налазили ...

Що не отидеш на бик да си чешеш сливаата

Кораловите змии почти никога не хапят по-големи от тях живтни, освен при самозащита, а вместо това предпочитат да бягат. Така че ако кучето не се беше заяждало със змията, тя щеше да се изниже от двора.

Сърцераздирателна история, но най-вероятно кучето първо е настъпило или се е заиграло със змията, тя го е ухапала защото е била застрашена и чак тогава се е стигнало да финалната битка кой кого без каквато и да е мисъл за децата.

Името на кучето се превежда на Зевс а не на Зюс

айде стига стр превъзнасяли тоя питбул - най-вероятно озобщо не е знаел, че змията може да го убие и не го е направил, за да защити децата, а от страх за собствения си живот. Вярвам, че ако знаеше, щеше да побегне с 200 и да остави малките да се оправят. Някой вярва ли, че домашно куче знае какво е отровна змия?

питбул спасил човешки живот а що не извадят статистика колко е отнел и то на малки деца

В същност причината не е в кучетата; причината за нападенията са стоопаните на тези животни. Имах овчарка -бащата неизвестен, майката вълчица родила в конопите на с. Сандрово. Бяха хвърлили котилото в Денава да ги давят и успях да взема едно. Гледах го около три години. сутрин ме изпращаше на училище, стоеше, чакаше меслед часовете, ако не и кажек "У дома!". Ако я подгонеха или хвърлиха камък се преместваше и после пак на същото място. Карал съм я да ми носи чантата. Карал съм я да краде -Заставам срещу халите и и казвам "Гладен съм!" Тя влизаше вътре между хората и все носеше саалами, бахур или каквото ее успяла да вземе; поняякога и парче месо, ама кокала беше повече. Не посегна никога да захапе. Изпълняваше и командата "ПАЗИ!". Един ден някакво милиционерче, насъскаа служебно куче на кучката. Тя обикаляше, прескачаше пейката в Парка на младежта и все ме гледааше. А аз вместо да и кажа да отиде у дома, ии казах дръж! д там беше със служебното куче,, а и с нея. Ченгето изстреля целият пълнител. В у-нието на Черно море, обясних случая кое как. Б. Колев ми каза да си отивам. В същност той неколкократно я искаше в служебният кучкарник, ама и аз хлапешка работа.... Та след време ченгато ме среща и псува, че заради мене го уволнили онт МВР, псуваше, заканваше се -есента отидох в казармата.... Та по въпроса де кой беше виновният за кучетата, хайде да оставим ченгето; ВИНОВЕН СИ БЯХ АЗ ЗАЩОТО СИ ПОЗНАВАХ ЖИВОТНОТО, ЗНАЕХ ЧЕ ИЗПЪЛНЯВА БЕЗПРЕКОСЛООВНО ЗАПОВЕДИТЕ -КАКВИТО И ДА СА. АКО ТРЯБВАШЕ -ЩЕШЕ ДА УБИЕ. АЗ, СОБСТВЕНИКА НА ТОВА ЖИВОТИНЧЕЕ СЪМ ВИНОВНИЯТ! НЕ ТО Е УБИЕЦА .УБИЕЦ Е СОБСТВЕНИКА!

Много луд, само малко ;)

Кучето наѝ верниа приател

Това е най-старият договор за бартер между кучето и човека- Любов и вярност срещу подслон и храна. Кучето никога не нарушава този договор от своя страна. За човека не е така.....

Питбула е най хубавото куче, става за всичко, както го обучиш и е най всеотдайното куче!

Душичка мила!

Всичко зависи от отношението към кучето. Като е вързано на синджир и му се подхвърлят малко храна, става агресивно, естествено. Имаме питбул на 12 години, няма пи-мило същество на света! Не сме го взели, за да избиване комплекси, просто стана случайно. Пациент на зет ми си взел питбулче, но жена му не искала и да чуе, заплашила да го изхвърли. Обичаме кучета и взехме мъника. Внучките ми пораснаха с него. Никога! Никога не е проявявал агресия ! Но всички го обичат и го гушкат, и му говорят. Живее в къщата с нас, спи в краката на малката ми внучка.Всички съседи го харесват. Та, простете за дългата история, но искам да кажа, че няма зли кучета, има зли хора. Няма по-любящо същество от кучето, особено ако получава любов от хората. Ужасявам се от хора, които не обичат кучета.

