”Спартан”-ът с военни лекари транспортира болното дете

Екипаж от авиогрупа "Враждебна" излетя с транспортния самолет "Спартан" от София за Бургас, за да транспортира 5-годишния Александър в "Пирогов".

Обратно в новината

Коментари - ”Спартан”-ът с военни лекари транспортира болното дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление - има! Въпросът е кой плаща?!

бойчето да бъде сниман от 3-4 телевизии как спасява давещо се коте или куче от буйните води на Перловската река - може и Владайската. Много сме нетърпеливи! Ще плачем от умиление!

Плачевно е, че изпращането на самолет за спасението на живот е новина. В белите страни това се подразбира.

Грам, не ме интересува кои е изпратил помощ, ако ще и бат сали да е. Важното е че е помогнато на малко дете и родителите му.

То има и разни, крадат и убиват наред и накрая дават 1 лев на някой просяк... Та искам да попитам, името"" Бойко""- Боклук ли означава ?? Или общо трите думи- Бойко- Бъчварова и Горанов, означават Боклук ???

Важното е да се спаси детето! Политиката тук няма място! Уважение към всички, които са взели присърце случая!

Извинете Севи Арнаудова, говорителката на Б,Б. туркиня,циганка или албанка е. Искам да се запознаем. Севин съм от Чепелджа съм.

Всичко това казва, че Бойко за пореден път доказа, че е не само Мъж, но и политик, който осъзнава отговорността, която има пред обществото. Дълбок поклон пред достойната му постъпка!

като се навеждаш, духни баре един път...

Ти, би ли си легнала, с такъв МЪЖ? Който ти гарантира, че ще те излекува от СПИН. И че ще признае детето ти... ...но няма да се сети за най-простото: Да си сложи презерватив.

дето разтяга партийни локуми.

Естествено, че съм соросоид.

Това, че самолетът/хеликоптерът е изпратен за спасяването живота на едно дете в цивилизованите държави е нещо нормално. Този, който го е сторил не е нито за похвалване нито за охулване. Що се отнася до подмазваческите вопли на пачаврата Нери Терзиева, мога да твърдя, че тя е изпълнила една предизборна поръчка на централата на ГЕРБ. Нещо в което тя има богат опит още в качеството си на ръководен фатор на Българската телевизия, когато по три пъти на ден ходеше до Раковски 138 да съгласува предаванията с линията на СДС. Заедно с манекена Асен Агов, тази простакеса изгони маса кадърен народ от телевизията, част от които се изпоразболяха, а някои дори починаха по тази причина.

като мислиш, че ситуацията е нормална що не питаш бургаските лекари кое е нормалното, ами сееш мъдрости.

Двойка за Москов и Борисов и тежко на Бг ако в Бургас--столицата на туризма --няма медицински специалисти за тоя случай --при 5 мед ВУЗА в страната--опряха до безплатния Пирогов ---къде е здравеопазването --какви са тия пред-центрове--имена на пилоти -имена на зам министри--благодарности към ГЕРБ--- какви са тия работи ??? така ли сепомага дори да има нужда по света??? ГРОЗЕН ПИАР --даврете си отзад случая

Ти вярно си продукт фатално сгрешен еякулат.

МИГАЩО и нагло емотиконче, не давай съвети кой и как да "работи"!!! Ясно е, ТИ какво работиш! Мекере противно! Срещу стотинки и майка си би продал! Такива като теб са за скраб или за преждевременно мъртво раждане! Гати боклука!

е истински шанс и превилегия да бъде спасен от благоволението на герб . да ,трябва да спасим нашите деца ,това е задължението на всеки родител,но хеликоптери за всички не може да има и дано не им се налага .

Доколкото зная, България няма медицински самолет. А спешно нуждаещи се, както в този случай, има и може би немалко. Спартанът е военен самолет, обемист и тежък, със скъп полет, без специално медицинско оборудване, "подвластен" на премиера. Медицинският самолет по принцип може да бъде малък двумоторник, например от типа на щатския Piper PA-31, обзаведен с медицинско оборудване и ползван само за медицински цели с разрешение на министъра на здравеопазването, примерно. Ползването му е по-скоро ежедневие, отколкото медийно събитие.

Мисля , че Алианц или БЧК имат за зимни условия договор с частна компания, но в случая е пиар за Премиера в оставка за наша сметка!

Няма. За толкова малко повиквания може и да няма. Не е оправдано да се плаща за самолет, екипаж и поддръжка. Авиоотрядът покрива и тези нужди. C-27J Спартан е среден по размер самолет и може да извършва успешно такива задачи. Има постоянно назначен екипаж и поддръжка.

