Фараж: А ако 1 млн. турци дойдат в България?

"Имате правото да обичате страната си, както аз обичам моята. Как бихте сте почувствали, ако да речем Турция се присъедини към ЕС и един милион турци емигрират в страната ви? Хората на България ще бъдат ли щастливи?"

Обратно в новината

Коментари - Фараж: А ако 1 млн. турци дойдат в България? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво като дойдат тук турци! Те са добри хора, повечето са истински човеци! Предпочитам ги пред лицемерите англичани, с голямото самочувствие, ограбители и извлекли богатствата на света! На всичкото отгоре преди 300-300 години са изгонили циганите към нашата мила родина! Така са ги интегрирали. Сега пожелавам на циганите да се върнат обратно в исконната си земя!

Моралът - имаше ли го ? не морал г-н/г-жо, а соц. лицемерие имаше. Съжителство и добронамереност м/у етносите - имаше ли го ? - точно както и днес го нямаше. като се появи циганин в един блок, до 2-3 години блока ставаше цигански и необитаем за нормален човек. моля нека не се заблуждаваме само защото носталгията взела че ни хванала.

Ако аз съм работил цял живот и съм спестявал всяка стотинка и съм си построил хубав и уютен дом ще съм ли съгласен да дойде някой от вън, който не е вложил нито един час и нито една стотинка във изграждането на този дом, и този някой спокойно се настани в хола ми и има претенции да ползва банята ми когато си поиска? Абосолютно прав е г-н Фараж, че преди да ползваш тябва по-напред да дадеш. Така, че нека да не се правим на обедени, а ако имаме капка национална гордост, нека да съградим собствения си дом, пък бил и той по-беден, но да бъде изграден от нас, а не да скимтим като бездомно пале под прозереца на този, който се е трудил и да искаме да ни подхвърли залък защото сме били гладни с обещанието, че като ни нахрани ще започнем да лаем за него и да му въртим угоднически опашка.

То пък тяхното здравеопазване е едно от най-лошите в Европа. Нали си търсят медицински персонал? Това говори! Някой да си прави зъби в UK? А там да отидеш на лекар е цяло приключение.

кой каза че 1-во всички роми са безработни ало кой ви чисти боклуците, кой ви прави пътищата ,кой работи в строителството, в земеделието, и т.н 2-ро относно социалните помощи работят по14 дни за 40лв. това е робство-ангария нещо май пак се объркахме нали

Ало, като си неграмотен ще чистиш боклуците, какво искаш да станеш директор ли? И ако един циганин чисти (естествено срещу заплащане) други сто от племето правят мърсотия за 1000. Ако се разкарат циганите от България боклуците ще намалеят поне с 90%, колкото и престъпността.

Еее, какво толкова се е разревал тоя? Няма не искам, няма недей. Ще ги поемате ромските...имигранти де, и това е. Няма мърдане :) Чакам с нетърпение 01.01. 2014. и на всички от тоя произход ще им махам с умиление за сбогом. А на всички българи, които по неволя ще трябва да оставят България - горе главата, най-тъмно е преди зазоряване!

Фараж, защо българите,а не поляците?Сравнение:България-население 6 милиона.Полша-население 40 милиона.Защо българите, а не пакистанците-Пакистан е 165 милиона.Защо българите, а не индийците-Индия 1 милиард и половина.Май този консерваатизъм е скрит нео-либерализъм т.е за превръщане на Европа в Емират.Не случайно всички Монархии в Европа са пълни с араби и мюсулмани.Нас искате да ни подарите на Турция на куп нали?Най-лесния начин е да ни държите бедни и слаби.ДГД от мен.Правите си криви сметки и България ще я има докато ни има и нас.За Англия не съм сигурен както сте я подкарали.