0

Дълбок респект за вижданията Ви над живота (без ирония), желая здраве на семейството и кучето. За съжаление не всички собственици са като Вас, а животното е селектирано да убива бикове.

Не бикове , тиранозаври

BajMihal

Питбул породата е селектирана да бъде издръжлива на болка, затова най-често се ползва и за боеве. Но както каза колегата по-горе - няма агресивни породи, има ненормални изроди, които възпитават агресия в кучето.

Единственото лекарство за хората страхуващи се от кучетата е да си отгледат от малко едно куче от средна или едра порода. Дейста безотакзно - страхът напълно изчезва.

Един човек е такъва, какъвто родителите му у обществото са го направили. Същото е и с кучетата - както ги възпита стопанинът им, такива стават. Да се слагат всички кучета пдо общ знаменател само защото принадлежат към определено порода е обратното на умно.

Ами не не е така , пак казвам има породи слектирани за да са агресивни

0

За хората си прав, защото не са изкуствено селектирани. За кучетата не си прав, защото там е якото ГМО от векове насам

И с хората е така - каквото селектира управата, останалите изчезват.

Проблемът на някои хора с кучетата е психологически. От една страна това е насаждан още от детството им страх от кучета, а от друга страна това са смачкани от живота хора, които изливат злобата си върху нещо беззащитно - кучетата, а може и върху деца.

Опасна порода кучета няма. Това е медийна истерия подклаждана от хора, които като видят куче и на картинка, се напикaват от страх.

Това не е вярно , има породи селектирани за да са по-агресивни и недоверчиви

Питбулът е порода забранена за отглеждане в Полша, Германия, Дания, Румъния, Норвегия, но е разрешена във Франция, Великобритания, Италия, Ирландия, Испания....

0

Не, не е разрешена в посочените държави. Направи си проучването отново и пак заповядай.

живея в Испания, пълно е с питбули, и аз имам питбулка на 10 години, какви глупости говориш. Имаме и бебе и кучето е още от първия ден започна да я пази и е неотлъчно с нея.

Откакто опознах кучетата, намразих хората !

0

Тогава си взимай помиярите и отивай да живееш в гората, не с нас и децата ни

Ти па си вземи мигрнатите и отивай да живееш Азия ,а не с нас и децата ни :)

И човекът и кучето трябва да се възпитават от малки, за да си нямаш после проблеми. Колко от нас в България го правят? Да не говорим за уличните кучета, които не са никакъв приятел на човека, а може да те нахапят до смърт.

Някои улични кучета са много по-умни от много хора.

Ние в Б-я децата си не можем да възпитаваме ти си тръгнал за кучета да говориш.

Там, където е разрешено да имаш питбул, се предприемат специални мерки. В Испания, например, за да имаш питбул, трябва да си над 18 години, да не си бил осъждан и да имаш застраховка за отговорност на стойност 120 000 евро. Във Франция собствениците преминават обучителен курс за отглеждане на по-агресивни кучета. Разхождането им на обществени места е строго забранено. Ако това се случи или кучето ухапе човек, собственикът може да отиде в затвора за три месеца и да плати глоба от 3750 евро. Породата дого аржентино е забранена в Испания, Великобритания, Италия, Румъния, Норвегия, Португалия, Малта и Украйна. Лично аз не харесвам породата дого аржентино. Едно дого навремето нападна мителшнауцера ми, който го разката. Мауто куче беше така възпитано, че не си е позволило дори да скочи от радост на чужд човек. Беше страхотен пазч на къщата. Винаги на повод. Истински джентълмен. А породата му е сериозна. Умря ми в ръцете. Затова ми е мъчно за това кутре. И така, въпреки многото случаи на проявена агресия от други породи - вие в дира сте се фиксирали на питбулите. сигурно имате лична неприязън към тях? някой журналист да е бил ухапан? защото с лекота се откриват инциденти и с други породи, за които тука я нямлао ни дума, ни вопъл, ни стон.