смятате ли, че атмосферните условия в Бургас са толкова прости та всеки може да кацне там...

Обадила се на шефката на правителствения пресцентър!? Хай да му се невиди! как е намерила телефона тази майка! И защо е решила тя вместо лекарите, че трябва да замине за пирогов детето!Какви неща се случват какво нещо е Бъгария в навечерието на поредни избори в борба срещу референдума ..... ц ц ц ц ц

Батка, тъп ли си или само днес? Майката е писала във Фейсбук, Нери Терзиева го е прочела и се е обадила в пресцентъра. Ето телефоните и мейлът, не са тайна: Правителствена Информационна Служба тел.: (+359 2) 940 27 70 факс: (+359 2) 980 21 01 е-mail: link

Какво ЧЕРВЕНО или ЗЕЛЕНО намесваш тук, платен или неизлечимо болен кре..ен такъв???

Естественно че си измисляг ПИАР акции-може би инициатора е лайното Москов Бургаската болница е една от най -добрите в страната--дете болно от варицела----че чак в София-и то Пирогов Питайте Бургарските лекари-имало ли енужда--те питани ли са--или нешто шушу по зам министерските кабинети в софия--усложнения от варицела в Бургас не можели--еми вземете им доценските титли и професорските тогава

КОЙ пуска самолети, бе ла..но измислено!? Това е просто "линейка"! И не се иска благоволение на един тъпанар като теб , за да лети и помага на болни хора! ТОВА се случва ежечасно , но в нормални страни!

айде айде, приказките на пазара! амаха!

се е завъртяла със задник на изток..не е нормална.

Вече ти казах - оди командвай жена си!

Ти си ебати неудачника без капчица радост в живота си, заклевам се.

Баце, хайде сега евтини предизборни постановки. Късно е. Народа вече не вярва.

спръжа с лук и не мисли толкова дълбоко.

Няма Бойко- няма самолет! Гласувайте за ГЕРБ! Това е посланието! А иначе браво на докторите и пилотите!

ИСТИНСКАТА НОВИНА: Журналистка измисли как са лъсне имиджа на Бойко Борисов и да му вдигне ... рейтинга. Тя предложи ББ да прати правителствения хеликоптер за да докара болно дете от Бургас до София в "Пирогов" . Така хем ще спасят едно дете, хем ще спасят кариерата на Бойко. Второто не е сигурно, но трябва да се опита. Втори вариант. Да направим хеликоптера СПАРТАН. По-голям е и може да вдигне повече имиджа и рейтинга на ББ. Ако и това не сработи, ще напишем, че е било "космическа ракета". Нали бяхме космическа страна при Т.Ж. Само дето сега нямаме читава болница вече дори в Бургас и Варна.

Борисов предизборно се продриска от миилосърдие

Всеки ден се случват подобни неща в "цивилизацията" обаче! Тук и балонче да излети, то е "лично" от един прост и нагъл егоцентрик!? Не ви ли писна ? Не ни ли стига тая вопиюща простащина ??? ...А това е просто "линейка"!!!

Ако мутрата се грижеше така за всеки българин, нямаше цена да има, но за съжаление, това е само PR на "добрия" БХ за спасението на едно дете, а стотиците хиляди бедствуващи пенсионери с по 200 лв подаяние да мрат.

Повод за гордост ли е този случай? Аз смятам точно обратното, ето защо: 1. Гордостта на Герб скоростните магистрали се оказват пригодни само за летни условия. 2. Къде е медицинската ни авиация за спешни случаи? Някой да е чул или видял за човек транспортиран по този обичаен за много страни способ?

3. Защо няма реномирана болница в Бургас - третия град по население у нас?

бОЛНИЦИ има много в Бургас.Няма лекари,мотивирани с европейски заплати да ви подгъзуват.И не се задават! Като почнете да плащате на лекарите си по европейски,тогава ще се лекувате по европейски.Иначе с лафа няма пари ше гиберясвате в преспите.Безплатно!

Бургас не е третият по население в България, само за протокола. :)

A, Спартанът не го ли е пратил лично Б Борисов?

...има бронирана Лада Нива. Не съм чувал за Спартан.

пратил го е лично, пилотира и оперирал детето. Без Батман сме изгубени. Всички зависим от вожда..... ЗАЩОТО НЯМАМЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. А кой е виновен да нямаме такова? Този, който управлява държавата. Кой ли е той!???

