ТИР прегази майка с дете на пешеходна пътека

ТИР блъсна 32-годишна жена и 3-годишната й дъщеря на пешеходна пътека в София. Майката загина, а детето се е отървало само с охлузвания.

Обратно в новината

Коментари - ТИР прегази майка с дете на пешеходна пътека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли официално разписав пътен лист или маршрут оттам,защото в ЕС НЕ ПУСКАТ ТИРОВЕ ДА СЕ ДВИЖАТ ВЪОБЩЕ И ИЗЧАКВАТ ДА МИНЕ УИКЕНДА,ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ ПО ОКОЛОВРЪСТНИТЕ ПЪТИЩА И МАГИСТРАЛИ -бг шофьори спазват това в ЕС

Чета разни мнения за високи скорости и за разстрел на шофьора. Добре, я си представете следната картинка. Светофар. На него спрял ТИР. На отсрещния тротоар майка с дете. Светва зелено и на ТИР-а и на пешеходците. Тъй като по пешеходната пътека няма преминаващи, ТИР-а тръгва, но БАВНО! Изнася се до средата на платното, защото има ремарке и в противен случай ще забърше всичко по ДЕСНИЯ тротоар. Кабината минава пешеходната пътека, а ремаркето е застанало под 45%. Тогава майката тръгва по пътеката и стига до минаващия покрай нея ТИР, като застава близо до него. Там шофьора и 10 огледала да има НЕ МОЖЕ ДА Я ВИДИ. В този момент и ремаркето започва да изправя посоката си, при което по всички физични закони, задницата се изнася и удря майката. Звучи ли ви логично? На мен ДА. Тогава какво правим с шофьора? Застрелваме го?

Със съчленеите автобуси е същото. Откога Слатина стана централен квартал?

В ЕС -тировете се движат само по околовръстните шосета до бази,не се движат из града,а зареждането дори на големи супермаркети в крайни квартали ,но с население около тях -САМО В МАЛКИ КАМИОНИ,а бъди сигурен ,че имат и големи

Най-накрая наистина един смислен коментар. Различен от масовото разстрелване на шофьора. Почти никой не отбелязва, че тира не е блъснал жената с предницата, а е прегазена с ремаркето. Живея съвсем близо и виждам всеки ден тази пешеходна пътека, ужасно е, още повече, че познавам детенцето.

Моля, гърците на писат само на български, стото не им се расбира!

Много е лесно и няма нужда от разстрели. Пешеходците да спрат да пресичат без да гледат, по диагонал, ядейки, спейки, говорейки по телефона, да престанат да висят от тротоара или да се стоят на платното до тротоара, да изскачат пред коли, автобуси, тролеи и прочие и няма да има жертви. Никой водач не се качва с намерение да убие някого, запомнете го това. Напротив - винаги със страх. Аз също гледам даже по тротоарите какво се случва, защото сте ужасно безотговорни и не се пазите сами.

Много правилно, трябва повече внимание и от страна на пешеходците

така,след като в ЕС и по света не е предвидено ГОЛЕМИ МАШИНИ И ТИРОВЕ ДА ЗАСТРАШАВАТ И ГАЗЯТ КАТО ТАНКОВЕ ХОРА,КОИТО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СА МИНАЛИ ПРОФЕСИОНАЛЕН КУРС ЗА ЗАБРАНЕНИТЕ ТИРОВЕ ПО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА

Руиз

Навярно е карал с висока скорост, любимото упражнение на бг шофьорите, независимо в град или на магистрала.

Ти умнико, качвал ли си се на ТИР? Как се взима 90 градусов завой с висока скорост знаеш ли? А знаеш ли, че при завой задницата се изнася с няколко метра? А майката не е съобразила това и е мислела, че като застане до него, той просто ще си мине.

трябвало е да го застреля! и без това нищо няма да му направят на идиота! какво стана досега с убийците на хора по пътищата?!

Шофьора да се обеси надолу с гланата на стълба на светофара до кръстовището за назидание - библейското око за око, зъб за зъб... Това е истината за масата простаци наречени български народ!!!!!!