ЕС е един гигантски проект за изчистване на гузната съвест на великите сили - империите от стария континент спрямо цяла Европа, а от там спрямо цял свят! Много бързо англичаните забравиха колонизаторските си времена, когато ограбваха богатствата на половин свят. Всяка година имам поне едно пътуване до Англия и мога да ви кажа, че такава паплач от индийци, араби и негри няма никъде другаде по света. как и защо се появяват тези хора там, Фарадж не може да обясни, но дори и не повдига този въпрос. ДА му припомним ли наФарадж, че във времето когато ние сме имали държава те са били формация от племена? ДА му припомним ли как англичаните ни изоставиха на няколко пъти и на България й отнеха още десетки години, докато се преборим за свободата си и докато започнем нормалното си развитие - това е след Руско -Турската война, след това след балканската война отново ни изоставиха и накрая ни предоставиха на СССР след втората световна въпреки отчаяния вопъл на всички уважавани интелектуалци!!! Ами бомбандировките??? МЕжду другото бомбандирането на България от страна на САЩ и Англия е като боя, който хвърлиха от ДПС над падналия и вече сломен Октай... Така после е лесно да кажеш, ама вие сте ЗЛЕ и вие сте ИЗОСТАНАЛИ!!! Дали щяхме сега да искаме да емигрираме, ако Великобритания ни бяха дали всички заслужени изконни български територии, ако не ни бяха подарили на СССР, ако... ако... ако... Да! ФАКТ! Зле сме! Но съвсем не смятам, че някой има право да ни обижда и да накърнява достойнството ни, също така въобще не смятам за правилно, че сме толкова огромна заплаха за ВЕликобритания. Та младите хора в трудоспособна възраст в БГ са около 2 милиона! Дълбоко се съмнявам, че всички ще хукнат към Англия! Голямата емигрантска вълна отдавна мина... хората в момента в повечето случаи заминават, за да търсят рпофесионална реализация в сфери, които тук не са развити, а не да мият чинии, това отдавна вече не е рентабилно!

Точно така! Толкова грехове има Европа към България..ама толкова много. Няма английски владетел с титлата кесар (цезар!) дадена в знак на признателност на Тервел, че спира ислямската инвазия в Европа началото на 8ми век. Провъзгласен е и от западната и от източната църква за светец, спасител на Европа...Спасител! И тръгнал да говори с превъзходство тоя мухъл Фараж, пфу.

Просто трябва да спрем циганите които отиват в чужбина и ограбват авторитета на цивилизованите, квалифицирани и работливи Българи това е !!!! А този господин да не сравнява гражданите на България които 5 века е била под турско робство а след това под руско, с турци ние сме различни от тях господин голяма оста !!!

Разбира се, че не е прав...никой не може да спре глобализационните процеси в света и масовото преселение на народите - само може да ги забави... На него и на тези около него естествено им е пределно ясно това.. Раят на богатите нации и държави свърши... дойде времето когато и те трябва да споделят с останалите част от своето богатство и благоденствие... на който не му харесва да пробва със затваряне на границите или с "опрашване към друга планета"... ха-ха-ха

много точно казано. взел си ми мислите от главата, но си ги формулират по-добре :)

Отговорете на ФАРАЖ г-н президент наРБ.....!

В началото се ядосвах, вече ми е досадно...Господата англичани защо подминават това, което всички знаем? Колко държави са колонизирали, как са се появили "новите демокрации" - Австралия и Америка да не би да са на една ръка разстояние? Това, което са причинили на света е страшно. Сега изведнъж осъзнават, че по-друг начин, по-неусетно може да се случи същото и у тях и при една по-сериозна раждаемост и смесени бракове от стара Англия след време ще има само спомен. Братя роми, много е хубаво там. Вземайте циганчетата и заминавайте, ние обедняхме и не можем да си ви отглеждаме вече.

Това писмо да го чете цялата вихрушка на държавата всеки ден-от чистача в парламента-до президента.След това те да отговорят защо българите бягат.НЕ ГИ Е СРАМ само се бият в гърдите и лъжат,но отвън се вижда всичко.Бог да ни е на-помощ с такива управници-мърлячи.........

държавниците да отговорят на правилния въпрос,но и реалистичен,каква защита има в България-маи искат да ни вкарат във воини,нито разуснаване,нитоохрана,само лапат парите ни.....цензурата?

държавниците да отговорят на правилния въпрос,но и реалистичен,каква защита има в България-маи искат да ни вкарат във воини,нито разуснаване,нитоохрана,само лапат парите ни.....цензурата?

държавниците да отговорят на правилния въпрос,но и реалистичен,каква защита има в България-маи искат да ни вкарат във воини,нито разуснаване,нитоохрана,само лапат парите ни.....цензурата?

държавниците да отговорят на правилния въпрос,но и реалистичен,каква защита има в България-маи искат да ни вкарат във воини,нито разуснаване,нитоохрана,само лапат парите ни.....цензурата?

държавниците да отговорят на правилния въпрос,но и реалистичен,каква защита има в България-маи искат да ни вкарат във воини,нито разуснаване,нитоохрана,само лапат парите ни.....

държавниците да отговорят на правилния въпрос,но и реалистичен,каква защита има в България-маи искат да ни вкарат във воини,нито разуснаване,нитоохрана,само лапат парите ни.....

Тва леке Фараж ме копира !!!! Само че е много по напред с материала от мен. Аз си пискам само в БГ.

Ако дойдат 1милион турци в България ние ще ви ги пратим в Англия!!! Цигани не искате - но турци не можете да откажете!! Те вече си имат квартал в Лондон-където полицията ви не смее да стъпи. Ще ви ги пратим- без обратна разписка!! Тъкмо да ви се прочисти нацията!!!