По-агресивна порода от хомо сапиенс няма.

криво ми е като се сетя за кутрето, умрялото, на снимката. и за моя мител.

Чукове са питовете.Най- после нещо добро за най-набедената порода.Жалко че боклука по-горе е кичнал руская.Явно не познава страната.Дори и във вид на питие.

това на снимката не е същото, те дира имат една снимка на куче и за всяка новина с питбул я слагат нея

в кой парк се разхождаш сред питбули?

0

Във всеки

и всички питбули са без намордници, така ли?

Показахте си истинското лице а? Удавени в злоба, самота и собствените си изпражнения соросоидни клкьори. Щом и под подобна новина можете да плюете, значи стоите по-ниско и от кучето във еволюционната система. Боклуци.

Още едно доказателство, че какво ще е кучето зависи най-вече от стопанина му!

Същото се отнася и за децата.

0

Добре бе, а защо питбулите (И СМЕСКИТЕ ИМ) са забранени в: Англия Полша Германия Дания Испания Ирландия Франция Румъния Норвегия Швейцария Израел множеството щати в САЩ Канада (Онтарио, Манитоба и др.) Бермудските острови Португалия Венецуела Пуерто Рико Сингапур Малта Нова Зеландия Еквадор Австралия Русия Украйна Беларус .. и др.? Просто ми обяснете, че българите сме най-умните и затова не ги забраняваме. Или защото имаме кучкар на власт? Кажете си мнението по този въпрос, моля.

Защото куп народ страдащи от комплекса на малката пишка си взимат силни кучета и ги обучават да са зли!

0

Щом кучето има физическата възможност да убие човек, значи явно не е за отглеждане в обществото, не мислиш ли? Или аз, разхождайки дъщеря ми, която е на 2 годинки с количката в парка трябва да разчитам, че всеки цървул с питбул го е възпитал добре?

Явно че си трол и то от умните и нахаканите , напраУ цепиш мрака ! Я да ми кажеш , след като бактериите имат физическата възможност да убият човека, и вземат милиони пъти повече жертви годишно от кучетата , що не забранят и бактериите със закон ! Айде рипай за забрана на бактериите и микробите , ако не те е страх че може лично да те засегне този закон де ....

До "Русская_Сволочь" ... ами те ислямските мигранти извършват мног повече престъпления от питбулите , ама ревеш за тях да ги прием нали ?

Всъщност, голдън ритривърът също има физическа възможност да убие човек, що за глупости ръсиш?

Е, понеже си много умен, ми кажи защо въпреки забраните, в тия държави се гледат питбули? Аз знам защо, но ми е интересно ти дали знаеш. То не може само да цитираш нещо без да си го разбрал.

0

Защото навсякъде има безотговорни човешки огпадъци. Други въпроси имаш ли?

че е задължително кучетата (освен дребосъците) да бъдат извеждани с намордници? и глобите са солени. когато те ухапе куче с намордник, сподели.

0

Ама кво ме интересува колко ще го глобят, ако ухапе детето, бе? В кой свят живееш??

две деца с мителшнауцер в къщата. и не се страхуваха от кучета. защото не ги заразявах с кучешка параноя. и ги извеждах в градинки и паркове. други въпроси?

питбулът е спасил децата , защото като малък е бил тричан

снимка на куче - наплив на хейтъри. ама че спасило деца и жертвало живота си - много важно... вижам куче - вия и злобно лая. апропо, кучетата имат невероятен нюх за злобари и страхливци, които елементарно не знаят как да се държат когато видят куче или ги залае. едно на ръка, че стопаните на кучетата са виновни за инцидентите, защото не си дресират кучетата. всяко куче не само от бойните породи, може да стане опасно.

никой не е длъжен да оказва специално отношение на помиярника ти , нито да изкарва специални курсове по държане . ако ме охапе ти смъквам 6 бона минимум !

когато сте срещали куче си се хващал за полите й, а тя ти е обяснявала колко са опасни кучетата. тая песен я знам. нямаш шанс моето куче да те ухапе - подминава простаците с мълчание и е дресирано да посяга към боклуци.