Да обясня как е в Европа, че тук с Цвъковци и Боковци няма да стане работата. Във Франция бутне ли те кола на пешеходна пътека, няма какво да се доказва и анализира - шофьора е виновен и ДЪРЖАВАТА го съди. По бързата процедура, след седмица, при това заседанието е не повече от 15 мин. защото работата на съдията е единствено да определи наказанието! А ако има смъртен случай или е пил, просто жална му майка на шофьора...

А когато не е на пешеходна пътека, тогава какво се случва???

Ако не е на пешеходна патека, "прокурорът" отказва да заведе дело - с мотива, пешеходеця или "колоездача" е отнел предимството и се е самоубил.

А когато не е на пешеходна пътека, тогава какво се случва??? Защото този случай не е на пешеходна пътека и е след преминаването на кабината на превозното средство през местопроизшествието...

прези жилищни квартали,центрове на градове и села в развитите държави на ЕС и по света ?

Ако те слуша човек може да реши че само в БГ умират хора на пътя.Само да ти кажа че в Германия ако блъснеш неправилно пресичащ пешеходец не си престъпник а жертва.

Теб май те е бутнала кола и имаш проблем с акъла/ако имаш такъв/.Какво общо има нещастието при това семейство с ББ иЦЦ?При серГея и мадридския Минтил,какво нямаше катастрофи ли?Тези поне строят пътища.

ееееее и какво от това,че строят пътища ?та те и пътищата не са качествени- погледнете магистралите-още не довършени и пак ремонти---то само с хвалби не става ,всичко си излиза на яве.......

Ало евро специалиста по катастрофи.При положение,че не е виновен а е на пешеходна пътека с фатален край,какво се прави,пак ли жална му майка?

Според специалиста по еврокатастрофи не е нужно разследване просто застрелваме шоьора и готово

Като са бесни селяндури... .И по-лошо ще става. С тия заплатки от по 6-700 лв. неможе да очакваме полицията да ни пази, лекари да ни лекуват и учители да ни учат. Факт!

Кои са бесни селяндури?! Може би шофьорите. Какво общо има това с конкретния случай?! Аз като работя винаги се старая независимо дали за 60 или 6000 лв.

Има уникални мнения в този форум... Какво можел да направи шофьора на тира? Вие чувате ли се?! 1/3 от шофьорските курсове в София се провеждат в този квартал, защото е крайно натоварено, тясно и с интензивно движение. Голяма част от квартала е обозначена жилищна зона с максимална скорост от 20 км./час и предимство на пешеходците на пътя... Но те тия детайли от правилника не са за тирове и за всякакви други идиоти на пътя. Шофьор съм.

Съболезнования към семейството и близките ! И дано детето се оправи !!! ( Успех на лекарския екип ! ) ------ Какво да се прави ли ? 1.Никакви тежки (ТИР) возила през населените места; 2.Съобразена маркировка на пътищата; 3.Съобразена сигнализация за постигане на нормално движение (, и на возилата и на пешеходците); 4.Адекватна и ефективна работа на КАТ ( А не стоене на гюме за рекет-просия); 5.Защитни/предпазни съоръжения (бетонни блокове, "легнали полицаи", профилирана повърхност на платното на критични места, стабилни огради за предпазване пешеходците); 6.Превантивно-образователна информация за всички; 7.Е, ако можем и културата-на-движение да поотлепим от обичайно-нулевото-й ниво .... Всъщност -- все пределно-ясни обикновени неща ; За които при това всички надлежно плащаме чрез данъците/таксите-ни !

8. И здрав нашийник с повод за водене на децата...

Да, децата ... Но нашийник и повод ми се вижда малко-така (дори и в преносен смисъл) ; Вижте -- един Total Recall към здравите устои на семейството и възпитанието ( Дори и отчасти с подходите на "Шамарената Фабрика" ) -- твърдо "за" !