гнъсната кочина Чалгария,с комунистически роби за население-бягайте,спасявайте се-тези,които не милсите че сте!!!

Щом ни унищожихте производствата за да ни вземете пазарите щи ни приемате като равни,нали сме ЕС. Що се отнася до турците тези които ще се върнат са наши граждани най-работливите и кротки хора в миналото преди да заминат,със сигурност не са се променили!

Винаги съм казвал, че англичаните самного силни когато започнат да мислят. Ако при население 7 млн души в България дойдат 1 милион турци, то означава че при население от 63 милиона в UK трябва да отидат 9 милиона. Да са ви честити една цяла България и повече Найджъл Фараж. или за безцветните англичани по-добре да отидат индийца пакистанци, че да предадат някакъв цвят на англичаните най-накрая. И без това имат нужда от това като гледам господин евродепутата на какво прилича. Мр. Бийййн

Всяко нещо може да се изтълкува по определен начин. Но Фараж е прав да повдига въпроса за културната и етничеса асимилацията, както и да напомни за балансирането на корупцията. Обаче и тук се практикува усилено размиване на темата.

Ще се радваме, поне са работни и етични

Фараж ръзсаждавах дълбоко върху казаното от теб и стигнах до филосовски и стратегически отговор на това което казваш: Фараж ТИ си пълен ...

"Фараж, не си прав!" (коментар от вчера) искам да продължа - И майка ти не е права , и баща ти не е прав , пък и цялата ти рода ! Както в добрия стар виц !

Този АНГЛИМЧАНИН с големи букви, е-а без извинение майката на ченгето от ДС(а не както манипулират за Борисов, защото тойъ е служеил на сегашните некомунистически органи и това ие отлично...!) Бехар и още по отровното му и злобно отроче от женски пол...!!!!!! Браво Фараж, точно това заслужоават комунситическите подлоги като тоз Бехаер и фамилия...!!!!!!

Та те са в България г-н Фараж,за това БЯГАМЕ в Англия!

Гледах заместника му по тв - изключително нагло се държа, не говореше високо, а буквално крещеше, добре, че водещите на моменти успяваха да вземат думата.

Ама и тоя е една карикатура. На чужд гръб и 100 тояги са малко... нашите 20 - 30 хил. емигранти ги равнява на 1 млн. турци в БГ...тц тц..

1chovek

Вероятно малко хора ще одобрят мнението ми, но всъщност ако 1 000 000 турци дойдат да живеят и работят в България това неминуемо ще доведе до икономически подем в страната. Друг е въпроса, че не са толкова прости и Германия е една от любимите им дестинации, а в Турция вероятно и сега получават повече, отколкото у нас...

Няма да дойдат, защото те си живеят по-добре от нас, а тук ще ми ядат оная работа. Може англичанките да дойдат в България да мият и чистят нашите домове и да прибират нашата реколта. Ние сме по-стабилна държава и сме по-добре икономически - справка - ББ...

Пепел му на устата на тоя ! Да си ги вземе всички турци в англия!

НА ТОВА СЕ КАЗВА "КРАЯТ НА СВЕТА"!МНОГО ОМРАЗА В ХОРАТА ПО ЦЯЛ СВЯТ.ЯЖТЕ,ПИЙТЕ И СИ НОСЕТЕ НОВИТЕ ДРЕХИ!

ами ако донесат по 100 000 евро...що не:)

КУЧЕ ОТ НАДЕНИЦА НЕ СЕ ПЛАШИ!

Абе чевендалести боклуци фаражи ,фуражи и сяква сяква друга островна кръвосмешителна паплач,поживях дълго при вас и знам точно каква дегенератна нация сте.В Англия сте боклуци но и по света като идете сте двойно по-големи.Я помислете малко българи какви са живеещите в България англичани само АЛКОХОЛИЦИ , ПЕДОФИЛИ , И ПРЕВТАСАЛИ КАТО ВЕЛИКДЕНСКИ КОЗУНАЦИ , МАЗНИ УРУСПИИ. Такива сте такива ще бъдете и единственото разнообразие в държавата ви ще донесат милионите английски ямайци,конгуанци,пакистанци и секва друга опушена любима вам измет.Ние като сме най лошите нека по добрите ваши роби ви трият и външно и рътрешно червените задници.