(коригирах се) така че спокойно. запази си парите за някой друг, чието куче ще предизвикаш, за да се позамогнеш.

а ма овцо . не ме е страх от кучета и така както не ме е страх са ме хапали 2 . кви пари чакаш от мен ?!? ако твойто куче ме ухапе ТИ ми дължиш пари малоумнице

а в БГ питбулите само хапят!?!

Когато куче ухапе човек това не е новина,но когато човек ухапе куче,това вече си е НОВИНА

Един питбул е спасил две деца с цената на живота си и е реабилитирал породата в очите на хората, доказвайки, че не породата е калпава, а възпитанието, което и дават стопаните - човеците.

0

Изключението не отрича правилото

Това не е изключение - ако бяхте гледали питбул, а дори и само да бяхте прочели нещо относно питбулите, щяхте да знаете, че това е едно страхотно семейно куче, обичащо децата.

Пред очите ми преди един месец в Резово една котка уби пепелянка и я даде на малките си котенца да си играят с нея.

Котките много помагат, където има змии, супер ловци са. Кокошките впрочем също, колкото и да е странно, пипнат ли малки змийчета им е угощение.

0

Е да, ама от всички животински видове и породи избираме да имаме точно питбули, щото е социален символ

А пък в местния новинарски сайт пишеше, че в накакъв Южен парк в София, змия спасила деца от питбул.

Всяко куче си пази храната!

си намериха повод да оплюват кучетата, това говори много зле за хората. видях кученцето на друга снимка, същото, спасило децата от смърт, мъртво. още ми е свито сърцето от мъка.

0

Щом от мъртви кучета ти се свива сърцето, а от мъртвите деца, убити от питбули - не, значи проблемът е у теб.

3евзек

Ако на снимка с убита змия си видял убито дете, значи... И хора убиват, но като се погледнеш в огледалото не изпитваш отвращение, нали?

от питбул ли е убито?

Ти вярно си сволочь!

Питбулът е предано, добродушно и направо лигаво куче. За да стане звяр, трябва да се положат големи усилия. Не питбулите, а собствениците им са опасни зверове. И между другото в България казват питбул на американския стафордшир, което е смешно.

Миризлив крадец на аватари

0

Питбулът е изкуственосъздаден генетичен боклук и затова, заедно с още три породи, напр. Дого Аржентино, са ЗАБРАНЕНИ в Англия, например.

0

Колкото и да цъкате минуси, това е истината - в Англия са забранени: Питбул териер Дого аржентино Фила бразилейро Тоса ину Като добавям, че са забранени и ВСИЧКИ МЕЛЕЗИ ОТ ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ПОРОДИ, без изключения.

Това важи за почти всички съвременни породи кучета. Питбулът е порода, създадена ПРЕДИ немската овчарка. И не бъркай ГМО със селекция. Като гледам - разбираш ги нещата в дълбочина.

3евзек

Всички породи кучета са изкуствено създадени в последните има няма 5 хил години.

Абсолютно съм съгласен! В семейството ми отглеждахме две такива кучета.

Най-смисленото изказване. Имали сме стафордшир и беше обучено да се бие с кучета. Въпреки това за когато го взехме и го отглеждахме с внимание и любов стана изключително куче. Отгледах и двете си деца заедно с него и никога нямахме проблем. Проблем са хората, които трябва да разберат,че животното освен храна, изисква внимание и възпитание.Така е и с децата.

Прекрасна си, проста жено. Кучето ти отглежда децата. А дано ти ги приберат социалните, да помниш кучето с добро.

боклук нещастен, недоклатен, расъл в бетонна кутия, кой си ти че ще ни обясняваш как се отглеждат деца?

Всяка една умна жена би изпратила теб да пребориш змията.

пуснете го в порламента, там що усойници има за трепане

В бълглария отровни змии няма, така че все още могат да забранят питбулите ...

Изумително е как вие () и подобните вам изобщо не се свените да демонстрирате глупостта си.

респект

за реклама на питбулите които изпохапаха доста народ по наште ширини поради липса на коралови змии

кучета са спасили човешки живот,ама нали трябва да се учим от сащ на демокрация,дори и при песовете дето хапят наред