ЗАЩО НИКОЙ И НИКОГА ЗА НИЩО НЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ШОФ*ОРИТЕ????

Съдба. Няма спасение и не можеш да избягаш, оттова, което те чака. Водила си майката детенцето, то се затичало към тира и тя, за да го спаси се намерила под камьона. Една приятелка ми разказва - разхождала близнаците. Държала ги за ръце. Еднотосе отскубнало и изтичало на улицата. Имали късмет, че шофьор на лек автомобил карал леко и спрял. Нямало и други коли. Късмет.

как се държи детето ,дори и да е минавал край тях ? ЗНАЕТЕ,ЧЕ В НЯКОИ ДЪРЖАВИ ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИЗПИТА ЗА ШОФЬОРИ Е ДА ПРЕЦЕНЯВАШ ПОВЕДЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО И ДА ПРЕДОТВАРТЯМАШ ПТП!! Това да заобикаляш децата с повишено внимание/най-ниска скорост,защото тогава можеш да спреш без последици/ и да спираш да преминат/ако беше спрял и им бе дал знак да преминат щеше да спести човешки живот и трагедия -защо не им е дал знак да преминат??/ го има и в нашия правилник за движение !

Според американци наблюдавали турските шофьори,които са прословути като лоши и неспазващи правилата за движение,невнимаващи и с ниски умения, КОГАТО В ТУРЦИЯ СЕ СЛУЧИ КАТАСТРОФА,ТО ХОРАТА В ТУРЦИЯ ГО ОТДАВАЛИ НА СЪДБАТА ,И ЕДВА ОТ СКОРО ИМА ПРАВИТЕЛСТВЕНИ КАМПАНИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ КАТО ПОЛИЦАИ КРЕЩЯТ ПРАВИЛАТА НА ШОФЬОРИТЕ В ДВИЖЕНИЕ С МЕГАФОНИ

Колкото до ТИП-овете в София, да неприятно е, но я си представете какво е в стотиците села, през които минават натоварените международни пътища и по стар обичай, пътя минава през центъра на селото, както в 19 век!

Безотговорни,нагли,нетолерантни и агресивни сме и като шофьори и като пешеходци.Това сме си ние,едни и същи и зад волана и като пешеходци.Безбожна и невъзпитана нация.Но....отварям една скоба,в тази побъркана държава и най-добросъвестния може да се окаже в капан.Хиляди са пешеходните пътеки,които не са сложени на точното място.Хиляди са пешеходните пътеки,които са почти изтрити и няма никаква друга сигнализация.На хиляди километри улични платна по населените места вече липсва хоризонтална маркировка ,или са разчертани некомпетентно и без научна и професионална обосновка.Капани,безброй капани,които ни е поставила държавата и за шофьори и за пешеходци.Първо тя трябва да бъде осъдена.

Напълно съм съгласен! Конкретно в София, маркировката и сигнализацията ми се струва, че се определя от абсолютни малоумници, без грам мисъл, без дори наченки за мисъл. Некадърниците си получават заплатките от нашите данъци, а след това даваме милиони за да ни консултират, как да направим маркировката и сигнализацията по най-логичния начин, защото някой не може да го измисли. Проблем е не само, че са безмислени някои елементи, проблем е, че са опасни наистина.

Да добавя и липсата на осветление! Мисля на бул. "Пенчо Славейков", преди Пирогов има една пешеходна пътека, където нямаше нито осветление, нито маркировка.. Зимата или есента рано сутрин не се виждат пресичащите. С каквато и да е скорост, пешеходец с по-тъмно облекло е почти невъзможно да се види рано сутрин!

Ти ако си безотговорен, нагъл, нетолерантен и агресивен, недей да пишеш в 1 л. мн. ч., моля. Относно малоумията по сигнализацията и контрола, на първо място трябва да бъде сменено ръководството, което явно драпа за пенсия (Визирам лицето Стратиев, което от десетина години предлага безумни мерки с нулев резултат).