г-н Фараж, Ние си имаме 1 милион турци (или ако не, то тяхният брой представлява значителен процент от българското население). Огромна част от тези хора са изключително работливи, честни и те са наши братя във всяко едно отношение. Те не само, че не тежат на бългаската система, а са в нейна помощ. Започвам да си мисля, че Вашето изказване прикрива расизъм. Вие умишлено споменавате ``тyрци`` като знаете колко чуствителни сме ние по отношение на нашата история. Т.е. всяко споменаване на `турци`, които едва ли не превземат БГ е неуместно, защото то буди непрязън във връзка с нашата история, а не просто заради самия етнос. Турция не e член на EU и съответно тези хора на могат да се възползват от правата, които ние българите имаме. Не зная дали сте бил в Турция, но ако не, то е добре да отидете. Това, което ми направи най-добро впечатление е модерната инфраструктура, качествените пътища, и най-вече огромния брой фабрики и заводи, които произвездат стоки за износ. Като българин, който обича страната си бих Ви казал, че нямам нищо против хора (тyрци, англичани, австриици и т.н) които са предприемчиви, находчиви и работливи, които умеят да създават поминък на останалите, и уважават законите и традициите на страната, в която са. В тази връзка бих приел и над 1 милион стига да искат да дойдат, пък нека после ми ``тежат`` на здравната система. Не отричам, че Вие имате право да недоволствате, все пак става въпрос за Вашата страна. В тази връзка, бих Ви посъветвал да бъдете малко по-прецизен, когато говорите за българите- би било добре да опишете с повече детайли типа `българин`, от който сте така ужасен. Тогава `ние` ще ви разберем и приветстваме, защото `ние` също се наплашихме в последните 20 години от този тип хора.

Поздравления за точния коментар! Съгласна съм с всяка дума.

Що за въпрос?! И намерил на кой да го зададе. Ами нали точно в нашата държава от Освобождението насам и пет века преди това живеят етнически турци и помаци. От години тези си имат парламентарно представена партия. За циганите какво да кажа - крадат, не работят, не искат да учат и т. н. - ние плащаме за отглеждането на децата им в домова, ние им плащаме социални помощи и т. н. Т. е. - не само ги интегрираме, но ги и отглеждаме. Така, че този Фараж е позакъснял с въпроса си към нас. Освен това сме отворени и за всякаква социална напаст от Великобритания. От арабските държави.Как се чувстваме - зле, носим ги на гърба си. За разлика от западно-европейците, които използват образовани българи, както им харесва. Абе и в единия и в другия случай, все българите теглим хомота. Така сме устроени - все някой ни използва. Но Фараж, да не се страхува. Тях не може да ги сполети нашата съдба, защото са по-големи егоисти и от циганите, от които бягат като от огън.

Към Фарашш;Ако вие енгилизите,не ни бяхте спряли при ЧАТАЛДЖА, сега нямаше да ви минават през главата такива глупави мисли!

Колко е просТ тоя неуместно облечен за тъпата си мутра английски презерватив :) Колкото и турци да дойдат тука пак ше е по-добре от въшливите негри на острова!! След 20 години внуците на тоя нодоносляк ше са мулати ....в най добрия случай.

Wait a minite Mr. Farash... Когато ви дадохме пазарите си и вие приятелски ни затворихте стотици предприятия "щото не били отговаряли" на некви изисквания и така ефективно прибрахте стотици хиляди наши работни места добре ли беше? Когато ни критикувахте отдалеч за отношението ни към ромите? Когато ГОСТОПРИЕМНО приютихте източените от България капитали, как беше? Ами сега е дошло време за плащане! Приемете нашите роми и покажете европейското си отношение към тях! Не отблъсквайте Българите - те просто идват да си заемат откраднатите от тях работни места! Успех!!!

popov

И какво английско намери на нашите пазари бе чадо?! Вчера Ролс Ройс ли си купи, та си толкова гневен?!

Човека казва: Аз ви мразя, така както вие мразите турците:)

а някои умници викат "прав е" :))))))

други браво

ще ти ги препратим на теб

Мушморок, столетия наред твоята страна насила депортираше хора по целия свят ... тогава питахте ли някого?

Аз пък предлагам вие на Острова вън от ЕС като турците!Никакъв ЕС не трябва да помирисвате!Стойте си на Острова и не мърдайте!Като корабокрушенци!Аз лично не бих отишла на тоя тъп Остров!

А ако 1 млн. британци престанат да идват в Родината ми, още по-добре. Как мислите Г-н Фараж? И на мен не ми харесва, когато хил. британци окупират родното ни черноморие всяка година. Не ми харесва да им гледам противните северняшки студени мутри, нито пък пияните им изцепки, нито побоищата, които нанасят по баровете, нито пък липсата им на хигиена. Не ми харесва отношението им към нас, като към хора трета ръка. Не ми харесва, когато на собствената ми територия ги третират по-добре и с по-голямо уважение от мен и всички мои сънародници. Не ми харесва да гледам грозните им жени, които все още бутат в количка 8-10 годишните си иначе здрави чавета. Сигурен съм, че и вие, уважаеми коментиращи, имате какво още да добавите.....