Ами ще изброя само след прехода Ф.Димитров, Л.Беров, Р.Инджова, Виденов, Софиянски, Костов, Сакскобурготски, СтаниШеф, Борисов, Райков, Орешарски, Борисов ....... доста са нали - посочи ми кой от тях каза, че е виновен ???

Този жест не е продиктуван главно от хуманизъм, а от желание за демонстрацията на същия от ББ. Той спасил едно дете, а е изпратил на онзи свят хиляди пенсионери, защото вместо да им увеличи мизерните пенсии, строеше магистрали и санираше. Тук човешкия живот беше на втори план, даже намирисва на умишлено планиран геноцид за намаляване на пенсионерите, които товарят бюджета. Това е двойния мародерски стандарт на ББ.

А, добрутро. Точно тоя галфон, дето праща самолети, е отговорен за това в Бургас да имат същия капацитет за медицински интервенции като в София. Чудя се следващия път като някой морски закъса и вече е следизборно, дали пак ще пращат Спартана да го докара тука, или ще трябва да се оправя човечецът собственолично, както е норма в тая тъй наречена държава.

Абе тези защо са се мъчили само със самолет- тясно е, малко място и бавно- по- добре да го бяха транспортирали с ракета- бърз транспорт.

И ако дойде БСП на власт пак ще започнат да разследват авио отряда и да броят бюлетини. Дано не им се получи.

Май се заяждам. Извинявам се

Льотчика ви разката фамилиите,няма и да се опомните.

точно да такива тъпанари като тебе,дето само четат простотиите гробарски и им вярват на 100 %. съвсем друго е да поръчаш на някого да помисли как и какво да правиш в последните си дни за да си вдигнеш малко от малко рейтинга.

Тиквата-мутра ли караше самолета?

Да управляваш не означава да държиш под напрежение всички институции и хора които ти са подчинени за поредната заповед и всички на които влияеш върху живота и здравето в очакване на някакъв вид подаяние . , а да направиш така че да няма нужда от решения на "парче" т.е. всеки да си знае и изпълнява задълженията. Уважаема г-жо Терзиева , а какво ще кажете на стотиците хиляди деца и майки "никому непознати" както казвате и които Ви нямат (поради незнайни причини...???) телефонния номер??? Те на кой да благодарят ...??? А иначе : ДА ЖИВЕЕ КРАЛЯ СЛЪНЦЕ , И ВСИЧКИТЕ МУ СПИСВАЧИ И ХВАЛИТЕЛИ.

как са се свързали с КРАЛЯ СЛЪНЦЕ, че да прати самолет ли е, хеликоптер ли е, че искам и аз да го потърся, ако се наложи.

Червените гниди бълват фекалии, как може да се спасява живота на БЪЛГАРСКО дете...мицата ви долна комунистически гадове, гадове си бяхте и гадове си останахте!!!

други ще го спасяват и слава богу няма да е любимия ти вожд, щото самолета и министъра на здравеопазването можеше да го изпрати, ама не нали Боце трябва да стане едва ли не герой, пляскай му дано не те заболят ръцете

Пич,знаеш ли колко деца се нуждаят от бърз транспор по въздуха. Ще прати ли бащицата самолет за всяко дете. Щом праща за едно,трябва и за всички. Иначе дискриминация и пиар се оказва всичко. И не е нужно да биеш тъпана,че.си направил добро.

Верно, кажи колко деца чакат?

Преди беше с хеликоптер, сега е самолета. Абе после да не каже , че направо с подводца докарали дете до София. Баси пиара....

Ало , некой от цирка да обади дето требе , в едно градче на триста метра от шосето в гората в дома си една баба с десетгодишното си внуче вече трети ден непрекъснато звъни на 112 , че е затрупана със сняг , останали без хляб и храна и няма кой да им помогне , община и пътно си тупкат топката , кой трябва да иде и НИЩО, там са от празниците и вероятно ще чакат шефа на бокоІІбългароубиец да стопи снега. Това е БГ в 21 век.

тая работа можеше да се свърши и без да се бие барабана, аман от това че величието си е свършило работата

абе не знам колко, но може и да има

ей що пишеш от мое име

Това,ако беше станало по времето на Орешарски,сигурно Соросоидните Тролове на Гроб,щяха да го изядът със парцалите а???Кажете си де???

Важно е детето да се оправи . Дръж се , малчугане ! Това е едно от малкото добри неща , за които ще платим всички . Аз , лично ще го сторя с удоволствие. Със здраве !