Добре де,ама ако шофьорът е завивал в този момент,какво е могъл да направи.Освен това пешеходни пътеки без светофар,на кръстовище са извънредно опасни-ако не си местен просто си зовшваш и хоп-насреща ти пешеходна пътека. Ти пък с това рязане,бесене на семейства,шофьори,имаш проблеми,които се решават от специалист-психиатър.

hristov, Няма никакво значение откъде си. Когато завиваш на светофар си длъжен да спреш и да пропуснеш пешеходците, защото те са с предимство. Същото се отнася и до пешеходните пътеки тип "Зебра", които не са разположени на кръстовища. За съжаление има прекалено много идиоти, за които правилата нямат никакво значение и завиват с идеята да смачкат де що им се изпречи. Ако катастрофата е станала при завой, то този не трябва да има право да шофира до края на живота си! Жалко за майката и семейството й.

Могъл е: 1. Да се гръмне; 2. Да си изхвърли книжката. Това че трябва да се храни няма кого да трогне. Карането на ТИР в жилищен квартал е отговорност която предполага и акъл, и възпитание, и уважение към чуждия живот.

Всеки не желае,Тирове в града,населени места.А задавате ли си въпроса как ще се осъществяват доставките,от хр.продукти,горива медицински стоки и редица други необходими за нас хората ежедневни нужни неща.Навремето строящите ни градове бяха пълни с камиони,влекачи тип панеловоз.Пък нямаше такава трепаница по БГ пътищата.Имаме много ялови закони,поднормативни актове,правилници и други безмислени неща.Да се вземе за пример някоя цивилизована страна с нейните закони.И тия 240-търтей който ги дундуркаме да са не повече от 80,души.Само грамотни и смислени закони от умни и кадърни законотворци,могат да съхранят тази Държава.Инак миграция му е майката драги Българи.Лека пръст на майката и смелост за бащата.

Да, добре че за хранителните стоки са необходими тирове, самосвали. Само ми е чудно за какво хабиш ток, клавиатури и друга техника около тебе, че да си съхраняваш мисловната диария.

абе пълно е с откачалки в тоя форум !!

Не обвинявайте майката, нея вече я няма! И детето не е виновно, три годишните не разсъждават като възрастни, та те са още бебета. Имате ли изобщо представа,колко бързо може да се изскубне едно дете от ръката на майка си?Бог да я прости жената,направила е това,което би направила всяка майка- дала е живота си за детето си. Жал ми е за детето, защото може би ще го отгледа някоя жена,която не му е майка и не се знае какво ще му се наложи да преживее още...

нито аз, нито детето ми сме кретени или извратени.Казвам го на тия дето призовават за смърт на шофьора без да са разбрали дали НАИСТИНА е виновен,какво би станало после

Може, Може само трябва в да е указано в ЧМР-то.

Отвратена съм от културата на повечето шофьори в София. Може ли такова нещо, има пешеходна пътека до "Тропс къща" на ул. "Гурко" в София, но шофьорите освен, че не спират като видят, че чакаме, но и не намалят скоростта ами карат като луди по тези тесни улички. Същото нещо и на пешеходната пътека до ДАНС - София до Мол Карфур. Половин час чакам кола да спре да мина през пешеходната пътека, защото карат като луди. Едва успях да премина когато няма коли, но и тогава не искат да спират, ами като видят че минава човек някои шофьори като че ли нарочно вземат да карат по-бързо и надуват скоростта. Трябва по-големи наказания за провинилите се, както и КАТ да наблюдава повече движението по улиците на София.

които зле спазват правилата или въобще не ги спазват ..Най-лоши за ниско-грамотните шофьори ,които по принцип малко спазват законите вкл и правилата за движение и вероятно ,ако спрат те го възприемта като "минавани, а те са на приниципи да злоупотреляват и да "минават" другите -ВЕРОЯТНО НАЙ-ЛОШИ СА АФГАНИСТАНСКИТЕ ШОФЬОРИ ,СЛЕДВАНИ ОТ НЕОБПАЗОВАНИ ШОФЬОРИ В АЗИЯ И ,ПРОСЛОВУТИТЕ ТУРСКИ ШОФЬОРИ,НА КОИТО ПОЛИЦАИ С МЕГАФОНИ ИМ КРЕЩЯТ ПРАВИЛАТА В ДВИЖЕНИЕ В КАМПАНИЯ ДА НАМАЛЯТ ПТП В ТУРЦИЯ...Тук в България се е случвало,когато кола спре на пешеходна пътека на светофар отзад друга да я блъска -изглежда им е сложно да научи,обмисли,да следи ,да спре ??!!Такива неща в държавите с високо.образование вкл в африкански държави просто НЯМА -ТАМ ПТП СЕ СЛУЧВА 1-2 ПЪТИ В ГОДИНАТА ЗА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ,И ДОРИ ТОГАВА СЕ МИСЛИ ЗА ОРКЕСТРИРАНО ПТП ПЪРВО..Моля политиците да обърнат внимание на шофьорите от малцинствата,които нарид с неспазването на законите и правата на другите,нарушават, по същата линия на поведение, и правилата за движение по пътищата

Напълно съгласен, с малката условност, че половината пешеходци не пресичат на пешеходната пътека при троп къщата, а от другата страна на кръстовището!

Отвратена съм от културата на повечето шофьори в София. Може ли такова нещо, има пешеходна пътека до "Тропс къща" на ул. "Гурко" в София, но шофьорите освен, че не спират като видят, че чакаме, но и не намалят скоростта ами карат като луди по тези тесни улички. Същото нещо и на пешеходната пътека до ДАНС - София до Мол Карфур. Половин час чакам кола да спре да мина през пешеходната пътека, защото карат като луди. Едва успях да премина когато няма коли, но и тогава не искат да спират, ами като видят че минава човек някои шофьори като че ли нарочно вземат да карат по-бързо и надуват скоростта. Трябва по-големи наказания за провинилите се, както и КАТ да наблюдава повече движението по улиците на София.

Май ти си извратен като смяташ че малки деца е нормално да притичват по натоварени кръстовища.Не смятам повече да споря!!!!!

Първо не знам какво се случило точно.Но преди един месец щеше да ми опада косата когато жена отвори вратата на колата си и пусна дете да пресече улуцата между колона от паркирани автомобили без надзор.Добре,че минаващия в това време джип караше бавно.Водача му нямаше никакъв шанс да види тичащото детето.А колко майки говорят с познати или по телефона и въобще не наблюдават децата си на рискови места,където дори внимателни водачи спазващи правилата могат да прегазят децата им.

специално тоя сфетофар е направен много лошо , платното е много широко , а времето много късо а трябва да гледаш и завиващите наляво дали ще ти дадат предимство и можеш да се побъркаш докато пресичаш

Точно така. Там винаги трябва да се пресича бягайки между завиващите наляво коли, които никога не дават път на пешеходците. Освен това не стъпиш ли на платното със светването на зеления светофар, нямаш никакъв шанс да пресечеш преди да стане червен.

Отвращавам се от безотговорността в тази държава

Лека и пръст на жената...И кураж на близките. Защо никой не казва какви състезания си правят нещастниците нощно време по Гео Милев? И цяла нощ не можеш да мигнеш от шума на свистящи гуми...?!?!?! Това се случва на 5 мин. от 1 РПУ...

Чл. 113. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) При пресичане на платното за движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила: 1. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение; 2. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение; 3. да спазват светлинните сигнали и сигналите на регулировчика; 4. да не преминават през ограждения от парапети или вериги. (2) Извън населените места и по двулентовите двупосочни пътища в населените места, когато в близост до пешеходците няма пешеходна пътека, те могат да пресичат платното за движение и извън определените за това места, като при това спазват правилата по ал. 1, т. 1, 2 и 4. Чл. 114. На пешеходците е забранено: 1. да навлизат внезапно на платното за движение; 2. да пресичат платното за движение при ограничена видимост; ....

Като се научат всички селтаци, че покрай пешеходна пътека задължително се намалява, няма да стават такива работи. Съвсем не става въпрос за конкретния случай, глобите са много малки и затова всеки прави каквото си иска.

И шофьор съм, и пешеходец. Ако пешеходците спазват горните правила, в над 70% от случаите няма да имат проблем с цивилизованото преминаване на пешеходна пътека. А минаването покрай пешеходна пътека е възможно да става с максимално разрешената в участъка скорост, но и съобразено с пътните условия -- видимост, хлъзгавост на настилката и прочие. Аз имам друг въпрос -- кога тия от "Паркинги и гаражи" ще започнат да вдигат безобразно спрелите по кръстовища автомобили, които закриват видимостта и създават реални предпоставки за ПТП. В частност визирам бул. "Арсеналски" покрай басеина "Спартак", където да излезнеш от преките в "Лозенец" си е половин приключение.

Боже, колко неграмотност има по тоя свят, боже! Пешеходния светофар означава, че можете да започнете пресичане. След като пешеходният светофар светне червено, има достатъчно време (в общия случай) преди да светне зелено за колите, които са в другата посока. Времето между червеното на пешеходния светофар и зеленото за колите са различни в зависимост от големината на кръстовището, и са съобразени така, че човек нормално да завърши пресичането си без да има конфликт. Отделно по ЗДвП колите имат право да предприемат пресичане на кръстовище само ако то е свободно, т.е. след като пешеходците са пресекли.

На теория е така, но детето е било съвсем малко.Трябвало е да му обяснят простичко какво да прави за да разбере.Независимо от всичко трябва да се ВНИМАВА.

Стига сте призовавали за смърт на шофьора.Не разбрахте ли че влекачът е отминал и майката е попаднала под гумите на ремаркето.Карал е съвсем бавно.Някой от плюещите може ли да ми отговори какво би направил на мястото на шофьора.Май само в БГ винаги е в шофьора, никога в неправилно пресичащи пешеходци или в лошите пътища и неадекватните светофари

НАЙ-НАКРАЯ И РАЗУМЕН КОМЕНТАР!!!!

минах два пъти в рамките на 15 минути, нямаше линейка, нито се чуваше да идва, жената лежеше на земята.

Винаги съм се чудел зашо се допускат тирове в града. Трагедията е голяма

Ами как да заредят борсата на Слатина - да спрат тировете на околовръстното и от там с ръчни колички ли?

Бог да прости майчицата! Приветствам реакцията на бащата! След като нито полиция, нито съд са ефективни, по -добре е да вземем нещата в свои ръце. Ако има 4-5 застреляни виновни за убийство на пътя, кой знае, може пък да си вземат поука как карат.

Бащата не е за приветствия а за съд.Първо за опит за убийство и после защото не си е възпитал детето.Синът ми като малък не би си помислил да пресича сам.Пред кръстовище бях го научил да спира и да дава ръка.Не можеш ли да четеш детето е притичало СЛЕД тира!!!!!!!!!

Дано милата майчица почива в мир!Трагедия,огромна трагедия. Потресена съм от много коментари по темата,но този на ???????? беше последната капчица.

трябваше бащата да застрля шофьора,после да се окаже,че шофьорът не е виновен,после синът му да гръмне бащата,после братът на бащата да заколи сина,после.... писна ми от малоумници

Сигурно е прекалено, но нека да си поставим един мислен експеримент. Всеки път, когато има убит пешеходец на пешеходан пътека, прегазилия го шофьор да бъде застрелян на място. 100% гаранция, че случаите ще намалеят драстично - до нула. А експеримента ни казва следното: много важна причина за убииствата на пешеходците е липсата на адекватни/пропорционални наказателни мерки. Разбира се, много друго следва да е оправи. Затова и растрела на шофьорите на място е неадекватна мярка в действителността. Но наказанията следва да се засилят, ужесточат, а неотвратимостта на наказанието да стане 100%.

А ако утре изскочи някой пред колата ти и го убиеш да те застрелят ли?????????????

Наскоро се върнах от екскурзия на Североизток. Впечатли ме фактът, че в Прибалтийските републики зеленият светофар има и секундомер. Освен че свети, той издава и силен пиукащ звук(за незрящите) 10 секунди преди да се смени с червена светлина той започва предупредително да мига и звукът се променя. Това дава възможност на пешеходците да преценят възможностите си за пресичане. Лесно е при зелен пешеходен светофар да се обвини шофьорът или пресичащият. А времето? От кога е зелен, до кога?.. Ще хвърляме боб, за да знаем, нали? ДЪРЖАВАТА!!! Добре, че са спрели младия татко, на когото искрено съчувствам. Не биваше да похаби своя живот, застрелвайки шофьора, който може би е невинен(дори и да е виновен, това е по невнимание..) Сега на Таткото му предстои голяма битка срещу най-големия ВРАГ на българското население: ДЪРЖАВАТА, КОЯТО НЕХАЕ ЗА НЕГО. Това е правилният Адресат на неговото отмъщение.

ти къде живееш, че балтийските републики са ти на североИЗТОК?

Умико , където и да живееш в Европа винаги прибатииските републики са ти на североизток.Изключение Финландия Швеция и Норвегия.

На всички, които не искат да смесват политиката тук искам да кажа следното: 1. Абсолютно съзнателно след 1999 г. наказанията в БГ законодателствата за "пътни" произшедствия са почти де-криминализирани. 2. Абсолютно съзнателно след 2000 г. няма никаква полиция на масови "граждански" събирания и подобни "невралгични" места. 3. Абсолютно съзнателно след 1998 г. "светофарните фирмите" са приватизирани, безпардонно некадърни и безмозъчни (и разбира се алчни). 4. Абсплютно съзнателно след 2000 г. подобието на пътни полицаии са на низки заплати и се стимулират само да взимат рушвети и да не им пука от състоянието на трафика. Това е ганирано с нескончаеми печалбарски ремонти, метра и т.н. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ПРОСТОТИЯТА И УБИЙСТВАТА ПО ПЪТИЩАТА СА ПЛАННИРАНИ СЪЗНАТЕЛНО ТАКА КАКТО Е ПЛАНИРАНО ГМО В БЪЛГАРИЯ СЪС СЪЩАТА ЦЕЛ И ОТ СЪЩОТО МЯСТО !

абсолютно точен коментар, истината е тази: планирано!! превърнато в държавна политика изтребването на населението на България! ако някой не го е осъзнал, вече е късно...:-(

Абсолютно съзнателно лъжеш. Запознай се със стаистиките за броя загинали, помисли за сериозно нарасналия брой автомобили и и абсолютно ще разбереш, че произшествията и засегнатите намаляват със всяка година. Не е достатъчно, но и ние имаме роля в този процес. Абсолютно съзнателно.

Не знам защо, но в България светофарите винаги са настроени с предимство за автомобилите. Поредният абсурд с който страната ни все още не е световноизвестна. Интересно е и какво прави тежък камион със скорост която може да убие човек на пешеходна пътека, няма ли обходни пътища извън града за тях?

никой шофьор няма да влезе В града,ако не се налага да разтовари стока в някой супер ,за да може утре да има какво да си купиш от там.И второ не е нужно камионът да лети за да убие някого . И трето когато шофьорът премине светофара,вече мисли за самото кръстовище,а не за това какво става вече на пешеходната пътека.Не съм съдия ,или адвокат на никого,но жената е трябвало да държи за ръка детето.И не казвам,че е виновна,може просто за секунда да я е изпуснала... но ако РЕМАРКЕТО е убило жената шофьорът не е виновен защото щом майката не е видяла навреме ,че дъщеря и отива към ремаркето,как може шофьорът,който трябва да гледа вече напред на ляво и дясно и в двете огледала да види детето навреме за да реагира веднага

Напоследък прави впечатление, че зачестиха блъснатите и то точно на пешеходна пътека. Като филм на ужасите - колите целят пешеходците.

Трябвало е да приближи ди тираджията спокойно, да извади пистолета и целия пълнител в главата!!!!

ili v tvoita

АМИ ТО МАЙ ВСИЧКИ СВЕТОФАРИ ЗА ПЕШЕХОДЦИ СА ГЕНЕРИРАНИ ТАКА, ЧЕЗЕНОТО Е ТВЪРДЕ КРАТКО ЗА ПРЕМИНАВАНЕ НА ПЕШЕХОДЦИТЕ...А МПС- а ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ КАРАТ КАТО НА РАЛИ, ВЪПРЕКИ ВСИЧКО СЛУЧНАЩО СЕ ПО ПЪТИЩАТА!!!

Абе има и друг момент. Навсякъде се говори САМО за това, че на пътека пешеходеца е с предимство. Да, така е, но пешеходеца не е зле да разбере че 20 тона желязо засилени с 40-50км/час, не могат да спрат, като в приказките моментално, на магия. Не бива сляпо да се разчита само на предимството. Ми огледай се, виж оня отсреща спира ли, може ли изобщо да спре. Па ако няма проблем, тогава се преминава с преедимство.

В нормалните държави 50 тона желязо не може да се движи там където има пешеходни пътеки!

Абе то и Трабант може да те убие. Много правилно го е напоисал човека. Предимство, предимство ама с едно наум. Автомобила не е детска играчка, че да спре ей,така - щото аз имам право!

да бе, в цял свят нито един камион не минава никъде, където има пешеходна пътека.... ей, аман от малоумници в тоя форум

Еми добре щом си рекъл. Моят коментар е за големте камиони. А това, че едно 3 годишно дете не е преценило ситуацията изобщо не бива да се споменава!

до ru..Кой е казъл,че 20 тона желязо засилен трябва да кара с 40-50 км?и то в населено място! И с 10км. да караш при проишествие се тълкува несъобразена скорост! Освен това глупако,не пешеходеца,а такива тъпи келеши като теб,взели книжка за 2 месеца и се мислят за баровци на пътя сте убийците!От мисленето ти ,усещам ,че ти си потенциален такъв!

Пешеходците не трябва да са с предимство! На тях трябва да им е ясно, че машината има предимство именно защото е машина и не може да спре веднага и когато на тях им се иска! По същия начин трамваят има предимство пред останалите участници в движението, а влакът - пред всички останали! Само, когато се разбере това, пешеходците ще се научат да се пазят! Всички пешеходни пътеки трябва да са регулирани със светофар!!!

За ваше сведение навсякъде по цивилизования свят пешеходците са с предимство защото те са по-уязвими от превозните средства. Само у нас шофьорите газят наред. По света спират дори само пешеходецът да е доближил платното и така е по закон. Докато това не стане ясно на нашенските шофьори, които смятат, че сядайки зад волана не трябва да зачитат никого и нищо, ще има много жертви по пътишата.

1.Малките дечеца трябва да се държат за ръка особено ако си до опасен участък!!! 2.Тировете незабавно трябва да се забранят да шарат из София!!! 3.Само пуснати бариери пред пешеходната пътека тип мантинела ще спрат автомобилите

Божееее, пак ли ?!? Горката жена, горкият й съпруг (сега да отглежда сам това малко дете), горкото мъниче... мир на душата й. Само не разбирам...в нормална държава не се разрешава минаването на огромни ТИР-ове през градовете ! Или пък разковничето е в "нормална държава"... каквато нашата явно НЕ Е ! Сили на бащата да преживее случилото се и по-бързо да се окопити... ако е възможно въобще.

ДОКОГА?!

"Времето за зелено е по-малко от времето за пресичане". Искам да кажа, че това е повсеместно в София. Аз съм доста бързоход но на сравнително по-широка улица червеното ме заварва на 5-6 метра от спасителния тротоар. Това може да се перифразира така: На всеки светофар в София е инсталирана руска ролетка. Кой е следващия?